Так і зародиться нова релігія - Армеїзм, а ви станете апостолом усіх армеїстівyuriy_dd: ↑ 03.12.2025 22:04мак міні проти них - як Давид проти Голіафа - і він виграє
Новости
Последние статьи и обзоры
Прогрес ARM процесорів
-
Gold_Star
Member
-
yuriy_dd
Member
ну я не знаю як можна не бачити ... ваш редмі7 має проц Snapdragon 632, який гірший не на %, а в 5+ раз ніж сучасні проциZ440_User: ↑ 03.12.2025 22:18От я гортаю форум оверклокерс, гортаю driver.top, шукаю інфу в гулі, гортаю сторінки знайденої інфи, гортаю олх... - між старим редмі7 та поточним реалмі різниці не бачу
а ви наприклад пробували на свому редмі7 - одночасно запустити навігацію, знімати фото/відео, розмовляти по What's Up?
проци що ви назвали - це досить старі, називають бузеониZ440_User: ↑ 03.12.2025 22:18 Тож як мені побачити різницю в швидкодії браузера? Чи Е5-2690v4 = X3470 = Prescott з підтримкою х64 і тому я не бачу різниці?
де ви їх взяли? на алі з ціною за вагу?
вам просто треба спробувати як працюють сучасні М4 і вище
Відправлено через 6 хвилин 25 секунд:
а ви на моє відповісте? вам повторити?Z440_User: ↑ 03.12.2025 22:18ви не відповіли на моє питання
-
Gold_Star
Member
yuriy_dd
Що на вашу думку має бути на першому місці в сучасних армах? Сильний однопотік, потужна графіка чи великий блок NPU?
Що на вашу думку має бути на першому місці в сучасних армах? Сильний однопотік, потужна графіка чи великий блок NPU?
-
yuriy_dd
Member
мені цікавий лише процGold_Star: ↑ 03.12.2025 23:16 Що на вашу думку має бути на першому місці в сучасних армах? Сильний однопотік, потужна графіка чи великий блок NPU?
і ви самі можете логічно побачити - що ця тема під Тематичним форумом - Процесори
-
Gold_Star
Member
yuriy_dd
Пропонуєте Інтелу здатися і випустити новий сокет під арм?
Пропонуєте Інтелу здатися і випустити новий сокет під арм?
-
yuriy_dd
Member
у них з АМД - нема іншого виходу, і чим раніше - тим краще для обохGold_Star: ↑ 03.12.2025 23:22 Пропонуєте Інтелу здатися і випустити новий сокет під арм?
ніби АМД - вже робить
-
Gold_Star
Member
Я щось пропустив?yuriy_dd: ↑ 03.12.2025 23:27ніби АМД - вже робить
https://www.overclockers.ua/ua/news/amd ... -over-x86/
-
yuriy_dd
Member
звичайно - вміння шукати і перевіряти інфоGold_Star: ↑ 03.12.2025 23:32 Я щось пропустив?
можливо це результат х86 фанатизму
-
Z440_User
Member
Ні, коли на телефоні увімкнено навігацію, то це значить що я за кермом десь геть зовсім не знайомому місці і відповідно мені ані фото, ані ватсап в цей момент до лампочки. Інших сценаріїв використання навігації у мене немає. Фото/відео майже не користуюся. У мене галерея складається на 90% з робочих фото всякого кар'єрно-шахтного залізячча, і ті переважно ватсапом зроблені. Ватсап складається суто з одного текстового робочого чату. Якщо і спілкуюся в месенджері, то суто як телефон або відеозв'язок з родичами/друзями. Коротше, немає в моєму житті описаного вами сценарію, навіть і близько уявити не можу коли б я до такого додумався чи воно мені знадобилося б.yuriy_dd: ↑ 03.12.2025 23:08ну я не знаю як можна не бачити ... ваш редмі7 має проц Snapdragon 632, який гірший не на %, а в 5+ раз ніж сучасні проциZ440_User: ↑ 03.12.2025 22:18От я гортаю форум оверклокерс, гортаю driver.top, шукаю інфу в гулі, гортаю сторінки знайденої інфи, гортаю олх... - між старим редмі7 та поточним реалмі різниці не бачу
а ви наприклад пробували на свому редмі7 - одночасно запустити навігацію, знімати фото/відео, розмовляти по What's Up?
Prescott - треба було в гараж взяти макбук чи моднявий х86 пк, що б тикати в нього руками в мазуті в пошуках мануалу. Що валялося в гаражі, з того і зібрав. Навіть монітор 17" трубка та кулькова миша.yuriy_dd: ↑ 03.12.2025 23:08проци що ви назвали - це досить старі, називають бузеониZ440_User: ↑ 03.12.2025 22:18 Тож як мені побачити різницю в швидкодії браузера? Чи Е5-2690v4 = X3470 = Prescott з підтримкою х64 і тому я не бачу різниці?
де ви їх взяли? на алі з ціною за вагу?
вам просто треба спробувати як працюють сучасні М4 і вище
Х3470 в робочому офісному ПК підприємства, краще було на і3-550 сидіти? Чи все ж таки ткнути зіона зі свого хламу знайденого в "zakroma of rodina"?
