AMD готується до 10% підвищення цін на відеокарти на тлі подорожчання пам’яті

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Mozdev: 24.11.2025 15:48 Якщо вони ще підіймуть ціни, то взагалі втратять конкурентоспоможність, бо єдина причина(для мене) бати радеон бо він дешевше.
Так он и будет дешевле так как в 2026 все цены подымут
denizen
Member

Mozdev: 24.11.2025 15:48 Якщо вони ще підіймуть ціни, то взагалі втратять конкурентоспоможність, бо єдина причина(для мене) бати радеон бо він дешевше.
Смішний? Зара всі піднімуть ціни, дельта залишиться та сама, просто все буде дорожче
ASTON
Member

erkins007
Ну в мене теж на Алієнварі за 2,5 роки дві відяхи 6990М та 7970М тупо згоріли (при іграх на підставці із окремим кулером).
Але я після того не перестав АМД брати на ПК - були дві відяхи АМД і одна НВІДІА - і всі чудові.
Бо відяхи на ноут то інша історія взагалі.
1234waltz
Member

zalizo_org: 24.11.2025 14:23
1234waltz: 24.11.2025 13:17Взяв до ШІ-істерії 10 гігову Арк Б570, каєф.
Не помічав траблів з драйверами?
Поки не було випадків
Kassatka
Member

Не переживайте, nVidia підійме ціни не менше. B-)
LordTornado
Member

erkins007: 24.11.2025 13:04 Та можно и на 30% повышать. АМДшники схавают и не такое.
Процессор - Amd 9800x3d ... :gigi:
Rosberg
Member

Згадую собі, як говорили з друзями на цю тему. Мовляв, тільки під час майнінгу були дикі ціни на відеокарти. Ага, часи майнінгу тепер згадуються як ностальгія.
proos
Member

Жесть шо делается. Сколько де будут стоить сл видюхи нвидии?
Kirakishou
Member

Я просто перейду на відеокарти початкового рівня. Я тривалий час користувався і досі користуюся в іншому комп'ютері відеокартою 1660 Ті, для тих ігор, в які я граю, її вистачає для 1080р. Звісно, грати в 2160р краще, але коли гра цікава, то на це не звертаєш уваги. Тому якби зараз купував відеокарту, брав би 5060, а може і 5050. Мій другий комп'ютер має і5 10400 та 1660Ті і він разом з монітором споживає 60-80 Вт в іграх з середніми налаштуваннями, що в умовах, коли ти граєш від екофлоу, має неабияке значення.
Tiufin
Member

Так скоріш за всього, нвідіа також підніме ціни. Пам'ять дорожче стала для обох компаній
talex
Member

Kirakishou: 24.11.2025 17:17 Мій другий комп'ютер має і5 10400 та 1660Ті і він разом з монітором споживає 60-80 Вт в іграх з середніми налаштуваннями, що в умовах, коли ти граєш від екофлоу, має неабияке значення.
Хм, мой (7500ф+1660с) в обычном офисном режиме 130-140 с монитором, если играми грузить +100 Вт
Geinz21
Member

talex
Высокая герцовка монитора +40/50 Вт дополнительно. На своем 60 ставил, и сразу вместо 190 - 150 Вт вся система.
Yaroslav308
Member

Kirakishou: 24.11.2025 17:17він разом з монітором споживає 60-80 Вт в іграх з середніми налаштуваннями
О_о в мене сам монітор жре 40 Вт.
dr-kart
Member

і5 10400 та 1660Ті і він разом з монітором споживає 60-80 Вт в іграх з середніми налаштуваннями
ні, синку, це фантастика
erkins007
Member

LordTornado: 24.11.2025 16:33
erkins007: 24.11.2025 13:04 Та можно и на 30% повышать. АМДшники схавают и не такое.
Процессор - Amd 9800x3d ... :gigi:
Проц это 99% железо и 1% софта.
А вот видяхи это уже 50/50. А с слотовыми фишками у АМД все очень печально
Nuclear World
Member

А подорожание затронуло только ОЗУ или и ссд тоже ? Или пока на ссд такого ажиотажа нету ?
tablestikus
Member

IronWithin: 24.11.2025 14:00
tablestikus: 24.11.2025 13:06
Нє ну а шо, кінець світу, а я без нормальної відяхи сиджу дивлюся на гриб у вікні :D
З кактусами схожий прикол, подвилюешся на нього на протязі дня, який був зранку такий і залишився, наступного ранку прокидаєшся, а він вже на пів пальця вищий :spy: , от відяхи зникнуть і ця таємниця буде розкрита - profit :laugh:
А потім прокидаєшся - дивишся на нього, а він засох. А потім згадуєшся що пів року забував його поливати)
Kirakishou
Member

talex
У мене монітор 60 герц на низькій яскравості і я не спеціально її вмикаю, просто у мене чутливий зір. Я завжди виставляю низьку яскравість на усіх пристроях. А також це простенькі ігри на юніті (типу Хонкай Стар Рейл), та в самих іграх виставлені середньо-низькі налаштування. Відеокарта в такому режимі споживає 30 Вт. Якщо є можливість грати в гру, коли у тебе по 16 годин немає світла, то ти радий навіть такому. Хоча ця відеокарта тягне ці ігри на максимальних налаштуваннях в 1080р, але і споживання тоді 110 Вт тільки самою відеокартою. Також, я вимкнув жорсткий диск та ще один ссд, залишив тільки системний та переніс на нього ігри.
Це конкретно мій випадок. Самі розумієте, все залежить від ігор, в які ви граєте, та від інших факторів. Думаю, що з сучасним процесором та відеокартою можна було б досягти ще кращого результату, зважаючи, що мої знайомі грають в ці ігри на ноутбуці і їм вистачає павербанку, щоб перечекати відключення електроенергії.
Як альтернативу розглядав планшет, бо ці ігри мають і клієнт для мобільних пристроїв, але після того як кілька днів спробував пограти, зрозумів, що краще простий комп'ютер, ніж планшет. Хоча це мабуть справа в звичці.
Барбарис
Member

Tiufin, це поки щось одного рівня, бо ші не ші. А бабло вливається не в практичні напрямки, а в мовні моделі та генеративні. А також намагаються замінити ними людей або робити стартапи, де ші - стенографісти. Поки що це все на дикій фігні намагається виїхати та залучити бабло наївних, як в тих же пірамідах. Спеціалізовані нейронки типу фарми мають вищу якість, практичне застосування та шанс відбити вкладене. Але поки не сама значна сфера - займає або займе до 26 року до 30%. Але якщо бульбашка аі лопне, то постраждають всі.
tornadox
Member

erkins007: 24.11.2025 15:22У меня был ноут с дискреткой от АМД. До сих пор не отошёл)
Розкажи нам про свій амдшний ПТСР :D
Ответить