Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

що у вас йде при закріті відразу у гібернацію?
Можна навіть зробити щоб повністю вимикався чи нічого не робив. Шкода що про таке доводиться розказувати експерту з прогресу найкращих проців на світі :spy:

Відправлено через 3 хвилини 16 секунд:
нормальний ноут HP на Райзен, Віндовс 11 - всі остані оновлення
Ну я ж кажу, хлібчик. Чогось мій хюлі плакард не має таких проблем хоч і бюджетка 2022 року
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 19.11.2025 22:25 по замовчуванню так не налаштовано
ноут я закриваю і відкриваю - дуже багато разів на день - нагадую - я на ноуті 95% працюю від батареї і постійно його з собою ношу в закритому стані
а вас не турбує знос ССД - бо під час hibernate - відбувається запис великої к-ть даних на диск?
чи таке турбувало лише фанатів х86 на макбуках з 8 Гб рам?
Это не тре объемы что бы волноваться. Есть и настройки переходы в гибернацию через сколько-то режима сна есть гибридный режим. Асортимент выбора не такой и маленький, но как я писал, в ноуте дольше сам биос загружался с настройками про умолчанию.
yuriy_dd: 19.11.2025 22:25 від батареї? з просадкою швидкодії? а автономність яка буде - ви теж не знаєте?
От батареи. Это не та нагрузка что бы паниковать, что не хватит скорости если производитель вдруг запретил изменение скорости при работе от батареи.
Автономность в режиме настройки когда даже драйвера еще не стоят около 2-х часов +- и это постоянная нагрузка на поиск скачивание и настройку системы. С драйверами автономность добавляется существенно.
yuriy_dd
Member

AntonyKandaurov: 19.11.2025 22:40 що у вас йде при закріті відразу у гібернацію?
Можна навіть зробити щоб повністю вимикався чи нічого не робив
а чому по замовчуванню налаштовано саме як я сказав і як тут ваш колега каже?
Alexsandr: 19.11.2025 22:40Есть и настройки переходы в гибернацию через сколько-то режима сна есть гибридный режим
Alexsandr: 19.11.2025 22:40Это не та нагрузка что бы паниковать, что не хватит скорости если производитель вдруг запретил изменение скорости при работе от батареи
то для вас падіння на майже 50% - це норм?
може вам нові проци взагалі не потрібні, раз таке підходить?

ви хоч уявляєте за скільки поколінь х86 зможе наздогнати ці 50% ?
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd
а чому по замовчуванню налаштовано саме як я сказав і як тут ваш колега каже?
Треба просто руки із сраки вийняти і зайти в налаштування паверпланів і вибрати те що тобі треба від кришки та кнопок включення ;)

Відправлено через 1 хвилину 18 секунд:
Одразу видно яблучника який не вміє твікати свій пристрій, фанат прогресу нещасний
Gold_Star
Member

yuriy_dd: 19.11.2025 22:25звичайно, інший форм фактор - це ніби очевидно. І я вже пояснював
пс: на ноутах також є тач скрін
Ого, а я думав що колір задньої кришки заважає айпадам працювати на макос
AntonyKandaurov
Member

вас не турбує знос ССД - бо під час hibernate - відбувається запис великої к-ть даних на диск?
Ой матінко, давай ще до ресурсу сісіді причепися. Твій обгризаний бог постійно свопає раму в ссд і нічого, все ок. А тут записати пару раз в день 32/64 гб це вже трагедія і знос колосальний. :laugh:
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 19.11.2025 22:43
то для вас падіння на майже 50% - це норм?
може вам нові проци взагалі не потрібні, раз таке підходить?
Может и вам не нужны эти самые автономные процы ибо автономность там только пока ничего не делаешь.
Можно настроить на работу быстрее от батареи, не знаю, не делал сравнительные тесты. Раньше это точно настраивалось.
yuriy_dd: 19.11.2025 22:43 ви хоч уявляєте за скільки поколінь х86 зможе наздогнати ці 50% ?
Ну мы же уже проходили, это в вашем теста % и то не 50 по версии разработчиков программы. а есть другие тесты где х86 быстрее и что? Выкидывать маки ибо в каком-то тесте кто-то быстрее? Даже языковые модели зависят от мамой модели и настроек. Видео с тестами где маки проигрывают я давал. Плюс автономсть если ничего не делать? Сегодня беседовал с челом, у него мак, 60Вт под нагрузкой, и вы мне то-то про автономность говорите?
yuriy_dd
Member

