Выбор корпуса для ПК + FAQ

Корпуса и источники питания
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная тема предназначена для выбора и обсуждения конкретных моделей компьютерных корпусов.

Похожие темы, которые могут Вам помочь:
спойлер
Моддинг
Выбор БП
Вентилятор в БП. Выбор обсуждение

Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо.
Панели управления и регуляторы (aka реобас) + FAQ
Прежде чем задать свой вопрос в теме, пожалуйста, ознакомьтесь с FAQ

Изображение

Если Вам лень читать FAQ, но Вы желаете задать вопрос по выбору корпуса, пожалуйста, укажите в вопросе:

1. Конфигурацию системы
2. Сумму денег на покупку корпуса
3. Ваш приоритет: А) максимально возможное охлаждение всех компонентов или Б) минимальный уровень шума от всей системы в целом.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Игнорирование правил конференции наказывается
Последний раз редактировалось siruf 28.08.2012 16:34, всего редактировалось 9 раз.
KolSer
Junior

Можливо хто чекав/хотів, то нарешті завезли Jonsbo D32 Mesh корпуса, без скла :jump: Є як Pro так і STD версії.
Vlasov_s
Member

Оновлюю ПК через 12 років.

Вже чекають на збірку 7500f+Thermalright PA 120+rx9070+gigabyte b850 gaming+32gb kinston fury+2tb m2 ssd.
Ще взяв 5х 120мм arctic cooling.
Також підключу старий hdd 1tb, 1 ssd 256gb.
По габаритах все має влізти.

За старого заліза залишаю 600вт БП Seasonic, та думаю, чи залишати старий корпус Thermaltake V6, оновив його вище зазначеними кулерами.

Питання: Що сучасний корпус може/надасть більше/краще у моєму випадку, крім естетики?
Варто робити зайві рухи, чи буде норм все це на тому самому старому V6?

Чи є щось прям суттєво тихіше та краще по охладу , з урахуванням , що буде комплект нових нормальних кулерів?

P.S: GPT каже, що це старий неефективний корпус, але в мене він був допрацьований(3*120 вдув, 1*200 +1*120 на видув, по температурах норм, і стара ВК amd hd7950 прожила у ньому 12 років:))
shnok
Member

Vlasov_s
зможете купити корпус з хабом вентиляторів (не косметика, це дійсно зручно) та підсвічування синхронізованого без стороннього пз. Звісно є копуси які будуть кращі навіть по охолодженню, але то вже велика смаковщина, і щось рекомендувати не стану.
Vlasov_s
Member

Чи може докупити новий корпус+БП, а старий системник продати весь у зборі на олх та не паритись?
Старий конфіг, але все робе(i5 2310 + amd hd7950 +8gb+ 256ssd+1tb hdd+ БП Seasonic 600w+корпус thermaltake v6 з доп вертушками... БП жалко, помню він був (та і є мб) з недешевого сегменту, за 12р роботи працює як годинник
Я не знаю, чи взагалі таке залізо окремо продають?)
Patruletz
Member

Vlasov_s: 18.12.2025 00:31за 12р роботи працює як годинник
це вже краще поміняти від гріха подалі, сенс із-за блоку котрий коштує ~3к чи менше втрачати систему в десятки раз дороще?
Vlasov_s
Member

Та тоді вже і корпус) А стару коробку десь на олх, чи може у ЗСУ спитаю, іноді їм треба.
Що обрати по корпусу для 7500f+rx9070, так щоб через 5 років можна було підкинути х3d+ ігрову ВК +-2030 року?

5 вертушок 120 arctic за 1600грн вже лежать, бажано щоб їх можна було застосувати у новому корпусі.
Chester_pl
Member

Придивився ось ці 3 корпуси. за**ався вже дивитится кучу огялів які вони красіві.

