Так он и будет дешевле так как в 2026 все цены подымутMozdev: ↑ 24.11.2025 15:48 Якщо вони ще підіймуть ціни, то взагалі втратять конкурентоспоможність, бо єдина причина(для мене) бати радеон бо він дешевше.
Новости
Последние статьи и обзоры
AMD готується до 10% підвищення цін на відеокарти на тлі подорожчання пам’яті
-
bes
Member
-
denizen
Member
Смішний? Зара всі піднімуть ціни, дельта залишиться та сама, просто все буде дорожчеMozdev: ↑ 24.11.2025 15:48 Якщо вони ще підіймуть ціни, то взагалі втратять конкурентоспоможність, бо єдина причина(для мене) бати радеон бо він дешевше.
-
ASTON
Member
erkins007
Ну в мене теж на Алієнварі за 2,5 роки дві відяхи 6990М та 7970М тупо згоріли (при іграх на підставці із окремим кулером).
Але я після того не перестав АМД брати на ПК - були дві відяхи АМД і одна НВІДІА - і всі чудові.
Бо відяхи на ноут то інша історія взагалі.
Ну в мене теж на Алієнварі за 2,5 роки дві відяхи 6990М та 7970М тупо згоріли (при іграх на підставці із окремим кулером).
Але я після того не перестав АМД брати на ПК - були дві відяхи АМД і одна НВІДІА - і всі чудові.
Бо відяхи на ноут то інша історія взагалі.
-
1234waltz
Member
Поки не було випадківzalizo_org: ↑ 24.11.2025 14:23Не помічав траблів з драйверами?1234waltz: ↑ 24.11.2025 13:17Взяв до ШІ-істерії 10 гігову Арк Б570, каєф.
-
Kassatka
Member
Не переживайте, nVidia підійме ціни не менше.Mozdev: ↑ 24.11.2025 15:48 Якщо вони ще підіймуть ціни, то взагалі втратять конкурентоспоможність, бо єдина причина(для мене) бати радеон бо він дешевше.
-
LordTornado
Member
Процессор - Amd 9800x3d ...erkins007: ↑ 24.11.2025 13:04 Та можно и на 30% повышать. АМДшники схавают и не такое.
-
Rosberg
Member
Згадую собі, як говорили з друзями на цю тему. Мовляв, тільки під час майнінгу були дикі ціни на відеокарти. Ага, часи майнінгу тепер згадуються як ностальгія.
-
proos
Member
Жесть шо делается. Сколько де будут стоить сл видюхи нвидии?
-
Kirakishou
Member
Я просто перейду на відеокарти початкового рівня. Я тривалий час користувався і досі користуюся в іншому комп'ютері відеокартою 1660 Ті, для тих ігор, в які я граю, її вистачає для 1080р. Звісно, грати в 2160р краще, але коли гра цікава, то на це не звертаєш уваги. Тому якби зараз купував відеокарту, брав би 5060, а може і 5050. Мій другий комп'ютер має і5 10400 та 1660Ті і він разом з монітором споживає 60-80 Вт в іграх з середніми налаштуваннями, що в умовах, коли ти граєш від екофлоу, має неабияке значення.
-
Tiufin
Member
Так скоріш за всього, нвідіа також підніме ціни. Пам'ять дорожче стала для обох компанійMozdev: ↑ 24.11.2025 15:48 Якщо вони ще підіймуть ціни, то взагалі втратять конкурентоспоможність, бо єдина причина(для мене) бати радеон бо він дешевше.
-
talex
Member
Хм, мой (7500ф+1660с) в обычном офисном режиме 130-140 с монитором, если играми грузить +100 ВтKirakishou: ↑ 24.11.2025 17:17 Мій другий комп'ютер має і5 10400 та 1660Ті і він разом з монітором споживає 60-80 Вт в іграх з середніми налаштуваннями, що в умовах, коли ти граєш від екофлоу, має неабияке значення.
-
Geinz21
Member
talex
Высокая герцовка монитора +40/50 Вт дополнительно. На своем 60 ставил, и сразу вместо 190 - 150 Вт вся система.
Высокая герцовка монитора +40/50 Вт дополнительно. На своем 60 ставил, и сразу вместо 190 - 150 Вт вся система.
