Micron відмовляється від випуску пам’яті та накопичувачів споживчого класу, щоб сконцентруватися на рішеннях для ШІ

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Ну Китай може взяти цей ринок, спочатку зіллє гівно подешевше а потім більш менш кіти будуть коштувати на 5-10 баксів ніж брендові. Китай так вже не вперше робить
n+gibat[]r
Member

Ждём теперь когда куртка откажется от производства видеокарт для геймеров в пользу ускорителей для ИИ :gigi:
Хотя это вряд ли, всякие 5080 и 5090 ещё будут, а вот целесообразность бюджеток вроде 5050 или 5060 уже будет под серьёзныи вопросом если VRAM для них будет стоить слишком неадекватные деньги
AntonyKandaurov
Member

n+gibat[]r
Він вже майже це зробив, судячи зі звітів то геймінг гпу у них трохи більше 10% .
Tiufin
Member

AntonyKandaurov: 04.12.2025 23:27 n+gibat[]r
Він вже майже це зробив, судячи зі звітів то геймінг гпу у них трохи більше 10% .
Так же ж не через падіння продажів відеокарт, а через зростання продажів прискорювачів.
alexeygalas
Member

n+gibat[]r: 04.12.2025 23:24Ждём теперь когда куртка откажется от производства видеокарт для геймеров в пользу ускорителей для ИИ
Тоді всі кинуться скуповувати плати із Strix HALO та PS5 PRO. І ціна на них теж зросте через попит.
І почнутуться перегони в технологічності APU.
waryag
Member

Shuginubi: 04.12.2025 10:32когда ИИ пузырь лопнет, как же им будет хреново..
Хреново станет нам. когда мировую єкономику начнет колбасить.
Vpupkin: 04.12.2025 10:43 Коли там вже стане погано Хуангу від смерті майнінгу?
Після першого майнінг буму від ледь відмазався.
Після другого у нього вже була майже монополія і непогана диверсифікація, а там і ШІ підтягнувся.
LordTornado
Member

2 года назад я брал 16 гигов ДДР4 за 2000 грн, сейчас эта же память стоит 4600 грн... Потужно!
Dilfin
Member

KROOM: 04.12.2025 23:15 Ну, китайці вже DDR5 8000 чи навіть+ клепають... скоро у всіх магазинах країни - Kimtank, Kingdian, Killsre і т.д :shuffle:
А я щось так відчував, що як тільки піднімуть ціни китайці масово почнуть завойовувати ринок.

Відправлено через 6 хвилин 24 секунди:
LordTornado: 08.12.2025 16:54 2 года назад я брал 16 гигов ДДР4 за 2000 грн, сейчас эта же память стоит 4600 грн... Потужно!
А мені пощастило конкретно, я літом купив DDR4 32GB (2x16GB) 3600 MHz Trident Z RGB G.Skill (F4-3600C18D-32GTZR) за 2800 грн., а зараз вона коштує в тому магазині: 9867 грн.
alexeygalas
Member

Ех. Усі ці звичайні модулі це добре.
От як тепер мені 2 оцих модуля купити
https://darstar.com.ua/ua/product/16617091527/
Комедія
phobosse
Member

KROOM: 04.12.2025 23:15Ну, китайці вже DDR5 8000 чи навіть+ клепають... скоро у всіх магазинах країни - Kimtank, Kingdian, Killsre і т.д
а як багато з них своє клепають ? нещодавно купив китайський міні пк. пам'ять "китайська": фірмовий шильдік, гравіювання своє на банках, а по факту програми показують, що чипи самсунга.
AntonyKandaurov
Member

phobosse
Змахнули десь і перемаркували, з якихось битих планок і зробили вінегрет
VladimirV
Member

phobosse
https://www.icviews.cn/news/25339/7 ну або https://itc.ua/ua/novini/kytajska-cxmt- ... -pam-yati/
Тільки починають, треба багато часу.
Ответить