Новости
Последние статьи и обзоры
Голова TeamGroup вважає, що дефіцит пам’яті DRAM і NAND посилиться наступного року
-
Mozdev
Member
Мде, я вже тепер і не знаю чи продавати оперативку чи притримати, а то як би не вийшло шо цю продав(вигідно), а нову купити через деякий час буде ще значно дороще 
-
harito
Member
IronWithin: ↑ 02.12.2025 12:46я с 21 года профиль не обновлял ,как раз напомнил (обновил сейчас) . А путать работу и развлечения не нужно .harito: ↑ 02.12.2025 11:41 Если подняли цену ,и лохи по этой цене берут , то цена больше никогда не просядет .
Ну тобто «лохи» це ті чиї праця/забаганка дозволяє/вимагає нового заліза навіть по таких цінах, а «нелохи» це ті хто досі сидить на Intel Core i7-2600 та 6700 бо … це суперактуальне/потрібне рішення, а не найдевше/бюджетне барахло![]()
Мені здається я вас зрозумів…
-
alexeygalas
Member
А якщо "лохам" пам*ять зараз знадобилась? То де нам "лохам" її взяти? З глини виліпити?harito: ↑ 02.12.2025 11:41Если подняли цену ,и лохи по этой цене берут , то цена больше никогда не просядет .
-
n+gibat[]r
Member
Продати почку та купити одну планку оперативки, це буде потужне рішення.alexeygalas: ↑ 02.12.2025 15:10А якщо "лохам" пам*ять зараз знадобилась? То де нам "лохам" її взяти? З глини виліпити?harito: ↑ 02.12.2025 11:41Если подняли цену ,и лохи по этой цене берут , то цена больше никогда не просядет .
-
alexeygalas
Member
Враховуючи, скільки до буму коштували SO-DIMM DDR5 ECC плашки - так воно і буде https://nemixram.com/products/ddr5-5600 ... 7685383480n+gibat[]r: ↑ 02.12.2025 15:21Продати почку та купити одну планку оперативки, це буде потужне рішення.
-
erkins007
Member
Вот слово в слово так про видяхи говорили)N3URO: ↑ 02.12.2025 10:03 Нічого страшного, і це пройде, потім весь ринок буде завалений нікому не потрібною ОЗУ за копійки, от тоді можна буде і апгрейдитись![]()
-
harito
Member
Кому невтерпёж то на олх можно планки по 8 гиг набрать - они ещё по более менее нормальной цене продаются , это пока. У меня тоже этим летом планка ддр4 на 16 гиг накрылась из комплекта . А я не подумал и взял а только одну планку поменял ,а надо было сразу две поменять . А теперь и вторая планка накрылась - ошибки пошли. Вот так и попал .Больше никогда не куплю G.Skill Aegis .alexeygalas: ↑ 02.12.2025 15:10А якщо "лохам" пам*ять зараз знадобилась? То де нам "лохам" її взяти? З глини виліпити?harito: ↑ 02.12.2025 11:41Если подняли цену ,и лохи по этой цене берут , то цена больше никогда не просядет .
-
IronWithin
Member
harito: ↑ 02.12.2025 14:52 я с 21 года профиль не обновлял ,как раз напомнил (обновил сейчас) . А путать работу и развлечения не нужно .
А моих слов как и вопросов это не отменяет, 6700 всё ещё барахло бюджетное, а i7-2600 вышел в 2011, отмазка не принята!
Работу и развлечения я не путаю, это вы путаете обеспеченных людей с "лохами"!
Ваш 10400 это так же самое дешевое что можно найти на рынке сейчас если что, мистер "у меня нет комплексов, это вы лохи переплачиваете"...
Відправлено через 10 хвилин 34 секунди:
Там же ж питання не дійсно де купити оперативку, а як не потрапити до списку "не лохи" в розумінні того олігофрена.n+gibat[]r: ↑ 02.12.2025 15:21Продати почку та купити одну планку оперативки, це буде потужне рішення.alexeygalas: ↑ 02.12.2025 15:10
А якщо "лохам" пам*ять зараз знадобилась? То де нам "лохам" її взяти? З глини виліпити?
-
harito
Member
Так ты дибил по сути и есть лох . Что ж до тебя не дойдёт ни как ,что из за таких как ты и цены растут ,потому что ты всё равно купишь по любой цене ,так как тебе "надо для работы"IronWithin: ↑ 02.12.2025 16:52harito: ↑ 02.12.2025 14:52 я с 21 года профиль не обновлял ,как раз напомнил (обновил сейчас) . А путать работу и развлечения не нужно .
А моих слов как и вопросов это не отменяет, 6700 всё ещё барахло бюджетное, а i7-2600 вышел в 2011, отмазка не принята!
