Новости
Последние статьи и обзоры
SK Hynix очікує, що дефіцит оперативної пам’яті триватиме до 2028 року
-
leif
Member
Tiufin
тобто коли я граю в свої 36 років в ігри це не норма, так? чи коли граю на 5090 це не норма? поясніть, будь ласка
тобто коли я граю в свої 36 років в ігри це не норма, так? чи коли граю на 5090 це не норма? поясніть, будь ласка
-
Mozdev
Member
Ну, я не граю у Монстер Хантер чи Батлфілд 6Vlaad13: ↑ 14.12.2025 14:38Угу мені теж цікаво як людина пограє на 3060 у 1440 в умовну Монстер Хантер чи Батлфілд 6STARL1GHT: ↑ 14.12.2025 14:30
Не виходить. Як і не виходить те, що ігри — для дітей чи можна пограти на відеокарті за 300 баксів.
Всюди — мимо.![]()
Мені вистачає Neverwinter Nights на 460 жифорсі в 1080р на Лінуксі.
А так, ну може колись якщо зійдуться зорі я придбаю карту потужну, і як заграю у потужні грайки
-
OldGoodGames
Member
"заробляти" лол, це те зараз так навивається!?AntonyKandaurov: ↑ 14.12.2025 14:17Нічого дивного, заробляй зараз а потім буде потім.OldGoodGames: ↑ 14.12.2025 13:58 як з і криптою стільки ресурсів і усе у трубу лише для підігріву і не без того розігрітого повітря, планета не пробачить![]()
що крипта, що ші - лайно на лопаті, користі ніякої тільки дефіцит товарів та знищення екології!
-
Demedik
Member
leif
Не стоит. Для человека часть взрослости, причем значительная и одна из определяющих, является "Не играть в игры". И как я вижу не имеет значение ни сюжет, ни механики/системы которые за гранью доступности для ребенка(Dwarf Forterss, Factorio, Anno), ни философские/психологические вопросы(та же Экспедиция 33)... да даже, то что игры помогают с Альцгеймером и не только. Это в картине мира - детскость.
Не стоит. Для человека часть взрослости, причем значительная и одна из определяющих, является "Не играть в игры". И как я вижу не имеет значение ни сюжет, ни механики/системы которые за гранью доступности для ребенка(Dwarf Forterss, Factorio, Anno), ни философские/психологические вопросы(та же Экспедиция 33)... да даже, то что игры помогают с Альцгеймером и не только. Это в картине мира - детскость.
-
dead_rat
Member
Навпаки ж, має бути радісно.Tiufin: ↑ 14.12.2025 14:49 сумно, якщо основна аудиторія для ігор - це дядьки 30-40 років.
У попереднього(чи позаминулого?) покоління основним хоббі в 30-40 років був алкоголізм, потім сауна і баби, якщо без грошей то копати картоплю.
А зараз люди ведуть здоровіший образ життя і мають радість від ігр. Це ж ДОБРЕ
Последний раз редактировалось dead_rat 14.12.2025 16:26, всего редактировалось 1 раз.
-
Tiufin
Member
Ну вас же в моєму першому повідомленні тригернула саме строка про те, що ігри - це в основному для дітей, хоча там ще багато про що йшлося та основна думка була не про це, а про те, що здорожчання заліза - це впринципі дрібниця (а по міркам сьогоднішніх проблем - так тим паче)leif: ↑ 14.12.2025 15:48 Tiufin
Щодо вашого питання - ну я ж не знаю, яку частину свого життя ви присвячуєте цьому заняттю. Якщо значну (таку, що йде у збиток іншим сферам) - то так, це не норма. До речі, тому й "ігри - це в основному для дітей" - бо в них ще не багато тих інших сфер, та й загалом ігри їх ще розвивають на навчають (а от дорослу людину вони вже нічому новому не навчать). Тобто, для дитини це не лише витрата часу на розваги, а й певна користь.
Ну, в 36 років норма - мати сім'ю, дитину або кілька, і якщо ігри цьому не заважають, то й добре, значить вони не шкодять іншим сферам життя. Але для певної частки геймерів це не так, і ігри займають занадто значну частину життя.
Це щодо віку. А щодо 5090 - ну грайте на чому хочете, але і на карті за 300 баксів можна непогано грати у сучасні ігри. То ж ці всенародні плачі про "дорого, ніпаіграть", виглядають дивно. До речі, тут на форумі прийнято сміятись із аудіофілів - що типу слухають звук, а не музику (та й впринципі я теж підтримую такий погляд), але стосовно ігор в цілому переважає якраз таке ж "аудіофільство" - типу, щоб пограти нормально, то треба лише топ графоній, топ карта і 4к 120гц. І тому так боляче сприймають здорожчання заліза. А я хочу сказати, що можна грати в простіші ігри (чи з простішими налаштуваннями) і отримувати від них задоволення, і при цьому це не буде потребувати тисяч доларів.
