Опубліковано перший огляд флагманської відеокарти ASUS ROG Matrix GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

MessiaH: 25.11.2025 05:58
erkins007: 24.11.2025 17:46Так даунвольт в современных картах в два клика автоматом делается.
Так он режет выхлоп и ты по большому счёту просто красивые циферки пооучаешь без особого профита
Вы явно не понимаете о чем говорите. При снижении напряжения производительность наоборот растет.
leif
Member

erkins007: 25.11.2025 12:26Вы явно не понимаете о чем говорите. При снижении напряжения производительность наоборот растет.
це хіба що для 3080ті тощо. ти спробуй з 5090 такий фінт на практиці, покажи результат, дуже цікаво. ставлю велике капучіно, що у тебе нічого подібного не вийде

Відправлено через 4 хвилини 46 секунд:
з 3080ті дійсно вшитий алго дуже задирав напругу, і виходило, що при досить тісному для цього чіпу паверліміті (навіть якщо він 440вт) він швидко в нього впирався, не вибираючи весь потенціал по частотам, і в той же час потужно гріючись. зниженням напруги + підвищенням частоти курвою (що я зробив для своєї карти невдовзі після її придбання на релізі), можна було отримати вищу продуктивність ніж сток і ніж ручний розгін, і карта при цьому дуже часто все одно впиралась в павер ліміт (і це на напрузі 0.937в замість 1.05). отакий прихований потенціал :yes:
D_ad
Member

leif: 25.11.2025 12:21
Vpupkin: 25.11.2025 06:08різниці у продуктивності немає, нахіба палити зайві 70+W в нікуди?
покажи скільки у тебе в цьому бенчі на твоїх налаштуваннях андервольту

мій результат на таких налаштуваннях. розгін ядра пам'яті + стоковий профіль управління вентилями, решта є по посиланню
спойлер
Изображение
Ти ж розумієш, що ти скинув максимально не_показовий скріншот головного вікна AfterBurner`у? Де "+розгін" відраховується від референсних значень, які у різних вендорів просто різні (і людям просто пофіг, ніхто їх не буде шукати) ... а яка в тебе напруга, при якій температурі та споживанні, оберти кулера.. це все у сусідньому вікні.

Так, пишу щоб доколупатися, та і цікаво)
leif
Member

D_ad: 25.11.2025 12:34Ти ж розумієш
читай пост повністю може, я написав же, що частота відрізняється в залежності від навантаження. я показую які я налаштування виставив, а не частоти

Відправлено через 4 хвилини 33 секунди:
щодо температур і обертів, то для одиничного прогону це не релевантно, карта просто не прогрівається за одну хвилину. загально СО можна оцінити в оглядах супріму яких скільки хочеш. можу лише сказати, що її більш ніж достатньо для відведення 600вт тепла при адекватному рівні шуму в моєму кейсі і моєму конфігу вентилів ( в профілі) і пуш-пулл конфіг на АІО процесора тут також допомагає
denizen
Member

leif: 25.11.2025 12:39
D_ad: 25.11.2025 12:34Ти ж розумієш
читай пост повністю може, я написав же, що частота відрізняється в залежності від навантаження. я показую які я налаштування виставив, а не частоти

Відправлено через 4 хвилини 33 секунди:
щодо температур і обертів, то для одиничного прогону це не релевантно, карта просто не прогрівається за одну хвилину. загально СО можна оцінити в оглядах супріму яких скільки хочеш. можу лише сказати, що її більш ніж достатньо для відведення 600вт тепла при адекватному рівні шуму в моєму кейсі і моєму конфігу вентилів ( в профілі) і пуш-пулл конфіг на АІО процесора тут також допомагає
так, а яке споживання у Вас в цих тестах?
leif
Member

denizen: 25.11.2025 12:40так, а яке споживання у Вас в цих тестах?
600вт стабільно

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
у вас карта в андервольті? які маєте результати в цих трьох бенчах і на яких налаштуваннях?
denizen
Member

Так в мене в андервольті.
Протестував в себе speedway:
за анедрвольтом - 14177, споживання 470
без андервольта - 14347, споживання 574
leif
Member

denizen
А посилання на результати де?

Але навіть так, дивіться, різниця між вашим андервольтом і моїм розгоном -- ~10%!

Навіщо від них відмовлятися, якщо СО спокійно вивозить?

Заради чого?
denizen
Member

не дуже порівняння, в мене без андервольту майже те саме, що і з ним.
а що там, у вас поняття не маю, може у вас розігнана карта, порівняно з моєю.
Якщо зайти на той самий 3дмарк.
https://www.3dmark.com/search#advanced? ... xCpuClock=

тут видно, що для всіх проведених тестів 5090, в цьому тесті, в середньому дає 14500
Последний раз редактировалось denizen 25.11.2025 15:24, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

denizen
Може. А Ви якось вибірково читаєте пости? Половину читаєте половину ні?

