Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

2025 рік, скиглення про писк дроселів не втихає :tomat:

Деякі унікуми навіть йдуть повертати товар...
Маркетологам треба відокремлити відеокарти з писком і без. Продаваючи відеокарти без писку з націнкою :gigi:
FirstTDM
Member

oh_boy: 11.12.2025 08:462025 рік, скиглення про писк дроселів не втихає
А это до бесконечности продолжатся будет - то ли от БП зависит, то ли от высоких FPS, то ли от V-Sync... то ли от всего сразу... кто-то слышит - кто-то не слышит такого писка...

Писк бывает на любых видяхах от гиги, асуса, MSI... редко бывает, вот реально редко встречается Coil Whine, но это реальность...
vsx
Member

del
shnok
Member

oh_boy: 11.12.2025 08:46 2025 рік, скиглення про писк дроселів не втихає :tomat:

Деякі унікуми навіть йдуть повертати товар...
Маркетологам треба відокремлити відеокарти з писком і без. Продаваючи відеокарти без писку з націнкою :gigi:
Я б заплатив більше, серйозно . з моєю 4080 мені пощастило. Я купую відео раз в 4-5 років, і готовий переплатити і бути в тиші, без дратівливого писку,тощо. В мене системний блок на столі, і всі вентилятори без 3д не працюють за виключенням процесора, який обертається на мінімальних обертах. Відеокарта також має функцію стопфан як і бп. Коли під навантаженням пищить- я готовий миритися, але просто на робочому столі- ні. В ігри я не так часто граю, а вже як граю то в навушниках, і працюють всі корпусні вентилятори. А постійно чути високочастотні писки просто переглядаючи мережу не хотів би. Хоча уявляю собі геморой повертати відео по цій причині. Мені просто пощастило. Більше того, тут монітори пищать у деяких.
FirstTDM
Member

shnok: 11.12.2025 14:59Мені просто пощастило.
Да ну... 99% видях от хороших брендов не пищат никак - разве это называется повезло?

Скорее можно сказать, что когда появился писк - это не повезло... :eek:
shnok: 11.12.2025 14:59Коли під навантаженням пищить- я готовий миритися, але просто на робочому столі- ні.
Писк без нагрузки - ну вот очень очень редко встречается - тут скорее брак, который можно поменять по гарантии...
Striker
Member

В мене 3060 tuf трохи свистіла, більше навіть шуршала, а не свистіла. Системник під столом, чути було, але не напрягало, бо я на колонках граю. У кого на столі - ну, таке собі. Жижабайт поки взагалі тихо.
Striker: 08.12.2025 09:13 9070 XT
спойлер
Зловив баг - після оновлення драйверу відеокарти і чіпсету в Adrenalin, в режимі HDR після включення компа і якщо просто виключати монітор, то після включення яскравість відразу 100%, хоча в моніторі в 3 з 4 режимах яскравість міняється. Щоб включилась моя яскравість, треба тикнути на 1 поділку або переключити режим. Зносив драйвер повністю через спец утіліту, ставив старий драйвер - все одно баг присутній. Відеокарта чудова, але наступна відеокарта буде скоріш за все Nvidia, якщо не пофікситься. Причому, в SDR все нормально, а саме в HDR така фігня. Раніше не помічав. Можливо в чомусь в іншому проблема, але після оновлення драйверу помітив.
Відбій тривоги, не в карті справа. Оновив прошивку на монітор, тепер все чудово. В новій прошивці як раз написано про фікс цього бага.
То я просто сліпий і півроку не помічав, бо майже завжди стояло 90-100% яскравість.
luckygamerks
Member

Click цікавий магазин зі своєю акцією на -5% на наступний товар :))) Кожен день, щось змінюється, то він діє на одні товари, а на інші не діє, наступного дня може бути вже навпаки, то вони його вмикають, то вони його вимикають, по 50 раз на день ціни то вверх то вниз :))))) Як для магазину який продає офіційні відеокарти, такі американські гірки виглядають не серйозно :)))
KPAH
Member

luckygamerks: 11.12.2025 18:10 Click цікавий магазин зі своєю акцією на -5% на наступний товар :))) Кожен день, щось змінюється, то він діє на одні товари, а на інші не діє, наступного дня може бути вже навпаки, то вони його вмикають, то вони його вимикають, по 50 раз на день ціни то вверх то вниз :))))) Як для магазину який продає офіційні відеокарти, такі американські гірки виглядають не серйозно :)))
Ну а с другой стороны с такими качелями можно выхыватывать товары на 10% ниже рынка.
Serg IX
Member

FirstTDM: 11.12.2025 15:20
shnok: 11.12.2025 14:59Мені просто пощастило.
Да ну... 99% видях от хороших брендов не пищат никак - разве это называется повезло?

