Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

1985god: 16.11.2025 00:26Той во во, коли продаєш в двічі нижче собівартості то вже таке негативне слово як барига вживати не можна ! Це тоді навпаки якийсь меценат / спонсор/ благочинна організація / гуманітарна допомога для аудіофілів чи то пак акумуляторофілів
Ви все наплутали) на той момент їх рітейл був 4400 здається, чи 4200. А дистрибуторська ціна була 1810уе, це я чітко памʼятаю:)
Shpoker
Member

Z440_User
ты спрашивал как оно у промышленности, я ответил. сам можешь из обогревателя для обуви намутить но ящик строго необходим
Hotspur
Member

Z440_User: 16.11.2025 16:02я радий що вам 50 баксів сюди, 100 баксів туди - то таке.
це все копійки. велике екофлоу 4000 доларів
Cirax
Member

Z440_User: 16.11.2025 16:02 Shpoker, я радий що вам 50 баксів сюди, 100 баксів туди - то таке.

Тут при виборі стартерні 12В 200А*г за 7000грн проти АГМ 12В 200А*г за 16тис. грн проти самозбору ліфера за тіж 16тис.грн перемога буде за стартерним, бо що на самозбір, що на АГМ треба буде або кредитка, або оплата частинами.
Але в варіанті агм, буду дивитися в сторону самозбору.
І потім героїчно боротися за роботу ліфера з дбж, який розроблений під свінець та має поріг відключення 10,5В. :laugh:
П.С. На АКБ з яким ДБЖ вимкнувся як повністю розряджений, та не хоче запускатись навіть примусово, жига із редукторним стартером ще доволі впевнено заводиться :laugh:
10.5В для лифера 4s, отличное напряжение отключения. Проблем не будет.

На чердаке ставить можно.
Делаете утеплённый ящик, инверторная bms с heat контактом, пару матов для подогрева.
Летом поставить вентилятор от компа, чтобы потихоньку продувал.

Летом будет работать, только срок службы уменьшиться.
А вот при отрицательных температурах отрубить заряд батареи.
EvgeniyK86
Member

Порадьте зарядне для авто акумулятора. Щось оптимальне ціна/якість. Щоб інколи підзаряджати 12в акуми авто та спробувати відновити акум генератора, режим десульфатації. Дивився на Бош С1, с10 але щось дорогувато щоб коли не коли користуватись. Може не варто переплачувати і взяти якийсь віталс/ято?
Timedemo
Member

Cirax: 16.11.2025 17:49 На чердаке ставить можно.
на чердаке летом может быть и 50 градусов. это если брать воздух с улицы в идеале с северной стороны и продувать. только тогда это будет нормально.
Hotspur
Member

1985god: 14.11.2025 23:55Взято з рекламних матеріалів )) йой най буде 2,5 , але хто вам сказав що треба її в нуль висаджувати . Як воно взаємодіє в режимі 24/7/365 без поняття бо зібрав то чисто по приколу і перший раз на відео, потреби використовувати не було
Там на відео є й інші підводні камені, хто шарить в темі зрозуміє чому цей акб не підходить до цього інвертора і треба мінімум 200А.
я порахував по роздрібним цінам без скидок (не купляйте так)

інвертор 272 долара
акум 100 Ah 240 доларів
зарядка 40 А 172 долара

Все разом без доставки 684 долара . дуже оверпрайс для 100 Ah акума, інвертор якісний може б також такий брав все інше оверпрайс

мені 314 Ah нові стали в 41х4 долар + їх доставка 130 (і 2 місяці часу)+БМС+кабеля+корус+клеми+запобіжники+магія думаю всього в 400. це з дуже дорогими корпусом клемами дротами і БМС на 200А. Точніше скажу як зберу, 1 корпус в мене 59 доларів
tablestikus
Member

