Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

FirstTDM: 16.12.2025 17:59Да ну... это модель от гиги сильно греется, как и прайм... по разным отзывам до до 88°C
Ваші поради як окремий вид "мистецтва"....в якому місці Gigabyte Gaming сильно гріється?
вивчайте;

https://www.techpowerup.com/review/giga ... oc/39.html
Chester_pl
Member

FirstTDM
разные частоты памяти и проца,
ну там різниці не 10-15к грошей.
а ось туф зацікавив.

Yurius
дякую за промокод. але не подобається в принципі гігабайт/аорус
FirstTDM
Member

Yurius: 16.12.2025 18:06Ваші поради як окремий вид "мистецтва"....в якому місці Gigabyte Gaming сильно гріється?
:facepalm:
Chester_pl: 16.12.2025 18:07ну там різниці не 10-15к грошей. а ось туф зацікавив.
Ну так я же именно это и пишу - каждый выбирает сам по вкусу и кошельку...
Yurius
Member

Chester_pl: 16.12.2025 18:07дякую за промокод. але не подобається в принципі гігабайт/аорус
ААА зрозумів ,тоді беріть астрал, порадуйте FirstTDM ,там мабуть і частота буде на 75мгц вища :lol:

Відправлено через 2 хвилини 59 секунд:
FirstTDM
я вам кинув посилання на температури 5080х ,чекаю відповідь де Геймінг сильно гріється (до 88),а то ви в черговий раз підтвердити свою замінусовану репутацію
FirstTDM
Member

Yurius: 16.12.2025 18:14я вам кинув посилання на температури 5080х ,чекаю відповідь де Геймінг сильно гріється (до 88),а то ви в черговий раз підтвердити свою замінусовану репутацію
Про минуса мне смешно очередной раз слышать... фанатиков процессоров AMD на всех форумах хватает... B-)

А про ссылки - так пусть ИИ ищет:

Почему вы могли встретить упоминания о высоких температурах:

Проблема с термоинтерфейсом (Leakage): Были зафиксированы жалобы на ранние партии Gigabyte серий Aorus Master и Gaming OC, где использовался жидкий термогель. При вертикальной установке видеокарты гель мог вытекать, что приводило к резкому росту температур со временем (вплоть до критических значений).

Температура Hot Spot или памяти: В стресс-тестах температура самой горячей точки (Hot Spot) или чипов памяти GDDR7 может достигать 80-85°C, что является нормой, но иногда ошибочно принимается за общую температуру чипа.

Неудачный корпус: В закрытых корпусах с плохой вентиляцией при потреблении до 400 Вт любая карта этой серии может приближаться к лимиту в 83-88°C
Yurius
Member

все зрозуміло, чергові мінуси :lol:
Chester_pl
Member

Yurius
і частота буде на 75мгц вища
ну я писав що планується заміна монітору. ну можливо я за 1-2 роки захочу, в щось нове пограти.
кинув посилання на температури 5080х
ну такоє. все карти на рівні погрішності і залежності від якості збірки конкретного екземпляру. не бачу щоб ультра сильно щоб хтось там вирізнявся всі карті на гарному рівні.
це вже як в моєму хобі тюнінг раді тюнінгу і цифр.
Yurius
Member

Chester_pl: 16.12.2025 18:26ну такоє. все карти на рівні погрішності і залежності від якості збірки конкретного екземпляру. не бачу щоб ультра сильно щоб хтось там вирізнявся всі карті на гарному рівні.
це вже як в моєму хобі тюнінг раді тюнінгу і цифр.
Вірно,+- всі ,це я кидав людині яка видумала чергову історію,що Гіга гріється, але Прайм буде більш гаряча ніж увесь той лист.

Гляньте ще Мсі тріо та Експерт, гарні середняки.
vsx
Member

FirstTDM: 16.12.2025 18:21
Про минуса мне смешно очередной раз слышать... фанатиков процессоров AMD на всех форумах хватает... B-)
Тут у всего форума процессоры амд стоят. В том числе и у тех кто с утра до вечера пишет какое амд govno ;)
Chester_pl
Member

а що не так з вентусами. бо якось різняться відгуки
7mindfields
Member

FirstTDM: 16.12.2025 18:21 А про ссылки - так пусть ИИ ищет:
Аргументація на рівні :lol:
Nouriel
Member

Chester_pl: 16.12.2025 16:46коли за цим не слідкуєшь і коли така кіллькість інфо шуму, куча нових термінів, фср / фреймген - страшно, і амд вміє так само чи то тільки технологія зелених?
ну раз не вкурсі то нашо вони тобі? ти будеш вмикати просто аби увімкнути? толку від них 0, не придумалось би хуангу розводили лошків на рт, то і длсс і генератора кадрів не було б.

