Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Moderator

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
daesz
Member

Ektalion: 23.11.2025 21:43Так я йому пропонував накладним платижем, якщо він оплатить доставку туди/сюди загалом 400 грн. Вага фізична 12 кг, то трохи затратно, а він суцільний мороз, ніякої відповіді
Я просто не хочу собі морочити голову й писати кожному, хто цікавиться "лотом" ці всі деталі, той кому справді цікаво - або замовить лох-доставкоб, або якщо трохи кмітливіший - запропонує в приватні наложений сам :)
Ektalion: 23.11.2025 21:43Партія йому компенсує
Надіюсь :D
Patruletz
Member

daesz: 23.11.2025 22:02запропонує в приватні наложений сам

я встряв один раз з таким, попросив наложкою, ну я й не проти ... чел писав що військовий і що полежить трохи на НП, ну і я даже предоплату за доставку не взяв, а тепер без неї нікуда
daesz
Member

Patruletz: 23.11.2025 22:09ну і я даже предоплату за доставку не взяв
Тут уже помилка із вашої сторони :shuffle:
fludimir
Member

daesz: 23.11.2025 22:02Я просто не хочу собі морочити голову й писати кожному, хто цікавиться "лотом" ці всі деталі, той кому справді цікаво - або замовить лох-доставкоб, або якщо трохи кмітливіший - запропонує в приватні наложений сам
А який сенс покупцю пропонувати купити наложкою (де комісія НП 2% + 20грн) замість олх доставки яка +- стільки ж коштує?
daesz
Member

fludimir: 24.11.2025 00:22
daesz: 23.11.2025 22:02Я просто не хочу собі морочити голову й писати кожному, хто цікавиться "лотом" ці всі деталі, той кому справді цікаво - або замовить лох-доставкоб, або якщо трохи кмітливіший - запропонує в приватні наложений сам
А який сенс покупцю пропонувати купити наложкою (де комісія НП 2% + 20грн) замість олх доставки яка +- стільки ж коштує?
Тому що я вказую ціну разом із олх процентом, тобто якщо я хочу продати товар за 3к, то я вказую 3100 (ну чи скільки там зверху) з яких Я отримаю 3к чистими. А продавець заплатить 3100 + 2% + 20грн, наложкою ж буде 3к + 2% + 20 грн.

Виглядає це десь ось так
спойлер
Изображение
Чи варто заплатити ОЛХу 61 грн зверху (в даному конкретному випадку) - це ніби питання до покупця; особливо враховуючи, що я нічого не втрачаю :dontknow:
І ще момент - цей конкретний товар має ціну 2к, але якщо б це був товар із категорії до 500, або від 500 до 1к - я б зверху ще накинув ту суму, яка прописана в "табличці" вкінці картинки :shuffle:
tablestikus
Member

daesz
це якась економія на сірниках
Fuuuuuuury
Junior

Недавно (або давно, а я не побачив) з'явилась функція "Кошик"
Тепер ви можете купити кілька різних товарів в одного продавця та оформити їх в межах однієї угоди OLX Доставка

Изображение
Изображение
_VlaD_
Member

tablestikus: 24.11.2025 10:07 daesz
Це залежить від вартості товару.
Чим товар дешевше, тим помітніше.
Наприклад є якийсь DC-DC за котрий ти хочеш отримати 50 грн.
Тому, ціну вказуєш 71 грн, бо комісія 20грн+2%.
Покупець платить комісію 10грн+1% та отримує товар за 82 грн.
Ось так ціна виростає на 61% просто на комісії. І це ще без урахування вартості доставки. Тобто, комісія з доставкою може бути дороще фіговіни яку ти купуєш.
У таких випадках простіше просто скинути продавцю всю сумму одразу та щоб відправили без наложок та ОЛХ доставок.
tablestikus
Member

