Новости
Последние статьи и обзоры
Ринок пам’яті лихоманить — DDR5 Samsung у Південній Кореї подорожчала втричі, а на Тайвані пам’ять продають тільки в комплекті з процесорами
-
Евгений King
Member
Ща кляті китайці підсуєтяться і підімнуть під себе ринок пам'яті...
А потім всіляким самсунгам буде вертатись на ринок важко і знову включать демпінг по повній.
Ну поглянемо, подивимось. Наскільки ця бульба буде довгою і коли лусне, що будуть робити ці горевиробники.
А потім всіляким самсунгам буде вертатись на ринок важко і знову включать демпінг по повній.
Ну поглянемо, подивимось. Наскільки ця бульба буде довгою і коли лусне, що будуть робити ці горевиробники.
-
MqM
Member
ще смішніше читати коли думають, що генерація відосиків це і є все застосування нейронок) Обізнанність - рівень Богfizik419: ↑ 18.11.2025 09:42 Пропоную обговорити Ринок пам’яті лихоманить — DDR5 Samsung у Південній Кореї подорожчала втричі, а на Тайвані пам’ять продають тільки в комплекті з процесорами
Тепер залишилось дожити до дефіциту металу на корпус через війни. Бо трохи смішно бачити х3 ціни через тонни згенерованих гівняних відосів і музики, які задовбешся блокувати.
-
Sharkoff
Member
StTechnik
Скоро пам'ять буде як криптовалюта, в сфері ІТ ходитиме як гроші, а за ваші планки можуть материнку топову поміняти.
Скоро пам'ять буде як криптовалюта, в сфері ІТ ходитиме як гроші, а за ваші планки можуть материнку топову поміняти.
-
dead_rat
Member
Просвєті нас про застосуванняMqM: ↑ 18.11.2025 16:45ще смішніше читати коли думають, що генерація відосиків це і є все застосування нейронок) Обізнанність - рівень Богfizik419: ↑ 18.11.2025 09:42 Пропоную обговорити Ринок пам’яті лихоманить — DDR5 Samsung у Південній Кореї подорожчала втричі, а на Тайвані пам’ять продають тільки в комплекті з процесорами
Тепер залишилось дожити до дефіциту металу на корпус через війни. Бо трохи смішно бачити х3 ціни через тонни згенерованих гівняних відосів і музики, які задовбешся блокувати.![]()
-
MqM
Member
Якщо чесно я задовбався в кожній темі просвітлювати по 10 разів)dead_rat: ↑ 18.11.2025 17:07Просвєті нас про застосуванняMqM: ↑ 18.11.2025 16:45
ще смішніше читати коли думають, що генерація відосиків це і є все застосування нейронок) Обізнанність - рівень Бог![]()
https://mindscope.biz.ua/shtuchnyj-inte ... ku-hvorob/ - медицина
https://umj.com.ua/uk/publikatsia-25749 ... oblematika - медицина
https://www.tech.vernadskyjournals.in.u ... rt_1/6.pdf - прогнозування стихійних лих
https://www.roboteacher.com.ua/robotics-ai/ - роботехніка
https://mind.ua/publications/20271107-u ... ti-korisni
"Корпорація Google представила нейромережу Med-PaLM 2, яка надає індивідуальні медичні консультації. Інженери DeepMind – дочірньої компанії Google, створили мережу для діагностики захворювання очей.
Фінансова галузь: прогнозування цін на акції та розрахунок інвестицій, виявлення шахрайства. У платіжній системі PayPal, наприклад, нейромережа попереджає про потенційно шахрайські транзакції.
Маркетинг – аналіз поведінки споживача та прогнозування його вподобань, тестування рекламних матеріалів, виявлення потреб клієнта та його підтримка 24 на 7. Наприклад, сервіс Analisa аналізує метрики соціальних мереж. Нейромережа AdEspresso допомагає оптимізувати рекламні кампанії на Facebook і Google Ads.
Автоматичний переклад текстів на різні мови. Завдяки нейромережам працює Google-перекладач, а Microsoft перекладає вебсторінки у браузері Bing. Сервіс Grammarly перевіряє помилки в текстах іноземними мовами.
Розпізнавання та обробка природної мови – можливість керування пристроями завдяки голосовим командам, а також збір інформації з текстових даних і документів. Так працює Microsoft Copilot.