Відправлено через 6 хвилин 44 секунди:
dead_rat: ↑ 14.12.2025 16:25Навпаки ж, має бути радісно.Tiufin: ↑ 14.12.2025 14:49 сумно, якщо основна аудиторія для ігор - це дядьки 30-40 років.
У попереднього(чи позаминулого?) покоління основним хоббі в 30-40 років був алкоголізм, потім сауна і баби, якщо без грошей то копати картоплю.
А зараз люди ведуть здоровіший образ життя і мають радість від ігр. Це ж ДОБРЕ
Але інші перелічені вами "хоббі" виглядають не так вже й погано
-
erkins007
Member
Не путайте картельный сговор с многократным превышением спроса над предложением. Что в таких случаях происходит с ценам известно каждому кто закончил курс теоретической экономики любого вуза. В том числе и сотрудникам антимонопольщиковn+gibat[]r: ↑ 14.12.2025 14:15 Антимонопольные органы конечно же не видят никакого картельного заговора, у них все хорошо![]()
-
Mozdev
Member
Якщо я хочу супер-пупер графонію я або йду на природу
, або читаючи книжку періодично заплющую очі та уявляю все те про що читаю особливо якщо книга гарна, та автор не поскупився на опис подій все інше домалює гарна уява краща за будь-які найсучасніши графічні технології.
Я не проти гарної графіки у грайках, я більше про гейм-плей, сюжет, то що, але сучасні тенденції ведуть до відсутності оптиміщації, збільшення вимог до пк, та зовсім незначного покращення тої самої графіки.
А зараз через здорощення озп, відеокарт, а тепер ще й ссд у два рази, саме явище геймінгу не тільки на пк але й на консолях (вони теж дорощатимуть і сильно) піде на сильний спад, і я сподіваюсь що це всеж таки тим часове явище і бульбашка ШІ тим чи іншим чином лопне
Я не проти гарної графіки у грайках, я більше про гейм-плей, сюжет, то що, але сучасні тенденції ведуть до відсутності оптиміщації, збільшення вимог до пк, та зовсім незначного покращення тої самої графіки.
А зараз через здорощення озп, відеокарт, а тепер ще й ссд у два рази, саме явище геймінгу не тільки на пк але й на консолях (вони теж дорощатимуть і сильно) піде на сильний спад, і я сподіваюсь що це всеж таки тим часове явище і бульбашка ШІ тим чи іншим чином лопне
-
leif
Member
з цим я категорично не згоден, такTiufin: ↑ 14.12.2025 16:26 ігри - це в основному для дітей
для вас дрібниця, у когось менталка тримається на цьому хоббі і йому це більша проблема. рівняти по собі і всіх грести під одну гребінку -- це совок і дуже погана звичка.Tiufin: ↑ 14.12.2025 16:26основна думка була не про це, а про те, що здорожчання заліза - це впринципі дрібниця (а по міркам сьогоднішніх проблем - так тим паче)
так отож.Tiufin: ↑ 14.12.2025 16:26Щодо вашого питання - ну я ж не знаю, яку частину свого життя ви присвячуєте цьому заняттю.
але ж я не дитина, і граю в ігри. так як це тоді корелює з вашими тейками про "ігри для дітей"?
а ігри мають обов'язково навчати? це звідки у вас?Tiufin: ↑ 14.12.2025 16:26До речі, тому й "ігри - це в основному для дітей" - бо в них ще не багато тих інших сфер, та й загалом ігри їх ще розвивають на навчають (а от дорослу людину вони вже нічому новому не навчать)
так і для мене користь, бо без розваг і хоббі і відпочинку психіка страждає. що не так з таким відпочинком в вашому світогляді?Tiufin: ↑ 14.12.2025 16:26Тобто, для дитини це не лише витрата часу на розваги, а й певна користь.
ясно. то ви хочете їх на шлях істинний наставити тут на форумі? є тут у нас ще один проповідник прогресу і "правильного" ставлення до життя і технологій, вже мною згаданий вищеTiufin: ↑ 14.12.2025 16:26Але для певної частки геймерів це не так, і ігри займають занадто значну частину життя.
