Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

Avenger80: 25.11.2025 10:22 Royter
С какой целью?
Два интернета балансировка)
Pathfinder
Member
Откуда: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Панове, а ось роутери з 3g/4g сімками, потипу Spitz Plus (GL-X2000) Wi-Fi 6 4G LTE CAT 12 Router
сильно краще будуть приймати сигнал за телефон?
Наприклад є село, де з телефоном треба ходити вишукати сигнал по ділянці, з таким модемом/роутером краще буде чи +- те саме ?
Shpoker
Member

Pathfinder
лучше будет с антенной на столбе, которую направишь на вышку оператора. от там да, будет толк (а потом подцепишь к ней ретранслатор вместо этого роутера и забудешь как страшный сон проблемы с моб связью в доме), а роутер просто без антенны - лучше ничего не сделает, а то и хуже будет
Pathfinder
Member

Shpoker
Дякую за пораду, думав всеж в роутері покраще антени будуть. Цей варіант зрозумілий, але оверпрайс, бо саме там буваємо дуже рідко, тому і думав обійтися без направлених антен і ретрансляторів. :(
Ortyomko
Member

Pathfinder: 29.11.2025 21:39 Shpoker
Дякую за пораду, думав всеж в роутері покраще антени будуть. Цей варіант зрозумілий, але оверпрайс, бо саме там буваємо дуже рідко, тому і думав обійтися без направлених антен і ретрансляторів. :(
маю власний досвід з роутером LTE. Повністю підтримую відповідь надану вище.
Smok
Member

Pathfinder: 29.11.2025 19:24 сильно краще будуть приймати сигнал за телефон?
ну там 4 антени, кожна розміром з телефон, тому в теорії повинно бути краще
тим паче, якщо прикріпити якусь антену-лопух сантиметрів на 20-30
спойлер
345.jpg
Pathfinder
Member

Ortyomko
Зрозуміло :(
Gold_Star
Member

Pathfinder: 29.11.2025 19:24Наприклад є село, де з телефоном треба ходити вишукати сигнал по ділянці, з таким модемом/роутером краще буде чи +- те саме ?
Ну тут або антену кріпити, як вище вже сказали, або сам модем ставити по висоті і направляти до БС :rotate:
LESHIY_ODESSA
Member

Pathfinder: 29.11.2025 19:24 Панове, а ось роутери з 3g/4g сімками, потипу Spitz Plus (GL-X2000) Wi-Fi 6 4G LTE CAT 12 Router
сильно краще будуть приймати сигнал за телефон?
Наприклад є село, де з телефоном треба ходити вишукати сигнал по ділянці, з таким модемом/роутером краще буде чи +- те саме ?
К примеру закинуть на крышу или ближайший столб — RBwAPR-2nD — $89.00 / SXT LTE6 kit — $119.00

https://mikrotik.com/products/group/lte-5g-products
Bruno Banani
Member

Эх, не продают нынче TP-Link в мясном ряду...
tablestikus
Member

Я якось під Київом в приватному будинку отаку систему підсилення сигналу бачив, розміри мене вразили, як і те скіки електрики жрало, але по всій ділянці якісь сигналу чудова була.
спойлер
Изображение

Изображение
Scoffer
Member

Pathfinder: 29.11.2025 21:39Цей варіант зрозумілий, але оверпрайс
У мене кишеньковий роутер зте бере краще ніж мобільник, "на всі палки" в той час коли мобіла на 1-2. Але при цьому швидкість інету в 5-10 раз менша ніж на мобільнику. Підозрюю що ріже оператор. Я писав раніше тут про це. Так що краще перевірити практично. Візьми у когось на поюзати.
Avenger80
Member

tablestikus
Ещё чуть-чуть и это стандартное оборудование на вышке мобильного оператора. :)
Bruno Banani
Member

tablestikus: 01.12.2025 10:22
Я якось під Київом в приватному будинку отаку систему підсилення сигналу бачив, розміри мене вразили, як і те скіки електрики жрало, але по всій ділянці якісь сигналу чудова була.
спойлер
Изображение

Изображение

Не проще ли условный Xiaomi BE7000 поставить возле окна?)))
И дом покроет и участок.
Как вариант, парочку, в mesh и в разные стороны направленные
Avenger80
Member

Bruno Banani: 01.12.2025 13:48Не проще ли условный Xiaomi BE7000 поставить возле окна?)))
И дом покроет и участок.
Так это не wifi усилитель, как я понял, а усилитель мобильной связи, как на мобильных вышках. Может и ошибаюсь.
tablestikus
Member

Bruno Banani: 01.12.2025 13:48
tablestikus: 01.12.2025 10:22
спойлер
Изображение

Изображение

Не проще ли условный Xiaomi BE7000 поставить возле окна?)))
И дом покроет и участок.
Как вариант, парочку, в mesh и в разные стороны направленные
Людині треба був не ві-фі на ділянці, а мобільний зв'язок.
Pathfinder
Member

Дякую усім за поради. Прислухався і відкинув цю затєю.
tablestikus
Member

Pathfinder: 01.12.2025 14:53 Дякую усім за поради. Прислухався і відкинув цю затєю.
Але ж цікава штука.
Pathfinder
Member

tablestikus: 01.12.2025 15:08
Pathfinder: 01.12.2025 14:53 Дякую усім за поради. Прислухався і відкинув цю затєю.
Але ж цікава штука.
Цікава на постійно, а в мене не такі умови. Тому простіше забити. Якщо буде на довго, то повернуся до озвучених варіантів.
iwojima
Member

Привіт!
Є багато роутерів б.у. на ОЛХ ASUS TUF Gaming AX3000 і AX4200 є сенс їх купувати ?
Чи за умовні 3К краще купити новий ?
Дякую.
Ответить