Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

dimus8210: 15.12.2025 12:24 щоб не морочитись то так, але по розбіркам готових акумів 7Аг дуже багато гімна, від банок з різним опором до копійчаних бмс без балансиру і з неадекватними порогами по напрузі, треба прискіпливо вибирати, бо іноді свинець вийде краще
Ну якщо все купити (комірки, бмс, притомний паяльник, флюс, корпус чи якийсь тримач для отого всього), получити оте все, то бюджет виходить під 3000грн і там вже є "li time".

На свинець жаба давить давати гроші як за ліфера... Особливо якщо воно буде увімкнув та забув де знаходиться поки тримати не перестане. А з цими циклами по "7ні-3,5є-3,5ні-7є" та струмом заряду 1,5А того ДБЖ - свинець викину вже через 8-12місяців.

А потім зібрав АКБ, а куплене склав в шухляду і забув що воно в тебе є, бо наприклад є совковий паяльник і я ним останній раз користувався в 2012році. Як би ходовий у мене 40Вт, але я взагалі не часто щось паяю, скоріше дуже рідко, значно частіше гайки ключами кручу :rotate: .
Hotspur
Member

Z440_User: 15.12.2025 12:20dimus8210, самозбір не має сенсу
290*4=1160грн+100грн бмс=1260грн+Нова пошта за комірки+Нова пошта за БМС+притомний паяльник (а не совкове 60Вт одоробло)+Нова пошта за паяльник...
Ще припой, бо є кислота для пайки люмінія та куски совкової каніфолі. Ну і олово на совкових платах з гори хламу...

Проти 2000-2500грн готового.
самозбір буде кращий. паяти не тобі

Відправлено через 5 хвилин 32 секунди:
Одеса більшою частиною досі сидить в блекауті
Z440_User
Member

Hotspur: 15.12.2025 13:28 самозбір буде кращий. паяти не тобі
1. Саме собою.
2. Абіжаєш. Паяти я вмію дуже добре, років 20 тому всяке на замовлення збирав. Правда то все чудово збиралося 40Вт паяльником...
Hotspur
Member

Z440_User: 15.12.2025 13:49Абіжаєш. Паяти я вмію дуже добре, років 20 тому всяке на замовлення збирав. Правда то все чудово збиралося 40Вт паяльником...
я паяю погано але це ж не реболл ГПУ тут головне правильні компоненти, а не все зібрати на тонких проводах без запобіжників як любить робити 90% народу
mrigi
Member

Думаю взяти REPT на Ніконі 280Ah x32шт. Є бмс-ка на 200а jk і зробити корпус з фанери 15-18мм (теж є).
VS
Придбати два бінома-v2 по 15кв*г по $1500 кожна і не парити мозок.
Різниця у ціні буде більше $1000.
Єви, Катли дуже жирно, тому поки не розглядаю.
Похоліваримо за самозбір проти заводу?
dimus8210
Member

mrigi: 15.12.2025 15:12 Думаю взяти REPT на Ніконі 280Ah x32шт. Є бмс-ка на 200а jk і зробити корпус з фанери 15-18мм (теж є).
VS
Придбати два бінома-v2 по 15кв*г по $1500 кожна і не парити мозок.
Різниця у ціні буде більше $1000.
Єви, Катли дуже жирно, тому поки не розглядаю.
Похоліваримо за самозбір проти заводу?
що тут холіварити, обидва варіанти прийнятні, якщо фінанси дозволяють треба брати що по термінам швидше, якщо війна раптово не скінчиться то зима буде важкою

P.S. нікон, біном ;)
mrigi
Member

dimus8210: 15.12.2025 15:18що по термінам швидше, якщо війна раптово не скінчиться то зима буде важкою
та в принципі вже є батарейка на 16кв*г та генератор, тому швидкість не те щоб критична. скоріш апгрейд
dimus8210
Member

mrigi: 15.12.2025 15:21
dimus8210: 15.12.2025 15:18що по термінам швидше, якщо війна раптово не скінчиться то зима буде важкою
та в принципі вже є батарейка на 16кв*г та генератор, тому швидкість не те щоб критична. скоріш апгрейд
потім якщо захочеться перепакувати в корпус щоб кошерно було то чек до ціни біома зросте
mrigi
Member

dimus8210: 15.12.2025 15:24потім якщо захочеться перепакувати в корпус щоб кошерно було то чек до ціни біома зросте
та да, феншуйний корпус це прикольно. плюс там дві бмс-ки і вони краще перекривають 12квт інвертор по струму.
але із мінусів це лазерна зварка, бо знижена ремонтопридатність. і залочені параметри jkbms.
Z440_User
Member

Hotspur, у мене випадок коли навик є, а інструменту та оснащення немає. Якось паяння обмежувалося заміною радіодеталей на платах, але після того як поперли плати які 40Вт паяльником нормально не паяються - взагалі закинув це заняття, а smd і все інше то взагалі мимо мене пішло :laugh: . Все одно це не те що не підробіток, а навіть і не хобі к тому часу стало. Радянським дідовим 60Вт паяльником взагалі майже не користувався...
Hotspur
Member

mrigi: 15.12.2025 15:12Похоліваримо за самозбір проти заводу?
самозбір краще всього крім нової Деї
mrigi
Member

