Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

Щось я надивився стільки церакотнутих клавіатур і так васхітілся, що вирішив одразу і норбафорс церактонути заодно з spr67) з ним добре, що хоч на фарбування поїхала 1 деталь -- топ, а дно корпусу не буду церакотити, бо воно утоплене знизу в верхню частину кейсу і його не видно взагалі, коли клавіатура на столі, тож фіг з ним, бо це +40 доларів :horror:

Правда з кольорами щось так досі і не можу визначитись, кого в який :puzzle: :dontknow: :think:

Поки доїдуть є ще трохи часу пообирати, бо поки у мене розброс між супер-яскравими кольорами типу Хантер оранж:
спойлер
Изображение
Це саме він, якщо що, cerakote h-128 hunter orange

І аж до спокійних варіантів типу:
спойлер
Изображение
Cerakote h-237 Tungsten

Ділєма..

Відправлено через 1 хвилину 55 секунд:
Оцей матрікс наві на другому фото це навіть та сама людина церакотила, якій я надіслав кейси, також бачив інші їхні роботи (клавіатури) на фото — гарно роблять. Але дорого
StTechnik
Member

leif: 04.12.2025 19:13Ділєма..
Я бы смотрел в сторону каких то "сложных" цветов. Типа сине - серого, или зелено-голубого. А где все варианты можно глянуть?

Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
Пардон. Уже нашел где.
leif
Member

StTechnik
https://www.cerakote.com.ua/catalogue/

В наявності "на зараз" є ті на яких зелена галочка в каталозі

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
Їх не дуже то і багато там тих що в наявності,але обрати від того не легше :laugh:
StTechnik
Member

Мне понравились сходу вот эти:
CRANBERRY FROST H-320
COBALT KINETICS SLADE H-295
Jesse James Civil Defense Blue H-401
leif
Member

StTechnik
CRANBERRY FROST H-320 в моєму шорт-лісті :up:
StTechnik
Member

leif: 04.12.2025 19:20В наявності "на зараз" є ті на яких зелена галочка в каталозі
Блин.. ТОгда...
MIDNIGHT E-110 - хороший сложный цвет
FDE E-200 - тоже такой под оружейный металл
Robin's Egg Blue H-175 - это если посветлее.
leif
Member

StTechnik
До fde e200 я придивлявся, але поки з шортлісту він виписаний, міднайт дуже темний, настільки темні не розглядав, макисмум щось типу міднайт бронзи чи якось так. Зараз з телефону не можу точно глянути. щодо третього, то я взагалі від синьо-блакитних і гами де вони присутні далеко в виборі. Коричневі, зелені, усілякі теплі кольори (санфлауер, оранж), можливо якийсь цікавий сірий. Але не синьо-чорно блакитні і навіть не робінс егг, хоч він і прикольний по своєму :up:

Відправлено через 8 хвилин 37 секунд:
StTechnik
Ось є така фотка, це кренбері фрост
спойлер
Изображение
Ніби нічо так виглядає, один борд мабуть в нього варто зацеракотити

Відправлено через 34 секунди:
Це походу дуже яскраве світло на фотці, irl буде потемніше

Відправлено через 16 хвилин 56 секунд:
Мабуть це таки буде sunflower yellow для Акко і cranberry frost для норбафорса :idea:

Відправлено через 3 хвилини 15 секунд:
Ось такий санфлауер приблизно:
спойлер
Изображение
Ніби не настільки вирвіглазний як Хантер оранж :)
IvanKrysko
Member

Всім привіт! Хочу придбати собі механічну/оптико-механічну/магнітну?(не впевнений, які там ще є варіанти) клавіатуру, але ніфіга в тому не шарю, тож вирішив написати сюди. Можливо, щось зможете порадити
Бюджет до 3000
Бажано повно розмірну
Не лоу-профіль
Світчі хотілося б якісь тихі, щоб це був не кулемет
Було б дуже круто, якщо зможете накидати декілька варіантів
leif
Member

