OpenAI випустила нову модель ШІ GPT‑5.2

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Предлагаю обсудить OpenAI випустила нову модель ШІ GPT‑5.2

Зда пам'яті.
doc-oc
Member

Да объявляйте уже о банкротстве и покончим с этим)
kairo
Member

doc-oc: 12.12.2025 16:40 Да объявляйте уже о банкротстве и покончим с этим)
Не збанкрутіють. В найгіршому випадку дядя Сем підставить плече за рахунок платників податків.
Tiufin
Member

doc-oc: 12.12.2025 16:40 Да объявляйте уже о банкротстве и покончим с этим)
спойлер
Over the past year weekly messages in ChatGPT Enterprise increased roughly 8×, and the average worker is sending 30% more messages.
Usage of structured workflows such as Projects and Custom GPTs has increased 19× year-to-date, showing a shift from casual querying to integrated, repeatable processes.
Average reasoning token consumption per organization has increased by approximately 320× in the past 12 months, suggesting that more intelligent models are being systematically integrated into expanding products and services.

...

Globally, the fastest‑growing business customer bases include Australia, Brazil, the Netherlands, and France, each exceeding 140% year‑over‑year growth.

International API customer growth has exceeded 70% over the last six months, with Japan having the largest number of corporate API customers outside of the U.S.

Workers report measurable value from using AI
Across surveyed enterprises, 75% of workers report that using AI at work has improved either the speed or quality of their output. Workers report saving 40-60 minutes per day, with heavy users reporting more than 10 hours per week.
https://openai.com/index/the-state-of-e ... 25-report/
Последний раз редактировалось Tiufin 12.12.2025 17:35, всего редактировалось 1 раз.
DiGiTaL
Member

я пока на гемини 3 про перешел, мне его ответы больше нравятся, чем у чата гпт, на котором была платная подписка
rizakrko
Member

Tiufin
Зі звіту openai
Across surveyed enterprises, 75% of workers report that using AI at work has improved either the speed or quality of their output. Workers report saving 40-60 minutes per day, with heavy users reporting more than 10 hours per week.
З незалежного дослідження
We conduct a randomized controlled trial (RCT) to understand how early-2025 AI tools affect the productivity of experienced open-source developers working on their own repositories. Surprisingly, we find that when developers use AI tools, they take 19% longer than without—AI makes them slower.
Кому вірити?
leif
Member

DiGiTaL: 12.12.2025 17:31я пока на гемини 3 про перешел, мне его ответы больше нравятся, чем у чата гпт, на котором была платная подписка
у мене на геміні платна підписка (другий рівень), той що Pro, і чат гпт plus. ціна однаково, але останнім часом дійсно геміні значно краще результати давав, вже навіть подумував відписатись від чата гпт, але вирішив зачекати якогось апдейту, а там вирішувати. а ось і апдейт підвезли. ну ка ну ка
DiGiTaL
Member

leif: 12.12.2025 17:43ну ка ну ка
напиши потом о результатах тестирования, интересно
leif
Member

rizakrko: 12.12.2025 17:38Кому вірити?
собі) якщо тобі швидше з LLM -- працюєш з ними, якщо не швидше -- не використовуєш. схема надійна, перевірена :up:

щодо того які справи в середньому по лікарні, то зараз рано ще вірити якимось дослідженням. по перше досить стрімко розвивається сама технологія, по друге люди по різному її засвоюють і нею користуються, по третє можуть бути інші змінні. треба більше часу і якісніші дослідження, щоб зрозуміти що до чого
kairo
Member

DiGiTaL: 12.12.2025 17:31я пока на гемини 3 про перешел, мне его ответы больше нравятся, чем у чата гпт, на котором была платная подписка
В мене Джеміні йде з пакетом 2ТБ Гугл диску, вирішив в цьому місяці не платити за ЧатГПТ і спробувати Гуглівську АІшку. Все подобалось поки вчора увечері мені не заблокувало доступ до "3 Про" моделі на добу, бо багато запитів було. І це 11 число ще. З ЧатГПТ такої фігні не було, питай хоч весь день.
AssayMAS
Member