Комп’ютерний зір та розпізнавання зображень – отримання інформації із зображень із відео. Український стартап Beholder за допомогою нейромереж шукає корисні копалини. Нейромережі обробляють супутникові знімки, інформацію з радарів та оцінюють імовірність залягання корисних копалин.
Генерація зображень та відео – створення малюнків і відеофайлів на основі текстового опису. Нейромережі для роботи із зображенням: Midjourney, Bing Image Creator. Днями Open AI анонсувала відеосервіс Sora, що відрізняється надзвичайно високою деталізацією.
Генерація текстів – той самий Chat GPT, який здатен створити будь-який текст на запит користувача. Крім GPT, нейромережі для роботи з текстом: Claude AI, Jasper.
Керування транспортними засобами – навігація та виявлення перешкод. Завдяки таким нейромережам працюють безпілотні автівки Tesla.
Безпека – виявлення підозрілої діяльності через аналіз зображень із камер спостереження, захист від кібератак.
Рекомендаційні системи – аналіз вподобань користувача. На базі таких нейромереж Netflix рекомендує фільми та серіали. А компанія Amazon пропонує товари та послуги."
-
Vlaad13
Member
Ви як старі бабки на під'їзді
Яким не подобаються нові технології
Яким не подобаються нові технології
-
dead_rat
Member
Не подобаються, я вже 10 років як загинав ML та Neural Networks по роботі.
Але до 2023 це нікого не хвилювало і не треба було палити трильйони разом з залишками лісів для цього. Чьорт, клієнт робив пошук на нейромережах з нами в 2011 чи 2012, точно не памʼятаю рік.
Розпізнавання раку по рентгену, розпізнавання зображень, пошук нечесних транзакцій в Пейпалі(доречі, вони сидять у сусідній від мене будівлі - Albert Einstein Ring, Europa Park, Kleinmachnow) це все було новинкою в 2010 і мейнстрімом в 2015. Чо ви подуріли то зараз ?!
-
FirstTDM
Member
GAN стали использовать в 2014 году, а трансформеры - после 2017 года, RAG - после 2020 года... а потом все сдурелиdead_rat: ↑ 18.11.2025 18:40це все було новинкою в 2010 і мейнстрімом в 2015. Чо ви подуріли то зараз ?!
-
dead_rat
Member
Хлопці з eBay(Markplaats) показували мені трансформер картинка->вектор у 2017 в продакшені.FirstTDM: ↑ 18.11.2025 18:46GAN стали использовать в 2014 году, а трансформеры - после 2017 года, RAG - после 2020 года... а потом все сдурелиdead_rat: ↑ 18.11.2025 18:40це все було новинкою в 2010 і мейнстрімом в 2015. Чо ви подуріли то зараз ?!![]()
Окей, тоді це було свіжо і прикольно, ElasticSearch ще не мав дефолтного пошуку по близькості векторів.
Последний раз редактировалось dead_rat 18.11.2025 18:50, всего редактировалось 1 раз.
-
Vlaad13
Member
І щоdead_rat: ↑ 18.11.2025 18:40Не подобаються, я вже 10 років як загинав ML та Neural Networks по роботі.
Але до 2023 це нікого не хвилювало і не треба було палити трильйони разом з залишками лісів для цього. Чьорт, клієнт робив пошук на нейромережах з нами в 2011 чи 2012, точно не памʼятаю рік.
Розпізнавання раку по рентгену, розпізнавання зображень, пошук нечесних транзакцій в Пейпалі(доречі, вони сидять у сусідній від мене будівлі - Albert Einstein Ring, Europa Park, Kleinmachnow) це все було новинкою в 2010 і мейнстрімом в 2015. Чо ви подуріли то зараз ?!
Ви можете нормально сформулювати що вам не подобається у сучасному розвитку і в яку сторону він має йти. Свій варіант запропонувати можете?
-
Барбарис
Member
MqM, це все казочки. Дослідження займають менше третини ринку ші та мають спеціальні нейронки.
Ринок же накачують через мовні моделі, пропихування їх в бізнес та намагання замінити ними людей.
І в бізнесі, і в дослідженнях захмарна капіталізація викликана, перш за все, очікуваннями результатів - поки є надія на неймовірні прибутки в короткий час, то всі вкладаються. Чи дійсно ринок зросте та займе власну нішу, чи обвалиться, як акції тесли після кожного виступу маска, покаже час.
