Новости
Последние статьи и обзоры
Три роки ChatGPT — цікава статистика та короткі підсумки буму ШІ
-
Liam
Member
Предлагаю обсудить Три роки ChatGPT — цікава статистика та короткі підсумки буму ШІ
Працюю системним адміністратором. ChatGPT та Gemini стали найкращіми помічниками.
Працюю системним адміністратором. ChatGPT та Gemini стали найкращіми помічниками.
-
AlienFighter
Member
Уникаю в пошуку все, що знайдено ШІ, бо задовбали вигадки та галюцинації.
-
tablestikus
Member
Ну як для мене воно підходить як швидкий гугл, щоб не перечитувати десятки лінків. Ну і пошук по великій кодовій базі з ним зручніше. Але звісно треба дуже уважно читати що він генерую і бити його сцяними ганчірками коли фантастику намагається підсунути під виглядом відповіді.
-
dead_rat
Member
-
Georgin
Member
Liam
Я ніколи не працював сисадміном і дуже рідко з ними спілкувався. Підкажіть будь ласка, у чому саме допомагає Вам як сисадміну ШІ?
Єдине, що мені спадає на думку - це генерація конфігів для Docker і використання замість пошуковика для вирішення проблем, але ж це примітив.
Відправлено через 4 хвилини 29 секунд:
tablestikus
Так у тому ж і проблема - іноді дуже складно виявити, що він бреше, бо бреше він затято і завжди підкріплює це "я зрозумів у чому проблема, тепер мені все ясно і ось вам фінальне bulletproof рішення" - і так 5 разів поспіль
після 5 послідовних помилок
Щоб викрити цю брехню треба бути дуже сильно в темі або перевіряти кожен факт самостійно 100 разів.
Я ніколи не працював сисадміном і дуже рідко з ними спілкувався. Підкажіть будь ласка, у чому саме допомагає Вам як сисадміну ШІ?
Єдине, що мені спадає на думку - це генерація конфігів для Docker і використання замість пошуковика для вирішення проблем, але ж це примітив.
Відправлено через 4 хвилини 29 секунд:
tablestikus
Так у тому ж і проблема - іноді дуже складно виявити, що він бреше, бо бреше він затято і завжди підкріплює це "я зрозумів у чому проблема, тепер мені все ясно і ось вам фінальне bulletproof рішення" - і так 5 разів поспіль
Щоб викрити цю брехню треба бути дуже сильно в темі або перевіряти кожен факт самостійно 100 разів.
-
Scoffer
Member
tablestikus
- спойлер

-
avuremybe
Member
Він же говорить, що юзає його як сисадмін.dead_rat: ↑ 01.12.2025 10:28 Liam
Спитав Джеміні прямо зараз
Чи є у сліпнів лічинки І те саме поганою мовою
Чатботи справді добре знають як повідключати новітній функціонал win11.
-
Georgin
Member
Scoffer
Так, оце саме воно, саме оця поведінка мені просто душу вивертає коли працюю с ШІ.
Так, оце саме воно, саме оця поведінка мені просто душу вивертає коли працюю с ШІ.
-
Serg IX
Member
Ші це топ. трохи маркуде лизоблюдство але я потроху відвикаю від загуглити. Просто був момент коли я гуглив пару годин, читав ці форуми, інфу. А потім запитав це в ШІ і проблема вірішилась за 5 хвилин
-
IronWithin
Member
Ви зробили мій день
-
1234waltz
Member
Буквально ілюстрація, коли щоб не шукати в кривих мануалах Гугла гайди по їх корпоративним сервісам, закидуєш в Джеміні, і отримуєш галюни з помилками, потім все одно шукаєш в мануалі.
-
leif
Member
24 бакси/місяць на чат gpt plus це на теперішній момент найбільш корисне витрачання коштів на підписки (користь/профіт на витрачений $), а підписаний я на чимало усілякого
Хто не вміє користуватись – співчуваю
До речі, ви мабуть це і так знаєте, але безкоштовну версію юзати не рекомендую, вона тупенька у порівнянні з плюсом (ну а шо ви хотіли)
Хто не вміє користуватись – співчуваю
До речі, ви мабуть це і так знаєте, але безкоштовну версію юзати не рекомендую, вона тупенька у порівнянні з плюсом (ну а шо ви хотіли)
-
1234waltz
Member
Здавалось би, невже важко було приділити увагу якісному тренуванню власної мовної моделі по власним матеріалам - але ні, простіше ж скрапити хаотично матеріали з інтернету і подавати людям якись шлак на основі галюцінацій з помилкових тверджень.
-
tablestikus
Member
Я це знаю, бо не раз було що пів дня колами ходив замість вірного рішення, і коли діставав то вже сам до кінця ковирявся.Georgin: ↑ 01.12.2025 10:53 tablestikus
-
dead_rat
Member
1234waltz
Ти уявляєш скільки десятиріччь роботи і грошей треба, щоб створити достатньо власних мануалів? А так вони відмінили авторське право і стирили все, що було оцифровано.
Ти уявляєш скільки десятиріччь роботи і грошей треба, щоб створити достатньо власних мануалів? А так вони відмінили авторське право і стирили все, що було оцифровано.
-
Васильович
Member
tl;dr У всьому винні маркетологи.
- Чому це?
- Бо вони з усіх рупорів напарюють масовому користувачу, що це "штучний інтелект".
Хоча насправді, це просто нейронна мережа, яка вміє "вгадувати слова".
Відповідно, якщо тема питання поширена, то відповідь буде (скоріш за все) вірною.
А коли запитання специфічне, вузькоспеціалізоване - нейронка з огризків інформації зліпить суцільну маячню.
Бо ніякого інтелекту там нема, а є лише алгоритми
-
tablestikus
Member
До речі що в ШІ бува гарне в відповідях - щось дуже просте питати, коли лінь гуглити наприклад команду чи її прапори чи щось таке.Georgin: ↑ 01.12.2025 10:53 Liam
Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
Воно ще любить коли мокаєш його мордою в його брехню "ой вибачте, ви абсолютно праві" і тому подібне) А потім те саме відповіда неправильне)
-
Геральт
Member
За офіційними даними шість основних сценаріїв використання ChatGPT такі:Serg IX: ↑ 01.12.2025 11:02 Просто був момент коли я гуглив пару годин, читав ці форуми, інфу. А потім запитав це в ШІ і проблема вірішилась за 5 хвилин
...Використання моделі міркування;
-
tablestikus
Member
При чому стирили і вчили і на правильному і на неправильному і на депрекейтед)dead_rat: ↑ 01.12.2025 11:39 1234waltz
-
nochnik89
Member
Регулярно пользуюсь, многое ответы чатгпт реально помогают. Вопросы касаются виноградарства, виноделия, дистилляции и лабораторных анализов спиртов и ттх ректификационных колонн. Даже если вопросы прям совсем узкоспециализированные - то этот помощник хотя бы подводит в сторону куда нужно копать