AeroCool P500C-G-WT-v1 (ACCM-PN01043.21)
DeepCool CG530 4F White
Ocypus Iota C70 WH ARGB (IOTA-C70-WHD600XX-GL)

чи є якісь серьйозні зауваження до якогось з них, чи будьяки можна брати
у останнього 6 пропів в комплекті у інших по 4.
XXXshadyXXX
Member

Chester_pl: 18.12.2025 22:38Ocypus Iota C70 WH ARGB (IOTA-C70-WHD600XX-GL)
https://hotline.ua/ua/computer-korpusa/ ... 9v100rw00/ Люто рекомендую, просто очень кайфово в нем собирать, тихие вентиляторы, толстый металл, такой без вентиляторов на 1000 грн дешевле. Я собрал 5 пк на основе этого корпуса, просто топ, все как для людей. DeepCool CG530 4F White такое... С ним я по времени в 2 раза больше трачу на укладку кабелей чем в Lian Li...
Chester_pl
Member

XXXshadyXXX
дякую. але напевно ні,
хотілось щось більш кубічне. бо так иходить шило на мило буду міняти - високий і білий.
Yurius
Member

Chester_pl: 18.12.2025 23:41 XXXshadyXXX
дякую. але напевно ні,
хотілось щось більш кубічне. бо так иходить шило на мило буду міняти - високий і білий.
https://click.ua/shop/korpus-apnx-v2-wh ... BHT6G-yxWU

4500грн з кодом на розпродажі (зазвичай 6000грн+) , 4 140мм та хаб в комплекті, вага 12кг
Барбарис
Member

Yurius: 19.12.2025 00:18
https://click.ua/shop/korpus-apnx-v2-wh ... BHT6G-yxWU

4500грн з кодом на розпродажі (зазвичай 6000грн+) , 4 140мм та хаб в комплекті, вага 12кг

Забагато скла, звісно, але з цим піддоном виглядає класно
Vlasov_s
Member

А бувають корпуси, де сітки з пиловими фільтрами виймаються, умовно, як у сушильному автоматі?
Типу достав пильну вставку, помив під краном, просушив, повернув.

Чого цікавлюсь, бо вдома пухнаста киця, та і взагалі 1й поверх та багато пилу, із за цього на полу старий ПК простояв пару місяців і був піднятий вище на стол, так як збирав пил, неначе робот порохотяг
Nouriel
Member

Vlasov_s
в когуар аір фейс /аір фейс про/ дуофейс є таке. перші 2 нейлоновий фільтр в останньому звичайний меш
Vlasov_s
Member

З цих трьох прошка вища у класі? І хотілося б фільтр і для зони розташування БЖ
Цей сподобався: https://exe.ua/product/p718508/?utm_cam ... lan216x-sp
Але тут по ходу таких модульних сіток немає
Nouriel
Member

Vlasov_s: 22.12.2025 00:07З цих трьох прошка вища у класі? І хотілося б фільтр і для зони розташування БЖ
так, про рахується найвище в класі, там знизу і спереду нейлонові фільтри
Vlasov_s: 22.12.2025 00:07Цей сподобався: https://exe.ua/product/p718508/?utm_cam ... lan216x-sp
Але тут по ходу таких модульних сіток немає
це у вас передня панель в посиланні)
якшо ви маєте на увазі корпус Lian Li Lancool 216 Black знизу є фільтр спереду треба докупляти
як на мене, когуар краще: там фільтри уже є, вентилятори теж і дешевше коштує
і ще один плюс шо фільтр у когуарі стоїть перед вентиляторами а в ліан лі за ними
Vlasov_s
Member

А airface pure pro це якась інша модель? Бачу її суттєво дешевше продають
alumem
Member

Nouriel
В 216 фильтр перед вертушками стоит
Nouriel
Member

Vlasov_s: 22.12.2025 01:21А airface pure pro це якась інша модель? Бачу її суттєво дешевше продають
вона і без фільтра
Vlasov_s
Member

Замовляю airface pro. Як туди краще БЖ ставити, вентилятором вниз чи наверх?
Filabatya
Member

а фільтр де?
Ответить