Поточний домашній Е5-2690v4 взятий на олх по ціні 3300грн за мать+бж+цпу+кулер+16гб ддр4 есс 2400мгц, якому згодом ще за 3тис.грн добрав 3*16гб для активації 4канального режиму. Запропонуєте щось більш сучасне в таку ціну? Може є комплект на армі? Чи треба було і далі сидіти на 1156 сокеті?
Домашній ПК для мене десь в кінці списку приорітетів сімейного бюджету.
2004-2015 = socket 775 ddr-400mhz, Prescott 32bit
2015-2022 = socket 775 з відра запчастин, ddr3+e5440 за три копійки з олх
2022-2024 = socket 1156 натурально з сміттєвого баку (списаний пк на роботі), ddr3+X3470 з олх за 1000грн
2024-...= поточна профільна машина за 3300+3000 з олх.
Для кіно-іграшки-вебсерфінг-музика цілком достатньо, хіба що відео ще хочу махнути. Буде найдорожче що коли небудь купувалося в комп.
Я відповів на ваші питання?yuriy_dd: ↑ 03.12.2025 23:08 Відправлено через 6 хвилин 25 секунд:а ви на моє відповісте? вам повторити?Z440_User: ↑ 03.12.2025 22:18ви не відповіли на моє питання
А як щодо мого? Як мені побачити різницю швидкодії браузерів при читанні форума оверклокерс, чи читанні сторінки на driver.top, чи гортанні олх в пошуках чергового "непотрібу"?
-
yuriy_dd
Member
невже ви ніколи не ходили пішки по незнайомому місту?Z440_User: ↑ 04.12.2025 00:28Ні, коли на телефоні увімкнено навігацію, то це значить що я за кермом десь геть зовсім не знайомому місці і відповідно мені ані фото, ані ватсап в цей момент до лампочки
то ви самий типовий клієнт для нових смартів з покращеними камерамиZ440_User: ↑ 04.12.2025 00:28Фото/відео майже не користуюся
звичайно що ні, повторю:Z440_User: ↑ 04.12.2025 00:28Я відповів на ваші питання?
давайте спробуємо провести аналогію з х86 - новий проц Intel Core Ultra 9 285K дає приріст +8% від Intel Core i9-14900K. В грі він дає приріст з 119 ФПС до 124 (хоча я можу говорити що є багато ігор де новий проц сильно гірший за старий)
Ви зможете побачити цю різницю?
ви в темах обговорення нових х86 - теж запитуєте в кожній як вам побачити прогрес?
поставити поруч обидва і порівнятиZ440_User: ↑ 04.12.2025 00:28Як мені побачити різницю швидкодії браузерів
-
Gold_Star
Member
Або читаю першоджерела, а не ші-слопyuriy_dd: ↑ 03.12.2025 23:55звичайно - вміння шукати і перевіряти інфо
можливо це результат х86 фанатизму
Поганий з вас апостол...
-
Z440_User
Member
Звісно що ходив, в тому числі і за кордоном. Мені повезло з орієнтуванням в просторі, достатньо перед виходом глянути напрямок куди йти і все.yuriy_dd: ↑ 04.12.2025 00:43 невже ви ніколи не ходили пішки по незнайомому місту?
Ні, то не про мене.
"Мужики, не скупіться жінці на хороший телефон, вам потім з ним ходити!" - ось це про мене.
Ігри, архіви, рендери, компіляція, кодування відео/аудіо - то все понятно. Там я розумію як побачити швидкодію і зробити висновки.yuriy_dd: ↑ 04.12.2025 00:43 давайте спробуємо провести аналогію з х86 - новий проц Intel Core Ultra 9 285K дає приріст +8% від Intel Core i9-14900K. В грі він дає приріст з 119 ФПС до 124 (хоча я можу говорити що є багато ігор де новий проц сильно гірший за старий)
Ви зможете побачити цю різницю?
ви в темах обговорення нових х86 - теж запитуєте в кожній як вам побачити прогрес?
Я про браузери та однопотік про який ви постійно кажете.
Наприклад старенький redmi 5 дитини та мій realme приблизно однаково відкривають цей форум чи driver.top. Ну може якісь долі секунди різниця, але то не важливо, виглядає одночасно. Далі швидкодія браузера і моя взаємодія з ним обмежується моїм читанням)))yuriy_dd: ↑ 04.12.2025 00:43 поставити поруч обидва і порівняти
-
yuriy_dd
Member
та не вмієте ви ні читати, ні шукати, ні довести свою правоту - як ваша брехня про х86 проци з 16 каналами памятіGold_Star: ↑ 04.12.2025 00:45 Або читаю першоджерела, а не ші-слоп
-
Gold_Star
Member
Не знав що ви такий злопам'ятний. Але ваша віра у арм має бути вище цьогоyuriy_dd: ↑ 04.12.2025 01:15та не вмієте ви ні читати, ні шукати, ні довести свою правоту - як ваша брехня про х86 проци з 16 каналами памяті
-
AntonyKandaurov
Member
Z440_User
Крутіть тест speedometer 3.1 https://browserbench.org/Speedometer3.1/ і скидайте юрію сюди результати. Він буде нас обзивати фанатами х86 безмозглими і наярювати прутень на свій результат 52+ очки ( що б це не означало ).