AntonyKandaurov: 19.11.2025 22:46 Треба просто руки із сраки вийняти і зайти в налаштування паверпланів і вибрати те що тобі треба від кришки та кнопок включення ;)
але мені підходить так як по замовчуванню
а так як ви пропонуєте - для мене і більшості - це маячня
Alexsandr: 19.11.2025 23:05 Может и вам не нужны эти самые автономные процы ибо автономность там только пока ничего не делаешь.
просто ви не розумієте що таке енергоефективність, і чому у Епл вона в 5 раз вища
Alexsandr: 19.11.2025 23:05 Можно настроить на работу быстрее от батареи, не знаю, не делал сравнительные тесты. Раньше это точно настраивалось.
так, але раніше. Напевне ви давно не мали справи з сучасними процами
Alexsandr: 19.11.2025 23:05а есть другие тесты где х86 быстрее и что?
ігри?
Alexsandr: 19.11.2025 23:0560Вт под нагрузкой, и вы мне то-то про автономность говорите?
Макс і більше може споживати
і роботу зробить сильно швидше
AntonyKandaurov
Member

Отакої, можливість підлаштовувати під себе це вже маячня :facepalm: дожили, як то кажуть.
Upd. будуйте свій зручний прогрес по замовчуванню, але без мене будь ласка ;)

Відправлено через 8 хвилин 33 секунди:
Та й взагалі цікаво, прийшов чєл із проблемою що витягнув ноут із рюкзака гарячим бо той ввімкнувся аби встановити якісь оновлення. Історія просто вау. Щоб встановити якісь оновлення їх треба десь завантажити, хіба що рюкзак із старлінком.
По друге, чєлу дали рішення його проблеми аби ноут не виходив із сплячки - чєл сказав що це маячня і з'їхав на те що його ссд сдохне за півроку від гібернації. Якщо це не клініка то можливо лише евтаназія допоможе :-/
yuriy_dd
Member

AntonyKandaurov: 19.11.2025 23:43Отакої, можливість підлаштовувати під себе це вже маячня
таким чином як ви запропонували hibernate на закриття кришки - це лише ви змогли додуматись
AntonyKandaurov: 19.11.2025 23:43Та й взагалі цікаво, прийшов чєл із проблемою
я дав відео, пошукайте що інші пишуть
AntonyKandaurov: 19.11.2025 23:43Щоб встановити якісь оновлення їх треба десь завантажити
а те що вони вже завантажені - а Віндовс їх ставить через якийсь час - ви про це не знаєте?
AntonyKandaurov: 19.11.2025 23:43По друге, чєлу дали рішення його проблеми аби ноут не виходив із сплячки
суть в тому - що він виходив, і багато інших користувачів мали таку саму проблему

Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
AntonyKandaurov: 19.11.2025 23:43Якщо це не клініка то можливо лише евтаназія допоможе
ви просто оцініть мою витримку - ви не знаєте бази, пропонуєте маячню - а я продовжую з вами спокійно говорити
Барбарис
Member

yuriy_dd, тобто ти навіть про це хдатен дізнатись? АРМ продає ліцензії на свою архітектуру, а ч86 належить інтелу та амд, які продають готові проци та розробляють універсальну архітектуру для всіх пристроїв і тягнуть за собою підтримку всієї старини на CISС.
AntonyKandaurov
Member

таким чином як ви запропонували hibernate на закриття кришки - це лише ви змогли додуматись
Те що робиться стандартними інструментами в панелі керування - це я додумався, яснєнько.
те що вони вже завантажені - а Віндовс їх ставить через якийсь час - ви про це не знаєте?
Коли комп'ютер вимкнений - нічого не встановлюється ;)
дав відео
Відео бидлолінуса - це вже аргумент. Але не приймається.
ви просто оцініть мою витримку - ви не знаєте бази, пропонуєте маячню - а я продовжую з вами спокійно говорити
Може ти тут сидиш під гліцином, яхз ;)

Відправлено через 3 хвилини 23 секунди:
OldGoodGames
Це вже тести від батарейки чи ще ні?)

