Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор монитора
-
FirstTDM
Member
del
Глюк...
Глюк...
-
Gold_Star
Member
Чувак, ти при 100 нітах на оледі дивишся кіно, тобі навіть цього відкаліброваного з заводу Делла, з сертифікатом про значення дельти <2 і охопленням DCI-P3 на 98% було би забагатоEktalion: ↑ 30.11.2025 22:16ІПС монітор без HDR, кутова підсвітка(КАРЛ), за 17+к грн. Це дуже поганий жартGold_Star: ↑ 30.11.2025 21:29 Dell U2724D![]()
-
l-m
Member
Яке відношення яскравість має до якості?Gold_Star: ↑ 30.11.2025 22:25Чувак, ти при 100 нітах на оледі дивишся кіно, тобі навіть цього відкаліброваного з заводу Делла, з сертифікатом про значення дельти <2 і охопленням DCI-P3 на 98% було би забагатоEktalion: ↑ 30.11.2025 22:16
ІПС монітор без HDR, кутова підсвітка(КАРЛ), за 17+к грн. Це дуже поганий жарт![]()
![]()
Крім того, все одно для фільмів та ігор IPS набагато гірше ніж OLED, як ти той IPS не калібруй.
А ще більшість фільмів і мають середню яскравість на рівні 100-130 ніт, тож взагалі про 100 ніт якась тупа претензія.
-
Gold_Star
Member
Ви знайдете олед за 14к на заміну запропонованого раніше Сяомі?l-m: ↑ 30.11.2025 22:33Крім того, все одно для фільмів та ігор IPS набагато гірше ніж OLED, як ти той IPS не калібруй.
-
Ektalion
Member
Я теж не прозумію, що він хоче цим даказати.l-m: ↑ 30.11.2025 22:33 Яке відношення яскравість має до якості?![]()
Крім того, все одно для фільмів та ігор IPS набагато гірше ніж OLED, як ти той IPS не калібруй.
А ще більшість фільмів і мають середню яскравість на рівні 100-130 ніт, тож взагалі про 100 ніт якась тупа претензія.
Я більше 40% не ставлю. Тільки у мене монітор і ТВ боком до вікна. Може у нього фейсом
-
Gold_Star
Member
Ти ж там про HDR згадав, але його ти не бачиш при 100 нітах навіть за закритими шторами, щоб ненароком тебе не засміяли з вулиціEktalion: ↑ 30.11.2025 22:38Я теж не прозумію, що він хоче цим даказати.
Я більше 40% не ставлю. Тільки у мене монітор і ТВ боком до вікна. Може у нього фейсом
-
Ektalion
Member
Не палися так жорстко. Бо склалоь враження, що ти ОЛЕД не бачив в очі.Gold_Star: ↑ 30.11.2025 22:48 Ти ж там про HDR згадав, але його ти не бачиш при 100 нітах навіть за закритими шторами, щоб ненароком тебе не засміяли з вулиці![]()
-
Gold_Star
Member
Ага. Тут виробники топових оледів дійшли до відмітки в 2000 ніт на пікових хайлайтах, а тобі норм при 100 про HDR щось розказувати
Не позорся і просто помовчи
-
l-m
Member
Таке враження, що який локальний внутрішній мем, який я не розумію.Gold_Star: ↑ 30.11.2025 22:48Ти ж там про HDR згадав, але його ти не бачиш при 100 нітах навіть за закритими шторами, щоб ненароком тебе не засміяли з вулиціEktalion: ↑ 30.11.2025 22:38Я теж не прозумію, що він хоче цим даказати.
Я більше 40% не ставлю. Тільки у мене монітор і ТВ боком до вікна. Може у нього фейсом![]()
Для HDR потрібна висока контрастність (тобто чорний має бути чорним, а не сірий як на ЖК), висока пікова яскравість для невеликих ділянок (для правдоподібного відображення відблисків тощо), широке кольорове охоплення.
Всі ОЛЕДи, починаючи найперших (2017 рік?), з цим справляються. Можливість ставати ТВ/монітор напроти сонця немає ніякого відношення до якості HDR.
-
FirstTDM
Member
А можно достоверную ссылку на такие числа про кинофильмы?l-m: ↑ 30.11.2025 22:33А ще більшість фільмів і мають середню яскравість на рівні 100-130 ніт, тож взагалі про 100 ніт якась тупа претензія.
Работать в затенённом помещении с черным/темным текстом/таблицами на белом фоне действительно комфортно при 100-130 нит., хотя некоторые поднимают до 150-200 нит.
Но вот зачем производители мониторов и ТВ всё время борются за максимальную яркость 1К, 2К и выше... вот Самсунг пообещал 4000 нит...
Samsung представил новые телевизоры с яркостью до 4000 нит, оснастив их улучшенными панелями QD-OLED четвертого поколения. Эти новые телевизоры, представленные в начале 2025 года на выставке CES, превосходят предыдущие модели по яркости более чем на 1000 нит.