IvanKrysko
привіт, вам по aula f75 або її прямих конкурентів, десь тут в топіку недавно кидали їхній список (втім жоден з них, здається, до топчіку за свої гроші і "народного вибору №1" не дотягнувся) пошукайте або може я зараз швидко знайду
Geinz21
Member

Что ж, получил вчера свои Baby Kangaroo, решил не откладывая в долгий ящик сразу зарядить клавиатуру ими. Что пожалуй, самое удивительное, снятие свичей и кейкапов почему-то самый нудный процесс оказался нежели обратная сборка, хотя в большинстве случаев обычно наоборот :D
Изображение
По итогу, от тактильности я, мягко говоря, в шоци. Таково импакта Черри Браун даже и близко не давали. В играх тоже норм, хотя почему-то считается, что heavy tactile не годятся для них. Может хлопцы мало каши едят, я не знаю :laugh: Во всяком случае, пару каток в БФ5 дались без труда, я бы даже сказал, меньше ошибок было, поскольку я понимал, когда клавиша точно прожата. Попозже может ещё какие тактильные свичи попробую, вроде голубых от Акко.
IvanKrysko
Member

leif: 06.12.2025 14:54 IvanKrysko
привіт, вам по aula f75 або її прямих конкурентів, десь тут в топіку недавно кидали їхній список (втім жоден з них, здається, до топчіку за свої гроші і "народного вибору №1" не дотягнувся) пошукайте або може я зараз швидко знайду
А хто їх конкуренти? 😅
leif
Member

тим часом я продовжую мучити нео ерго :kbd:

подобається мені цей лейаут, дуже він зручний, особливо коли справді до нього звикаєш, єдине, що хотілось би, звісно, чогось більш преміального, але GOK Type K я провтикав купити цього року, хіба можна на вторинці пошукати, але зазвичай це ще дорожче ніж купувати новий (в районі 1к без доставки коли востаннє дивився, це як мінімум), бо попит на них стабільно високий :weep:

менш із тим, від чого я був не сильно в захваті в ерго практично від самого початку, так це від того як на ньому звучить бекспейс. воно ясно, бюджетна клавіатура, шо я хотів, нічого дивного, адже бекспейс, буває, звучить не надто класно і на суттєво дорожчих бордах.

що було мною випробувано на цей раз:
спойлер
Изображение
до цього не пробував лейаут з таким розташуванням бекспейсу. незважаючи на те, що він там лягає під мізинець як рідний, м'язова пам'ять штука серйозна і швидко світчнутись на таке розташування не вдається, наразі звикаю) по звуку подобається більше: хоча ніби клавіша не так далеко, але вже не в верхньому ряду і не в самому кутку, тому звучання краще. до того ж вона тепер не стабілізована і менша за розміром, що також в даному випадку відчувається як перевага. tldr: загалом подобається, але не так просто звикнути, виявилось.

а, ну і так, складно не помітити, що я вирішив спробувати для цього білда найспбт капи, теж задоволений цим рішенням в розрізі ерго з бобами ю4т. на дорожчому бербоуні я б може і не думав гмк міняти, але для ерго... щось здається пбт краще пасують по тональності, адже не вартує тут сильно випячувати і підкреслювати всі деталі звучання світча. скоріше навпаки, краще трохи приглушити товстенькими пбт капами :gigi:

Відправлено через 8 хвилин 5 секунд:
IvanKrysko: 06.12.2025 15:06А хто їх конкуренти?
шось я швидко не знайшов, а перечитувати пів топіку я бажання не маю. тут є люди, які більше розбираються в цьому ціновому сегменті ніж я, якщо матимуть вільну хвилину -- підкажуть. але, знову ж таки, якщо я нічого не плутаю, основною рекомендацією в цьому ціновому сегменті залишається саме aula f75
7mindfields
Member

