Все просто, даний бюджет це пластикові борди, а пластик уже за визначенням не преміумLITMANEN: ↑ 07.12.2025 23:18Ну тіпа вийшло смішно що за 2-3к хочу преміум? Ок погоджуюсь, але ж я хочу китайців, 3к для китайців це вже недостатньо? Ну у мене була логітек illuminated але вона перестала працювати, платити знову за логітек не бажаю, то ж сподівався отримати від китайців щось солідне за 3к. Дякую за пораду, подивлюся![]()
Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
feniks_tm
Member
-
kairo
Member
Народ, шукаю преміум клаву. Перевірений бренд. Алюміній. Кейкапи кераміку. Свічі HE. Бюджет 40 баксів.
-
leif
Member
це дивлячись який пластик. полікарбонатні кохаку по 1200 баксів продаються на вторинці аж гай гуде)) жартую звісно, це зовсім інша історія ніж те, про що йшла мова, але, до слова, чом би і не згадатиfeniks_tm: ↑ 07.12.2025 23:27 пластик уже за визначенням не преміум
-
StTechnik
Member
Как найдешь - мне тоже отмаякуйkairo: ↑ 07.12.2025 23:33 Народ, шукаю преміум клаву. Перевірений бренд. Алюміній. Кейкапи кераміку. Свічі HE. Бюджет 40 баксів.
-
LITMANEN
Junior
Пишуть там не прозорі кейкапи і через те від підсвітки немає ніякого сенсу, окрім як гірлянда на новий рік. Мені б щоб символи бачити, інакше для чого підсвітка? Боюсь куплю і виявиться що символів не видно.feniks_tm: ↑ 07.12.2025 23:27 тому можна "швартуватись" на перевірених F99/F108
-
feniks_tm
Member
Там же наче були варіації з просвічуваними капами, принаймні для F75 точно були. У будь-якому випадку ніхто вам не заважає пізніше купити ті ж хаторовські капи по місцю, якщо в тому є дійсно необхідність. Треба, щоправда, враховувати з якого боку діоди підсвітки. Стандартні просвічувані капи так собі виглядатимуть з південними.LITMANEN: ↑ 08.12.2025 00:50Пишуть там не прозорі кейкапи і через те від підсвітки немає ніякого сенсу, окрім як гірлянда на новий рік. Мені б щоб символи бачити, інакше для чого підсвітка? Боюсь куплю і виявиться що символів не видно.feniks_tm: ↑ 07.12.2025 23:27 тому можна "швартуватись" на перевірених F99/F108
-
kairo
Member
Там є два варіанти: непрозорі та із боковою підсвіткою. Останні добре видно.LITMANEN: ↑ 08.12.2025 00:50Пишуть там не прозорі кейкапи і через те від підсвітки немає ніякого сенсу, окрім як гірлянда на новий рік. Мені б щоб символи бачити, інакше для чого підсвітка? Боюсь куплю і виявиться що символів не видно.
- спойлер

-
LITMANEN
Junior
Ок, якщо брати прозору бокову, то як нанести українську розкладку? Реально зробити гравіювання збоку? Чи як це робиться?kairo: ↑ 08.12.2025 01:01 Там є два варіанти: непрозорі та із боковою підсвіткою. Останні добре видно.
