Новости
Последние статьи и обзоры
Seagate має прототипи магнітних пластин на 6,9 ТБ, що робить можливим випуск жорстких дисків на 55–69 ТБ
-
beeer
Member
А хто тут такий майстер екстраполяції? Петабайт до 2040-го 
-
nazar-pc
Member
Я бачу ви ніколи не пробували прибрати 18ТБ диск з BTRFS RAID1Tiufin: ↑ 27.11.2025 15:56А чому? Хіба є якась принципова різниця між умовним копіюванням фільму на такому диску та на диску у 4тб?nazar-pc: ↑ 27.11.2025 12:21 Не піднімаючи швидкість читання/запису, хоч лінійного, такі диски лише для ДУЖЕ холодного зберігання можна буде використовувати
Це процес не для нетерплячих. Мені треба буде два прибрати, це зайняло трохи менше місяця.
-
dext
Member
Заміна 6TB диска (5900RPM) в RAID6 під mdadm/lvm займає ~12 годин, 2 тижні на 18TB (7200RPM?) та ще під RAID1 відверто забагатоnazar-pc: ↑ 27.11.2025 17:30 Я бачу ви ніколи не пробували прибрати 18ТБ диск з BTRFS RAID1
Це процес не для нетерплячих. Мені треба буде два прибрати, це зайняло трохи менше місяця.
-
MqM
Member
Краще нехай розкажуть деталі чи знову це не досягнуто якось технологією черепичного запису типу SMR.
Об'єм це добре, але якщо в рази падатиме надійність - то сенсу не багато
Об'єм це добре, але якщо в рази падатиме надійність - то сенсу не багато
-
maxud_b
Member
Втрата інфи можлива, але в мене 2 роки системний мх500 пролежав без живлення в шухляді і все на місці. Комп залишався під обстрілами, а диск з дружиною відправив. Коли повернула, то комп стартанув без збоїв, як наче вчора виключав.vsx: ↑ 27.11.2025 11:50 Сегодня прочитал что если долго не включать ssd то информация на нем пропадет![]()
С щодо сабжу, це цікаво для зберігання великих даних. Для пересічного користувача, якому навязують все більше онлайнсервісів, 1Тб хватить.
-
daesz
Member
Якби вони хоч тримались, а вони не те що не дешевіють, а ще й ростуть в ціні https://www.overclockers.ua/ua/news/hdd ... 0-percent/ (шукав іншу статтю/новину, там сам сігейт анонсовував подорожання, але щось знайти неможу).
Ну й на додачу https://www.overclockers.ua/ua/news/har ... 17/132057/
-
Alexsandr
Member
фото-вмдео за года + игры + что посмотреть без света и 4Тб мало.maxud_b: ↑ 27.11.2025 19:53
С щодо сабжу, це цікаво для зберігання великих даних. Для пересічного користувача, якому навязують все більше онлайнсервісів, 1Тб хватить.
-
kairo
Member
В мене на 2ТБ диску +60 фільмів в максимально можливій якості, від 8ГБ до 90ГБ кожен. Ігри давно вже мають стояти на ССД. Ще 4ТБ, щоб був запас для всього, можу зрозуміти, все що більше, не бачу сенсу.Alexsandr: ↑ 27.11.2025 20:41фото-вмдео за года + игры + что посмотреть без света и 4Тб мало.
-
Tiufin
Member
Ну так його ж ще заповнити треба примудритисяГеральт: ↑ 27.11.2025 16:11Ви зрозумієте, коли захочете файлопомийку злити з 1 такого диску на інший.Tiufin: ↑ 27.11.2025 15:56 А чому? Хіба є якась принципова різниця між умовним копіюванням фільму на такому диску та на диску у 4тб?
Я нещодавно робив бекап 4тб диску. Ну довго, так. Але бажання придбати замість 2 дисків по 4тб, 8 дисків по 1тб (чи хоча б 4 диски по 2тб) - щоб прискорити процес - це не викликало.