IvanKrysko: 06.12.2025 15:06
leif: 06.12.2025 14:54 IvanKrysko
А хто їх конкуренти? 😅
Декілька варіантів складно, бо замало ввідних даних і бюджет невеликий
1) aula f75 - бюджетний бюджет tkl, мабуть кращий варіант до 2000 (або f99 якщо треба повноразмірна)
2) якщо відсутність безпроводу не діл брейкер - тут на форумі можна купити б/в akko monsgeek m1 з кейкапами за 3000, і на алі докупити бюджетні сайленти: outemu silent peach v3
3) чекати розпродажу і взяти за 3200-3300 womier sk75 на алі
У варіантах 1 і 3 всеодно треба буде докупати тихі світчі
Geinz21: 06.12.2025 14:58 Может хлопцы мало каши едят, я не знаю :laugh:
operating force: 59±8gf. end force: 50±5gf :lol:
VladimirV
Member

IvanKrysko: 06.12.2025 15:06Всім привіт! Хочу придбати собі механічну/оптико-механічну/магнітну?(не впевнений, які там ще є варіанти) клавіатуру, але ніфіга в тому не шарю, тож вирішив написати сюди. Можливо, щось зможете порадити
Бюджет до 3000
Бажано повно розмірну
Та тут треба визначитись точніше з потребами. А лише тоді тратити гроші. Я зовсім не спец, явно. Просто теж обирав пару днів тому заміну. Зараз всі ці механічні і магнітні клавіатури в нижньому сегменті стали набагато доступніші, ніж коли механіка тільки, або магнітні пізніше, починали на ринку, за "до 3к грн" на тому ж Алі в акцію = багато що можна привезти.
спойлер
1) Розмір, наявність блоків і клавіш.
1. Повнорозмірна ~104-108 клавіш , +- від виробника. Я так розумію вони теж бувають 100% або 96%.
2. TKL (Tenkeyless), або 80%, 87%. Позбавлена ​​цифрового блоку і відповідно коротша в довжину, в іншому схожа на повнорозмірну.
3. 70 або 75% майже як TKL, але ще компактніше, так як переросподілені по різному навігаційні кнопки, більш вжатий F-ряд і т.п.
4. Компактні, ультра компактні 65%-60% від повнорозмірної, десь 68-60 клавіш. зазвичай F-блок відсутній в додачу.
2) Вид підключення. Дротові, безротові+дротові, безротові+дротові+Блютус і т.д.
3) Наявність ролера/екрана на клавіатурі. У когось це "кілер-фіча", комусь це зовсім не потрібно. зазвичай ролером регулюють гучність або підсвітку, вкл/викл звуку або підсвітки. Але думаю драйвером можна і більше різного. Екран - кому треба, той знає для чого воно йому.
4) Тип перемикачів, механічні, магнітні, оптичні. Тут без оглядів і розуміння що вам від них потрібно, і що ви хочете від тих кнопок, ну ніяк. Сюди вже добавлю тип комплектних ковпачків на перемикачах, вони різні по профілю (Cherry OEM DSA XDA і т.п.)
Тут теж не обійтись без перегляду всіляких оглядів, бо все це дуже індивідуально вже. Я взяв cherry, а комусь може більше подобаються низькі.
5) Тут вже ціна, якість збірки, які там шумоізоляції. які там демфери і т.п. речі що відносяться до комфорту/якості.
6) Кольори, підсвітки, кастомізація...
7) Ціна...
kairo
Member

Aula, досить гучна. Тому треба враховувати ще ~700 грн на свічі типу Silent Peach.
Patruletz
Member

даже не знаю як сформувати питання бо клава не мені, а має йти в подарунок, до 4.5к фул/ткл, тиха, робота/ігри.
Барбарис
Member

В моїх Mode Anthracit Bottom Out Force - 62 г. Взагалі не відчувається. Наскільки це може бути пов'язане з моїм захопленням еспандерами, не знаю, але б не відмовився від сильніших. Той випадок коли огляди намахали - мені здалось, що не настільки сайленти та важчі. Я ними цілком задоволений, дуже приємні, просто думав будуть важчі за пінгвіни. Бажано все таки спершу пробувати, бо всі люди різні.