Скорее можно сказать, что когда появился писк - это не повезло... :eek:
shnok: 11.12.2025 14:59Коли під навантаженням пищить- я готовий миритися, але просто на робочому столі- ні.
Писк без нагрузки - ну вот очень очень редко встречается - тут скорее брак, который можно поменять по гарантии...
У меня до этой 3060ti MSI Gaming X trio пищала и щас 5070 прайм пищит.. не знаю уже думаю може из за БП. корсар 650W
mult
Member

У мене таф 5070ті не пищить, його взагалі не чутно в закритому корпусі.
Це на ньому ще й термопрокладок немає на дроселях.
Може повезло, а може точно блок живлення рішає.
В мене вроді непоганий, та ще й з запасом по потужності.
ПК підключений через дбж АРС з чистою синусоїдою.
На шкафу лежить попередня msi 4070 ti gaming x trio, немає тупо часу займатись її продажем.
То теж не пищала на цій системі.
Nouriel
Member

FirstTDM: 11.12.2025 11:02А это до бесконечности продолжатся будет - то ли от БП зависит, то ли от высоких FPS, то ли от V-Sync... то ли от всего сразу... кто-то слышит - кто-то не слышит такого писка...

Писк бывает на любых видяхах от гиги, асуса, MSI... редко бывает, вот реально редко встречается Coil Whine, но это реальность...
бж впливає теж якось, сам був свідком коли поміняли бж і перестали пищати. і від фпс теж.

доречі у кого 9070хт пищить?
bezzeb
Junior

а підкажіть MSI GeForce RTX 5080 Ventus 3X OC Plus 16GB GDDR7 DLSS4 дуже погана в охолодженні?
На неї поки що найадекватніша ціна
man1242
Member

bezzeb: 11.12.2025 21:49 а підкажіть MSI GeForce RTX 5080 Ventus 3X OC Plus 16GB GDDR7 DLSS4 дуже погана в охолодженні?
З стоковим варіантом тільки асус прайм, інше вже жирнющі компроміси, вантузи, паліти, інно3д, зотак, віндфорс усе це 75градусів та оберти за 2000+ на своїх стокових 360ватах і це я кажу тільки про кімнатну температуру+20.
GreenMile
Member

bezzeb: 11.12.2025 21:49 а підкажіть MSI GeForce RTX 5080 Ventus 3X OC Plus 16GB GDDR7 DLSS4 дуже погана в охолодженні?
1. У вантуз плюс на 2 теплові трубки більше, а огляди і відгуки в основному про звичайний вантуз, який без плюса.
2. Як власник 4070ті вантуз, яка до 285Вт жере - цілком норм у неї охлад, якщо ящик не душний.
75 градусів при 2000 обертах - то хрінь якась, імхо.
bezzeb
Junior

man1242: 11.12.2025 21:59
З стоковим варіантом тільки асус прайм, інше вже жирнющі компроміси, вантузи, паліти, інно3д, зотак, віндфорс усе це 75градусів та оберти за 2000+ на своїх стокових 360ватах і це я кажу тільки про кімнатну температуру+20.
Ну зараз є тільки така, а інші на 300 доларів дорожчі.
корпус великий і провітрюваний
daesz
Member

GreenMile: 11.12.2025 22:1875 градусів при 2000 обертах - то хрінь якась, імхо.
У мсі експерт 69*С при 1470 (на TPU), ніби не погано, враховуючи, що той експерт - це десь +- теж саме, що й вентус.
GreenMile
Member

bezzeb: 11.12.2025 22:39 корпус великий і провітрюваний
Беріть тоді той вантуз плюс і не переймайтесь.
Yurius
Member

daesz: 11.12.2025 22:44У мсі експерт 69*С при 1470 (на TPU), ніби не погано, враховуючи, що той експерт - це десь +- теж саме, що й вентус.
Абсолютно ні,не плутайте з Інспаером.Експерт важить 2 кг,випарна камера,товстений алюмінієаий бекплейт і там 67 при 1400 ,вантуз полетить к 70+ і оберти будуть під 1900.
FirstTDM
Member

Serg IX: 11.12.2025 19:15У меня до этой 3060ti MSI Gaming X trio пищала и щас 5070 прайм пищит.. не знаю уже думаю може из за БП. корсар 650W
Nouriel: 11.12.2025 21:13бж впливає теж якось, сам був свідком коли поміняли бж і перестали пищати. і від фпс теж.
Ну вот... реальный пример про БП...

Интересно, а если переставить прайм 5070 в другой комп - тоже пищит?
man1242
Member

daesz: 11.12.2025 22:44
GreenMile: 11.12.2025 22:1875 градусів при 2000 обертах - то хрінь якась, імхо.
У мсі експерт 69*С при 1470 (на TPU), ніби не погано, враховуючи, що той експерт - це десь +- теж саме, що й вентус.
Це дивлячись де і як, в мене 65 градусів на 1800 обертів при + 22 у фурмарк 2.0 з лімітом у 361ват. То вентуз менший за розмірами наврядч буде більше вдалий у плані охладу та по рівню шуму.
Ответить