ШІ в Google Antigravity видалив користувацькі дані з диска, але вибачився

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити ШІ в Google Antigravity видалив користувацькі дані з диска, але вибачився

Вау... Ну що ж, це було очікувано.
Gapon_Aleks
Junior

"замість того щоб запустити звичайну ракету по ворогу, я запустив ядерну, і почалась ядерна війна, це критична помилка з мого боку, мені дуже дуже шкода" :rotate:
penetrator
Member

Хороший ИИ.
Я тут пробовал копайлот и чат гпт заставить прочитать содержимое файлов с шейрпойнта и он меня послал 10 раз, хотя я 10 раз дал ему доступ к файлам.
Пришлось конфединциальные доки заливать ему онлайн читать :laugh:
Alexx-wisa
Member

Що скажеш - потужно. І це через такі проривні технологіх ціни на чипи пам'яті вже х3...х4. Інвестори вливають сотні мяльярдів долларів... Попереду буде не весело але явно цікаво.
KimRomik
Member

Останнім часом поширена така практика, що якщо це офіційний софт, то йому типа можна доступ ледь не рівеня TrustedInstaller.

Ні, шановні корпорації. Ваш статус не є підставою дозволяти вам лізти в наші диски та читати інфу, записувати чи навіть видаляти без відома користувача. Всі файли мають спершу отримати дозвіл на операцію з ними ТІЛЬКИ після дозволу користувача/системного адміністратора.
Последний раз редактировалось KimRomik 04.12.2025 12:20, всего редактировалось 1 раз.
inquisition
Member

Заканчивался 2025, всё ещё есть погромисты инженегры, не знающие слов: бэкап, резервная копия, синхронизация, репликация, дедупликация, ..., не забывая о том, что до сих пор базёнки под свои проекты открывают "в мир" без авторизации, потом приходят в слезах с сообщениями о том, что всё пошифровано и стёрто. И искусственный интеллект, который перед отправкой таски на удаление не предложил/не напомнил отсинкать датакаталог или пересохранить проект в отдельную хранилку.
Интеллекто-дисфункциональный перформанс, пилять. Итак качество образования на дне было, а с появлением этих искусственных интеллектов натуральные вообще с гумном смешались.
alexeygalas
Member

Я не міг втриматись і не забаянити ))
images.jpeg
Alexx-wisa
Member

Загалом є питання до того чи насправді літера "І" відопвідає саме за "інтелект" в абервіатурі ШІ... До "штучного" питань немає.
Alexsandr
Member

Alexx-wisa: 04.12.2025 12:07 Що скажеш - потужно. І це через такі проривні технологіх ціни на чипи пам'яті вже х3...х4. Інвестори вливають сотні мяльярдів долларів... Попереду буде не весело але явно цікаво.
Китайцы б/ушными планками памяти/чипов и такими же ssd через пару годиков завалят рынок. Похоже пузырь ИИ надувают даже когда уже видно, что не взлетит.
hohlid19
Member

Это так называемые технологии, на которые надо все ресурсы тратить?
Gelonyrum
Member

Alexx-wisa: 04.12.2025 12:28 Загалом є питання до того чи насправді літера "І" відопвідає саме за "інтелект" в абервіатурі ШІ... До "штучного" питань немає.
Штучний Індус)
Dilfin
Member

Щось це нагадує, коли хтось з людей косячить не по дитячому, а потім каже: "Ну вибач".
leif
Member

Нагадало мені випадок, який стався років так 23 тому, коли мій батя прийшов додому після потужного застілля з нагоди дня народження друга, і мало йому було веселощів і він сів щось поробити за моїм компом: погамати чи в діал-ап інтернеті посидіти, вже не пам'ятаю. Коротше, щось там йому не сподобалось як комп працював (ще б пак після всього випитого) і він замість того щоб запустити дефрагментацію (така була задекларована інтенція) — форматнув мені жорсткий диск :laugh:

теж вибачався
Dilfin
Member

leif: 04.12.2025 12:53 Нагадало мені випадок, який стався років так 23 тому, коли мій батя прийшов додому після потужного застілля з нагоди дня народження друга, і мало йому було веселощів і він сів щось поробити за моїм компом: погамати чи в діал-ап інтернеті посидіти, вже не пам'ятаю. Коротше, щось там йому не сподобалось як комп працював (ще б пак після всього випитого) і він замість того щоб запустити дефрагментацію (така була задекларована інтенція) — форматнув мені жорсткий диск :laugh:

теж вибачався
Життя - біль.)) У всіх хто мав справу з багатьма HDD дисками були такі випадки, коли диск йок, а там гігабайти цінної інформації і я навіть не про _.)
vmsolver
Member

hohlid19: 04.12.2025 12:36 Это так называемые технологии, на которые надо все ресурсы тратить?
Наоборот, те у кого были ресурсы увидели потенциал в технологии, а те кто делали презентацию были чрезвычайно убедительны.