як власник 5090 і 4к 240гц олед монітору я так не вважаю. грати можна і так і сяк, як завгодно і на чому завгодно. в залежності від того що можеш собі зараз купити і наскільки воно тобі доставляє. в плані чи отримуєш задоволення від інвестування у дорожчий конфіг і наскільки воно для тебе виправданеTiufin: ↑ 14.12.2025 16:26типу, щоб пограти нормально, то треба лише топ графоній, топ карта і 4к 120гц.
Відправлено через 40 секунд:
якось ви дивно в ігри граєтеTiufin: ↑ 14.12.2025 16:33ніж сидіти перед екраном та певним чином стресувати
-
Tiufin
Member
Мені здається, ви заперечуєте очевидні речі, а інші перекручуєте.leif: ↑ 14.12.2025 16:47з цим я категорично не згоден, такTiufin: ↑ 14.12.2025 16:26 ігри - це в основному для дітейдля вас дрібниця, у когось менталка тримається на цьому хоббі і йому це більша проблема. рівняти по собі і всіх грести під одну гребінку -- це совок і дуже погана звичка.Tiufin: ↑ 14.12.2025 16:26основна думка була не про це, а про те, що здорожчання заліза - це впринципі дрібниця (а по міркам сьогоднішніх проблем - так тим паче)так отож.Tiufin: ↑ 14.12.2025 16:26Щодо вашого питання - ну я ж не знаю, яку частину свого життя ви присвячуєте цьому заняттю.
але ж я не дитина, і граю в ігри. так як це тоді корелює з вашими тейками про "ігри для дітей"?а ігри мають обов'язково навчати? це звідки у вас?Tiufin: ↑ 14.12.2025 16:26До речі, тому й "ігри - це в основному для дітей" - бо в них ще не багато тих інших сфер, та й загалом ігри їх ще розвивають на навчають (а от дорослу людину вони вже нічому новому не навчать)так і для мене користь, бо без розваг і хоббі і відпочинку психіка страждає. що не так з таким відпочинком в вашому світогляді?Tiufin: ↑ 14.12.2025 16:26Тобто, для дитини це не лише витрата часу на розваги, а й певна користь.ясно. то ви хочете їх на шлях істинний наставити тут на форумі? є тут у нас ще один проповідник прогресу і "правильного" ставлення до життя і технологій, вже мною згаданий вищеTiufin: ↑ 14.12.2025 16:26Але для певної частки геймерів це не так, і ігри займають занадто значну частину життя.
як власник 5090 і 4к 240гц олед монітору я так не вважаю. грати можна і так і сяк, як завгодно і на чому завгодно. в залежності від того що можеш собі зараз купити і наскільки воно тобі доставляє. в плані чи отримуєш задоволення від інвестування у дорожчий конфіг і наскільки воно для тебе виправданеTiufin: ↑ 14.12.2025 16:26типу, щоб пограти нормально, то треба лише топ графоній, топ карта і 4к 120гц.
Відправлено через 40 секунд:якось ви дивно в ігри граєтеTiufin: ↑ 14.12.2025 16:33ніж сидіти перед екраном та певним чином стресувати![]()
-
AntonyKandaurov
Member
Нажаль, ви бачите що коїтьсяOldGoodGames: ↑ 14.12.2025 15:51"заробляти" лол, це те зараз так навивається!?
-
leif
Member
Tiufin
обоснуйте
обоснуйте
-
dead_rat
Member
Ох відчуваю, дядьку, не мали твої дідусь з бабусею дачі. А ще страшніше - городу без будинку.Tiufin: ↑ 14.12.2025 16:33 навіть копати картоплю все ж таки - це більш корисне для здоров'я заняття, ніж сидіти перед екраном та певним чином стресувати )
-
Tiufin
Member
Ну, головне, що ви там перекрутили- ніби я писав, що ігри - лише для дітей.
Далі- що я стверджую, що вони мають обов'язково чомусь навчати. Про це я згадав лише в якості аргументу - чому ігри для дітей більш виправдане проведення часу, ніж для дорослих.
Далі- ви перекрутили, ніби я стверджую, що ігри - це якесь геть неправильне хоббі.
Далі заперечуєте моє речення, що грати в ігри - це сидіти перед екраном та певним чином стресувати. Як на мене- це очевидні речі. Чи ви не сидите перед екраном коли граєте? Чи не відчуваєте певну напругу, вбиваючі якогось монстра по таймінгам, чи просто намагаючись попасти в нього? Про онлайн шутани взагалі мовчу.