-
Yaroslav308
Member
О_о в мене сам монітор жре 40 Вт.Kirakishou: ↑ 24.11.2025 17:17він разом з монітором споживає 60-80 Вт в іграх з середніми налаштуваннями
-
dr-kart
Member
ні, синку, це фантастикаі5 10400 та 1660Ті і він разом з монітором споживає 60-80 Вт в іграх з середніми налаштуваннями
-
erkins007
Member
Проц это 99% железо и 1% софта.LordTornado: ↑ 24.11.2025 16:33Процессор - Amd 9800x3d ...erkins007: ↑ 24.11.2025 13:04 Та можно и на 30% повышать. АМДшники схавают и не такое.![]()
А вот видяхи это уже 50/50. А с слотовыми фишками у АМД все очень печально
-
Nuclear World
Member
А подорожание затронуло только ОЗУ или и ссд тоже ? Или пока на ссд такого ажиотажа нету ?
-
tablestikus
Member
А потім прокидаєшся - дивишся на нього, а він засох. А потім згадуєшся що пів року забував його поливати)IronWithin: ↑ 24.11.2025 14:00З кактусами схожий прикол, подвилюешся на нього на протязі дня, який був зранку такий і залишився, наступного ранку прокидаєшся, а він вже на пів пальця вищийtablestikus: ↑ 24.11.2025 13:06
Нє ну а шо, кінець світу, а я без нормальної відяхи сиджу дивлюся на гриб у вікні![]()
, от відяхи зникнуть і ця таємниця буде розкрита - profit
![]()
-
Kirakishou
Member
talex
У мене монітор 60 герц на низькій яскравості і я не спеціально її вмикаю, просто у мене чутливий зір. Я завжди виставляю низьку яскравість на усіх пристроях. А також це простенькі ігри на юніті (типу Хонкай Стар Рейл), та в самих іграх виставлені середньо-низькі налаштування. Відеокарта в такому режимі споживає 30 Вт. Якщо є можливість грати в гру, коли у тебе по 16 годин немає світла, то ти радий навіть такому. Хоча ця відеокарта тягне ці ігри на максимальних налаштуваннях в 1080р, але і споживання тоді 110 Вт тільки самою відеокартою. Також, я вимкнув жорсткий диск та ще один ссд, залишив тільки системний та переніс на нього ігри.
Це конкретно мій випадок. Самі розумієте, все залежить від ігор, в які ви граєте, та від інших факторів. Думаю, що з сучасним процесором та відеокартою можна було б досягти ще кращого результату, зважаючи, що мої знайомі грають в ці ігри на ноутбуці і їм вистачає павербанку, щоб перечекати відключення електроенергії.
Як альтернативу розглядав планшет, бо ці ігри мають і клієнт для мобільних пристроїв, але після того як кілька днів спробував пограти, зрозумів, що краще простий комп'ютер, ніж планшет. Хоча це мабуть справа в звичці.
У мене монітор 60 герц на низькій яскравості і я не спеціально її вмикаю, просто у мене чутливий зір. Я завжди виставляю низьку яскравість на усіх пристроях. А також це простенькі ігри на юніті (типу Хонкай Стар Рейл), та в самих іграх виставлені середньо-низькі налаштування. Відеокарта в такому режимі споживає 30 Вт. Якщо є можливість грати в гру, коли у тебе по 16 годин немає світла, то ти радий навіть такому. Хоча ця відеокарта тягне ці ігри на максимальних налаштуваннях в 1080р, але і споживання тоді 110 Вт тільки самою відеокартою. Також, я вимкнув жорсткий диск та ще один ссд, залишив тільки системний та переніс на нього ігри.
Це конкретно мій випадок. Самі розумієте, все залежить від ігор, в які ви граєте, та від інших факторів. Думаю, що з сучасним процесором та відеокартою можна було б досягти ще кращого результату, зважаючи, що мої знайомі грають в ці ігри на ноутбуці і їм вистачає павербанку, щоб перечекати відключення електроенергії.
Як альтернативу розглядав планшет, бо ці ігри мають і клієнт для мобільних пристроїв, але після того як кілька днів спробував пограти, зрозумів, що краще простий комп'ютер, ніж планшет. Хоча це мабуть справа в звичці.
-
Барбарис
Member
Tiufin, це поки щось одного рівня, бо ші не ші. А бабло вливається не в практичні напрямки, а в мовні моделі та генеративні. А також намагаються замінити ними людей або робити стартапи, де ші - стенографісти. Поки що це все на дикій фігні намагається виїхати та залучити бабло наївних, як в тих же пірамідах. Спеціалізовані нейронки типу фарми мають вищу якість, практичне застосування та шанс відбити вкладене. Але поки не сама значна сфера - займає або займе до 26 року до 30%. Але якщо бульбашка аі лопне, то постраждають всі.
-
tornadox
Member
Розкажи нам про свій амдшний ПТСРerkins007: ↑ 24.11.2025 15:22У меня был ноут с дискреткой от АМД. До сих пор не отошёл)