Відправлено через 2 хвилини 55 секунд:
yuriy_dd
Добре, дядьку, веселись тут . Забагато часу в мене виходить для тебе, маю ще інші справи тож бажаю тобі успіху в твоїх баталіях з майбутніми печерними людьми, а мені пора в свою печеру ;) не ображайся, не можу тобі приділяти стільки ж уваги як і раніше ;)
tornadox
Member

Alexsandr: 19.11.2025 21:37 Нагрузка описанная на максимальную никак не тянет. обычный офис с которым справится даже весьма средняя машинка без затруднений.
от і я про те ж саме, ок, в обох браузерах є трохи вкладок, але всі вони в суспенді. Можу сказати що попередній лептоп зі схожим навантаженням був Dell Vostro з батарейкою в 38 ват*годин, той самий розмір екрана i5-1135g7 і він в схожому сценарїї витягував до 3 год 15 хв, з дзвінками було десь 2 год 20 хв. Але за 3 роки там батарея деградувала до 48%. Але на делі було багато безпекового софта який сканував файлову систему кожних 10хв + мережевий і системний монітор. На маку є лише Defender (така політика). На маку батарея 72 ват години і нібито супер економічний процесор з Oled екраном котрий теж енергофективніший за VA.
yuriy_dd: 19.11.2025 17:04для повноти картини - потрібне подібне запустити на ноуті з х86 - ще зауважте що на сучасних х86 при роботі від батареї падає швидкодія майже в 2 рази
буквально всі хто має досвід одночасно з М процами та х86 - кажуть що М живе в рази довше
пс: якщо максимально навантажити - то він може і години не протягне
якщо батарея в маку 72 ват години, то методом суперважких обчислень стає зрозуміло що середнє навантаження було 18 ват за 4 години. i5-1135g7 - мав приблизно схоже споживання від батареї. Ніяк на роботу тих програм що описав вище воно не впливало від словам зовсім.

Тобто все що ти пишеш про просадку швидкодії в реальних сценарія - абсолютно нісенітниці. Це маркетингова лапша яку ти споживаєш бідонами :)

Відправлено через 1 хвилину 46 секунд:
AntonyKandaurov: 19.11.2025 22:50Ой матінко, давай ще до ресурсу сісіді причепися. Твій обгризаний бог постійно свопає раму в ссд і нічого, все ок. А тут записати пару раз в день 32/64 гб це вже трагедія і знос колосальний. :laugh:
:up: сам був шоці коли в фф стався меморі лік, і 90 гігайбайт диска було в свопі, жаль не заскріншотив. Просто побачив повідомлення що вільного місця на диску не залишилося.
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 19.11.2025 23:31
По умолчанию с закрытой крышкой не должен включаться.
yuriy_dd: 19.11.2025 23:31 просто ви не розумієте що таке енергоефективність, і чому у Епл вона в 5 раз вища
Была на момент выхода М1. Дальше пошел жор и скорость уже не особо впечатляет если смотреть больше тестов. Даже большие языковые модели далеко не всегда впереди. Точнее это зависит от обзорщика, модели и настроек модели :)
yuriy_dd: 19.11.2025 23:31 так, але раніше. Напевне ви давно не мали справи з сучасними процами
Если просто с процами, то там точно настраивается при работе от ИБП. А ноуты просто не сравнивал, а точнее на последнем добавил даже автономности руками в настройках, т.к. все равно жду отклика сервера. А вот прямого сравнения не делал. Надо будет сделать.
Работа. Где-то быстрее, где-то медленнее. Даже ваше любимое приложение в многопотоке уже не показывает то преимущество что в 1 поток умудряется показать.
yuriy_dd: 19.11.2025 23:31 Макс і більше може споживати
і роботу зробить сильно швидше
Уже смотрели ведь видео, не может сильно быстрее. Хотя если отключить питание, и непонятно что там с настройками ноута если нет желания что бы работал медленнее от батареи то вроде как и быстрее, но это настолько выдуманный сценарий, когда люди без света идут в кафешку что бы поработать от батареи ноута и потом за 10 минут на которые подали свет не могут зарядить батарею ноута, а им работать.
yuriy_dd
Member

