Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

tablestikus: 17.11.2025 19:18Вона іде з батареєю і не треба нічого комутувати і купляти обжимки які ти так любиш. Але ясно що тобі то не зрозуміти ніколи враховуючи твій фанатизм колхозу і збирання чогось декілька років.
1 купити дейю
2 купити батарею до деї
3 колхоз з пунктами 1 та 2

не знаю що тобі не подобається в колхозі :lol:
tablestikus
Member

Hotspur: 17.11.2025 19:33
tablestikus: 17.11.2025 19:18Вона іде з батареєю і не треба нічого комутувати і купляти обжимки які ти так любиш. Але ясно що тобі то не зрозуміти ніколи враховуючи твій фанатизм колхозу і збирання чогось декілька років.
1 купити дейю
2 купити батарею до деї

Робиш пункт 1 і не робиш нічого задовільнившись з головою 5.3кВт*г батареєю.
dimus8210
Member

tablestikus: 17.11.2025 19:37
Hotspur: 17.11.2025 19:33
1 купити дейю
2 купити батарею до деї

тільки пункт 1 не прокатить, ще треба в щит це підлючити :D
tablestikus
Member

dimus8210: 17.11.2025 19:52
tablestikus: 17.11.2025 19:37
Навіщо щось підключати - ставиш на саме видне місце і всім розповідаєш який ти не лох що не купив станцію, а купив гібридний інвертор в квартиру.
dimus8210
Member

tablestikus: 17.11.2025 19:53
dimus8210: 17.11.2025 19:52

Навіщо щось підключати - ставиш на саме видне місце і всім розповідаєш який ти не лох що не купив станцію, а купив гібридний інвертор в квартиру.
нащо так, простіше вже на смітнику знайти коробки з інвертора, акума і на додаток від екофлошки дельти про3 біля дверей поставити щоб сусіди заздрили :)
tablestikus
Member

dimus8210: 17.11.2025 19:57
tablestikus: 17.11.2025 19:53
нащо так, простіше вже на смітнику знайти коробки з інвертора, акума і на додаток від екофлошки дельти про3 біля дверей поставити щоб сусіди заздрили :)
Це взагалі найдешевший варіант прокачати ЧСВ до максимального левела. :super:
Filabatya
Member

можна екофлов обтягнути помаранчевою плівкою або пофарбувати. морквяний рулить цього року :lol:
Z440_User
Member

...тим часом, читаючи вашу дискусію...
Приходив сусід, приносив блуетті зарядитися, бо за 3,5 години в розетці більше 187В так і не стало. Його "екофлоу-подібне" (я його так раніше називав, бо не знав що саме він купив) за пройдешні майже 3години не зарядилось і він виглядав коли я вдома з'явлюся, що б хоч трохи зарядитися...
Роздивлявся мою кіловатну бомж-пірамідку із стартерними АКБ і якось не дуже у нього було по очах мої 18тис на сьогодні проти його щось біля 30тис.
Хоча у нього кВт більше і заряджає швидше, але йому тепер ще треба 20тис грн на стаб, щоб заряджалося його блуетті.
Або чекати від ДТЕК, коли вони дороблять що почали перед повномасштабною. Зробили кап.ремонт ТП та пару вулиць приватного сектору протягнули 3 фази. На моїй вулиці нажаль 1 фаза...
dimus8210
Member

Z440_User: 17.11.2025 20:15 ...тим часом, читаючи вашу дискусію...
Приходив сусід, приносив блуетті зарядитися, бо за 3,5 години в розетці більше 187В так і не стало. Його "екофлоу-подібне" (я його так раніше називав, бо не знав що саме він купив) за пройдешні майже 3години не зарядилось і він виглядав коли я вдома з'явлюся, що б хоч трохи зарядитися...
Роздивлявся мою кіловатну бомж-пірамідку із стартерними АКБ і якось не дуже у нього було по очах мої 18тис на сьогодні проти його щось біля 30тис.
Хоча у нього кВт більше і заряджає швидше, але йому тепер ще треба 20тис грн на стаб, щоб заряджалося його блуетті.
Або чекати від ДТЕК, коли вони дороблять що почали перед повномасштабною. Зробили кап.ремонт ТП та пару вулиць приватного сектору протягнули 3 фази. На моїй вулиці нажаль 1 фаза...
Можна просто потужний блок живлення від якогось ноута і через сонячний вхід хоч від 110В екофлошку зарядити
Я брав від dell на 130Вт, 19.5В 6.7А
Z440_User
Member

dimus8210, підкажу йому що пошукати, хоча він далекий від електрики та електроники...
Cirax
Member