- спойлер
-
kairo
Member
-
LITMANEN
Junior
kairo
Але вона 43 см. Я хотів 39—41 але бачу що все якось занадто складно і не можу зрозуміти чому. Прозорі кейкапи, байдуже на колір підсвітки, розмір до 41 см, тиша, нампад. Це все що треба і вибрати нічого? Я реально не розумію для чого підсвітка на непрозорих кейкапах. Але може букви і так видно, не знаю. Але звісно прозорі були б краще. Розглядаю Алі експрес + гравіровку або у нас вже з українськіми. Якщо нічого немає то доведеться розглядати 43 см або коротку без нампада
Але вона 43 см. Я хотів 39—41 але бачу що все якось занадто складно і не можу зрозуміти чому. Прозорі кейкапи, байдуже на колір підсвітки, розмір до 41 см, тиша, нампад. Це все що треба і вибрати нічого? Я реально не розумію для чого підсвітка на непрозорих кейкапах. Але може букви і так видно, не знаю. Але звісно прозорі були б краще. Розглядаю Алі експрес + гравіровку або у нас вже з українськіми. Якщо нічого немає то доведеться розглядати 43 см або коротку без нампада
-
destructX
Member
Бо для сліпої печаті, зазвичай, достатньо бачити просто контури клавіатури. Та і для естетичного вигляду.LITMANEN: ↑ 08.12.2025 01:41 kairo
Але вона 43 см. Я хотів 39—41 але бачу що все якось занадто складно і не можу зрозуміти чому. Прозорі кейкапи, байдуже на колір підсвітки, розмір до 41 см, тиша, нампад. Це все що треба і вибрати нічого? Я реально не розумію для чого підсвітка на непрозорих кейкапах. Але може букви і так видно, не знаю. Але звісно прозорі були б краще. Розглядаю Алі експрес + гравіровку або у нас вже з українськіми. Якщо нічого немає то доведеться розглядати 43 см або коротку без нампада![]()
Щодо гравіювання, бачив як на бокових кепках гравіюють зверху, виглядає так собі
а так дійсно, з прозорою кепкою, гравіюванням і підсвіткою запроновувати може якийсь бладі або хатор/геймпро/рзтк/лоргар, весь оемний китай на умовних червоних світчах, якшо коротко
а так я б зупинився на 99/108 про без гравіювання, звикнути можна за пару днів до фулл латинниці, в крайньому випадку наклейки купити
пс. чисто заради цікавості подивився розміри деяких повнорозмірних клав, вони всі 43-45см
в 39 це тільки 96\98 формат, який ще більше ускладнить пошуки
-
Барбарис
Member
LITMANEN, справа в тому що китайці давно там не лузери, відповідно і ціни не маленькі. Акції переважно пройшли, тому зібрати по частинах бажане складно. А в зборі лише офіційно представлені бренди.
-
artko
Member
як не дивно - кейкапи на нормальних клавіатурах можуть замінятися. і (можливо) хтось поставить кепки даблшоти прозорі і йому підсвітка стане потрібнаLITMANEN: ↑ 08.12.2025 01:41Я реально не розумію для чого підсвітка на непрозорих кейкапах
-
LITMANEN
Junior
Ок дякую, схоже що мій вибір aula f99 Pro, розмір влаштовує, розкладка влаштовує, більш всього порад за неї. Додаткові питання:
- наскільки зручні букви нанесені збоку? Це реально зручно чи просто модна фішка? І як в цьому випадку найкраще вирішити питання кирилиці? Гравіювати зверху? Кирилиця необхідна бо є ще дитина, яка іноді щось друку, без кирилиці занадто екстремально буде.
- як шукати прозорі кейкапи на неї, якщо захочеться щоб символи світились? Тобто або символи прозорі або весь кейкап не знаю як краще. Кейкапи якісь стандартні всі чи треба шукати суто під цю клавіатуру чи як?
- я ж так розумію офіційних клав одразу з укр символами їх не буває, саме aula f99.
Дякую.
- наскільки зручні букви нанесені збоку? Це реально зручно чи просто модна фішка? І як в цьому випадку найкраще вирішити питання кирилиці? Гравіювати зверху? Кирилиця необхідна бо є ще дитина, яка іноді щось друку, без кирилиці занадто екстремально буде.
- як шукати прозорі кейкапи на неї, якщо захочеться щоб символи світились? Тобто або символи прозорі або весь кейкап не знаю як краще. Кейкапи якісь стандартні всі чи треба шукати суто під цю клавіатуру чи як?
- я ж так розумію офіційних клав одразу з укр символами їх не буває, саме aula f99.
Дякую.
-
StTechnik
Member
Ничего модного в этом нет. На самом деле это компромисс для плат, когда светодиоды "на юге", т.е. внизу. Насчет кириллицы - практически никак. Если делать гравировку - она будет сверху. Вариант - искать на Али (и только там) вариант с SidePrint с кириллицей. По моему я что то такое один раз видел. Выглядит ужасно как по мне. Насчет ребенка - не давайте ему сидеть за ПК в темноте. Это реально очень вредно для глаз. И тогда не будет проблем с кириллицей нанесенной сверху.LITMANEN: ↑ 08.12.2025 09:19 наскільки зручні букви нанесені збоку? Це реально зручно чи просто модна фішка? І як в цьому випадку найкраще вирішити питання кирилиці? Гравіювати зверху? Кирилиця необхідна бо є ще дитина, яка іноді щось друку, без кирилиці занадто екстремально буде.
