Новости
Последние статьи и обзоры
Опубліковано перший огляд флагманської відеокарти ASUS ROG Matrix GeForce RTX 5090
-
leif
Member
denizen
А скрін курви можна для цього результату?
Відправлено через 7 хвилин 4 секунди:
Ну ось це предметна розмова про те, що таке андервольт і з цим його ідять.
Але навіщо втрачати 10% продуктивності питання все одно відкрите
Відправлено через 2 хвилини 48 секунд:
Може ти там як товариш вище в топіку виставив 1.1в
Які можна зробити з цього висновки?
А скрін курви можна для цього результату?
Відправлено через 7 хвилин 4 секунди:
Ну ось це предметна розмова про те, що таке андервольт і з цим його ідять.
Але навіщо втрачати 10% продуктивності питання все одно відкрите
Відправлено через 2 хвилини 48 секунд:
Що і на скільки ти розганяв? Є скріни споживання при прогоні цих тестів, вольтажу і оце от все?Vpupkin: ↑ 25.11.2025 19:51 От тести які мають сенс для мене, розгін виграє 5фпс у даунвольту ціною 100w, а ще качегарить в меню де толку стількіш скільки у скорах в 3д марку.
Може ти там як товариш вище в топіку виставив 1.1в
Які можна зробити з цього висновки?
Последний раз редактировалось leif 25.11.2025 20:07, всего редактировалось 1 раз.
-
denizen
Member
так, до вас не доходить, я бачу. я ж показав, що в мене на дефолті той самий результат практично.
андервольтінг робиться, для того щоб мати практично таку саму продуктивність, але при меньшому споживанні, меньшій температури.
андервольтінг робиться, для того щоб мати практично таку саму продуктивність, але при меньшому споживанні, меньшій температури.
Последний раз редактировалось denizen 25.11.2025 20:09, всего редактировалось 1 раз.
-
leif
Member
denizen
Це до вас не доходить, я кажу про ситуацію ручний розгон в стелю ПЛ Vs андервольт, а не сток Vs андервольт.
Це до вас не доходить, я кажу про ситуацію ручний розгон в стелю ПЛ Vs андервольт, а не сток Vs андервольт.
-
denizen
Member
ну то це не коректне порівняння тоді, ви розганяєте в стелю споживаня, і порівнюємо з тим, що я оптимізував. Різниця 120Ват, 10% продуктивності, але тут ще можуть бути інші фактори, такі як інший CPU і т.д...
Тому я і кажу, що треба порівнювати з тим що в тебе є.
Можеш собі зробити подібний адервольт, і подивитись який буде результат, впевнений, що будеш здивований.
Тому я і кажу, що треба порівнювати з тим що в тебе є.
Можеш собі зробити подібний адервольт, і подивитись який буде результат, впевнений, що будеш здивований.
-
leif
Member
Ви розумієте, що у вас карта на такому ж чіпі як у мене, але ви отримуєте на 10% меншу продуктивність навіщось економлячи 130вт. У вас карта в такому виконанні, що СО 600вт не вивозить в комфортному режимі?
Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
denizen
Ні, не буду здивований, тому що я його робив після покупки, прикидав по різному і так і не зрозумів навіщо мені мінусувати собі 10% продуктивності відяшки заради цифєрок і все.
Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
denizen
Ні, не буду здивований, тому що я його робив після покупки, прикидав по різному і так і не зрозумів навіщо мені мінусувати собі 10% продуктивності відяшки заради цифєрок і все.
-
Vpupkin
Member
leif
Карта більше реже, а значить вона більше шумить і видає більше тепла.
Нахіба сушити козюльки в носі за сумнівний буст продуктивності?
Карта більше реже, а значить вона більше шумить і видає більше тепла.
Нахіба сушити козюльки в носі за сумнівний буст продуктивності?
-
leif
Member
Vpupkin
Ну тому шо я не помічаю цих додаткових 130вт тепла приблизно взагалі ніяк, а 10% продуктивності зайвими не будуть. Мені не шумно навіть коли моя карта тривалий час жере стелю ліміту, тобто 600вт, температури мене влаштовують також. Для тебе умовно оці додаткові 120вт це таке велике неудобство щоб віддавати 10% продуктивності?
Ну тому шо я не помічаю цих додаткових 130вт тепла приблизно взагалі ніяк, а 10% продуктивності зайвими не будуть. Мені не шумно навіть коли моя карта тривалий час жере стелю ліміту, тобто 600вт, температури мене влаштовують також. Для тебе умовно оці додаткові 120вт це таке велике неудобство щоб віддавати 10% продуктивності?