Z440_User: 17.11.2025 20:20 dimus8210, підкажу йому що пошукати, хоча він далекий від електрики та електроники...
Там не сложно.
Читаешь инструкцию, какое максимальное напряжение возможно подать на вход солнечных батарей.
Покупаешь блок питания на пару вольт ниже, и фигачишь на все деньги.
Один разьём обжать только нужно, ну или обрезать и скрутить родной.
1985god
Member

Cirax: 16.11.2025 17:49 На чердаке ставить можно.
Делаете утеплённый ящик, инверторная bms с heat контактом, пару матов для подогрева.
Летом поставить вентилятор от компа, чтобы потихоньку продувал.
Летом будет работать, только срок службы уменьшиться.
А вот при отрицательных температурах отрубить заряд батареи.
Є акб в готовому корпусі з готовим підігрівом від того ж power queen + компанія auto heating чи якось такось . А от перегрів літом погано

Відправлено через 56 секунд:
EvgeniyK86: 16.11.2025 21:09 Порадьте зарядне для авто акумулятора. Щось оптимальне ціна/якість. Щоб інколи підзаряджати 12в акуми авто та спробувати відновити акум генератора, режим десульфатації. Дивився на Бош С1, с10 але щось дорогувато щоб коли не коли користуватись. Може не варто переплачувати і взяти якийсь віталс/ято?
Ваш бюджет ? :shuffle: і місце покупки Україна vs ebay

Відправлено через 3 хвилини 15 секунд:
tablestikus: 17.11.2025 06:44
Hotspur: 16.11.2025 16:35 це все копійки. велике екофлоу 4000 доларів
До вимкненьк дельта 3 про можна було знайти за 80к грн, зараз 145к грн. І для звичайного користувача воно краще за оцей весь конструктор який купи по частинам, збери і налаштуй сам і молися щоб працювало як треба.
Коли воно ляпне, то все пропало, і по гарантії тобі будуть його пів року ремонтувати. Бо сезон і у всіх поломалось. Не погарнтії пару місяців бо теж черга і ще як попадеш на рукожопа/шахрая ремонтника , або якщо поламається мозок = головний чіп , читай пропало, або пів року по гарантії.

Відправлено через 5 хвилин 34 секунди:
tablestikus: 17.11.2025 18:32 Hotspur
Там є вихід під додаткові батареї.
так скоро , місяців за 6 , зʼявляться , але поки що нема :(

Відправлено через 3 хвилини 42 секунди:
Опа а що блюетіни та еко фло не заряджаються від 120 Вольт і навіть від 187 :eek: ? Ну тоді рішення інвертор + зарядка від 110 вольт це топчик той який хтось вище порахував і сказав що дорого

Відправлено через 38 секунд:
Cirax: 17.11.2025 21:41
Z440_User: 17.11.2025 20:20 dimus8210, підкажу йому що пошукати, хоча він далекий від електрики та електроники...
Там не сложно.
Читаешь инструкцию, какое максимальное напряжение возможно подать на вход солнечных батарей.
Покупаешь блок питания на пару вольт ниже, и фигачишь на все деньги.
Один разьём обжать только нужно, ну или обрезать и скрутить родной.
Оце вже колхоз про який говорили вище :super:

Відправлено через 3 хвилини 37 секунд:
Hotspur: 17.11.2025 01:23
1985god: 14.11.2025 23:55Взято з рекламних матеріалів )) йой най буде 2,5 , але хто вам сказав що треба її в нуль висаджувати . Як воно взаємодіє в режимі 24/7/365 без поняття бо зібрав то чисто по приколу і перший раз на відео, потреби використовувати не було
Там на відео є й інші підводні камені, хто шарить в темі зрозуміє чому цей акб не підходить до цього інвертора і треба мінімум 200А.
я порахував по роздрібним цінам без скидок (не купляйте так)

інвертор 272 долара
акум 100 Ah 240 доларів
зарядка 40 А 172 долара

Все разом без доставки 684 долара . дуже оверпрайс для 100 Ah акума, інвертор якісний може б також такий брав все інше оверпрайс

