Новости
Последние статьи и обзоры
За останні три роки виторг NVIDIA збільшився майже в десять разів. Опубліковано свіжий фінансовий звіт
-
Liam
Member
Предлагаю обсудить За останні три роки виторг NVIDIA збільшився майже в десять разів. Опубліковано свіжий фінансовий звіт
Незабаром ШІ - "Знімай куртку, тепер я буду шкіряним."
Незабаром ШІ - "Знімай куртку, тепер я буду шкіряним."
-
dead_rat
Member
Liam
Мені потрібні твоя шкіра, компанія і порнхаб аккаунт (с)
Мені потрібні твоя шкіра, компанія і порнхаб аккаунт (с)
-
stivenfreeman
Junior
В сфері ШІ останнім часом спостерігаються ознаки перегріву. Неминуча корекція
-
GetOutTheWay
Member
Боюсь ця корекція буде поярчє ніж в 2008stivenfreeman: ↑ 20.11.2025 10:38Неминуча корекція
-
SaratRich
Junior
Із аналітичної статті
За 6 років усі інші підрозділи збільшили виручку у 2.8 рази або 10.6 млрд, а ШІ чіпи показали зростання у 66 разів (!) або 130 млрд!
За 9 місяців 2025 ВЕСЬ (!) Прибуток Nvidia тільки від ШІ чіпів, всі інші підрозділи в збитку (!) на 1.2 млрд. З 2020 по 2025 чіпи ШІ принесли 179 млрд прибутку, а всі інші підрозділи лише 6.9 млрд.
Без ШІ Nvidia зараз збиткова компанія
-
1234waltz
Member
Ого, виявляється гоймінг сегмент в діда Хуанга дуже успішний з такими цінами та якісними драйверами. Особливо смішно, що Хуанг будучі технологічним лідером примудряється втрачати грощі на відеокартах та консолях, а баба Ліза з 10% ринку відеокарт отримувати прибуток (про консолі мовчу, там у АМД успіх з часів минулого гена і стабільний кеш).SaratRich: ↑ 20.11.2025 11:32 всі інші підрозділи в збитку (!) на 1.2 млрд
-
doc-oc
Member
Мне просто интересно, а вот сколько для этих чертей достаточно?! Жрут в три горла и всё равно готовы удавиться за три копейки 
-
VovaII
Member
doc-oc
Так вони не кінцева ланка. За ними інвестори із своїми бажаннями.
А по суті — верхнього ліміту не існує. Хіба що людство вимре.
Так вони не кінцева ланка. За ними інвестори із своїми бажаннями.
А по суті — верхнього ліміту не існує. Хіба що людство вимре.
-
kairo
Member
Графік від Бога, мало того, що цифри їдуть з права на ліво, так там ще показники за 26 рік. Чи я щось не розумію.
-
1234waltz
Member
Графік ЧатГПТ робив просто.kairo: ↑ 20.11.2025 14:18 Графік від Бога, мало того, що цифри їдуть з права на ліво, так там ще показники за 26 рік. Чи я щось не розумію.
-
Tiufin
Member
Виявляється, що ігровий напрямок нвідіа зараз підтримує на правах благодійності та деякої диверсифікації можливих майбутніх ризиків. Власне, я про це не одноразово тут на форумі писав у темах про нвідіа, де всі регулярно обурюються цінами на відеокарти та грозяться бойкотом, щоб хуанг збанкрутів від неотримання їхніх 500 баксів1234waltz: ↑ 20.11.2025 11:37Ого, виявляється гоймінг сегмент в діда Хуанга дуже успішний з такими цінами та якісними драйверами. Особливо смішно, що Хуанг будучі технологічним лідером примудряється втрачати грощі на відеокартах та консолях, а баба Ліза з 10% ринку відеокарт отримувати прибуток (про консолі мовчу, там у АМД успіх з часів минулого гена і стабільний кеш).SaratRich: ↑ 20.11.2025 11:32 всі інші підрозділи в збитку (!) на 1.2 млрд
А ще дивно та гидко виглядає, як ці люди кидаються із звинуваченнями на інших, які все ж таки купили щось зелене - типу, от через таких хом'яків ціни і ростуть. Але, якщо ігровий напрямок збитковий, то виходить, що покупці зелених відеокарт якраз роблять хуанга біднішим
-
dead_rat
Member
Вірю, я повірив. Просто нові дива бухгалтерії.Tiufin: ↑ 20.11.2025 14:58
Виявляється, що ігровий напрямок нвідіа зараз підтримує на правах благодійності та деякої диверсифікації можливих майбутніх ризиків.