-
Vpupkin
Member
Це марнославство, а якщо враховувати той факт що це у нікому непотрібними бенчі ті 10%, а у дивізії дай бог 5% то це вже на довбограйство схоже.leif: ↑ 25.11.2025 20:50Для тебе умовно оці додаткові 120вт це таке велике неудобство щоб віддавати 10% продуктивності?
Якщо грати у ігри, а не бенчі в 1440р, то профіт дуже сумнівний.
-
leif
Member
тести не тести, ясно. а от на твоїх двох скріншотах на яких порівнюєтьсяVpupkin: ↑ 25.11.2025 20:56це у нікому непотрібними бенчі ті 10%
-
Vpupkin
Member
А я з вами результатми не міряюся і доводити вам нічого не збираюся бо я ж не довбограй купувати бенч за 35$ щоб просто цифеку показати.leif: ↑ 25.11.2025 21:19тести не тести, ясно. а от на твоїх двох скріншотах на яких порівнюється пойми шо з пойми чим -- оце так, отут все ясно: 2% різниці між андервольтом 5090 і розгоном її в стелю ПЛ вірю, я повірив
Нахіба мені і вам той бенч не у 4к коли перед носом 4к монітор?
Нашо мені 10% у 1440р? Де реальні умови?
-
leif
Member
ну як де, на твоїх двох скріншотах же))Vpupkin: ↑ 25.11.2025 21:38Де реальні умови?
-
Vpupkin
Member
Я не займаюся сбором доказової бази, мені це ваше бенчограйство нічого не доводить і цінності у ващих циферках немає.leif: ↑ 25.11.2025 21:49ну як де, на твоїх двох скріншотах же))
-
leif
Member
Vpupkin
нема питань. в завершення цього продуктивного діалогу можу лише ще раз запропонувати тобі під час перегляду оглядів відеокарт таки звертати увагу на "нікому не потрібні бенчі в 3дмарк", які чомусь неодмінно в цих оглядах присутні (дурні оглядачі не розуміють як тестити треба!). а потім подумати, чи відображають результати в 3дмарк продуктивність і її зміни в цілому, в середньому по лікарні, чи гарний це спосіб оцінки, чи ні. в будь-якій роздільній здатності, це в даному випадку не має жодного значення, якщо що.
нема питань. в завершення цього продуктивного діалогу можу лише ще раз запропонувати тобі під час перегляду оглядів відеокарт таки звертати увагу на "нікому не потрібні бенчі в 3дмарк", які чомусь неодмінно в цих оглядах присутні (дурні оглядачі не розуміють як тестити треба!). а потім подумати, чи відображають результати в 3дмарк продуктивність і її зміни в цілому, в середньому по лікарні, чи гарний це спосіб оцінки, чи ні. в будь-якій роздільній здатності, це в даному випадку не має жодного значення, якщо що.
-
Vpupkin
Member
leif
Я накинув 300 по ядру і 2000 по памяті, бачу +100 з лишнім по споживанню, але не бачу +10% продуктивності.
Шо мені робити щоб отримати ващі +10% з бенчмарку у грі в яку я граю? Відправлено через 6 хвилин 13 секунд:
leif
Поясніть, нашо мені 10% у марку якщо у грі меньше 5% ціною 20% споживання?
Я накинув 300 по ядру і 2000 по памяті, бачу +100 з лишнім по споживанню, але не бачу +10% продуктивності.
Шо мені робити щоб отримати ващі +10% з бенчмарку у грі в яку я граю? Відправлено через 6 хвилин 13 секунд:
leif
Поясніть, нашо мені 10% у марку якщо у грі меньше 5% ціною 20% споживання?
-
leif
Member
Vpupkin
а з нормальним бенчем в 3дмарк, релевантним для 5090 все ж не склалось?)) по-друге:
мало за 110вт додаткового споживання, яке ти взагалі не помічаєш IRL? не знаю, як на мене, то нормально
а 3дмарк (тільки тести адекватні для 5090 а не для смартфону якогось) дозволяє це все не вишукувати по 15 іграшкам, а отримати в одному місці, нехай і трохи усереднено. десь отримаєш більше, десь менше. 10% це взагалі було про різницю конкретної карти з конкретною картою в окремому бенчі, результати ясно що будуть відрізнятись, але десь цілком можливо будуть саме такі як в 3д марк бенчі.
а з нормальним бенчем в 3дмарк, релевантним для 5090 все ж не склалось?)) по-друге:
мало за 110вт додаткового споживання, яке ти взагалі не помічаєш IRL? не знаю, як на мене, то нормально
а 3дмарк (тільки тести адекватні для 5090 а не для смартфону якогось) дозволяє це все не вишукувати по 15 іграшкам, а отримати в одному місці, нехай і трохи усереднено. десь отримаєш більше, десь менше. 10% це взагалі було про різницю конкретної карти з конкретною картою в окремому бенчі, результати ясно що будуть відрізнятись, але десь цілком можливо будуть саме такі як в 3д марк бенчі.
