Софт для керування HDD

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Ответить
Автор
Member

Порекомендуйте софт, або можливо системні команди для відправки HDD в режим сну (повної зупинки двигуна).

Ситуація наступна, в системі є SSD та один HDD, який практично не використовується (свалка), іноді треба але в 95% часу не використовується, дратує його фоновий шум роботи двигуна.
Чим можна його відправляти "спать", а при потребі "будити", програмним методом.

Він може і сам засинати з часом, якщо до нього не має звернень, але періодично сама Вінда звертається до нього (можливо індексація), от і хочу його вкласти спати, і більше ніхто крім мене щоб його не будив. :rolleyes:
Avenger80
Member

miroslav_mm: 19.11.2025 17:57Він може і сам засинати з часом, якщо до нього не має звернень, але періодично сама Вінда звертається до нього (можливо індексація), от і хочу його вкласти спати, і більше ніхто крім мене щоб його не будив. :rolleyes:
Цікаве питання. Бо вінда періодично будить жорсткий диск - може і за хвилину розбудити після зупинки шпинделя... Тому взагалі відключив засипання жорсткого диска.
miroslav_mm
Member

Знайшов на Редіті, рекомендували revoSleep
https://www.meinfach.net/revosleep/
Дійсно працює. :super:
revo.jpg
Ще можна звичайним CrystalDiskInfo, розділ Управління, але моя Тошиба чомусь не хоче.
cdi.png
shnok
Member

Avenger80: 19.11.2025 18:07
miroslav_mm: 19.11.2025 17:57Він може і сам засинати з часом, якщо до нього не має звернень, але періодично сама Вінда звертається до нього (можливо індексація), от і хочу його вкласти спати, і більше ніхто крім мене щоб його не будив. :rolleyes:
Цікаве питання. Бо вінда періодично будить жорсткий диск - може і за хвилину розбудити після зупинки шпинделя... Тому взагалі відключив засипання жорсткого диска.
І правильно, хоча взагалі планую відмовитись від хдд, але зупинки і запуск хдд більш за все йому шкодить.
Геральт
Member

miroslav_mm: 19.11.2025 17:57 Порекомендуйте софт, або можливо системні команди для відправки HDD в режим сну (повної зупинки двигуна).

Ситуація наступна, в системі є SSD та один HDD, який практично не використовується (свалка), іноді треба але в 95% часу не використовується, дратує його фоновий шум роботи двигуна.
Чим можна його відправляти "спать", а при потребі "будити", програмним методом.

Він може і сам засинати з часом, якщо до нього не має звернень, але періодично сама Вінда звертається до нього (можливо індексація), от і хочу його вкласти спати, і більше ніхто крім мене щоб його не будив. :rolleyes:
Зняти букву з диску в диспетчері дисків. Заодно від вірусів вбереже. При потребі - вернути букву, зробити, що треба і знову зняти
NST1983
Member

Навіщо задрачувати диск увімкн \ вимнк постійним? Краще його взагалі зняти і в карман.
ЗІ. Думав що HDD вже ніхто для домашнього ПК не юзає, а виявляється от воно як :rolleyes: :insane:
Ответить