_VlaD_: 24.11.2025 13:12
tablestikus: 24.11.2025 10:07 daesz
Це залежить від вартості товару.
Чим товар дешевше, тим помітніше.
Наприклад є якийсь DC-DC за котрий ти хочеш отримати 50 грн.
Тому, ціну вказуєш 71 грн, бо комісія 20грн+2%.
Покупець платить комісію 10грн+1% та отримує товар за 82 грн.
Ось так ціна виростає на 61% просто на комісії. І це ще без урахування вартості доставки. Тобто, комісія з доставкою може бути дороще фіговіни яку ти купуєш.
У таких випадках простіше просто скинути продавцю всю сумму одразу та щоб відправили без наложок та ОЛХ доставок.
ну в відсотках вигляда страшно, а в реальності меньше кави
SEREGAFOX
Member

tablestikus
а при стоимости 25-30 тыс ? это минус продавцу в 700-900 грн ?, которые продавец не дополучит, если покупатель выбрал ОЛХ доставку, НО с оплатой при получении, так или нет ? при том что, при расчете цены сразу с учётом ОЛХ доставки при размещении объявления, оно этого не учитывает. Получается "хотелку" покупателя оплачивает продавец, с какого перепугу то ? в кредит ему ещё может отдайте, лет на 30. Или я что то не так понимаю ? в этой схеме ОЛХ получения доп денег "из воздуха"
Ektalion
Member

Напевно саме гірше на ЛОХ - це покупці пенсіонери.
спойлер
Изображение
Здавалось би, що могло піти не так. Замовив у мене чоловік без торгу, ще й погодився оплатити 180 грн комісійних, а потім почалося...

- Ой, скасуйте моє замовлення, гроші на картці нема, зараз офорлю на дружину.
Через 3 години трезвонить мені його дружина і починає питати по товару, хоча доставка вже оформленна другий раз, КАРЛ. В результаті
- Ви знаєте, ми ще порадомось, поки не відправляйте.
Через 5 хв приходить вже від неї повідомлення на ЛОХ - скасовуйте :tomat: :facepalm:

Після цього звісно відправились в блок.
shatun
Member

А що на ОЛХ с фільтрами сталось на компьютерні комплектуючі?
Раніше було "Комп'ютери та комплектуючі" > "Комплектуючі та акцесуари" і далі вже можна було обрати ціну, стан і головне - типи комплектуючих, що чітко поділялись на проци, БЖ, відеокарти, МП і т.п.
Тепер іде "Комп'ютери та комплектуючі" > "Комплектуючі та запчастини" > "ціна" і далі "мертві" фільтра "стан" та "тип комплектуючих", які є але не працюють з ПК вже з місяць...
спойлер
Изображение
Fuuuuuuury
Junior

shatun: 28.11.2025 12:46 А що на ОЛХ с фільтрами сталось на компьютерні комплектуючі?
Раніше було "Комп'ютери та комплектуючі" > "Комплектуючі та акцесуари" і далі вже можна було обрати ціну, стан і головне - типи комплектуючих, що чітко поділялись на проци, БЖ, відеокарти, МП і т.п.
Тепер іде "Комп'ютери та комплектуючі" > "Комплектуючі та запчастини" > "ціна" і далі "мертві" фільтра "стан" та "тип комплектуючих", які є але не працюють з ПК вже з місяць...
спойлер
Изображение
У мене працює, після вибору в типі комплектуючих потрібно нажать пошук.
Skoda
Junior

В мене інше. Недовіра)
Ось виставив лоти з повним описом, фото, акк вже з рейтингом по 100 грн і написав щоб поповнили тел і поїде безкоштовно Укрпоштою (за мій рахунок, по промокоду). Так ні, не вірять, хочуть саме олх доставкою, але з нею ціна від 200 грн- це все описано (бо за 100 грн якось і жопу не хочеться підривати, бо лоти попередньо навіть не оплачені, тобто не факт що людина взагалі забере).

Ну і авжеж, клацають купити за 100 грн не читаючи умови, а те що я отримаю 68 грн ( :laugh: ) - то мої проблеми.

