12в 2х6 -- безпрограшний трафікбустерdenizen: ↑ 26.11.2025 12:09якийсь, срач, кожен раз одне і те саме, але постійно знаходяться охочі поговорити
Новости
Последние статьи и обзоры
Зафіксовано найсерйозніший випадок вигоряння роз’єму живлення на GeForce RTX 5090
-
leif
Member
-
erkins007
Member
Горело тоже, но без такого хайпа. Загуглите и вам кучу картиночек такого типа выдадут. Глупо делать вид что горит только 12v2x6.Геральт: ↑ 26.11.2025 11:52То що там по 3*8 підключенню
Просто те дурачки, которые раньше могли винить только свою тупость теперь на хайпе винят разъем.

-
Геральт
Member
erkins007
Ти статтю давай, а не картиночки. Глянемо. Бо як 12пін, то під мікроскопом розбирають і блок і перехідник і кути і юзера...
Ти статтю давай, а не картиночки. Глянемо. Бо як 12пін, то під мікроскопом розбирають і блок і перехідник і кути і юзера...
-
oversteve
Member
мультиметром таке не помярієш, ось таким девайсом можнаdenizen: ↑ 26.11.2025 13:23ну як, ом метром (мультиметром), але це важко, бо опір буде долі ом.Геральт: ↑ 26.11.2025 13:20 Diablique
0 опір не можливий. А раз так, то метеріал буде грітись. Більше чи менше. Був би матеріал більш стійким, не поплавилось б.
Скрутка в хатній розп. коробці також гріється, що не заважає їй служити 10+ років.
А як поміряти в даному випадку опір з'єднання? Може б в себе поміряв...
https://www.aliexpress.com/item/3299984 ... 1802LLZHzl
Відправлено через 6 хвилин 38 секунд:
тут є нюансиerkins007: ↑ 26.11.2025 03:15Удивительное дело, горит место с наибольшим сопротивлением.dext: ↑ 26.11.2025 02:24знову не дроти, не БЖ, а саме роз'єм
Каким удивительным и волшебным является мир, если не учить физику.
якщо на всьому конекторі виходить рівновеликий опір, то так, горить місце з найбільшим опором - це випадки коли на фото видно, що всі піни +-однаково поплили, коли наприклад пайка в перехіднику відвалюється
якщо якісь піни будуть мати більший опір, то більший струм потече по інших пінах з меншим опором і вони погорять - це той варіант із сумнозвісного відоса дербауера і 22А на лінії
Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
нема статтей, бо всім пофіг на старий роз'ємГеральт: ↑ 26.11.2025 16:39 erkins007
-
Diablique
Member
З приводу матеріалу згоден, але ж температура всеодно зависока для роз'єму, це ж воно не раз і поплавилось, розумієш, воно гріється деякий час, від температури металеві частини веде, може + хімічна реакція, самі контакти окислом покриваються, площа контакту зменшується, опір стає дедалі більше, температура стає ще більше, що призводить до таких випадків.Геральт: ↑ 26.11.2025 13:20 Diablique
0 опір не можливий. А раз так, то метеріал буде грітись. Більше чи менше. Був би матеріал більш стійким, не поплавилось б.
Скрутка в хатній розп. коробці також гріється, що не заважає їй служити 10+ років.
А як поміряти в даному випадку опір з'єднання? Може б в себе поміряв...
Отправлено спустя 2 минуты 30 секунд:
oversteve
В цілому згоден, але дивись, тут мульт може і показати, якщо скажемо вже картою користуються довгий час і роз'єм має нагрів, в цьому випадку щось можно побачити, поки воно не призвело до правління.
-
oversteve
Member
чесно кажучи не зовсім зрозумів, що ви тостером збираєтесь мірятиDiablique: ↑ 26.11.2025 17:32 oversteve
В цілому згоден, але дивись, тут мульт може і показати, якщо скажемо вже картою користуються довгий час і роз'єм має нагрів, в цьому випадку щось можно побачити, поки воно не призвело до правління.
дай боже, щоб тостер міг адекватно пару Ом заміряти, про мОм там взагалі мови немає
-
tornadox
Member
я не думаю що вам це щось дастьГеральт: ↑ 26.11.2025 13:35Можна схематично? От підключена і вставлена карта, вкуди мені щупи пхати? З боку БЖ ясно (модульний). А на відеокарті? Або інакше спитаю, ви хоч раз таке робили і якщо так, який був опір з'єдняння, ну і яке саме з'єднання (конектор)?
але якщо є бажання, то треба спробувати взяти міліомметр для точності, або хоча би якийсь дорогий мультиметр. Дешеві зазвичай мають велику похибку, плюс є опір на щупах прибора.
Далі як написав denizen потрібно одним щупом в місці пайки, другим зі сторони модульного кабеля, або зі сторони пайки в БЖ. Ідеальний варіант припаяти хороший дріт в якості щупа.
Наприклад з другої сторони місця пайки розʼєму

Важливо! Опір в холодній системі і опір під навантаженням це зовсім різні речі, а перевіряти це на живій системі і одночасно 12 ліній, це треба мати профейсійне обладнання.
