Micron відмовляється від випуску пам’яті та накопичувачів споживчого класу, щоб сконцентруватися на рішеннях для ШІ

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Georgin: 04.12.2025 10:58Комрад white_noise у першому повідомленні дав посилання на telegram, де, з його слів, розповідалось про промлеми з софтом MSI.
По проблемам с MSI Биосами там указан источником известный Китайский Форум :
Вот ссылка - https://www.chiphell.com/thread-2762546-1-1.html

Я так понял там всего один пострадавший и всего 20 сообщений с обсуждением.
А в самом телеграмм канале речь идет про три разные платы. Ниче непонятно :gigi:
proos
Member

white_noise: 04.12.2025 10:17доречі, там ще MSI обісрались
Источник надежный?)
GetOutTheWay
Member

Знову редактори додумують своє бачення в новині :)

Є різниця між «закриттям бренду» і «припиненням виробництва мікросхем для споживчого ринку». В офіційній заяві Micron не говорить, що вона повністю зупиняє виробництво всіх своїх чіпів, які можуть йти до споживчих продуктів. Виробники які купують чіпи у Micron і робить власні модулі зможуть і далі використовувати DRAM/NAND від Micron.
"Micron лишає за собою право продавати «enterprise-продукти» (тобто DRAM/пам’ять/накопичувачі для бізнес-сегменту / дата-центрів) глобально."
Georgin
Member

Earanak
Дякую, доведеться трохи погуглтранслейтити :)
white_noise
Member

proos: 04.12.2025 11:28
white_noise: 04.12.2025 10:17доречі, там ще MSI обісрались
Источник надежный?)
посилання з телеги веде на форум: https://www.chiphell.com/thread-2762546-1-1.html
також про це пише Wccf: https://wccftech.com/msi-rolls-out-ages ... os-screen/ який посилається на той же форум.
чи надійний "Источник"? вирішуйте самі, всі дорослі дядьки, я по чому купив, по тому і продаю
Ararat
Member

Shuginubi: 04.12.2025 10:32 когда ИИ пузырь лопнет, как же им будет хреново..
А им то что? Они производят черенки от лопат. Всякие там нвидеи и амуде производят лопаты. А плохо будет только тем кто в золотой ИИ лихорадке участвовал.
Psychopath
Junior

Shuginubi: 04.12.2025 10:32 когда ИИ пузырь лопнет, как же им будет хреново..
Чушь
alexeygalas
Member

Ох, не добра новина. Нагадує ВАГ, який в момент все поставили на електромобілі і прогоріли в сегменті електричок

Треба закупитись SO-DIMM ЕССшками, поки ще є у продажу. А то гляди одні RDIMM залишаться.
AntonyKandaurov
Member

alexeygalas
їм треба наздогнати теслу кричали вони, будучи попереду, насправді.

По темі: :popcorn: , скоро пк будуть непотрібні, з такими приколами і цінами на виході. Комп'ютери по 5к на початку ери PC будуть здаватись дуже дешевими.
Serfer
Advanced Member

Шкода, Crucial один з улюблених брендів...
Дійсно, виробники зараз на хвилі цього ажіотажу намагатимуться якнайбільше заробити, і нічого тут дивного немає, так було завжди.
Шкода тільки що на НР вирішив оновити систему, накидав в кошик комплектуху, а тепер дивишся і думаєш - а чи є сенс купувати проц і мамку якщо ціна на ОЗУ неадекватна...
alexeygalas
Member

AntonyKandaurov: 04.12.2025 12:11їм треба наздогнати теслу кричали вони, будучи попереду, насправді.
там не з теслами були перегони а скоріше із ринком китаю
spoglyadach
Member

Так ці клоуни вже йшли з ринку консьюмерської пам'яті, тоді ще прикрили лінійку Ballistix а тепер знову "я устал я ухожу"
Ви йдіть звісно, але не треба потім на тихенько повертатись і робити якийсь висєр на ринок з таймінгами 20-22-42 замість 16-18-36
Але коли вся ця афьора закінчиться, ми звісно взалюбки затаримось вашими рідчайшими чіпами в тих гоєв яких ви зараз так вдало прогріваєте B-)
Dilfin
Member

Ostin: 04.12.2025 10:40 Хоч і смішно, але зі світом відбувається щось дивне. Це не зможе пройти саме собою як зазвичай, ці наслідки будуть відчуватись сильніше, ніж крипто-лихоманка. Я б зараз не поспішав ставити на щось певне, бо щось може луснути, щось ні, але споживчий сегмент дешевої електроніки може сильно змінитись вже дуже скоро. І це зовсім не означає, що всі будуть мріяти про планку пам'яті та ссд. Може статись все зовсім навпаки.
Якщо дивитись на світ в загальному, то це нагадує наше сьогодення за вікном: ті, хто можуть, набивають кишені як в останній день, навіть знаючи, що їх дії наближають неминучий крах. Набити гаманець по-максимуму за рік-два і дожити віку десь в теплому місці - ось девіз сьогоднішнього світового суспільства. Ніяких бізнес-планів на 10 чи, не дай боже, на 20 років вперед. Треба гребти сьогодні, бо завтра може не настати.
Може ті, хто дотичні до мільярдів і світових економічних форумів щось знають, може стараються заробити по максимуму щоб купити собі місце у бункері, чи свій власний бункер, може і не зовсім це "теорія змови", а дієвий план як очистити Землю від лишніх на їхню думку людей? Давайте, налітайте, мінусуйте.)
proos
Member

white_noise
Мне больше интересно что там пишут якобы зен6 задержится до конца 27 года
AntonyKandaurov
Member

proos
Тому що з такими приколами як ціни материнок і озп його куплять лише техноблогери для оглядів. ;)
Dilfin
Member

AntonyKandaurov: 04.12.2025 12:34 proos
Тому що з такими приколами як ціни материнок і озп його куплять лише техноблогери для оглядів. ;)
Скоро новинки електроніки будуть купляти тільки техноблогери і еліта капіталізма.
proos
Member

AntonyKandaurov
С этого выходит что поддержка ам5 будет ещё дольше)
Dilfin
Member

proos: 04.12.2025 12:46 AntonyKandaurov
С этого выходит что поддержка ам5 будет ещё дольше)
А в мене ще АМ4.)
dfcz
Member

В ХХ веке продержались до сентября-октября 1929. В ХХI дотянем ли до 2029? Или как я думаю, в конце 26-27 годах уже всё?
Dilfin
Member

От мені цікаво, як китайські виробники пам'яті на це відреагують, наприклад ChangXin Memory Technologies (CXMT) і чи будуть їхні мікросхеми дешевші?

Відправлено через 2 хвилини 49 секунд:
dfcz: 04.12.2025 12:54 В ХХ веке продержались до сентября-октября 1929. В ХХI дотянем ли до 2029? Или как я думаю, в конце 26-27 годах уже всё?
Так, будемо використовувати б/у память, китайську память, якщо треба повернемся на DDR3) (ні, не повернемся), але прорвемося.)
Ответить