-
rizakrko
Member
Це стандартна практика в багатьох компаніях. FY26 це 2025 рік.kairo: ↑ 20.11.2025 14:18 Графік від Бога, мало того, що цифри їдуть з права на ліво, так там ще показники за 26 рік. Чи я щось не розумію.
-
avuremybe
Member
Ну це повна маячня.SaratRich: ↑ 20.11.2025 11:32Без ШІ Nvidia зараз збиткова компанія
Нвідіа забила на інші напрямки і зосередила всі ресурси на найприбутковішому.
Без ШІ нвідіа, як і раніше, заробляла б на всіх інших, а не клала на них болт.
Треба зовсім атрофований мозок мати, щоб вестися на такі примітивні маніпуляції...
-
Lekrs
Member
Настав час інкрустувати куртку брюліками
-
erkins007
Member
Это финансовый годkairo: ↑ 20.11.2025 14:18 Графік від Бога, мало того, що цифри їдуть з права на ліво, так там ще показники за 26 рік. Чи я щось не розумію.
-
VRoman
Member
Пора им бросать делать игровые видюхи, всё равно прибыли от них по сравнению с ИИ почти нет. 
-
vmsolver
Member
То, что у Nvidia выстрелело ещё одно направление, не означает, что остальные надо бросать, GPU это основа их бизнеса и они не могут его бросить, да и глупо бросать направление, где ты лидер рынка, даже если оно приносит меньше других направлений, все равно 3 ярда в квартал на дороге не валяются.
Идея бросать видеокарты явно не от понимания, что диверсификация бизнеса повышает устойчивость компании, про что нормальный CEO вообще-то иногда думает.
Идея бросать видеокарты явно не от понимания, что диверсификация бизнеса повышает устойчивость компании, про что нормальный CEO вообще-то иногда думает.
-
Polyaan
Member
Просто им видимо выгодно показывать убыток на гейм направлении.
Это же делается элементарно, больше чем прибыль вкладываешь например в расширение штата или покупку авто/недвижимости для фирмы, или в новое подразделение внутри текущего - вуаля, ты в убытке.
Почти все крупные конторы так делают, экономия на налогах.
Это же делается элементарно, больше чем прибыль вкладываешь например в расширение штата или покупку авто/недвижимости для фирмы, или в новое подразделение внутри текущего - вуаля, ты в убытке.
Почти все крупные конторы так делают, экономия на налогах.
-
Tiufin
Member
Бухгалтерія там, чи справжні збитки - суті не змінює. До майнінг та ШІ буму (тобто основний бізнес - продаж відеокарт геймерам) маржинальність нвідії була біля 55%. Зараз біля 75%. То ж, продавати прискорювача ШІ значно вигідніше, ніж відеокарти. З чого ми знов вертаємось до висновку, що:dead_rat: ↑ 20.11.2025 15:21Вірю, я повірив. Просто нові дива бухгалтерії.Tiufin: ↑ 20.11.2025 14:58
Виявляється, що ігровий напрямок нвідіа зараз підтримує на правах благодійності та деякої диверсифікації можливих майбутніх ризиків.
"ігровий напрямок нвідіа зараз підтримує на правах благодійності та деякої диверсифікації можливих майбутніх ризиків"