100 грн... Капець
tablestikus
Member

SEREGAFOX: 24.11.2025 18:16 tablestikus
а при стоимости 25-30 тыс ? это минус продавцу в 700-900 грн ?, которые продавец не дополучит, если покупатель выбрал ОЛХ доставку, НО с оплатой при получении, так или нет ? при том что, при расчете цены сразу с учётом ОЛХ доставки при размещении объявления, оно этого не учитывает. Получается "хотелку" покупателя оплачивает продавец, с какого перепугу то ? в кредит ему ещё может отдайте, лет на 30. Или я что то не так понимаю ? в этой схеме ОЛХ получения доп денег "из воздуха"
Так це проблема продавця. Став початкову ціну яка враховує олх-доставку і буде все рівно як захочуть отримати посилку покупці. А ось ці от схеми які починаються - а давайте так, а давайте не так чесно кажуці покупцям не цікаві. Їм чим простіше тим краще.
NFS-Racer
Member

новий дизайн у додатку це :banghead:
_VlaD_
Member

tablestikus: 24.11.2025 13:22 ну в відсотках вигляда страшно, а в реальності меньше кави
Це дивлячись з чим порівнювати. Можна купити півкіло гречі, яка розварюється при готовці разів в п'ять. І жерти ту гречу цілий тиждень. :D
tablestikus
Member

_VlaD_: 02.12.2025 13:37
tablestikus: 24.11.2025 13:22 ну в відсотках вигляда страшно, а в реальності меньше кави
Це дивлячись з чим порівнювати. Можна купити півкіло гречі, яка розварюється при готовці разів в п'ять. І жерти ту гречу цілий тиждень. :D
купляй каву Галку - не буду тебе стримувати :laugh:
STARL1GHT
Member

SEREGAFOX: 24.11.2025 18:16 tablestikus
Комісія з послуги «післяплата ОЛХ» тільки для товарів сумою до 1000грн., а все що вище — додатковою комісію не обтяжується.

Чи я щось плутаю?
tablestikus: 01.12.2025 18:49 Так це проблема продавця. Став початкову ціну яка враховує олх-доставку і буде все рівно як захочуть отримати посилку покупці. А ось ці от схеми які починаються - а давайте так, а давайте не так чесно кажуці покупцям не цікаві. Їм чим простіше тим краще.
Як продавець — так завжди і роблю, щоб мінімізувати зайвий гемор та тримати притомну платку якості сервісу, але як покупець — намагаюся не мати справу з тіпами які готові за дві зайві гривні вдаватися. Це багато про що свідчить. То за нього таксу заплати, то коробку назад перешли, бо у нього рідної від товару не має і він тобі в якійсь ліві прислав, а вона йому треба (реальний мій досвід :gigi: ), то з цицьки його погодуй. Коротше, крінжа мати справу з мамкиними бусінесмЕнами. :gigi:
SEREGAFOX
Member

STARL1GHT
серьёзно ? с 25000, покупатель заплатит 520 грн комиссии ! за услугу оплата при получении. И если в отделение новой поРчи опять тупанут ! то эти 520 грн, за то что покупатель !!! выбрал оплату при получении, а не сразу с карты, как было раньше, заплачу я , и получу 24 480, а не 25 своих денег tablestikus
это проблема кривого приложения олх + новая поРча ! внимательно перечитайте что я писал - при публиковании объявления, эти "воздушные" комиссии рассчитываются , если это оплата идёт сразу с карты вся сумма ! как было изначально при ОЛХ доставке, когда ещё не было этой олх с оплатой при получении, которую придумали что бы драть доп деньги , а сейчас , при ОЛХ доставке , если покупатель выбрал оплата при получении - рубится ещё комиссия ! которая не показывается продавцу ! вот я о чём ! более того, на днях уехал телефон, курьер забирал из дому, дважды ему сказал ! деньги НА КАРТУ , КОМИССИИ и доставку оплачивает ПОКУПАТЕЛЬ ! в итоге - деньги пришли в отделение, и с МЕНЯ ! срубили 100 грн ( с 4000 грн цены товара ) комиссии ! за то, что, покупатель выбрал оплату в отделении. Ну и ?
Ответить