На працюючій системі можна ще заміряти падіння напруги, якщо напруга зі сторони ВК менше 11.750В - це вже сигналізує про проблему, а тоді порівняти напругу на БЖ. Але на свій страх і ризик, можна випадково коротнути щупом лінії і буде а-йа-йа-йа. Маючи довжину дроту, площу перерізу можна вирахувати втрати.
-
Геральт
Member
tornadox
Дякую. Я десь підозрював, що порада важкувата для реалізації. Не знаю, чи хтось з посполитих взагалі на таке наважиться.
Дякую. Я десь підозрював, що порада важкувата для реалізації. Не знаю, чи хтось з посполитих взагалі на таке наважиться.
-
Ektalion
Member
Любий друже, ти би ще називав модель БЖ. Бо так можна подумати про якийсь GameMax і тд. Які дуже гарно горять в усіх сенсах цього слова.erkins007: ↑ 26.11.2025 16:21 Горело тоже, но без такого хайпа. Загуглите и вам кучу картиночек такого типа выдадут. Глупо делать вид что горит только 12v2x6.
-
f24gun69
Member
В Україні кожен день міста та села палають, а ці в сотий раз за якойсь горілий пластик чубяться...denizen: ↑ 26.11.2025 12:09 якийсь, срач, кожен раз одне і те саме, але постійно знаходяться охочі поговорити
Це взагалі як ?
-
tornadox
Member
Може комусь цікаво, пардон якщо вже кидали, але для мене це були цікаві деталі.
-
erkins007
Member
Лол, хайпа чтобы писать статью по каждому случаю с редита не было. Так что гугли, не переломишсяГеральт: ↑ 26.11.2025 16:39Ти статтю давай, а не картиночки
Отправлено спустя 1 минуту 37 секунд:
В Україні тисячі людей без інтернету і зв'язку, а ти коментарі строчеш.f24gun69: ↑ 26.11.2025 18:41В Україні кожен день міста та села палають
-
AntonyKandaurov
Member
Кожен розважається як можеf24gun69: ↑ 26.11.2025 18:41В Україні кожен день міста та села палають, а ці в сотий раз за якойсь горілий пластик чубяться...denizen: ↑ 26.11.2025 12:09 якийсь, срач, кожен раз одне і те саме, але постійно знаходяться охочі поговорити
Це взагалі як ?
-
Злой Гений
Member
Проблема в жадности куртки, для топ карты с таким исполнением нужно было сделать альтельнативу 12whpwr, к примеру раздвоенный, тогда бы распределялась нагрузка равномерно и ничего не горело. А так, типичный скам и игра в лотерею, из за этого даже не смотрел в сторону 5090, а обошелся 5080 
-
waryag
Member
Вот только PCIe 8пин это очень старый разьем, полученный ленивым апгрейдом неприлично старого 6пин.erkins007: ↑ 26.11.2025 16:21Горело тоже, но без такого хайпа. Загуглите и вам кучу картиночек такого типа выдадут. Глупо делать вид что горит только 12v2x6.
Просто те дурачки, которые раньше могли винить только свою тупость теперь на хайпе винят разъем.
Сравнение с ним нового, во втором (а по контактной группе - в третьем) поколении довольно много говорит о новом.
-
Геральт
Member
Очікувано, але ти мені ідею підкинув )erkins007: ↑ 26.11.2025 20:06 Так что гугли,
-
oversteve
Member
з однієї сторони горить шось нове, з іншої горить шось об'їжджене десятиліттями, що гірше?waryag: ↑ 26.11.2025 20:58Вот только PCIe 8пин это очень старый разьем, полученный ленивым апгрейдом неприлично старого 6пин.erkins007: ↑ 26.11.2025 16:21Горело тоже, но без такого хайпа. Загуглите и вам кучу картиночек такого типа выдадут. Глупо делать вид что горит только 12v2x6.
Сравнение с ним нового, во втором (а по контактной группе - в третьем) поколении довольно много говорит о новом.
Відправлено через 40 секунд:
так і на 5080 горіло, якщо руки-крюки, так що не розслабляйте булкиЗлой Гений: ↑ 26.11.2025 20:22 Проблема в жадности куртки, для топ карты с таким исполнением нужно было сделать альтельнативу 12whpwr, к примеру раздвоенный, тогда бы распределялась нагрузка равномерно и ничего не горело. А так, типичный скам и игра в лотерею, из за этого даже не смотрел в сторону 5090, а обошелся 5080![]()
-
Hells Angels
Member
так треба було купити червону карту, а то прям фінансуєш злоЗлой Гений: ↑ 26.11.2025 20:22Проблема в жадности куртки
-
tornadox
Member
питання в тому що є загальне розуміння чому згорів 12 2х6, а от чому згорів 8 піновий - немаєerkins007: ↑ 26.11.2025 20:06 Лол, хайпа чтобы писать статью по каждому случаю с редита не было. Так что гугли, не переломишся
-
dext
Member
Тепер питання: хто не вчив фізику, перед проектуванням?erkins007: ↑ 26.11.2025 03:15 Удивительное дело, горит место с наибольшим сопротивлением.
Каким удивительным и волшебным является мир, если не учить физику.