Відправлено через 2 хвилини 14 секунд:
Chester_pl: 16.12.2025 18:48а що не так з вентусами. бо якось різняться відгуки
кака, в ртх4000 були більш менш, а 5000 це просто фігня, буде на 2к обертів маслати і температури одні з найвищих

Відправлено через 2 хвилини 26 секунд:
Chester_pl: 16.12.2025 18:26ну я писав що планується заміна монітору. ну можливо я за 1-2 роки захочу, в щось нове пограти.
то 5080 бери
Vlaad13
Member

vsx: 16.12.2025 18:38
Тут у всего форума процессоры амд стоят. В том числе и у тех кто с утра до вечера пишет какое амд govno ;)
Єдине що у Амуде норм - це проци. Але навіть тут вони обісралися бо не змогли зробити нормальну кришку. Із за чого тепер є певні проблеми з охолодженням. Звісно це все фіксиця андервольтом і нормальним охладом, але сказати що вони ідеальні - то ні. Можливо наступне нове покоління буде норм.
man1242
Member

Yurius: 16.12.2025 18:14я вам кинув посилання на температури 5080х ,чекаю відповідь де Геймінг сильно гріється (до 88),а то ви в черговий раз підтвердити свою замінусовану репутацію

А про ссылки - так пусть ИИ ищет:

Почему вы могли встретить упоминания о высоких температурах:

Проблема с термоинтерфейсом (Leakage): Были зафиксированы жалобы на ранние партии Gigabyte серий Aorus Master и Gaming OC, где использовался жидкий термогель. При вертикальной установке видеокарты гель мог вытекать, что приводило к резкому росту температур со временем (вплоть до критических значений).

Температура Hot Spot или памяти: В стресс-тестах температура самой горячей точки (Hot Spot) или чипов памяти GDDR7 может достигать 80-85°C, что является нормой, но иногда ошибочно принимается за общую температуру чипа.

Неудачный корпус: В закрытых корпусах с плохой вентиляцией при потреблении до 400 Вт любая карта этой серии может приближаться к лимиту в 83-88°C
Усі моделі більш менш схожі по температурі, багато браку з вентеляторами у цьому поколінні лише у паліта, зотак, пні, інно3д хоча схожі проблеми зустрічав на редіт і у інших вендорів. В мене особисто чипи пам'яті 66 градусів наразі і то у фурмарк, тут добре паліт попрацювали.
luckygamerks
Member

Hells Angels: 16.12.2025 12:06
Filabatya: 16.12.2025 09:55Оскільки тільки відуха і лишилась :super:
дивлячись на те як почали рости ціни , а карти пропадають з наявності, складається думка, що продавани вже на низькому старті і надіються на овермаржу ще й на старому завозі :laugh:
Ще на деякі карти ціни тримаються приблизно на тому рівні, що і місяць назад, ну може на 1000 виросли, а деякі карти дуже сильно здорожчали, ну і вибір трохи меншим став.
shnok
Member

luckygamerks: 16.12.2025 22:16
Hells Angels: 16.12.2025 12:06
дивлячись на те як почали рости ціни , а карти пропадають з наявності, складається думка, що продавани вже на низькому старті і надіються на овермаржу ще й на старому завозі :laugh:
Ще на деякі карти ціни тримаються приблизно на тому рівні, що і місяць назад, ну може на 1000 виросли, а деякі карти дуже сильно здорожчали, ну і вибір трохи меншим став.
також помітив на розетці що ціни на деякі екземпляри зросли на 1000-3000 грн в залежності від цінового сегменту, і бюджетні 5060 на 8 не стало в наявності від деяких вендорів
Vader
Member

Говорил,кто хочет покупайте,ибо это все не стабильно..дождались падения цен? :lol: Скоро будет еще веселее B-)
vsx
Member

Vader

Вообще-то дождались и купили B-)
7mindfields
Member

Vader: 16.12.2025 23:00 Говорил,кто хочет покупайте,ибо это все не стабильно..дождались падения цен? :lol: Скоро будет еще веселее B-)
А куди сміятися? Ти ж не сам собі купував відеокарту :lol:
luckygamerks
Member

Vader: 16.12.2025 23:00 Говорил,кто хочет покупайте,ибо это все не стабильно..дождались падения цен? :lol: Скоро будет еще веселее B-)
Ну якщо, взяти в цілому серед тих хто чекав відеокарти по прийнятним цінам, то більшість форумчан взяли карти достатньо вигідно, особливо ті хто піймав гарні знижки за допомогою акції -10% від моно банк. Мабуть за останні роки це була найкраща акція від банку, до того ж можна було крім знижку у 10% додатково розбити ще на 3 платежі, що взагалі круто. Чого тільки вартує 5070ti msi expert, яку форумчанин зміг купити за 36 тисяч.

Я один з тих хто відклав покупку, але я не раз пояснював чому, я її відклав, ця причину дуже обʼєктивна. Нажаль, вже приходилось кинути всі свої речі (компʼютер в тому ж числі) і їхати з однією малою сумкою всією родиною.

Тому можна підвести підсумки, що більшість зробила правильний вибір, почекавши і купивши те, що хотіли не за всі гроші світу, а ось тим хто вирішив чекати серію супер чи просто відкласти покупку на пізніше, або пощастило трохи менше, або не пощастило зовсім.
Ответить