Новости
Последние статьи и обзоры
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
GreenMile
Member
-
Z440_User
Member
О, якщо не звертати увагу на ціну - це вже щось цікаве і можливо реальна альтернатива Кулону.GreenMile: ↑ 08.12.2025 09:35 До речі, нагадали ще про такі, українського виробника, гарні.
500Вт повністю безшумний, заряд 35А, і 1000Вт заряд до 60А.
Хоча якщо подивитися на ціну - Deye аналогічної потужності лягає на іншу чашу ваг.
Отже перед вибором постає питання шуму та наявність вбудованого стабілізатора. Бо при поганій мережі сидіти постійно на АКБ без спроможності зарядитися.
Або наче як і ДБЖ є, але він прийняв з мережі умовні 170В і віддав їх у хату і от наче в тебе і світло є, а інверторні холодильники, розумні котли, та інше хатнє обладнання все одно не працює, бо занизька напруга...
-
Filabatya
Member
Питання від електрика, можу я заживити від двох марсрів(міні упс) один роутер через кабель сплітер? І онушку на сильніший упс повісити. Ціль щоб слабший упс не простоював бо онушка жре 1 ват, а роутер 6 
-
oversteve
Member
правильніше було б якесь простеньке реле повісити, яке буде перекидати з одного упса на інший, коли один здохнеFilabatya: ↑ 08.12.2025 12:12 Питання від електрика, можу я заживити від двох марсрів(міні упс) один роутер через кабель сплітер? І онушку на сильніший упс повісити. Ціль щоб слабший упс не простоював бо онушка жре 1 ват, а роутер 6![]()
-
Filabatya
Member
А чим схема кабеля подвійного погана, розбалансовуються акуми?
-
oversteve
Member
все залежить від того, що з себе ці мініупси представляють всередині, чи там заряд/розряд через ті самі контакти йде і якщо через різні, то чи не будуть вони конфліктувати, якщо виходи з'єднатиFilabatya: ↑ 08.12.2025 12:36 А чим схема кабеля подвійного погана, розбалансовуються акуми?
як раз розбалансу там не мало б бути, бо ви ж їх паралельно хочете підключити
-
Hotspur
Member
марсіва може живити іншу марсіву а не роутерFilabatya: ↑ 08.12.2025 12:36 А чим схема кабеля подвійного погана, розбалансовуються акуми?
-
dimus8210
Member
це буде цікавий експеримент, гарно якщо ще й ролик для ютуба буде запилянийFilabatya: ↑ 08.12.2025 13:38 Hotspur
Мені шо їх на постійно між собою зєднати, як акуми послідовно)
-
Hotspur
Member
зробити (купити) 3 позиційний перемикачFilabatya: ↑ 08.12.2025 13:38Мені шо їх на постійно між собою зєднати, як акуми послідовно)
-
oversteve
Member
це з любими акумами з'єднаними паралельно відбувається, вони один одного балансують, гловне щоб ця марсіва дозволяла виходи з'єднуватиHotspur: ↑ 08.12.2025 13:24марсіва може живити іншу марсіву а не роутерFilabatya: ↑ 08.12.2025 12:36 А чим схема кабеля подвійного погана, розбалансовуються акуми?