Ну да... с этим никто особо и не спорит... просто это разные финансовые ниши... ну и не намного хуже, а просто отличный IPS хуже, чем OLED - особенно с черным цветом...l-m: ↑ 30.11.2025 22:33Крім того, все одно для фільмів та ігор IPS набагато гірше ніж OLED, як ти той IPS не калібруй.
-
l-m
Member
Я не знаю що за ТВ/монітор у Ektalion, але оледів зі пковою яскравістю 100 ніт не існує, так що інколи варто прислухатись до власних порад - "Не позорся і просто помовчи" (с)Gold_Star: ↑ 30.11.2025 23:08Ага. Тут виробники топових оледів дійшли до відмітки в 2000 ніт на пікових хайлайтах, а тобі норм при 100 про HDR щось розказувати![]()
Не позорся і просто помовчи
-
Gold_Star
Member
Тут справа не в моніторі - людина сидить в режимі 250 ніт зі скрученою до 40% яскравістю, але так як ви не знаєте контексту сказаного і просто вирішили за когось заступитися - свою пораду також адресую і вам:l-m: ↑ 30.11.2025 23:11Я не знаю що за ТВ/монітор у Ektalion, але оледів зі пковою яскравістю 100 ніт не існує, так що інколи варто прислухатись до власних порад - "Не позорся і просто помовчи" (с)
-
Filabatya
Member
операха чи олед, вибір очевидний)
- спойлер
-
Ektalion
Member
Він просто досі не знає, що яскравіть регулюється динамічно, залежно чи контент SDR, чи HDR. Немає сенсу кожний раз залазити в налаштування яскравості. Потрібно просто переконатись, що увімкненна підтримка HDRl-m: ↑ 30.11.2025 23:09 Таке враження, що який локальний внутрішній мем, який я не розумію.
Для HDR потрібна висока контрастність (тобто чорний має бути чорним, а не сірий як на ЖК), висока пікова яскравість для невеликих ділянок (для правдоподібного відображення відблисків тощо), широке кольорове охоплення.
Всі ОЛЕДи, починаючи найперших (2017 рік?), з цим справляються. Можливість ставати ТВ/монітор напроти сонця немає ніякого відношення до якості HDR.
-
Gold_Star
Member
До речі, тут до нас доїхав ультрабюджетний QD-OLED Samsung G50SF з піковими 200 ніт, щоправда цінник у нього зовсім далекий від рекомендованих 350$...
Чудовий варік для свідка "динамічної яскравості" в HDR
Чудовий варік для свідка "динамічної яскравості" в HDR
-
walkman3000
Member
розумний, аж страшноEktalion: ↑ 01.12.2025 23:04що яскравіть регулюється динамічно, залежно чи контент SDR, чи HDR
Отправлено спустя 8 минут 7 секунд:
Gold_Star: ↑ 01.12.2025 23:41ультрабюджетний
оберіть щось однеGold_Star: ↑ 01.12.2025 23:41QD-OLED
-
Melofon
Member
У других обычных олед которые намного дороже 250кд/м2 и что? а тут 200, поэтому не вижу проблемы, особенно когда это не пиковая а номинальная яркость!Gold_Star: ↑ 01.12.2025 23:41 До речі, тут до нас доїхав ультрабюджетний QD-OLED Samsung G50SF з піковими 200 ніт, щоправда цінник у нього зовсім далекий від рекомендованих 350$...
Чудовий варік для свідка "динамічної яскравості" в HDR![]()
-
Gold_Star
Member
Ви впевнені?Melofon: ↑ 02.12.2025 10:53У других обычных олед которые намного дороже 250кд/м2 и что?
-
Nutbar
Member
Gold_Star
Ну у деяких 270 максимум в SDR, але дійсно у більшості третього покоління саме 250. І при цьому особисто я ніколи на максимальній яскравості свій не використовую, погоджуюсь що 200 має вистачити для більшості користовачів. Питання що там по антибліку і що там відбувається в HDR, бо ніде інформації не знайшов саме про пікову яскравіть, і оглядів з тестами ще нема.
Ну у деяких 270 максимум в SDR, але дійсно у більшості третього покоління саме 250. І при цьому особисто я ніколи на максимальній яскравості свій не використовую, погоджуюсь що 200 має вистачити для більшості користовачів. Питання що там по антибліку і що там відбувається в HDR, бо ніде інформації не знайшов саме про пікову яскравіть, і оглядів з тестами ще нема.
-
Gold_Star
Member
Nutbar
Так мова ж не про SDR) У молодшого самса в HDR та сама яскравість, ніяких пікових 1000 ніт як зазвичай у третього покоління
Так мова ж не про SDR) У молодшого самса в HDR та сама яскравість, ніяких пікових 1000 ніт як зазвичай у третього покоління