З іншого боку, враховуючі, що такі диски перш за все для серверів, а там час - це немалі гроші, то може дійсно це може бути проблемою
-
Bukakanga
Member
терабайта для домашнего использования может и не хватить - ряд игр сильно вылазит по размеру за 100Гбmaxud_b: ↑ 27.11.2025 19:53Втрата інфи можлива, але в мене 2 роки системний мх500 пролежав без живлення в шухляді і все на місці. Комп залишався під обстрілами, а диск з дружиною відправив. Коли повернула, то комп стартанув без збоїв, як наче вчора виключав.vsx: ↑ 27.11.2025 11:50 Сегодня прочитал что если долго не включать ssd то информация на нем пропадет![]()
-
vsx
Member
2 года не критично. Надо от 5 пишутmaxud_b: ↑ 27.11.2025 19:53Втрата інфи можлива, але в мене 2 роки системний мх500 пролежав без живлення в шухляді і все на місці. Комп залишався під обстрілами, а диск з дружиною відправив. Коли повернула, то комп стартанув без збоїв, як наче вчора виключав.vsx: ↑ 27.11.2025 11:50 Сегодня прочитал что если долго не включать ssd то информация на нем пропадет![]()
-
s1nedus
Member
Пока на моем рейд 0 из 4 iron wolf 12 tb, 1 ГБ/с. Со временем планирую асустор на 10 дисков взятьnazar-pc: ↑ 27.11.2025 12:21 Не піднімаючи швидкість читання/запису, хоч лінійного, такі диски лише для ДУЖЕ холодного зберігання можна буде використовувати
-
Alexsandr
Member
1 сериал в 720р 354 гига. Дальше и продолжать не буду. максимальное качество это около 80гиг, бывает и больше. О каких 60+ в максимальном качестве не понятно. Но ладно 40гиг на фильм это 50шт и это размер не HDR. Но ладно, пускай будут просто с максимально доступным качеством. У меня только фото/видео за года около терабайта (включая равы и с телефонов). библиотека что-то занимает. 4Тб это мало. Для игрг SSD на 4тб очень дорого. Часть на HDD хотя и запускаются очень редко.kairo: ↑ 27.11.2025 21:21В мене на 2ТБ диску +60 фільмів в максимально можливій якості, від 8ГБ до 90ГБ кожен. Ігри давно вже мають стояти на ССД. Ще 4ТБ, щоб був запас для всього, можу зрозуміти, все що більше, не бачу сенсу.Alexsandr: ↑ 27.11.2025 20:41фото-вмдео за года + игры + что посмотреть без света и 4Тб мало.
Т.е. каждый видит потребности для себя.
-
kairo
Member
Shogun S01 COMPLETE 2160p - 69 GB. Які ще 720р 354 гіга? Ви там Санту Барбару усі сезони завантажили?))1 сериал в 720р 354 гига.
"від 8ГБ до 90ГБ кожен"Дальше и продолжать не буду. максимальное качество это около 80гиг, бывает и больше.
Не усі фільми можна знайти в такій якості. Зазвичай, це 15-50ГБ.
Особисті фото/відео та фільми, це єдине для чого я бачу сенс ставити HDD. Для усього іншого вистачає SSD. Та й з фільмами, це моя забаганка. В мене зараз в бібліотеці 60 штук і деякі я завантажив років 7 тому. По факту, нема потреби тримати усе це на диску, в будь-який момент їх можна завантажити.У меня только фото/видео за года около терабайта (включая равы и с телефонов). библиотека что-то занимает. 4Тб это мало.
В мене зараз встановлено 12 ігор, які займають 600 ГБ. Найбільше займає Форза 5 - 176ГБ та БГ3 - 145ГБ. Усі інші набагато менше. Чи треба мені зараз 12 ігор? Ні, звичайно. Вистачило би 3-4 встановлених. Що мені тримати ігри на HDD, та чекати довгі завантаження та фрізи, я можу банально встановити гру за 5-15 хвилин зі Стім.Для игрг SSD на 4тб очень дорого. Часть на HDD хотя и запускаются очень редко.
-
Kassatka
Member
Усі сезони Гри престолів - рівно 2 терабайти заважать, трилогія Володаря перснів у режисерській версії - 407 гігабайт, трилогія Хоббіта режисерська - 226 гігабайт. І це всього три найменування.kairo: ↑ 28.11.2025 00:25 Shogun S01 COMPLETE 2160p - 69 GB. Які ще 720р 354 гіга? Ви там Санту Барбару усі сезони завантажили?))
Якби мене цікавила Санта-Барбара, то я звісно вантажив би усі сезони. А так у мене наприклад всі 8 сезонів Всі жінки відьми у двох варіаціях - україномовному, та російськомовному. Чи наприклад Зоряна брама - ще більше сезонів. Але це ще DVD або DVD-Rip якість, тому вони менше важать, ніж сучасні серіали в 2160p HDR.
Натомість замість Санта-Барбари маю кілька сезонів серіалу "Не родись красивой" не на вінчестерах, а на фізичних DVD з обкладинками.
