Шо і фоткі завтра не викладати?StTechnik: ↑ 09.12.2025 16:13Ты вот с этим по аккуратнее.leif: ↑ 09.12.2025 16:02Завтра вже церактнуті клавіатури будуть на відділенні.
Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
leif
Member
-
StTechnik
Member
leif

Ну как это. Выкладывать конечно. Я постараюсь быть стойким и сильнымШо і фоткі завтра не викладати?
-
Strilets
Junior
Вітаю спільното. Давно не в темі. Порадьте будь ласка якісну механіку з кирилицею без всіляких геймерських наворотів. Часто працюю вночі, тому хотілося б відносно тиху та з приємними тактильними відчуттями. Цифровий блок не потрібен. Ще забаганка, щоб ту кирилицю було хоч якось видно вночі. Дякую.
-
VladimirV
Member
artko
leif
Та людина шукала такі ковпачки, щоб саме символи просвічувались, а не всі кепки прозорі, а символи ні. Або лише під кейкапами світило.
Насправді дивує, що на алі таких мало, бо для звичайних користувачів це більш прийнятне, ніж під кепками; або кепки з підсвіткою, а символи - ні.
На багатьох старих мембранках так було наче, принаймні в мене з першик клавіатур.
Тобто, тих два слоя повинно бути на кейкапі, нижній прозорий, зверху не прозорий, і правильна глибина гравіювання.
І є такі клавіатури у китайців теж, я навіть не обираючи по цьому принципу, замовив саме таку.
https://epomaker.com/cdn/shop/files/EPO ... width=1946
До речі тих хто зробить мені кирилицю я вже знайшов у Дніпрі, https://gravus.com.ua/poslugy/lazerne-g ... laviatury/
Сказали знайомі, роблять добре і кирилиця теж "засвітиться"
leif
Та людина шукала такі ковпачки, щоб саме символи просвічувались, а не всі кепки прозорі, а символи ні. Або лише під кейкапами світило.
Насправді дивує, що на алі таких мало, бо для звичайних користувачів це більш прийнятне, ніж під кепками; або кепки з підсвіткою, а символи - ні.
На багатьох старих мембранках так було наче, принаймні в мене з першик клавіатур.
Тобто, тих два слоя повинно бути на кейкапі, нижній прозорий, зверху не прозорий, і правильна глибина гравіювання.
І є такі клавіатури у китайців теж, я навіть не обираючи по цьому принципу, замовив саме таку.
https://epomaker.com/cdn/shop/files/EPO ... width=1946
До речі тих хто зробить мені кирилицю я вже знайшов у Дніпрі, https://gravus.com.ua/poslugy/lazerne-g ... laviatury/
Сказали знайомі, роблять добре і кирилиця теж "засвітиться"
-
leif
Member
VladimirV
Так я про це і написав, читайте топік повністю.
Strilets
якщо вимога про кирилицю що світиться обов'язкова — вам по хатор з сайлентами або оцей "хатор2", який людина на попередніх сторінках собі обрала, тільки ткл або 75%
Strilets
якщо вимога про кирилицю що світиться обов'язкова — вам по хатор з сайлентами або оцей "хатор2", який людина на попередніх сторінках собі обрала, тільки ткл або 75%
-
Strilets
Junior
Дякую! Якщо вимогу щодо кирилиці опустити але щоб була опція гравіюванням це виправити, що порадите?leif: ↑ 09.12.2025 19:03 VladimirV
Strilets
-
leif
Member
Strilets
Не знаю, адже що це за "гравіювання" таке мені не відомо. Наскільки я знаю, нормальні кейкапи, у яких світяться символи, це даблшоти, у який другий шар це прозорий полікарбонат. Що там можна награвіюівати в такій конструкції я
Не знаю, адже що це за "гравіювання" таке мені не відомо. Наскільки я знаю, нормальні кейкапи, у яких світяться символи, це даблшоти, у який другий шар це прозорий полікарбонат. Що там можна награвіюівати в такій конструкції я
-
StTechnik
Member
А можно как то закрепить в теме мысль о том, что работать за ПК в полной темноте - кабздец как вредно для глаз и психики?
Сегодня внезапно выключили под вечер свет - пришлось работать на ноуте, где ото все - все светится - просвечивается насквозь. Ну это пиндец как фу прямо. Где там комфорт люди находят - я прям не знаю. Но давно замечено - человек склонен к саморазрушению. И не надо ему в этом мешать.
Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
Это если мы о даблшотах говорим.
Сегодня внезапно выключили под вечер свет - пришлось работать на ноуте, где ото все - все светится - просвечивается насквозь. Ну это пиндец как фу прямо. Где там комфорт люди находят - я прям не знаю. Но давно замечено - человек склонен к саморазрушению. И не надо ему в этом мешать.
Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
Ничего там не награвируешь. Лазер подпалит верхний слой непрозрачного пластика и не доберется до прозрачного слоя. Будет обычная не прозрачная гравировка.leif: ↑ 09.12.2025 19:13Що там можна награвіюівати в такій конструкції я
Это если мы о даблшотах говорим.
-
leif
Member
Так і я ж за тоStTechnik: ↑ 09.12.2025 19:25 Будет обычная не прозрачная гравировка.
Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
Можливо, є якійсь лазер, який добереться але це виглядатиме –
-
Kosdnepr
Member
В Дніпрі я вже 3 рази робив гравіювання в G-POINT, 250 грн. і менше 5 хвилин часу, якість відмінна.VladimirV: ↑ 09.12.2025 19:00 До речі тих хто зробить мені кирилицю я вже знайшов у Дніпрі
Але по фото клавіатури з вашого посилання, виглядає ніби там дабл-шот, а не фарбований abs, тож навряд символи після гравіювання будуть підсвічуватись.
-
leif
Member
Гравіювання по фарбованому абс, з яким я стикався на клавіатурі разєр колись давно – це взагалі трешачок, цей шар фарби почав злізати як раз на кирилічних символах дуже скоро. Чому саме на них – не знаю, можливо якщо "правильно" зробити такого не станеться, але особисто я б не розраховував))
-
StTechnik
Member
Да любой тот же самый лазер может прожечь до второго слоя. Но вид будет просто кошмар.leif: ↑ 09.12.2025 19:29Можливо, є якійсь лазер, який добереться але це виглядатиме –
-
VladimirV
Member
Kosdnepr
В мене це перший випадок буде, подивимось що вийде, насправді все одно мені це не критично. Пишуть що капи пбт даблшот.
В мене це перший випадок буде, подивимось що вийде, насправді все одно мені це не критично. Пишуть що капи пбт даблшот.
-
Барбарис
Member
Залежить від глибини шарів та потужності лазера. Ми навіть на металі зо 3 десятки палили за потреби, але там окалина та заусня, бо розплавлений метал не зникає нікуди. Якісь fbb, як у мене мабуть пропаляться зовсім не гарно, бо там зовні товстий шар. Щоб букви були гарні, глибина повинна бути невелика, а кейкапи тонкі. Нижній шар з прозорого або натурального пластику. Але зазвичай колір роблять додаючи пігмент у розчин. Навряд та фірма дає гарантію, що на всіх будуть просвічуватись. А якщо багато пропалити щоб просвічувався будь-який пластик, то треба зачищати. Вартість гравіювання це не окупить. Щось я не дуже вірю тим «знайомим». Ще звісно є варіант лазером по контуру оплавляти всі букви, але це теж якась фігня.
-
leif
Member
VladimirV
Що вище написали те і вийде: або 1 варіант (лазер не дійде до 2 шару) або 2 варіант (лазер прошмалить весь верхній шар і будуть такі канавки на кейкапах досить глибокі, з усіма відповідними наслідками
Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
Барбарис
А фбб бувають даблшоти? Я думав вони дайсаби роблять
Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
Так, ще раз глянув, дпблшотів не побачив, всі дайсаби
Що вище написали те і вийде: або 1 варіант (лазер не дійде до 2 шару) або 2 варіант (лазер прошмалить весь верхній шар і будуть такі канавки на кейкапах досить глибокі, з усіма відповідними наслідками
Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
Барбарис
А фбб бувають даблшоти? Я думав вони дайсаби роблять
Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
Так, ще раз глянув, дпблшотів не побачив, всі дайсаби
-
Барбарис
Member
leif, я мав на увазі лише товщину(і знизу там натурального кольору пластик, то його теоретичноможна просвітити). Мені лінь з телефону було розписувати окремі випадки і так багато тексту набрав. Пк намагаюсь при відключеннях поменше використовувати.
-
leif
Member
Барбарис
А, зрозумів. Але він же не прозорий? Якщо там заявлена товщина 1.7мм це скільки треба зняти щоб цю підсвітку було видно добре?
А, зрозумів. Але він же не прозорий? Якщо там заявлена товщина 1.7мм це скільки треба зняти щоб цю підсвітку було видно добре?
-
Барбарис
Member
leif, мабуть третину товщини лише до білого(0,5 мм)
З абс залежно від марки та кольору з міліметр може просвічуватись(бажано тонше).
Але по пластику все рівно на такі глубини ніхто працювати не буде і програма тоді не 5 хв., та й зовнішній вигляд буде
Такі твердження здаються абсурдними. Можливо мовп була лише за мембранки з тонкими стінками, де лазером знімали фарбу?
З абс залежно від марки та кольору з міліметр може просвічуватись(бажано тонше).
Але по пластику все рівно на такі глубини ніхто працювати не буде і програма тоді не 5 хв., та й зовнішній вигляд буде
Такі твердження здаються абсурдними. Можливо мовп була лише за мембранки з тонкими стінками, де лазером знімали фарбу?
-
StTechnik
Member
Та эта вся история с гравировкой для подсветки работает практически только на ноутбучных клавиатурах. Ито… нормальным оно по итогу становится если диод расположен в нужном месте а не строго по латинским шрифтом. Гравировал я как то давно ноут Сяоми. Тихий ужас. На кирилицу свет еле попадал.
-
Geinz21
Member
Я себе Ducky давным давно гравировал (там РВТ кейкапы). Фигня фигней, лучше бы не трогал. Сами буквы серые и не заметны толком. Так что, тут либо заводские решения пробовать искать, либо учиться печати вслепую, что и сделал, когда эту кастомку собрал