-
isusik63
Member
Ну ваши посты в этой теме это то что прийти на форум про рыбалку и в теме про подорожание фидерных снастей , начать писать что рыбалка на фидер это для дедов (и можно ловить на бамбуковую удочку) и также можно это время потратить на другие сферы (копать картошку например) .Tiufin: ↑ 14.12.2025 16:33Ну вас же в моєму першому повідомленні тригернула саме строка про те, що ігри - це в основному для дітей, хоча там ще багато про що йшлося та основна думка була не про це, а про те, що здорожчання заліза - це впринципі дрібниця (а по міркам сьогоднішніх проблем - так тим паче)leif: ↑ 14.12.2025 15:48 Tiufin
Щодо вашого питання - ну я ж не знаю, яку частину свого життя ви присвячуєте цьому заняттю. Якщо значну (таку, що йде у збиток іншим сферам) - то так, це не норма. До речі, тому й "ігри - це в основному для дітей" - бо в них ще не багато тих інших сфер, та й загалом ігри їх ще розвивають на навчають (а от дорослу людину вони вже нічому новому не навчать). Тобто, для дитини це не лише витрата часу на розваги, а й певна користь.
Ну, в 36 років норма - мати сім'ю, дитину або кілька, і якщо ігри цьому не заважають, то й добре, значить вони не шкодять іншим сферам життя. Але для певної частки геймерів це не так, і ігри займають занадто значну частину життя.
Це щодо віку. А щодо 5090 - ну грайте на чому хочете, але і на карті за 300 баксів можна непогано грати у сучасні ігри. То ж ці всенародні плачі про "дорого, ніпаіграть", виглядають дивно. До речі, тут на форумі прийнято сміятись із аудіофілів - що типу слухають звук, а не музику (та й впринципі я теж підтримую такий погляд), але стосовно ігор в цілому переважає якраз таке ж "аудіофільство" - типу, щоб пограти нормально, то треба лише топ графоній, топ карта і 4к 120гц. І тому так боляче сприймають здорожчання заліза. А я хочу сказати, що можна грати в простіші ігри (чи з простішими налаштуваннями) і отримувати від них задоволення, і при цьому це не буде потребувати тисяч доларів.
Відправлено через 6 хвилин 44 секунди:dead_rat: ↑ 14.12.2025 16:25
Навпаки ж, має бути радісно.
А зараз люди ведуть здоровіший образ життя і мають радість від ігр. Це ж ДОБРЕ![]()
Ні, ну щодо алкоголю - тут я згоден. Хоча ігри також викликають певну залежність. Але хоча б не так руйнуючі діють на людину.
Але інші перелічені вами "хоббі" виглядають не так вже й поганонавіть копати картоплю все ж таки - це більш корисне для здоров'я заняття, ніж сидіти перед екраном та певним чином стресувати )
Мне кажется в жизни надо руководствоваться правилом "хто как хочет так и дро..т" .
Последний раз редактировалось isusik63 14.12.2025 17:18, всего редактировалось 1 раз.
-
Tiufin
Member
Мали. Не те, щоб мені прямо пахати там доводилось, але щось перепадало. Але ж мова про фізичну користь, а не "приємно/неприємно". В фізичному плані (тим паче для дорослої людини) значно здоровіше на городі попрацювати, ніж сидіти перед комп'ютером годинами грати.dead_rat: ↑ 14.12.2025 16:55Ох відчуваю, дядьку, не мали твої дідусь з бабусею дачі. А ще страшніше - городу без будинку.Tiufin: ↑ 14.12.2025 16:33 навіть копати картоплю все ж таки - це більш корисне для здоров'я заняття, ніж сидіти перед екраном та певним чином стресувати )
-
Олег Мандріаник
Member
Современные геймеры — не только подростки за мониторами. По новым данным, средний возраст геймеров составляет 41 год, а мужчин и женщин среди них почти одинаковое количество.Tiufin: ↑ 14.12.2025 13:57 Підвищення цін, звичайно, це завжди неприємно, але все ж дивно виглядає, що така, загалом дрібна тема, викликає такі страждання у купи народу (не лише тут на сайті). Великі дядькі 30-40 років плачуться, що тепер не пограти в якусь іграшку через дорогі відеокарти (а тепер і пам'ять)![]()
Тим паче, як показує статистика стіму - для того щоб пограти- достатньо і відеокарти за 300 баксів та 16гб озу. Та й загалом, комп'ютерне залізо за останні 10 років настільки сповільнилося у своєму застаріванні, що навіть ігрові збірки залишаються актуальними протягом приблизно 5 років (а діти - як би, основна аудиторія, щоб гратися - взагалі граються у всілякі піксельні іграшки, типа майнкрафту, роблоксу та інші невибагливі ігри) . Але страждальці із дня у день страждають, що тепер не зможуть купити собі 64-128гб озу (наче воно впринципі необхідне для чогось, окрім власного его)
Особливо смішно це виглядає у нас в країні, де є проблеми поважливіше, але люди концентруються на якійсь дрібниці. Хоча, можливо це такий механізм психіки- відволікатись на щось неважливе.