Hotspur: 15.12.2025 16:27самозбір краще всього крім нової Деї
Дивлюсь у них з'явилися умовні п'ятнашки, типу SE-F16-L Deye. Треба глянути. Але не дуже подобається ідея вендор-локу і не зрозуміло що там по можливостям бмс та само-ремонту.
UserNameAvailable
Junior

Доброго, підкажіть варіанти самозбору , за для морозилки-типу ларь та для варочної поверхні на нодну комфорку, бюджет 500$, знаю зараз з такими цінами то мало. Бо швидко готувати і жерти те що розмерзлося таке собі.ДЯкую.Усім миру.
strang
Member

а "типу ларь" та варочна скоко їсть електрики та як використовувати від батареї плануєте?
Hotspur
Member

mrigi: 15.12.2025 16:44не зрозуміло що там по можливостям бмс та само-ремонту.
БМС нормальна але поганий балансир. саморемонт 0%. Гнучкі шини запаяні в фабричний пластик. це ніхто ремонтувати не може, тільки перепаювати всі шини

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
UserNameAvailable: 15.12.2025 16:56Доброго, підкажіть варіанти самозбору , за для морозилки-типу ларь та для варочної поверхні на нодну комфорку
для електричної плити з бюджетом 500 доларів ? нічого. в мене акумулятор без нічого вже вийшов 700+. це без ціни інвертора
UserNameAvailable
Junior

Hotspur: 15.12.2025 17:37
mrigi: 15.12.2025 16:44не зрозуміло що там по можливостям бмс та само-ремонту.
БМС нормальна але поганий балансир. саморемонт 0%. Гнучкі шини запаяні в фабричний пластик. це ніхто ремонтувати не може, тільки перепаювати всі шини

UserNameAvailable: 15.12.2025 16:56Доброго, підкажіть варіанти самозбору , за для морозилки-типу ларь та для варочної поверхні на нодну комфорку
для електричної плити з бюджетом 500 доларів ? нічого. в мене акумулятор без нічого вже вийшов 700+. це без ціни інвертора
Тілько сам акум, ну то ді будемо швидко жерти усе =)))
Denon480
Junior

Привіт усім, підкажіть тямущого майстра з форуму з інверторів, стандартна проблема зустрічне 220.
dimus8210
Member

UserNameAvailable: 15.12.2025 18:05
Hotspur: 15.12.2025 17:37 БМС нормальна але поганий балансир. саморемонт 0%. Гнучкі шини запаяні в фабричний пластик. це ніхто ремонтувати не може, тільки перепаювати всі шини

Тілько сам акум, ну то ді будемо швидко жерти усе =)))
В 500$ по місцю наврядчи, а по скидками то ebay та Алі можна випозти на 24В систему з акумом 100Аг, доречі пароварки невеликі по витратам ЕЕ набагато ефективніші за плитки

Відправлено через 5 хвилин 31 секунду:
Denon480: 15.12.2025 18:05 Привіт усім, підкажіть тямущого майстра з форуму з інверторів, стандартна проблема зустрічне 220.
На форумі goldenvirus займався, він в Кропивницькому, в Києві на Нивках з тг каналу SDV chanel Константин Сторчак +380674667095
Последний раз редактировалось dimus8210 15.12.2025 18:36, всего редактировалось 1 раз.
acm_fan
HWBOT OC Team

mrigi: 15.12.2025 15:12Придбати два бінома-v2 по 15кв*г по $1500 кожна і не парити мозок
Где такие цены и когда будет отгрузка? :think:
На нкон две готовые батареи:
одна 1200 EUR на февраль + приедет в марте = зима закончится :-/
вторая 1400 EUR на январь + приедет в феврале = 1500 EUR с доставкой.
Нормальные незалоченные BMS Seplos.

Biom был интересен летом. Сейчас его нет + оно залочено, что выше уже правильно заметили. Плюс гарантия там типично украинская: первые пять лет - сдайте назад, бесплатная замена (на что, если склады пустые), вторые пять лет - гарантия тому, кто указан в платёжных документах :rotate: Дожить бы.
Вот так и делают самосборы.

Пока ещё есть варианты готовых комплектов (pre-assembled) в наличии по ЕС:
коробок с BMS + 4 коробки с аккумами. Найти с Seplos пока реально. Полу-самосбор. Видимо, оптимально для Вас. Насчёт JK не знаю (не мониторил).
Но доставка через НП и это будет уже дороже nkon :dontknow:

Отправлено спустя 24 минуты 11 секунд:
https://biom.ua/akumuliatorna-batareia- ... 2-15kvtch/
Повідомити, коли з'явиться
Гарантія 5 років
Было же 10!? :insane:
mrigi
Member

acm_fan: 15.12.2025 18:28Где такие цены и когда будет отгрузка? :think:
Це її ціна без накруток.
Та да, чекати до талого. Комірки придбати всеж таки простіше.
З Seplos справи не мав, навіть не знаю хочу я її чи ні. Треба внікати. Звик вже до jk.
Ответить