Народ как-то забывает, что кризиса уже давно не было и рынок уже давно к нему готов, в смысле и до этого момента он сильно вырос, и коррекция давно напрашивается, если бы не "LLM-пузырь", выражающийся в значительных инвестициях в ряд технологий и производств, что отражается на ожиданиях из-за чего рынок акций растёт, то скорее всего рынок бы уже повалился вниз. Коррекция всё равно будет, её никто не отменял, она просто будет позже, но когда не понятно, это может быть и в следующем году или через 2-4 года.

Забавно, когда обычные люди переживают об этих инвестициях, они не превратятся в ничто, как цена условных акций, строятся датацентры и технологии, это кардинально отличается от инвестиций в акции, при которых акции просто меняют владельца, а компания об этом не знает, то есть ничего не создаётся при такой операции и если рынок обвалится, то цена акций сдуется, а фабы, датацентры и технологии останутся у этих инвесторов, так что, похоже, что именно они и выиграют больше всех, потому что эти технологии бросать никто не будет, они будут развиваться далее. Это ещё одна "грань" потенциала, почему туда вваливают кучу денег. Если бы существовало что-то более перспективное, то и инвестировали бы в это.
rizakrko
Member

vmsolver: 04.12.2025 13:06 Забавно, когда обычные люди переживают об этих инвестициях, они не превратятся в ничто, как цена условных акций, строятся датацентры и технологии, это кардинально отличается от инвестиций в акции, при которых акции просто меняют владельца, а компания об этом не знает, то есть ничего не создаётся при такой операции и если рынок обвалится, то цена акций сдуется, а фабы, датацентры и технологии останутся у этих инвесторов, так что, похоже, что именно они и выиграют больше всех, потому что эти технологии бросать никто не будет, они будут развиваться далее. Это ещё одна "грань" потенциала, почему туда вваливают кучу денег. Если бы существовало что-то более перспективное, то и инвестировали бы в это.
Ось тільки будуються не центри обробки даних, які можна використати в майбутньому для довільних завдань - будуються центри обробки даних, які тільки те і вміють, що множити матриці з низькою точністю. Не асіки для майнингу біткоїнів звісно, але щось ідейно схоже.
Mozdev
Member

О черговий rm -rf /* тепер від ШІ :gigi:
AlienFighter
Member

leif
Ші - п'яний в хлам рандомний код :rotate:
vmsolver
Member

rizakrko: 04.12.2025 13:19 Ось тільки будуються не центри обробки даних, які можна використати в майбутньому для довільних завдань - будуються центри обробки даних, які тільки те і вміють, що множити матриці з низькою точністю. Не асіки для майнингу біткоїнів звісно, але щось ідейно схоже.
Посмотрите на спеки того железа, там куча ядер CPU, много памяти, крайне высокая связность нодов между собой и т.д.
В обозримом будущем все нагрузки будут приводиться в матричный вид, потому что этот способ увеличения пропускной способности вычислений эффективнее, чем SIMD, поэтому за матрицы надо переживать в самую последнюю очередь.

Также, с чего вы взяли, что эти датацентры нужны будут для чего-то другого? Планов там много, поэтому такие инвестиции.
Даже если через 10 лет потребуются другие датацентры, то без постройки датацентров текущего поколения к следующим переход не возможен, тут не получится прыгать через ступеньки, увы, новые технологии будут создаваться на датацентрах текущего поколения.
leif
Member

AlienFighter
Я обома руками за ШІ, його розвиток і повсюдне впровадження, просто треба мати реалістичні очікування і розуміти на якому етапі технологія знаходиться станом на зараз: що вона може, що не може, які можуть бути іздєржкі її використання. Найімовірніше, ШІ зовсім невдовзі досягне такого рівня розвитку, де подібних помилок як в сабжевій новині вдасться уникати, а можливості його стануть ще ширшими :write:
Ответить