-
kairo
Member
Навіщо вам усі сезони Гри Престолів одночасно? Це 70 годин перегляду.Kassatka: ↑ 28.11.2025 02:03Усі сезони Гри престолів - рівно 2 терабайти заважать,
Фільмів в такій якості одиниці.трилогія Володаря перснів у режисерській версії - 407 гігабайт, трилогія Хоббіта режисерська - 226 гігабайт. І це всього три найменування.
Можна створити власну медіатеку на сотні серіалів та тисячі фільмів, але навіщо, якщо все завантажується у два кліка.А так у мене наприклад всі 8 сезонів Всі жінки відьми у двох варіаціях - україномовному, та російськомовному.
-
Duck
Junior
Навіщо два однакових відео, якщо можна зберігати просто доріжку?Kassatka: ↑ 28.11.2025 02:03 Усі сезони Гри престолів - рівно 2 терабайти заважать, трилогія Володаря перснів у режисерській версії - 407 гігабайт, трилогія Хоббіта режисерська - 226 гігабайт. І це всього три найменування.
А так у мене наприклад всі 8 сезонів Всі жінки відьми у двох варіаціях - україномовному, та російськомовному.
-
maksim2020
Member
Додача одного 10TB диска (7200 RPM) в RAID6 під mdadm/xfs зайняла ~4 дні.dext: ↑ 27.11.2025 17:41Заміна 6TB диска (5900RPM) в RAID6 під mdadm/lvm займає ~12 годин, 2 тижні на 18TB (7200RPM?) та ще під RAID1 відверто забагатоnazar-pc: ↑ 27.11.2025 17:30 Я бачу ви ніколи не пробували прибрати 18ТБ диск з BTRFS RAID1
-
BravoLA
Member
Я извиняюсь но если вам не нужно, не ззначит что другим не нужно. Морочится, постоянно что-то стирая выгадывая по гигу, качая по 1 сезону, и т..д Это такая морока. Так что я понимаю человека, качается обычно полностью весь сериал.kairo: ↑ 28.11.2025 02:17Навіщо вам усі сезони Гри Престолів одночасно? Це 70 годин перегляду.Kassatka: ↑ 28.11.2025 02:03Усі сезони Гри престолів - рівно 2 терабайти заважать,Фільмів в такій якості одиниці.трилогія Володаря перснів у режисерській версії - 407 гігабайт, трилогія Хоббіта режисерська - 226 гігабайт. І це всього три найменування.Можна створити власну медіатеку на сотні серіалів та тисячі фільмів, але навіщо, якщо все завантажується у два кліка.А так у мене наприклад всі 8 сезонів Всі жінки відьми у двох варіаціях - україномовному, та російськомовному.
В дополнение говорите, что так просто в мгновение ока все качается из интернета, как будто это так. Сразу говорю у меня гигабитный интернет, так что в скорости проблем нету. Фильмы и сериалы в отличном качестве обычно раздают не много людей и качать их долго. А если это не новинки так вообще это в проблему перерастает. В дополнение наши провайдеры режут сидов.
-
Kassatka
Member
Я зазвичай так і роблю - скачую два варіанти фільма або фільм і окремо доріжку, а потім приєдную додаткову доріжку до одного з фільмів за допомогою MKVMerge чи VirtualDubMod, а заодно видаляю непотрібні мені доріжки - англомовні/мови оригіналу та одноголосі переклади при наявності багатоголосих.Duck: ↑ 28.11.2025 03:15 Навіщо два однакових відео, якщо можна зберігати просто доріжку?
Але буває, що у здавалось би одного фільма/серії різний хронометраж, бо ріп з різних видань першоджерела, доріжки буквально не підходять, не буде синхрону відео з аудіо. Також у випадку цього серіалу в мене скачані не ріпи, а DVDVideo з менюшкою диска й не хочеться його втрачати, навіть враховуючи, що перші пару сезонів синхронні на обох мовах.
Ще для рідкісних релізів з волонтерської точки зору є сенс зберігати на диску в незмінному вигляді, щоб потім у випадку чого можна було стати на роздачу сідом і допомогти роздати, якщо сіди з роздачі звалили й вона доздихує, а люди не можуть скачати.
Для переважної більшості фільмів мене російська доріжка взагалі не цікавить, цілком вистачить і української. Правда часто буває сенс скачати якісне відео з російською доріжкою, та яке хоча б є з українською, а потім накласти українську доріжку на якісний відеоряд, а обидва скачаних відео видалити. Але якщо це один з найулюбленіших фільмів чи серіалів, то хочеться в колекцію всі можливі озвучки, але це виняткова ситуація. Ще буває, що українська озвучка неповна з театральної версії фільму, а неозвучені місця мовою оригіналу з субтитрами, а російська озвучка повна.