Барбарис: 20.11.2025 06:15АРМ продає ліцензії на свою архітектуру
так, і кожен клієнт може замовити блоки які потрібні саме йому, а не те що виробник собі вирішив
саме цим і користуються великі клієнти типу Епл, Амазон, Гугл, Майкрософт, Нвідіа - коротше всі ті які на порядки дорожче за Інтел - так би мовити висновок очевидний
Барбарис: 20.11.2025 06:15а ч86 належить інтелу та амд, які продають готові проци та розробляють універсальну архітектуру для всіх пристроїв і тягнуть за собою підтримку всієї старини на CISС
але клієнти хочуть рішення під себе
і тягнути те все старе - це мінус, а не плюс архітектури х86
бо якийсь старий пердун має старий прінтер і йому треба щоб він працював. А те що той прінтер може навернутись і не поремонтуєш і такого нового не купиш - він якось додуматись не може
AntonyKandaurov: 20.11.2025 06:51 Те що робиться стандартними інструментами в панелі керування - це я додумався, яснєнько.
бо до такого дибілізма як поставити щоб ноут входив в hibernate при закриті кришки - це лише ви здатні :lamer:
є хто з користувачів ноутів на х86 - хто теж таке собі налаштував?
AntonyKandaurov: 20.11.2025 06:51 те що вони вже завантажені - а Віндовс їх ставить через якийсь час - ви про це не знаєте?
Коли комп'ютер вимкнений - нічого не встановлюється
прикол - що якраз встановлюється, і у є безліч доказів від користувачів про це. я теж стикнувся
tornadox: 20.11.2025 11:30На маку батарея 72 ват години і нібито супер економічний процесор з Oled екраном котрий теж енергофективніший за VA
ну якщо у вас макбук з Олед екраном - то я в принципі сумніваюсь що він у вас є. Далі можна не читати
Alexsandr: 20.11.2025 13:29 По умолчанию с закрытой крышкой не должен включаться.
а якщо включається - хоч типу не повинен? і з рюкзака витягаєш ноут - а він весь гарячий - бо оновлення встановлювались і було велике навантаження на проц? і батарея вже сівша, а ви сідаєте в літак і планували попрацювати?
Alexsandr: 20.11.2025 13:29 просто ви не розумієте що таке енергоефективність, і чому у Епл вона в 5 раз вища
Была на момент выхода М1
конкретно зараз таке є - між М4 і останім процом від АМД - Ryzen AI Max+ 395
Power Consumption / Cinebench 2024 Single Power Efficiency
Apple M4 Pro (14 cores) - 9.52 Points per Watt
AMD Ryzen AI Max+ 395 - 2.62 Points per Watt
https://www.notebookcheck.net/AMD-Ryzen ... 274.0.html
Alexsandr: 20.11.2025 13:29 Напевне ви давно не мали справи з сучасними процами
Если просто с процами, то там точно настраивается при работе от ИБП. А ноуты просто не сравнивал, а точнее на последнем добавил даже автономности руками в настройках, т.к. все равно жду отклика сервера. А вот прямого сравнения не делал. Надо будет сделать
ось пора вам поцікавитись як там справи у сучасних х86, або хоч огляди глянути
Alexsandr: 20.11.2025 13:29Уже смотрели ведь видео, не может сильно быстрее
ви напевне якісь інші відео дивились
Alexsandr: 20.11.2025 13:29но это настолько выдуманный сценарий, когда люди без света идут в кафешку что бы поработать от батареи ноута
якраз зараз були видумані сценарії коли світла по пару годин на добу є
ото фанати роботи від розекти порадувались і насолодились :lol: :lol:
Барбарис
Member

yuriy_dd, :lol: :lol: :lol: З тобою все і так давно зрозуміло.
І ще, капіталізація та реальна вартість - різні речі.
pawn
Member