kairo: 12.12.2025 17:56В мене Джеміні йде з пакетом 2ТБ Гугл диску
Google AI Pro за 910грвн? Или по акции на первый месяц забесплатно?
чето я по разному захожу и разные цены со скидками мне предлагает... .
И там в "справке" описаны ограничения и за 20$ не более 20 презентаций в месяц ... и тип такого. Хочешь больше плОти уже 300$ в мес, первые 3 мес 135$... .
Geinz21
Member

leif: 12.12.2025 17:43
у мене на геміні платна підписка (другий рівень), той що Pro, і чат гпт plus. ціна однаково, але останнім часом дійсно геміні значно краще результати давав, вже навіть подумував відписатись від чата гпт, але вирішив зачекати якогось апдейту, а там вирішувати. а ось і апдейт підвезли. ну ка ну ка
Если для профессиональной работы, то Claude лучше в разы. По крайней мере, Соннет 4.5 на про подписке. Гемини нередко спотыкался на очевидных вещах.
Tiufin
Member

rizakrko: 12.12.2025 17:38 Tiufin
Зі звіту openai
З незалежного дослідження
We conduct a randomized controlled trial (RCT) to understand how early-2025 AI tools affect the productivity of experienced open-source developers working on their own repositories. Surprisingly, we find that when developers use AI tools, they take 19% longer than without—AI makes them slower.
Кому вірити?
Цікавий експеримент (непогано було б додати посилання, але я й сам знайшов). Почитав його текст, і що саме цікаве - самі розробники вже після виконання завдань вважали, що ШІ зекономив їм 20% часу. Ще цікаво, що автори цього експерименту й самі не знають, як трактувати свої результати, та чому так вийшло. Із припущень основне можна зробити таке, що:
завдання виконувалось досвідченими розробниками, та до того ж були пов'язані із правками у власному софті, який ці розробники дуже добре знали, тому і без ШІ вочевидь легко би впорались.

Також цікавими є дані із графіків (знаходяться по фразам "figure 18" та "figure 21" у тексті за посиланням: https://arxiv.org/pdf/2507.09089#page=17 ), де чітко видно, на яких етапах задачі витрачалося більше або менше часу. І там добре видно, що ті розробники, які використовували ШІ, на безпосередньо на роботу із кодом витрачали значно менше часу (візуально по стовбчикам - від 30 до 50%). Скоріш за все, тому вони у self-report'і після експерименту і вказали, що ШІ зекономив їхній час. Але сумарний час збільшився через взаємодію із чатботами (написання запиту, очікування відповіді, ознайомлення із відповіддю). Можна припустити, що такий стиль роботи менш виснажливий в плані когнітивних ресурсів, ніж самому писати код. То ж, можливо тому розробники і вказали, що ШІ їм допоміг, тому що після виконання задачі вони менше втомились.

До речі, у тому ж тексті по фразі "table 3" можна знайти таблицю із результатами інших подібних експериментів, і в них ШІ підвищував продуктивність. Тому на фоні тих експериментів цей якось виглядає незвично, як виключення.
Последний раз редактировалось Tiufin 12.12.2025 18:51, всего редактировалось 5 раз.
kairo
Member

AssayMAS: 12.12.2025 18:10
kairo: 12.12.2025 17:56В мене Джеміні йде з пакетом 2ТБ Гугл диску
Google AI Pro за 910грвн? Или по акции на первый месяц забесплатно?
чето я по разному захожу и разные цены со скидками мне предлагает... .
И там в "справке" описаны ограничения и за 20$ не более 20 презентаций в месяц ... и тип такого. Хочешь больше плОти уже 300$ в мес, первые 3 мес 135$... .
спойлер
Screenshot 2025-12-12 183802.png
спойлер
Screenshot 2025-12-12 184211.png
В описі обмеження лише на відео. Запитав у Джеміні, він мені сказав, що хоч Гугл і не попереджає про обмеження в пакеті, в нього є свій розрахований середній показник звернень і якщо ти його перевищиш, то тебе блокує.
rizakrko
Member

leif
Твої слова, та б у вуха нашим ефективним менеджерам. В них існує тільки одна реальність, де ці інструменти дають як мінімум подвоєнням швидкості роботи. Відповідь на запитання "а чи є у вас статистика, яка б це підтверджувала?" доволі очікувано відсутня.
n+gibat[]r
Member