Ваш 10400 это так же самое дешевое что можно найти на рынке сейчас если что, мистер "у меня нет комплексов, это вы лохи переплачиваете"...
Відправлено через 10 хвилин 34 секунди:Там же ж питання не дійсно де купити оперативку, а як не потрапити до списку "не лохи" в розумінні того олігофрена.n+gibat[]r: ↑ 02.12.2025 15:21
Продати почку та купити одну планку оперативки, це буде потужне рішення.
-
IronWithin
Member
Ну то есть если вдруг твоя работа завязана на рендере ну или допустим ты фрилансер, то ты можешь пойти к работодателю и сказать, "мне пофиг что ты жалуешься на сроки, я буду делать работу на своей 2050 ибо я не "лох" покупать 5090 по оверпрайсу", так что ли твоя "особая" логика работает?harito: ↑ 02.12.2025 16:58Так ты дибил по сути и есть лох . Что ж до тебя не дойдёт ни как ,что из за таких как ты и цены растут ,потому что ты всё равно купишь по любой цене ,так как тебе "надо для работы"IronWithin: ↑ 02.12.2025 16:52
Відправлено через 10 хвилин 34 секунди:
Там же ж питання не дійсно де купити оперативку, а як не потрапити до списку "не лохи" в розумінні того олігофрена.
P.S для оперативки конкретно пример найти сам осилишь если с видеоускорителем не нравится или тоже "помощь" нужна?
-
alexeygalas
Member
Нажаль такої пам*яті, як мені сюди треба, на олх немаєharito: ↑ 02.12.2025 16:12Кому невтерпёж то на олх можно планки по 8 гиг набрать - они ещё по более менее нормальной цене продаются
-
doc-oc
Member
До выхода новых консолей точно ничего не изменится! Но и после выхода не особо)proos: ↑ 02.12.2025 10:52 Интересно, сколько ещё времени пройдёт когда 32гб станет номиналом для игр, как сейчас 16гб?
За пару лет 8к Гей Минг не станет массовым, а новым консолям снова недосыпать оперативы)
-
МОНАХ
Member
► По-факту, уже зараз система з грою можуть віджирати 32Гб (Привіт! Сталкер 2!proos: ↑ 02.12.2025 10:52 Интересно, сколько ещё времени пройдёт когда 32гб станет номиналом для игр, как сейчас 16гб?
► А по логіці: якщо поточна катавасія, як прогнозують, не скінчиться, а ще й посилиться в наступному році, то тут скоріш імовірно, що розраби таки почнуть, хочуть-чи-не-хочуть, якось "чесатись" і по справжньому оптимізовувати свої ігри і - так, знову буде жорстке "рівняння" на майбутні консолі і там вже не в останню чергу вирішиться від балансу "оперативка" (скільки та яку розраби зможуть/захочуть запихнути в них) і ціна консолей (щоб їх ще все-таки купляли, а не "махнули рукою" і на ПК, і на консолі і не пішли в мобільний сегмент гратися). "Тикаю пальцем в небо", але "вангую", що, якщо захочуть "дати покупний прогрес" для кінцевого споживача і не лишатися на 16Гб, то більше 24Гб не засунуть...
► Залежно від мети і поточної ситуації. Під нову, не бюджетну збірку - звісно...denizen: ↑ 02.12.2025 12:15 кому як, комусь і DDR3 ще ок, але я б собі в 2025 році DDR4 не купував.
► З іншого боку у мене он і 24Гб DDR3 - трудиться і не сказав би що прям якась проблема з нею, окрім об'єму (бо щоб додати - потрібно заміняти наявні плашки, а от це вже дійсно не ОК). Буквально в минулому місяці ще ганяв на тій компановці в Кіберпанк (на "кінематографічних"+ фе-пе-есах і налаштуваннях, звісно, але ж - спокійно та стабільно
► А з третього боку - я думав (і в якійсь мірі не спеціально так вийшло, можна сказати, що і "планував"), що DDR4 пройде повз мене, але - не оминуло: потрібно було на днях терміново зібрати вкрай-бюджетну збірку формату "Інтернет-приставка" і найбільш доступною виявилась комплектація якраз на DDR4 - на 5+ років її має вистачити. В даному випадку - питання ціни, бо збирати отаку Інтернет-"колимагу" з урахуванням інших, крім ціни на даний час, чинників не має сенсу.
-
AntonyKandaurov
Member
МОНАХ
ніхто нічого робити не буде, допоки продажі не впадуть до нуля для поробок, яким 5090 треба в режимі 1080р з генерацією кадрів, тож я би тут не дуже сподівався.якось "чесатись" і по справжньому оптимізовувати свої ігри