Відправлено через 3 хвилини 17 секунд:
Patruletz, Keychron к1мах, се, к3 про на червоних гатеронах в стоці будуть цілком тихі
VladimirV
Member

там Hator випустив перші свої магнітки, впринципі я їх розглядав і думав купити, але для мене дорого, тому вибрав з Аліка Epomaker G84 HE, який мені взагалі коштував 1800грн зі всіми цими Алі-шними приколами.
Нічого не скажу, мене просто ціна і функціонал влаштував, далі буде видно. Але я зразу хотів магнітну, так як дуже мало займаюсь типовим набором тексту. А магнітну "під себе" можна в іграх налаштувати, хочу власне це й спробувати.
Перевага, що там з коробки є кирилиця і не потрібно шукати лазерне гравіювання, як наприклад, мені прийде з китаю. Комусь припускаю, воно взагалі не потрібне, мені це важливо і я буду робити.
https://shop.hator.gg/ua/keyboards/?fil ... -linear%5D
Дешева версія провідна, дорожча версія трьохрежимна з безпровідним режимом, і там ще є тфт екранчик. Де-які огляди на ютубі вже є.
спойлер
Ціну можна було спустити на 10%, навіть найдорожчу клавіатуру за 5к, до 4,5к якраз. Але тільки через Vodafone.ua і промокод за бонуси на -10% в застосунку My Vodafone.
Незнаю, виглядає наче прикольно. Була б дешевше взяв би спробувати.
StTechnik
Member

VladimirV: 06.12.2025 19:13 і не потрібно шукати лазерне гравіювання
Это вообще не проблема. Те же Fankeys делают качественно на любом профиле (что редкость). Единственный момент - чем кейкапы светлее - тем более контрастнее выглядит гравировка.
leif
Member

VladimirV: 06.12.2025 19:13 там Hator випустив перші свої магнітки, впринципі я їх розглядав і думав купити, але для мене дорого, тому вибрав з Аліка Epomaker G84 HE, який мені взагалі коштував 1800грн зі всіми цими Алі-шними приколами.
Нічого не скажу, мене просто ціна і функціонал влаштував, далі буде видно. Але я зразу хотів магнітну, так як дуже мало займаюсь типовим набором тексту. А магнітну "під себе" можна в іграх налаштувати, хочу власне це й спробувати.
Перевага, що там з коробки є кирилиця і не потрібно шукати лазерне гравіювання, як наприклад, мені прийде з китаю. Комусь припускаю, воно взагалі не потрібне, мені це важливо і я буду робити.
https://shop.hator.gg/ua/keyboards/?fil ... -linear%5D
Дешева версія провідна, дорожча версія трьохрежимна з безпровідним режимом, і там ще є тфт екранчик. Де-які огляди на ютубі вже є.
спойлер
Ціну можна було спустити на 10%, навіть найдорожчу клавіатуру за 5к, до 4,5к якраз. Але тільки через Vodafone.ua і промокод за бонуси на -10% в застосунку My Vodafone.
Незнаю, виглядає наче прикольно. Була б дешевше взяв би спробувати.
от зараз 30% мита+податку влуплять на всі товари з алішечки і з-за кордону в цілому, так хатор різко стане набагато привабливіше :laugh:

з одного боку керманичі не перший раз погрожують і нічого не відбувається, а з іншого боку ситуація у них наразі так собі, можуть і запровадити, якщо зовсім прижме.

ух, клавіатурні ніштяки подорожчають солідно, та і не тільки вони, звісно. а до тогож одна біда, що введуть мито, а а інша -- що немає у них можливості і людей всі ці відправлення обробляти і будуть посилки з алішки і штатів перші місяці після введення цього "покращення" лежати на митниці місяцями в очікуванні своєї черги заплатити конське мито :horror:

Відправлено через 19 хвилин 12 секунд:
до речі, StTechnik, таки я дропнув cranberry frost h-320 на цей раз, вирішив акко зацеракотити в sunflower h-317, з WOB SA капами, з якими вона у мене зібрана, мало б бути добре.
спойлер
Изображение
а норбафорс замовив зацеракотити в Stainless H-152 після того як побачив geon глейр в ньому:
спойлер
Изображение
Изображение
прям дуже добре :pray: :yes:

я навіть подумав, чи не треба мені свій глейр в такий колір перефарбувати :laugh:
Ответить