Відправлено через 5 хвилин 29 секунд:
Крутіть тест speedometer 3.1 https://browserbench.org/Speedometer3.1/ і скидайте юрію сюди результати. Він буде нас обзивати фанатами х86 безмозглими і наярювати прутень на свій результат 52+ очки ( що б це не означало ).
Відправлено через 5 хвилин 29 секунд:
- спойлер

-
yuriy_dd
Member
у вас досить старі ядра А78 20-го рокуAntonyKandaurov: ↑ 04.12.2025 06:52Де прогрес арм? Щось не бачу зовсім. Чи самсунг теж фанати х86
можете пошукати скільки поколінь нових ядер АРМ вийшло після них
швидкодія від батареї на скільки падає?AntonyKandaurov: ↑ 04.12.2025 06:52старий райзен 5600н в ноутбуці
-
AntonyKandaurov
Member
yuriy_dd
Хм, телефон 2023 року і що там ядра 2020 року стоять?
Хм, телефон 2023 року і що там ядра 2020 року стоять?
Не знаю, в режимі від батареї ютуб 4 години крутить, на батареї не міряв скільки той папугатест вибиває.швидкодія від батареї на скільки падає?
-
yuriy_dd
Member
не знали що купували?AntonyKandaurov: ↑ 04.12.2025 08:55Хм, телефон 2023 року і що там ядра 2020 року стоять?
наступного разу дивіться, або в мене запитайте, ніколи не пізно починати визнавати свої помилки і їх виправляти
ну це ж круто! це ж перемога!AntonyKandaurov: ↑ 04.12.2025 08:55Не знаю, в режимі від батареї ютуб 4 години крутить
куди там Еплу з його жалюгідними 20+ годин
-
AntonyKandaurov
Member
yuriy_dd
Так а в чому різниця, телефон дзвонить, ютуб в навушниках крутить, форум відкриває і застосунки різні і нічого не тормозить або працює unnecessary slow. Хоча в вашому папугатесті вибиває нещасні 9 балів. Може папугатест не показник? Чи може не всім треба 52+ бали в папугатесті?
У мене є знайомі які користуються макбук ейром, тільки язх який там м проц і щось він не працює 20+ годин в режимі ютуб
Відправлено через 6 хвилин 23 секунди:
Так а в чому різниця, телефон дзвонить, ютуб в навушниках крутить, форум відкриває і застосунки різні і нічого не тормозить або працює unnecessary slow. Хоча в вашому папугатесті вибиває нещасні 9 балів. Може папугатест не показник? Чи може не всім треба 52+ бали в папугатесті?
Посилання на те що епл в режимі ютуба працює 20+ годин, дай будь ласкану це ж круто! це ж перемога!
куди там Еплу з його жалюгідними 20+ годин
У мене є знайомі які користуються макбук ейром, тільки язх який там м проц і щось він не працює 20+ годин в режимі ютуб
Відправлено через 6 хвилин 23 секунди:
Помилки в чому? В тому що я купив актуальний самс в 2023 році? Чи може треба було купляти хлаомі і пердолитись з кастомами? Вибач але я не люблю пердолитись із цифєркамі, мені важливо аби працювало. Та й взагалі щось ти воюєш не туди. Самс на арм? На арм! Прогрес! Чого тоді самс поганий раз він на арм? Чи може вилизано-пропрієиарний арм від яблука і арм для всіх інших трошки інакші екосистеми. Подумай над цим перед тим як знову писати мені свої відповідініколи не пізно починати визнавати свої помилки і їх виправляти
-
yuriy_dd
Member
прогрес зупинився? нові кращі проци випускати не треба?AntonyKandaurov: ↑ 04.12.2025 10:00Так а в чому різниця, телефон дзвонить, ютуб в навушниках крутить, форум відкриває і застосунки різні і нічого не тормозить
я особисто тестував MacBook air m1 на першому рівні яскравості YouTube крутив в мене 28 годинAntonyKandaurov: ↑ 04.12.2025 10:00Посилання на те що епл в режимі ютуба працює 20+ годин, дай будь ласка
він поганий тому що це самсAntonyKandaurov: ↑ 04.12.2025 10:00Чого тоді самс поганий
особисто я не користуюся айфоном і за нього не агітую але він дійсно вилизаний, коштує дешевше ніж топові самсунги, значно повільніше дешевіє, дуже довга підтримкаAntonyKandaurov: ↑ 04.12.2025 10:00Чи може вилизано-пропрієиарний арм від яблука
ну тут народ в темі хочуть ставити лінукси на арм і жаліються що це неможливоAntonyKandaurov: ↑ 04.12.2025 10:00Чи може треба було купляти хлаомі і пердолитись з кастомами?
щось я не бачив що ви так агресивно на них за це кидались
подвійні стандарти?