Пропоную обговорити Intel вже розпочала роботу над мобільними чипами Wildcat Lake Refresh
Якщо це заміна всяким там N100, то непогано
Новости
Последние статьи и обзоры
Intel вже розпочала роботу над мобільними чипами Wildcat Lake Refresh
-
yurius_r
Member
-
alexeygalas
Member
yurius_r
Так він же на роудмапах в секції U. Навряд
Так він же на роудмапах в секції U. Навряд
-
yurius_r
Member
alexeygalas
Я не бачів роадиапів по заміні Alder Lake N, але Google каже що саме wildcat буде заміною
Я не бачів роадиапів по заміні Alder Lake N, але Google каже що саме wildcat буде заміною
-
alexeygalas
Member
yurius_r
Ну може і можливо. Хоча навряд вони обійдуться одими Е-ядрами.
А от було би класно, якби вони для 1851 випустили наступника Intel Processor 300 на 4-8 Е-ядрах із новим відео асіком і підтримкою ЕСС. В NAS би опше імба була би. А то береш 235 і по суті Р ядра взагалі вимикати, і лишити один кластер з 4 е-ядер. На ZFS і 2 докера з трансмішеном та джелліфіном достатньо. Але, якщо раптоп колись знадобляться на іще якісь контейнери - то можна і підняти
Ну може і можливо. Хоча навряд вони обійдуться одими Е-ядрами.
А от було би класно, якби вони для 1851 випустили наступника Intel Processor 300 на 4-8 Е-ядрах із новим відео асіком і підтримкою ЕСС. В NAS би опше імба була би. А то береш 235 і по суті Р ядра взагалі вимикати, і лишити один кластер з 4 е-ядер. На ZFS і 2 докера з трансмішеном та джелліфіном достатньо. Але, якщо раптоп колись знадобляться на іще якісь контейнери - то можна і підняти
-
yuriy_dd
Member
це їх відповідь до М5 з 4Р + 6Е
але Інтел - все одно будуть споживати більше, а по швидкодії - напевне раза в 3+ будуть повільніші
ще й по ціні будуть дорожчими
але Інтел - все одно будуть споживати більше, а по швидкодії - напевне раза в 3+ будуть повільніші
-
alexeygalas
Member
Так а от же ж Але це схоже ті самі е-ядра що в рапторах на Intel 7. Тож після них мабуть ще щось придумаютьyurius_r: ↑ 01.12.2025 15:36Я не бачів роадиапів по заміні Alder Lake N, але Google каже що саме wildcat буде заміною
-
Nick_888
Member
Відповідь М5 - це якраз пантер лейкyuriy_dd: ↑ 01.12.2025 17:59 це їх відповідь до М5 з 4Р + 6Е
-
МОНАХ
Member
► Я десь недавно писав свою думку, що хай краще буде "зоопарк процесорів" аніж "зоопарк ядер", але...
Інтел! Я НЕ ЦЕ мав на увазі!
-
alexeygalas
Member
Ну вони жмоти лише в плані, що ECC є лише на W та С платах. А так - ECC у процах починається з 13500/14500/235 і до кінця. Ну і + зіони на звичайні сокети. Мені саме арроу потрібен, щоб юзати інтеграшку для траскодінгу в AV1 Jellyfin а не дискретку. У мене вимоги до плати:yurius_r: ↑ 02.12.2025 15:41А от по ECC Інтел жмоти, тож AM5 та Pro серія APU
- Mini-ITX;
- IP KVM;
- Графіка, яка швидко кодує AV1/h265;
- ECC DDR5 (в DDR4 вже не хочу інвестувати)
Розглядав вже багато варіантів, але всі дорогі виходять ))
Asus P13R-i (має Aspeed 2600 на борту) + Xeon E-2434 + 2x16GB DDR5 UDIMM ECC + SPARKLE A310 Eco
Asrock X570D4I-NL (має Aspeed 2500 на борту) + Ryzen 5 5600 + 2x8GB DDR4 SO-DIMM ECC + SPARKLE A310 Eco
І всюди фігурує ця шумна карточка SPARKLE A310 Eco, до якох ніби як випустили новий біос із тихішою кривою вентиляторів але ще ніхто нормально її не перевіряв, тому не дуже хочеться зв*язуватись.
Тому все ж притримуватимусь першочергового плану замінити свою базу на Supermicro x14sav-lvds + Ultra 5 235 + SO-DIMM DDR5 EC4 і мати вільний PEG слот і чіп KVM на платі без необхідності встановлювати додаткову KVM плату, як у мене зараз.
Зараз Asus N100 D4 CSM, у якій відео кодує інтеграшка у h265 але їй конячок бракує на дуже важкі фільми розміром 180гб. У єдиному Х1 слоті встановлений Asrock PAUL.
Так як в звичайних AM5 платах хоч і при принаявності ЕСС немає KVM чіпу і всього один PEG слот - доведеться або пожертвувати KVM платою на користь графіки інтел (чого я дуже не хочу робити, бо сервер стоїть у важко досяжному місці) або жертвувати графікою інтел на користь KVM плати і отримати низький перформанс в перекодуванні навіть на 8700g під linux va-api (amf здається взагалі не робочий під лінуксом) і ще й на поточній VCN4 архітектурі отримати баг у вигляді кодування AV1 плитками 64х16 пікселів (тобто якщо розмір кліпу не ділиться націло на ці тайли - енкодер буде додавати до розміру додаткові пікселі, щоб зійшлось націло (тобто фільм 1920х1080 буде в av1 кодитись як 1920х1088, а порожнеча може заповнитись або чорним або різними артефактами з відеобуферу, як пощастить))
-
yurius_r
Member
alexeygalas
не бачу проблем в AM5 в разі використання зовнішньої карти Інтел. На зараз дуже багато девайсів на кшталт nanoKVM, що дуже розв'яже руки щодо плат. В якщо трохи ще й по формфактору посунетеся в бік Matx, то взагалі буде все просто
не бачу проблем в AM5 в разі використання зовнішньої карти Інтел. На зараз дуже багато девайсів на кшталт nanoKVM, що дуже розв'яже руки щодо плат. В якщо трохи ще й по формфактору посунетеся в бік Matx, то взагалі буде все просто