-
Vpupkin
Member
Тобто, мені вжарити + 100W щоб може десь колись були ті 10%? Ви серьйозно???????leif: ↑ 25.11.2025 22:54результати ясно що будуть відрізнятись, але десь цілком можливо будуть саме такі як в 3д марк бенчі.
Реальний тест показав: що +115W дали мені меньше 5% у 3 іграх що в мене є.
Висновок: підвищення частоти вище 2750гц дає значно вище споживання при сумнівній і майне непомітній різниці в продуктивності, одним словом "марний" результат, високою ціною.
-
leif
Member
який жахVpupkin: ↑ 25.11.2025 23:05мені вжарити + 100W
якщо хто помічає, є вам якась різниця, ну, тоді ок, розумію, в такому випадку може бути виправданим андервольт, на здоров'я.
а як жеж 1% low? там побільше буде. чи це вже не принципово? я ж спеціально підкреслив, навіть не зважаючи на те, що не знаю що це за тест, що за скріншоти і тд. а про "високу ціну" це ви прям дуже смішно, звісноVpupkin: ↑ 25.11.2025 23:05Реальний тест показав: що +115W дали мені меньше 5% у 3 іграх що в мене є.
Висновок: підвищення частоти вище 2750гц дає значно вище споживання при сумнівній і майне непомітній різниці в продуктивності, одним словом "марний" результат, високою ціною.
-
Vpupkin
Member
А я непомічаю різниці між 203фпс і 213фпс в з а г а л і.leif: ↑ 25.11.2025 23:12який жах цілих сто ват на карті такого рівня! ще раз кажу, я взагалі не помічаю 500 там чи 600 вт споживання) в з а г а л і
А просто спочатку бігав у пошуках місця де оверлей не на фоні неба, а потім вже стояв на місці і показник вирявнявся, якщо з розгоном подригати камерою і побігати він звнову зменшиться.leif: ↑ 25.11.2025 23:12а як жеж 1% low?
10W за кадр після 200 кадрів де їхня цінність мінімальна, ну повна маячня.
А ще можна намацати режим в якому карта буде швидшою за сток при тому самому споживанні і так навіть тих примарних 10% небуде, цей ваш оверклок з тими тіпа 10% це просто бульби у калюжі, а цей наш андервольт це справді корисна штука, яка береже мій слух, мої козюльки, мою залізяку і навіть рахунок за енергію.
-
leif
Member
якщо в цій грі так, то всюди буде так, інфа 100%Vpupkin: ↑ 25.11.2025 23:24А я непомічаю різниці між 203фпс і 213фпс в з а г а л і.
ой, починається ))Vpupkin: ↑ 25.11.2025 23:24А просто спочатку бігав у пошуках місця де оверлей не на фоні неба
в випадку 5090 не можна або це якісь ультра рідкі виключення.Vpupkin: ↑ 25.11.2025 23:24А ще можна намацати режим в якому карта буде швидшою за сток при тому самому споживанні
давайте так, 10% це вийшло у порівнянні двох результатів в цьому топіку, а потім я вже просто почав їх вживати в якості аргумента і понеслось, тут трохи неправильно вийшло. все це значною мірою залежить де порівнювати, наскільки вдалий попався чіп, як розігнати, як андервольтнути і тд. може у вас там просто тугий чіп, якому скільки вольтажу не накидай -- він не їде, а на андервольт навпаки піддатливий. тоді, офк, ручний розгін даватиме менше. короче все це умовно, облиште ці 10%.Vpupkin: ↑ 25.11.2025 23:24так навіть тих примарних 10% небуде
основний мій висновок, який я намагаюсь донести на противагу вашому: 100вт споживання на карті рівня 5090 це фігня, якщо ручний розгін в середньому дає навіть на 5% більше ніж андервольт особисто я не бачу сенсу від нього відмовлятись. а якщо на 7%? а якщо всі 10% десь отримаєш? ну круто ж! безкоштовні фпс'и
не знаю наскільки тендітним треба бути створінням, щоб 1640 rpm вам було сильно краще ніж 1757rpm (це з ваших скрінів), про рахунок за електроенергію і козюлі, які вас чомусь так турбують, я так розумію це жарт, бо всерйоз таке я спримати відмовляюсь
в цілому, питання вподобань: комусь трохи халявної продуктивності, комусь на 117рпм менше кулер крутить і на двадцять гримень в платіжці менше