Відправлено через 11 хвилин 13 секунд:
так вам послідовно чи паралельно?Filabatya: ↑ 08.12.2025 13:38 Hotspur
Мені шо їх на постійно між собою зєднати, як акуми послідовно) вилка вилка)
Хотів просто запитати чи не шкідливо для них щоб вони дві один роутер живили, тепер авр треба ставити, реле, і запобіжники в догонку(
достатньо якесь таке або схоже простеньке реле
https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... escription
-
dimus8210
Member
при експлуатації самозбору 4S 1P 12В з циліндрів lifepo4 (CBAK 32140FS 15Ah, Daly BMS 15А з пасивним балансиром, також допаяв вивід для балансування при зарядці від ToolKitRC з активним балансуванням), помітив що при повному розряді банки мають сильний розбаланс до 0.2-0.3В (2.5-2.8В), при заряді ToolKitRC напруга вирівнюється і на 3В вже всі банки мають однакову напругу яка тримається до 3.4В, після 3.5В до 3.6В знову починається сильний розбаланс 0.1-0.15В. Якщо виставити порог заряду 3.45В на банку то розбаланс 0.03В, а ємність яку бере акум що при прогах 3.45В що при 3.6В -+17Аг
-
oversteve
Member
dimus8210
якщо зарядка і бмс дозволяє, то зробіть щоб балансування починало працювати десь після 3.4В і не любіть собі мозок
розбаланс при 2.5-2.8в то фігня, бо фактичто все, що менше 3в, то вже майже розряджене +-пару%
якщо зарядка і бмс дозволяє, то зробіть щоб балансування починало працювати десь після 3.4В і не любіть собі мозок
розбаланс при 2.5-2.8в то фігня, бо фактичто все, що менше 3в, то вже майже розряджене +-пару%
-
Filabatya
Member
oversteve
https://a.aliexpress.com/_EGTQoDS
Я так розумію що це паралельне зєднання)
Два виходи упсів в один роутер через цей кабель)
-
dimus8210
Member
бмс звичайна тупа з фіксованими значеннями, поки акум +-рік валявся в парі з звичайним дбж для відеоспостереження взагалі не звертав на нього уваги, все нрацювало добреoversteve: ↑ 08.12.2025 14:54 dimus8210
-
Z440_User
Member
- спойлер
- Z440_User: ↑ 08.12.2025 11:49
О, якщо не звертати увагу на ціну - це вже щось цікаве і можливо реальна альтернатива Кулону.GreenMile: ↑ 08.12.2025 09:35 До речі, нагадали ще про такі, українського виробника, гарні.
500Вт повністю безшумний, заряд 35А, і 1000Вт заряд до 60А.
Хоча якщо подивитися на ціну - Deye аналогічної потужності лягає на іншу чашу ваг.
Отже перед вибором постає питання шуму та наявність вбудованого стабілізатора. Бо при поганій мережі сидіти постійно на АКБ без спроможності зарядитися.
Або наче як і ДБЖ є, але він прийняв з мережі умовні 170В і віддав їх у хату і от наче в тебе і світло є, а інверторні холодильники, розумні котли, та інше хатнє обладнання все одно не працює, бо занизька напруга...
Коротше, як гібридники та по ціні гібридників, але наше.
Кулон то line-interactive, йому пофігу що в нього приходить в межах 140-290В, на виході 220В. А коли вже позамежами чи з синусоїдою мережі щось не те, чи з герцами - перемикається на АКБ.
-
oversteve
Member
паралельне, але у вас скорше за все і на упсі, і на роутері гніздо-мама, а провід мама-папа, ще й 2 різних роз'єми папиFilabatya: ↑ 08.12.2025 15:10 oversteve
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Нет. Нельзя объединять два разных источника питания (или больше). Нужно на каждый из них повесить диод (выход энергии есть, а обратного хода нет). Лучше - на мосфетах, но возможно оверпрайс для целей. Суть - чтобы на диоде были минимальные потери энергии.Filabatya: ↑ 08.12.2025 12:12можу я заживити від двох марсрів(міні упс) один роутер через кабель сплітер?
На Али есть готовые модули, первый попавшийся:
https://www.aliexpress.com/item/1005009435797482.html
Под пайку или под зажим. Что угодно там есть.10A Ideal Diode Module Solar Charging Backflow Prevention Low Internal Resistance Analog Rectifier 3-26V
Вероятно, 10 А для Ваших целей слегка много и можно что-то проще, но те 10 А явно для радиатора/обдува, так что при 2-3 А и пассиве в самый раз. 2 шт нужно - на каждый источник энергии свой модуль. На общий выход (с двух модулей) уже вешаете два (или больше) потребителя (роутер, медиаконвертер и т. д.).
-
Filabatya
Member
Дякую за розяснення, буду станціями допомагати марсріві. Більше нема ніж є ось вона напевно і не встигає зарядитися, крім деградації за 2 роки стукання в 100%