А, ну или опять таки брать HATTOR. Там все светится шо новогоднее чудо.
-
leif
Member
Дел
-
StTechnik
Member
У Хаттора если что - надо целиком клавиатуру брать. Тогда оно там все светится. Просто кейкапы не получится. Там под северный светодиод. Ну и понятное дело - менять свичи на что то пристойное.
Відправлено через 6 хвилин 28 секунд:
Відправлено через 6 хвилин 28 секунд:
к слову. Маршрут Китай (Корея, Япония) -> Украина через Мист Чина проверен. 10 дней до ММПО. По моему неплохо. По цене вышло 12 баксов всего. 5 по Китаю через дорогу и 6 с копейками уже взяли Мист. Но у меня легкая посылка. Если брать нормальный борд под 2 кг - будет подороже конечно.
-
leif
Member
непоганоStTechnik: ↑ 08.12.2025 10:04Украина через Мист Чина проверен. 10 дней до ММПО. По моему неплохо. По цене вышло 12 баксов всего. 5 по Китаю через дорогу и 6 с копейками уже взяли Мист. Но у меня легкая посылка. Если брать нормальный борд под 2 кг - будет подороже конечно.
але кукей це точно через митницю, бо вийде вище ліміту. а що там у міста зараз з розмитненням відправлень за 150+ євро? мені тут нещодавно розповідали, що досить довго відносно відомого конкурента, у якого свій власний митний двіж організований. хтось щось розмитнював останнім часом?
також висновки про корею і японію по китайському місту я б не квапився робити, все таки китай це основний напрямок, там апріорі все краще і швидше організовано у них.
-
StTechnik
Member
Ну на своем опыте (целиком законном) процедура примерно такая - они выставляют тебе информацию о начислении пошлины, со всеми реквизитами чего и куда - платишь картой по реквизитам - на следующий день твоя посылка поехала к тебе. Для "ускорения" и волшебного пинка есть телефоны брокеров Росана (Мист Групп). Самый максимум когда у меня оно задержалось - это на 3 дня от момента поступления на ММПО. А вот НП когда то давно неделю жопу не могло поднять что бы взять в работу. И после этого случая я с ними не очень. Но это было вообще в очень давние времена. Я тогда в основном возил с США и пользовался Dnipro LLC. Мист тогда только поднимал голову.leif: ↑ 08.12.2025 13:04а що там у міста зараз з розмитненням відправлень за 150+ євро?
-
leif
Member
ух, як комусь буває клавіатуру непросто обрати!LITMANEN: ↑ 08.12.2025 01:41Це все що треба і вибрати нічого?
стільки пропозицій на ринку, а купити і нічого, щоб і в бюджет влізло і під усі запити підходило, окрім хатора з сайлент світчами/заміною на сайлент світчі або массмаркетних гамінг брендів, але ж вони дорожче
а тому що кейкапи! і я думаю, що він такий не один з подібним запитом. це ж треба, як хатор вдало нішу обрав, офігіть, молодці. ну і шо що китайський ОЕМ за оверпрайс, а зато у нас кейкапи з кирилицею і літери світяться! красавчікі
Відправлено через 8 хвилин 16 секунд:
ага, дякую, мені саме терміни цікаво, бо була інфа, що то не настілький швидко може відбуватися у них. три дні найдовше, це справді ще нічогоStTechnik: ↑ 08.12.2025 13:10процедура примерно такая - они выставляют тебе информацию о начислении пошлины, со всеми реквизитами чего и куда - платишь картой по реквизитам - на следующий день твоя посылка поехала к тебе.
НП останні штук 5 відправлень розмитнював в межах 1 дня, зазвичай за пару-трійку годин, без будь яких пінків брокерів. і оплачуєш мито при отриманні або в додатку НП. єдиний прикол був з посилкою, яка трохи підзависла, коли брокер не зрозуміла, чому позицій від мене заявлено 2, а на моєму ж скріншоті 3 (комплектна пцбшка йшла в чеку окремими пунктом по ціні 0 доларів)