Ринок же накачують через мовні моделі, пропихування їх в бізнес та намагання замінити ними людей.
І в бізнесі, і в дослідженнях захмарна капіталізація викликана, перш за все, очікуваннями результатів - поки є надія на неймовірні прибутки в короткий час, то всі вкладаються. Чи дійсно ринок зросте та займе власну нішу, чи обвалиться, як акції тесли після кожного виступу маска, покаже час.
-
dead_rat
Member
Мені не подобається ставка світової економіки на кон, що технологія вистрілить, а вона зараза вже роками робе і не вистрілює.Vlaad13: ↑ 18.11.2025 18:49І щоdead_rat: ↑ 18.11.2025 18:40
Не подобаються, я вже 10 років як загинав ML та Neural Networks по роботі.
Ви можете нормально сформулювати що вам не подобається у сучасному розвитку і в яку сторону він має йти. Свій варіант запропонувати можете?
Коли в компанію, що обертає 13 мільярдів, пропонують влити 1.7 трильйони - це путь в глибоку кризу без варіантів - це стрибок з обриву в надії що мавпа зможе летіти акі птиця.
Я не хочу глобального краху економіки, бо дeбіли повірили, що технології зроблять те, чого вони не можуть - це для них ОпенАІ зʼявився тока тока і малює прогрес Туземун, а в реалі все що можна було вважай і зробили, бо це не 3 роки розробки, а 50 - запропонували в 1943, описали backpropagation у 1980-ті
-
Барбарис
Member
Vlaad13, прошу вибачення, а читати вмієте? Точніше спрймати прочитане. Де не подобається? Мова лише про незвичайне та дещо безпідставне запалення цією сферою.
-
FirstTDM
Member
Имхо, звучит страшно по ценам начала века, но это всё оценочные суммы на завтра, а с учетом инфляции уже не так страшно... ну лопнет очередной технологический пузырь - или не лопнет... глобального краха мировой экономики не будет...dead_rat: ↑ 18.11.2025 18:55Коли в компанію, що обертає 13 мільярдів, пропонують влити 1.7 трильйони - це путь в глибоку кризу без варіантів - це стрибок з обриву в надії що мавпа зможе летіти акі птиця.
Капитализация криптовалют на сегодня уже более $3 трн. и никто ничего особо и не боится...
-
Vlaad13
Member
Мені дуже подобаються люди які щось критикують але свій варіант запропонувати не можутьБарбарис: ↑ 18.11.2025 18:59 Vlaad13, прошу вибачення, а читати вмієте? Точніше спрймати прочитане. Де не подобається? Мова лише про незвичайне та дещо безпідставне запалення цією сферою.
Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
А куди вони були повинні влити ці кошти? У вас свій варіант є чи як?dead_rat: ↑ 18.11.2025 18:55Мені не подобається ставка світової економіки на кон, що технологія вистрілить, а вона зараза вже роками робе і не вистрілює.Vlaad13: ↑ 18.11.2025 18:49
І що
Коли в компанію, що обертає 13 мільярдів, пропонують влити 1.7 трильйони - це путь в глибоку кризу без варіантів - це стрибок з обриву в надії що мавпа зможе летіти акі птиця.
Я не хочу глобального краху економіки, бо дeбіли повірили, що технології зроблять те, чого вони не можуть - це для них ОпенАІ зʼявився тока тока і малює прогрес Туземун, а в реалі все що можна було вважай і зробили, бо це не 3 роки розробки, а 50 - запропонували в 1943, описали backpropagation у 1980-ті
Кризи - це невід'ємна частина ринку. Вони завжди були, є, будуть. Не розумію чому ви так через це хвилюєтесь.
Хоча ні, я сбрехав, були часи коли люди с дрючками бігали за мамонтами. Ото були норм часи, мільярди у корпи ніхто не вливав і криз не було.
-
dead_rat
Member
Пропоную вам вивчити різницю між капіталізацією і живими грошима.FirstTDM: ↑ 18.11.2025 19:03
Капитализация криптовалют на сегодня уже более $3 трн. и никто ничего особо и не боится...
Приклад, я реєструю компанію на себе і випускаю мільярд акцій - це стандартна процедура. Потім іду до сусіда і кажу, бро, купи мою акцію за 1$. Він купує і я роблю репорт по каріталізації - в мене акцій на 999.999.999$ !!!