Відправлено через 51 секунду:
denizen
Нє, ви посилання на свої результати скиньте, в андервольті божественному. так то і я вмію подивитись)
D_ad
Member

leif: 25.11.2025 15:19 denizen
Але навіть так, дивіться, різниця між вашим андервольтом і моїм розгоном -- ~10%!
Навіщо від них відмовлятися, якщо СО спокійно вивозить?
Заради чого?
Заради... ну не знаю... 100 Ватт енергоспоживання!?))
Последний раз редактировалось D_ad 25.11.2025 15:33, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

А два інших тести не запускали? Це ж пару хвилин часу всього :shuffle:

Відправлено через 2 хвилини 10 секунд:
D_ad
Ти теж не все читаєш? Повторюю вкотре: якщо СО спокійно справляється з відведенням 600вт тепла, не напрягає шумом від слова геть. Як на мене, то це взагалі тиха робота. Навіщо в такому випадку мені споживання на 100вт менше ціною 10% продуктивності? Заради чого?

Відправлено через 45 хвилин 13 секунд:
А, до речі, зауважу що мої результати це з налаштуваннями з якими карта проходить усі можливі стрес тести, хоч годинами їх крути (чим я і займався коли підбирав конфіг). Це саме 24/7 режим, жодного вильоту, жодного глюку. На 1 прогон можна покраще накрутити, але ми ж зараз не про це бесіду ведемо.
Vpupkin
Member

leif: 25.11.2025 12:21покажи скільки у тебе в цьому бенчі на твоїх налаштуваннях андервольту
Нашо ті бенчі впали, це ж просто навантаження заради навантаження, мені аби у іграшках були бажані результати, під бенчі ймовірно треба по-іншому курву крутити, а це марнування часу і енергії.
leif
Member

Vpupkin: 25.11.2025 19:17під бенчі ймовірно треба по-іншому курву крутити
навіщо? покажи ті результати, які є з тією курвою, яку ти накрутив для іграшок. я ж такі результати показую для порівняння, ніяких особливих налаштувань.

бенчі це не навантаження заради навантаження, а цілком адекватний інструмент оцінки змін продуктивності, ти не правий. особливо якщо це 3 різних бенча.
Vpupkin
Member

leif: 25.11.2025 15:19Але навіть так, дивіться, різниця між вашим андервольтом і моїм розгоном -- ~10%!
Кому потрібні ті скори у бенчі?
Покажіть реальний профіт в умовах коли кожен фпс цінний.
erkins007
Member

leif: 25.11.2025 12:33ти спробуй з 5090
Я про 5090 и говорю.
У меня она в разгоне до 3100/30000. Причем напряжение там 1.1 при 3100. Тогда как в стоке уже на 2600 будет 1.2.

Напряжение меньше=потребление меньше=буст больше. Это же основы, ну.
leif
Member

Vpupkin: 25.11.2025 19:22Покажіть реальний профіт в умовах коли кожен фпс цінний.
тобто на твій погляд бенчі не відображають змін у реальній продуктивності в іграх? ти серйозно зараз? ти огляди заліза взагалі не дивишся ніколи?

Відправлено через 29 секунд:
erkins007: 25.11.2025 19:22Я про 5090 и говорю.
У меня она в разгоне до 3100/30000. Причем напряжение там 1.1 при 3100. Тогда как в стоке уже на 2600 будет 1.2.

Напряжение меньше=потребление меньше=буст больше. Это же основы, ну.
де посилання на результати в 3д марк?

одні розмови і ніяких тестів. ну камон

Відправлено через 31 секунду:
erkins007: 25.11.2025 19:22Напряжение меньше=потребление меньше=буст больше. Это же основы, ну.
давай продемонструй, не буде там такого, це ти собі нафантазував на досвіді 3000 серії. я вище пояснив чому

Відправлено через 6 хвилин 29 секунд:
erkins007: 25.11.2025 19:22Тогда как в стоке уже на 2600 будет 1.2.
перший раз бачу, щоб на 5090 був такий вольтаж. ти нічого не плутаєш? ніби ж 1.125в максимум і то не у всіх. у більшості 1.1 це максимальний вольтаж
Vpupkin
Member

leif: 25.11.2025 19:31тобто на твій погляд бенчі не відображають змін у реальній продуктивності в іграх?
Якщо це бенчі в іграх то так, а нахіба той 3д підігрівач за 35$ просто щоб очок набрати?
У бенчі кіберпанку різниці немає, а значить немає сенсу палити зайві вати, я ж систему збирав щоб у кіберпанки бігати, а не бенчі ганяти.
А той бенч хоч у 4к був?
leif
Member

Vpupkin
Зрозуміло, тестів не буде. Штож, твоє право.

Наступного разу, коли будеш дивитись огляди відеокарт, спробуй вивчати і результати в 3дмарк, прикидати як вони екстраполюються на інші результати, ті, що в реальних іграшках. Може, зробиш якісь висновки, якось інакше на це поглянеш, зрозумієш навіщо 3дмарк існує, коли можна просто в іграшках протестувати ;)
Vpupkin
Member

leif: 25.11.2025 19:44Vpupkin
Зрозуміло, тестів не буде. Штож, твоє право.

Наступного разу, коли будеш дивитись огляди відеокарт, спробуй вивчати і результати в 3дмарк, прикидати як вони екстраполюються на інші результати, ті, що в реальних іграшках. Може, зробиш якісь висновки, якось інакше на це поглянеш, зрозумієш навіщо 3дмарк існує, коли можна просто в іграшках протестувати
Я не буду купляти 3д марк для тесту і навіть палити зайві 6гб трафіку на демку у 1080р.
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
От тести які мають сенс для мене, розгін виграє 5фпс у даунвольту ціною 100w, а ще качегарить в меню де толку стількіш скільки у скорах в 3д марку.
Ответить