-
dead_rat
Member
От не певен, подивіться на людей які багато в землі копаються: спина коромислом, руки вбиті, часто хвороби шкіри рук. Мавпа прямо погано приспособлена багато копати. Годинку-дві на тиждень - мабуть добре, а більше - нітTiufin: ↑ 14.12.2025 17:16 В фізичному плані (тим паче для дорослої людини) значно здоровіше на городі попрацювати, ніж сидіти перед комп'ютером годинами грати.
-
leif
Member
аа, ну так, якщо писати "в основному для дітей" і потім по тексту стверджувати що "дітям норма, всім іншим не норма", то це страхує вас від моїх подібних відповідей)) зручно, але ні, облиште. маєте позицію -- формулюйте її точно і комплексно, а не віляйтеTiufin: ↑ 14.12.2025 17:14Ну, головне, що ви там перекрутили- ніби я писав, що ігри - лише для дітей.
я запитав, ок? можна було просто отак відповісти і все. з чим я також не згоден, але це вже іншим разом.Tiufin: ↑ 14.12.2025 17:14Далі- що я стверджую, що вони мають обов'язково чомусь навчати. Про це я згадав лише в якості аргументу - чому ігри для дітей більш виправдане проведення часу, ніж для дорослих.
ні, не вигадуйте, це якісь ваші інтерпретації мною сказаногоTiufin: ↑ 14.12.2025 17:14Далі- ви перекрутили, ніби я стверджую, що ігри - це якесь геть неправильне хоббі.
звичано. я відпочиваю+розслабляюсь. навіть в компетітів онлайн шутанах, в які я з задоволенням граю)Tiufin: ↑ 14.12.2025 17:14Далі заперечуєте моє речення, що грати в ігри - це сидіти перед екраном та певним чином стресувати. Як на мене- це очевидні речі. Чи ви не сидите перед екраном коли граєте? Чи не відчуваєте певну напругу, вбиваючі якогось монстра по таймінгам, чи просто намагаючись попасти в нього? Про онлайн шутани взагалі мовчу.
Відправлено через 38 секунд:
БАЗАisusik63: ↑ 14.12.2025 17:15Мне кажется в жизни надо руководствоваться правилом "хто как хочет так и дро..т"
-
MqM
Member
Якби ви буди дійсно дорослою людиною - то дізналися би, що пк потрібні не лише для ігор.Tiufin: ↑ 14.12.2025 13:57 Підвищення цін, звичайно, це завжди неприємно, але все ж дивно виглядає, що така, загалом дрібна тема, викликає такі страждання у купи народу (не лише тут на сайті). Великі дядькі 30-40 років плачуться, що тепер не пограти в якусь іграшку через дорогі відеокарти (а тепер і пам'ять)![]()
Тим паче, як показує статистика стіму - для того щоб пограти- достатньо і відеокарти за 300 баксів та 16гб озу. Та й загалом, комп'ютерне залізо за останні 10 років настільки сповільнилося у своєму застаріванні, що навіть ігрові збірки залишаються актуальними протягом приблизно 5 років (а діти - як би, основна аудиторія, щоб гратися - взагалі граються у всілякі піксельні іграшки, типа майнкрафту, роблоксу та інші невибагливі ігри) . Але страждальці із дня у день страждають, що тепер не зможуть купити собі 64-128гб озу (наче воно впринципі необхідне для чогось, окрім власного его)
Особливо смішно це виглядає у нас в країні, де є проблеми поважливіше, але люди концентруються на якійсь дрібниці. Хоча, можливо це такий механізм психіки- відволікатись на щось неважливе.
Від підвищення постраждає безліч талановитих початківців з різних сфер.
В мене знайома від майнінгу постраждала, їй купували пк для архітектурного проектування - в результаті вона з відяхою на 6 гіг була.
Якраз геймери можуть пережити граючи стаоі ігри, а от люди в яких дохід залежить від сучасного пк який гарантує конкурентну спроможність на ринку можуть мати дуже великі збитки.
А те що деякі тішать своє его тут на форумі з топовим залізом ганяючи суто ігри окрема тема
Последний раз редактировалось MqM 14.12.2025 17:44, всего редактировалось 2 раза.