Юра продовжує далі позоритись
yuriy_dd
Member

Барбарис: 23.11.2025 11:42З тобою все і так давно зрозуміло
ну ок зі мною. А як розуміти Амазон, Гугл, Майкрософт - всі вони ставлять на АРМ і переводять свої серверні середовища на АРМ проци.
Барбарис: 23.11.2025 11:42І ще, капіталізація та реальна вартість - різні речі
на теми проців ви говорити не здатні. Ви дійсно впевнені що можете говорити на інші теми?
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 23.11.2025 11:08 але клієнти хочуть рішення під себе
і тягнути те все старе - це мінус, а не плюс архітектури х86
бо якийсь старий пердун має старий прінтер і йому треба щоб він працював. А те що той прінтер може навернутись і не поремонтуєш і такого нового не купиш - він якось додуматись не може
А зачем покупать новый если старый работает? Сколько поддерживать нужно старую технику, год, три, пять? Почему я должен менять принтер который работает только потому, что а если сломается, могут не починить. Новая техника куда хуже в ремонте, чего стоят привязка серийников плат. Имея несколько принтеров собрать 1 рабочий нельзя.
yuriy_dd: 23.11.2025 11:08 бо до такого дибілізма як поставити щоб ноут входив в hibernate при закриті кришки - це лише ви здатні :lamer:
є хто з користувачів ноутів на х86 - хто теж таке собі налаштував?
Я так делаю, в начале режим ожидания, а через время в гнибернайт пускай уходит. Я может и неделю или две не буду открывать ноут. А так заряд на месте.
yuriy_dd: 23.11.2025 11:08 прикол - що якраз встановлюється, і у є безліч доказів від користувачів про це. я теж стикнувся
Просыпается, что-то проверят и вырубается дальше. проверенно на ПК. Запретил сетевой пробуждать ПК и все прошло. Пока не просыпался. Для просыпания нужен внешний посыл или таймер запущенный при выключении, винта такого сама не ставит.
yuriy_dd: 23.11.2025 11:08 а якщо включається - хоч типу не повинен? і з рюкзака витягаєш ноут - а він весь гарячий - бо оновлення встановлювались і було велике навантаження на проц? і батарея вже сівша, а ви сідаєте в літак і планували попрацювати?
Значить вы не туда полезли в настройки. Закрытая крышка сигнал выключиться, даже если каким-то чудом проснулся. Опять же сам не просыпается, только внешние причины.
yuriy_dd: 23.11.2025 11:08 конкретно зараз таке є - між М4 і останім процом від АМД - Ryzen AI Max+ 395
Power Consumption / Cinebench 2024 Single Power Efficiency
Apple M4 Pro (14 cores) - 9.52 Points per Watt
AMD Ryzen AI Max+ 395 - 2.62 Points per Watt
https://www.notebookcheck.net/AMD-Ryzen ... 274.0.html
Вас ничего не смущает? Такой софт работает на всех ядрах, вот по всем и считайте. А если включите игры, то М4 вообще будет позади. Т.е. смотрите комплекс задач, а не любимую игрушку в нереальном использовании.
yuriy_dd: 23.11.2025 11:08 ось пора вам поцікавитись як там справи у сучасних х86, або хоч огляди глянути
Видел я обзоры, обзорщики зачастую ставят режимы как им выгодно. Я помню ваш довод про профи видео сравнение в режимах где от профи карты толку ноль. Зато какая разница в цене :)
Обзорщики смотрели варианты как заставить работать на всю катушку?
yuriy_dd: 23.11.2025 11:08 якраз зараз були видумані сценарії коли світла по пару годин на добу є
ото фанати роботи від розекти порадувались і насолодились :lol: :lol:
Но это не ваш сценарий. Вы без внешнего источника собираетесь сутками работать постоянно. Пару дней без света + работа от ноута, наверняка есть зарядная станция или ИБП. Это реально типичный случай, а не авария.
Ответить