мені 314 Ah нові стали в 41х4 долар + їх доставка 130 (і 2 місяці часу)+БМС+кабеля+корус+клеми+запобіжники+магія думаю всього в 400. це з дуже дорогими корпусом клемами дротами і БМС на 200А. Точніше скажу як зберу, 1 корпус в мене 59 доларів
Акум дешевше можна , зарядка теж, інвертор теж , якщо вже економити то ще на доларів 100 можна як мінімум дешевше знайти
Z440_User
Member

1985god, виходить що так. Я не знаю скільки було коли дали, але коли прийшов до дому, то мій ДБЖ заряджався, а стабілізатор на стіні показував вхідних 172-176В (стрибало). До чергового вимкнення залишалося десь хвилин 40-50. Сусід аж прибіг із своєю блуєтті з проханням хоч трошки її зарядити. Коли світло вимикали то стаб показував 187В вхідного.
У сусіда 2 маленькі стаби, ват 150-300, суто під холодильник та котел. А тут виявилося що для цієї дорогої гарної штуки теж треба стаб, ціною майже в цю штуку.
tablestikus
Member

1985god: 17.11.2025 22:15
tablestikus: 17.11.2025 06:44
До вимкненьк дельта 3 про можна було знайти за 80к грн, зараз 145к грн. І для звичайного користувача воно краще за оцей весь конструктор який купи по частинам, збери і налаштуй сам і молися щоб працювало як треба.
Коли воно ляпне, то все пропало, і по гарантії тобі будуть його пів року ремонтувати. Бо сезон і у всіх поломалось. Не погарнтії пару місяців бо теж черга і ще як попадеш на рукожопа/шахрая ремонтника , або якщо поламається мозок = головний чіп , читай пропало, або пів року по гарантії.
а як ляпне дейя то за день зроблять?)

Та і я маю завжди запасне про всяк випадок.

Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
1985god: 17.11.2025 22:15
Опа а що блюетіни та еко фло не заряджаються від 120 Вольт і навіть від 187 :eek: ? Ну тоді рішення інвертор + зарядка від 110 вольт це топчик той який хтось вище порахував і сказав що дорого
Екофлоу заряджа, блуетті ні.
Hotspur
Member

Z440_User: 17.11.2025 20:15...тим часом, читаючи вашу дискусію...
ахахахахаха боже боже :gigi: :lol:

Відправлено через 2 хвилини 8 секунд:
1985god: 17.11.2025 22:15Ну тоді рішення інвертор + зарядка від 110 вольт це топчик той який хтось вище порахував і сказав що дорого
я дешевше збираю :rotate: вже 2 :rotate:

Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
1985god: 17.11.2025 22:15Акум дешевше можна , зарядка теж, інвертор теж , якщо вже економити то ще на доларів 100 можна як мінімум дешевше знайти
так. я зберу свої 314 Ah напишу що по цінам
tablestikus
Member

Який потужний захист під стійку аккумів на 30кВт*г

Изображение
odessitmws
Member

где то слышал мнение что можно соединить в паралель 12 лифо и свинец, насколько правда?
dimus8210
Member

odessitmws: 18.11.2025 12:53 где то слышал мнение что можно соединить в паралель 12 лифо и свинец, насколько правда?
можна, але як на мене це вже занадто якщо не дуже розумієш що робиш, я би не експерементував у себе в хаті :shuffle:
ось дядько експерементує наче вдало
Shpoker
Member

odessitmws: 18.11.2025 12:53где то слышал мнение что можно соединить в паралель 12 лифо и свинец, насколько правда?
в машине нормальная практика для любителей "автозвука" и прочей жрущей хрени, в параллель в багажнике лифепо на 200А, под капотом свинец на 65.
Cirax
Member

odessitmws: 18.11.2025 12:53 где то слышал мнение что можно соединить в паралель 12 лифо и свинец, насколько правда?
Можна.
Только зачем?
tablestikus: 18.11.2025 10:21 Який потужний захист під стійку аккумів на 30кВт*г

Изображение
Там видно номинал - это явно не для квартиры.
690В на 250А.
Там плазменная дуга образуется, когда предохранитель сгорит. :)
Последний раз редактировалось Cirax 18.11.2025 19:50, всего редактировалось 1 раз.
Ответить