І найсмішніше що це корректно, навіть налогова до мене прийде.
Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
Ви спитали, я відповів, тепер ви косите під «розумного» доводячи відповідь до абсурду. Є щось по ділу сказати?Vlaad13: ↑ 18.11.2025 19:08 Хоча ні, я сбрехав, були часи коли люди с дрючками бігали за мамонтами. Ото були норм часи, мільярди у корпи ніхто не вливав і криз не було.![]()
ПС. Щодо того, що криза нормальна частина економіки. Так війна - нормальна частина політики, і як? Подобається? Чого боятися? Риторичне питання в Вашому стилі.
-
FirstTDM
Member
Ага... тут без проблем - многие инвесторы непонятно что "вливают в стартапы про ИИ" (в том числе и крипту, и "бумаги"...) - отсюда и астрономические суммы выходятdead_rat: ↑ 18.11.2025 19:15Пропоную вам вивчити різницю між капіталізацією і живими грошима.
А ведь еще есть "круговое финансирование"
https://www.reddit.com/r/wallstreetbets ... _wir_geft/
Последний раз редактировалось FirstTDM 18.11.2025 19:24, всего редактировалось 1 раз.
-
Барбарис
Member
Vlaad13, якась дитяча позиція - критикуєш, то пропонуй своє. Це не обов'язково. Нейронки доволі стара штука вже та досі не допрцьована, не завжди навіть здатна створити, наприклад, технологію обробки чи креслення для простої деталі (точніше не завжди здатна це повторити, бо може декілька разів не вийти, потім зробить правильно, потім знову ні), навіть якщо це проста розгортка гнутої деталі(те що кад-системи без таких великих затрат роблять десятки років), не завжди здатна навіть спиці до байка підібрати
Це інструмент, але не зовсім якісний. Та в останні пару років буденний інструмент, як піраміди в їх кращі часи, популяризують та прагнуть накачати баблом. Поки що це відбувається в надії на якісний прорив, але як показує історія екстенсивний розвиток не призводить до інтенсивного.
Це інструмент, але не зовсім якісний. Та в останні пару років буденний інструмент, як піраміди в їх кращі часи, популяризують та прагнуть накачати баблом. Поки що це відбувається в надії на якісний прорив, але як показує історія екстенсивний розвиток не призводить до інтенсивного.
-
MqM
Member
Якщо ви глянете, як розвивалися технології у 19му і 20 столітті, то там буксування було десятками років. Коли з'явилися перші авто, то вони були дуже кумедними, мовчу про перші літаки кукурузники і ніхто точно не сприймав це, що колись будуть масові авіаперевозки. А скільки авіакатастроф сталося поки цю авіацію доводили до пуття. Ви звикли до динамічного розвитку наче до стабільної константи, але як показує навіть закон Мура - це все ілюзії)Барбарис: ↑ 18.11.2025 19:23 Vlaad13, якась дитяча позиція - критикуєш, то пропонуй своє. Це не обов'язково. Нейронки доволі стара штука вже та досі не допрцьована, не завжди навіть здатна створити, наприклад, технологію обробки чи креслення для простої деталі (точніше не завжди здатна це повторити, бо може декілька разів не вийти, потім зробить правильно, потім знову ні), навіть якщо це проста розгортка гнутої деталі(те що кад-системи без таких великих затрат роблять десятки років), не завжди здатна навіть спиці до байка підібрати![]()
-
Vlaad13
Member
Проблема ринку в тому що коли на ньому з'являються зайві кошти їх треба кудись вкласти. Зараз вкладають в ші, як на мене це дає профіт, хоч і не одразу, хоч і повільно. Тут всі зібрались і критикують ші але щось інше запропонувати не можуть. То що з грошами зробити? Спалити їх чи як?Барбарис: ↑ 18.11.2025 19:23 Vlaad13, якась дитяча позиція - критикуєш, то пропонуй своє. Це не обов'язково. Нейронки доволі стара штука вже та досі не допрцьована, не завжди навіть здатна створити, наприклад, технологію обробки чи креслення для простої деталі (точніше не завжди здатна це повторити, бо може декілька разів не вийти, потім зробить правильно, потім знову ні), навіть якщо це проста розгортка гнутої деталі(те що кад-системи без таких великих затрат роблять десятки років), не завжди здатна навіть спиці до байка підібрати![]()