Новости
Последние статьи и обзоры
Чищення ПК/електроніки
-
Reinmar
Member
Для чищення пк,ноута брав балон зі стисненим повітрям. Балона мені на системник+ноут як раз вистачає. Але зараз побачив на тему/алі воздуходувку, там декілька схожих моделей приблизно 600-800 грн. Хто користується таким? Варто взяти? Бо по факту самі дешеві виходять, як 4 балончика повітря і можна використовувати неприривно у порівнянні з балоном. Але у балончика насадка-трубка, якою зручно продути ребра радіаторів кулерів. Чи дасть воздудувка такий ефект?
-
DDt
Member
Reinmar
если будешь брать воздуходувку - бери от 220В а не на батарейках, на батарейках слабенькие. На работе есть как раз такая, там две скорости, на обоих ревёт как самолёт, по мощности сильнее всяких баллонов(но они иногда удобнее)
а вообще, когда-то слышал мнение что надо не "выдувать" а "вдувать" ))) пыль, т.е правильней юзать пылесос а не воздуходувку
если будешь брать воздуходувку - бери от 220В а не на батарейках, на батарейках слабенькие. На работе есть как раз такая, там две скорости, на обоих ревёт как самолёт, по мощности сильнее всяких баллонов(но они иногда удобнее)
а вообще, когда-то слышал мнение что надо не "выдувать" а "вдувать" ))) пыль, т.е правильней юзать пылесос а не воздуходувку
-
West20105
Member
З воздуходувками обержно треба бути. А то знайомий чистив ноут і компресором двухнув в ноутовський куллера так там всі лопаті повиліталиDDt: ↑ 29.11.2025 12:18 Reinmar
-
_VlaD_
Member
Доречі, зустрічне питання.Reinmar: ↑ 29.11.2025 12:04 Для чищення пк,ноута брав балон зі стисненим повітрям. Балона мені на системник+ноут як раз вистачає.
А є можливість в ті балони закачувати повітря?
Може можна якийсь компресор взяти та перетворити одноразові балони на багаторазові?
-
DDt
Member
_VlaD_
на ютубе когда-то давно попадалось видео где в таком баллоне высверливали отверсстие и впаивали нипель от велосипедной камеры
на ютубе когда-то давно попадалось видео где в таком баллоне высверливали отверсстие и впаивали нипель от велосипедной камеры
-
Artem_K
Member
Reinmar
Я спочатку використовував старий пилосос Ракета, де можна було перекрутити шланг на видув (залишився у Донецьку), потім використовував повітрядувку з Алі (220В, та щось ватт на 450, здається) - чистила ідеально (залишилася у Бахмуті).
Єдине, що вентилятори треба притримувати руками, або щоби їх нічого не торкалося - вибиває лопаті на раз.
Я спочатку використовував старий пилосос Ракета, де можна було перекрутити шланг на видув (залишився у Донецьку), потім використовував повітрядувку з Алі (220В, та щось ватт на 450, здається) - чистила ідеально (залишилася у Бахмуті).
Єдине, що вентилятори треба притримувати руками, або щоби їх нічого не торкалося - вибиває лопаті на раз.
-
_VlaD_
Member
Не вздумай тільки в Одесу переїзджати.Artem_K: ↑ 29.11.2025 13:25 Я спочатку використовував старий пилосос Ракета, де можна було перекрутити шланг на видув (залишився у Донецьку), потім використовував повітрядувку з Алі (220В, та щось ватт на 450, здається) - чистила ідеально (залишилася у Бахмуті).
Бо якийсь ти "проблемний".
Взагалі, подумай куди ще хотів би переїхати та передай той список в міністерство оборони. Ну, щоб там знали в яких напрямках буде наступ.
-
tolebamber
Member
_VlaD_
По теме - компрессор мастхев, купил и не пожалел.
По теме - компрессор мастхев, купил и не пожалел.
-
Shpoker
Member
tolebamber
смотри, маслоуловитель поставь, а то кааак плюнет в слот оперативки, охренеешь чистить)
смотри, маслоуловитель поставь, а то кааак плюнет в слот оперативки, охренеешь чистить)
-
Artem_K
Member
_VlaD_
В Одесу мої родичї поїхали
PS. Я вже третій рік живу на кордоні з Румунією, а вони все ніяк не наважаться, щось зламалося )
В Одесу мої родичї поїхали
PS. Я вже третій рік живу на кордоні з Румунією, а вони все ніяк не наважаться, щось зламалося )
-
_VlaD_
Member
А... Ну тоді все зрозуміло.Artem_K: ↑ 29.11.2025 23:46
Мабуть десь біля Орлівки живеш.
https://nv.ua/ukraine/events/punkt-prop ... 62704.html
-
daesz
Member
Теж саме, купив кисть для малювання (десь мб 1 см ширина самого пензлика) і тільки ним, пилососом якось сикотно, пам'ятаю знайомий в дитинстві "попилососив" ПК і потім пів року чекав новорічних свят поки йому якийсь попилосошений компонент батьки купили в подарунок, вже не пам'ятаю що там саме булоWest20105: ↑ 29.11.2025 12:22А я вдома чисто кісточкой чухаю що пк що ноут)
-
AssayMAS
Member
пылесос из ссср умеющий на выдув "вихрь 2м"
выносишь ПК на улицу при хорошей погоде
так как у меня 1 этаж то и пылесос
снял крышку с ПК боковую аккуратно продул от пыли и всё ОК
кисточка и всасывание современных пылесосов дольше - но при ровных руках безопасней
то есть кисточка счищает сдирает пыль, а пылесос тут же её засасывает
в одной куке кисть в другой шлаг что засасывает
выносишь ПК на улицу при хорошей погоде
так как у меня 1 этаж то и пылесос
снял крышку с ПК боковую аккуратно продул от пыли и всё ОК
кисточка и всасывание современных пылесосов дольше - но при ровных руках безопасней
то есть кисточка счищает сдирает пыль, а пылесос тут же её засасывает
в одной куке кисть в другой шлаг что засасывает
-
DDV
Junior
я такой пользуюсь, только название другое, https://humer.in.ua/p2363357878-vozduho ... -bort.html
лет 7 назад, во времена майнинга купил фермы продувать, до сих пор работает, компы, ноуты, другую технику отлично чистит
лет 7 назад, во времена майнинга купил фермы продувать, до сих пор работает, компы, ноуты, другую технику отлично чистит
-
Shosya
Member
такою користуюсь але потрібно обережно на відстані бо потужна
https://rozetka.com.ua/ua/dwt_ls06-280/p290345023/
https://rozetka.com.ua/ua/dwt_ls06-280/p290345023/
-
MSiAventador
Member
-
DDt
Member
MSiAventador
как портативный вариант - пойдёт
но если сравнить с его 220 братом - поймёшь почему оно не очень
-
MSiAventador
Member
Я пользовался 220В дуйкой на работе - ненужная излишняя мощность, вес и шнур. В мусорку 220В.DDt: ↑ 04.12.2025 12:21 MSiAventador
-
MSiAventador
Member
-
_VlaD_
Member
Ну, продувати комп у приміщенні, таке собі. Пилюка розлетиться повсюди. Краще на вулиці продути портативним варіантом.DDt: ↑ 04.12.2025 12:21 как портативный вариант - пойдёт