DiGiTaL: 12.12.2025 17:31 я пока на гемини 3 про перешел, мне его ответы больше нравятся, чем у чата гпт, на котором была платная подписка
Аналогично, мне кажется после 4 версии ChatGPT уже не тот, отменил даже платную подписку на него, пусть знают как оперативку воровать у простых геймеров :gigi:
DiGiTaL
Member

kairo: 12.12.2025 17:56В мене Джеміні йде з пакетом 2ТБ Гугл диску, вирішив в цьому місяці не платити за ЧатГПТ і спробувати Гуглівську АІшку. Все подобалось поки вчора увечері мені не заблокувало доступ до "3 Про" моделі на добу, бо багато запитів було. І це 11 число ще. З ЧатГПТ такої фігні не було, питай хоч весь день.
аналогично дали PLUS за 2тб премиум за 2300грн в год
там около 100 запросов в день на думающую 3 про, я один раз тоже вышел за лимит, но в целом, постоянно спрашивать "думающую" и не надо, для большинства задач хватит и "быстрой" модели гемини, а думающую 3 про можно только для серьезных вопросов использовать
dead_rat
Member

rizakrko
З твіттеру, дуже схоже на мій досвід

https://x.com/gothburz/status/199912466 ... 2?ct=rw-tg
спойлер

Last quarter I rolled out Microsoft Copilot to 4,000 employees.

$30 per seat per month.

$1.4 million annually.

I called it "digital transformation."

The board loved that phrase.

They approved it in eleven minutes.

No one asked what it would actually do.

Including me.

I told everyone it would "10x productivity."

That's not a real number.

But it sounds like one.

HR asked how we'd measure the 10x.

I said we'd "leverage analytics dashboards."

They stopped asking.

Three months later I checked the usage reports.

47 people had opened it.

12 had used it more than once.

One of them was me.

I used it to summarize an email I could have read in 30 seconds.

It took 45 seconds.

Plus the time it took to fix the hallucinations.

But I called it a "pilot success."

Success means the pilot didn't visibly fail.

The CFO asked about ROI.

I showed him a graph.

The graph went up and to the right.

It measured "AI enablement."

I made that metric up.

He nodded approvingly.

We're "AI-enabled" now.

I don't know what that means.

But it's in our investor deck.

A senior developer asked why we didn't use Claude or ChatGPT.

I said we needed "enterprise-grade security."

He asked what that meant.

I said "compliance."

He asked which compliance.

I said "all of them."

He looked skeptical.

I scheduled him for a "career development conversation."

He stopped asking questions.

Microsoft sent a case study team.

They wanted to feature us as a success story.

I told them we "saved 40,000 hours."

I calculated that number by multiplying employees by a number I made up.

They didn't verify it.

They never do.

Now we're on Microsoft's website.

"Global enterprise achieves 40,000 hours of productivity gains with Copilot."

The CEO shared it on LinkedIn.

He got 3,000 likes.

He's never used Copilot.

None of the executives have.

We have an exemption.

"Strategic focus requires minimal digital distraction."

I wrote that policy.

The licenses renew next month.

I'm requesting an expansion.

5,000 more seats.

We haven't used the first 4,000.

But this time we'll "drive adoption."

Adoption means mandatory training.

Training means a 45-minute webinar no one watches.

But completion will be tracked.

Completion is a metric.

Metrics go in dashboards.

Dashboards go in board presentations.

Board presentations get me promoted.

I'll be SVP by Q3.

I still don't know what Copilot does.

But I know what it's for.

It's for showing we're "investing in AI."

Investment means spending.

Spending means commitment.

Commitment means we're serious about the future.

The future is whatever I say it is.

As long as the graph goes up and to the right.
kairo
Member

DiGiTaL: 12.12.2025 22:27для большинства задач хватит и "быстрой" модели гемини, а думающую 3 про можно только для серьезных вопросов использовать
Інста модель тупенька, крім того, постійно перемикатись, обираючи модель під своє запитання, як мінімум напряжно. В ЧатГПТ є авто режим, де воно саме вирішує яку модель використати і мене такий підхід влаштовував.
harito
Member

А планка памяти g.skill 3000 ддр4 на 16гб с лета уже в пять раз подорожала - 4900 гривен(стоила 950 гр). :laugh:
Ответить