Hotspur: 16.11.2025 16:35
Z440_User: 16.11.2025 16:02я радий що вам 50 баксів сюди, 100 баксів туди - то таке.
це все копійки. велике екофлоу 4000 доларів
До вимкненьк дельта 3 про можна було знайти за 80к грн, зараз 145к грн. І для звичайного користувача воно краще за оцей весь конструктор який купи по частинам, збери і налаштуй сам і молися щоб працювало як треба.
Hotspur
Member

tablestikus: 17.11.2025 06:44До вимкненьк дельта 3 про можна було знайти за 80к грн, зараз 145к грн.
це все переплата в 3 рази :shuffle: а з цінами як на блекаути в 5.5 разів
tablestikus
Member

Hotspur: 17.11.2025 14:40
tablestikus: 17.11.2025 06:44До вимкненьк дельта 3 про можна було знайти за 80к грн, зараз 145к грн.
це все переплата в 3 рази :shuffle: а з цінами як на блекаути в 5.5 разів
Жодних переплат нема. Людині не треба ковирятися в тому лайні, накупати пачки інструментів і вчитися те все робити, що треба для колхоз-збірки. Вона купля станцію - вмикає і одразу користується. Або замовля готове рішення для приватного будинку з сонячним інвертором.
Filabatya
Member

серед станцій теж є топ і середнячки і неправильно рівняти б у комірки до топового екофлов з дешевим зарядним і не топовим інвертором :rolleyes:
https://ecodrive.in.ua/zaryadna-stanciy ... tent=13062
ця чим погана, як компроміс?
tablestikus
Member

Filabatya
Самому збирати ок в двох випадках - коли тобі цікаво в цьому копирсатися або коли в тебе дуже сильно проблема з грошима і треба максимально дешево.
Hotspur
Member

Filabatya: 17.11.2025 18:06ця чим погана, як компроміс?
я не бачив її розбірку тому немає що обговорювати
Cirax
Member

tablestikus: 17.11.2025 18:17 Filabatya
Самому збирати ок в двох випадках - коли тобі цікаво в цьому копирсатися або коли в тебе дуже сильно проблема з грошима і треба максимально дешево.
Недавно собрал систему.
11кВтч аккумуляторы, гибридник deye на 6кВт.
Всё вместе, примерно 90 тысяч грн.
Подключил квартиру, и даже не знаешь когда там электричество отключают - включают.
Заряд ограничил на 2.2кВт, чтобы прям не насиловать электросети.
tablestikus
Member

Cirax
Пішов дивитися що там цікавого у deye з'явилося і вуаля вже є all-in-one
https://hotline.ua/ua/dacha_sad-inverto ... w-f53-2h3/
Hotspur
Member

Filabatya: 17.11.2025 18:06серед станцій теж є топ і середнячки і неправильно рівняти б у комірки до топового екофлов з дешевим зарядним і не топовим інвертором
мені подобаються люди які не бачачи маркування шось розказують. чудовий дитячий садок

Відправлено через 27 секунд:
tablestikus: 17.11.2025 18:27 вуаля вже є all-in-one
with Battery 5.3kWh :lol:
tablestikus
Member

Hotspur
Там є вихід під додаткові батареї.
SergN
Member

tablestikus: 17.11.2025 18:27Пішов дивитися що там цікавого у deye з'явилося і вуаля вже є all-in-one
О, подорожчала, як і все в цей час. Кілька тижнів назад бачив нижче 55к. Непогана альтернатива великим паверстанціям, які все одно через свою вагу вже нікуди не потягаєш, а стоятимуть стаціонарно.
Hotspur
Member

tablestikus: 17.11.2025 18:32Там є вихід під додаткові батареї.
купи дейю. потім купи батарею до деї :lol: :lol: :lol: . в тебе з логікою щось не те
tablestikus
Member

Hotspur: 17.11.2025 18:56
tablestikus: 17.11.2025 18:32Там є вихід під додаткові батареї.
купи дейю. потім купи батарею до деї :lol: :lol: :lol: . в тебе з логікою щось не те
Вона іде з батареєю і не треба нічого комутувати і купляти обжимки які ти так любиш. Але ясно що тобі то не зрозуміти ніколи враховуючи твій фанатизм колхозу і збирання чогось декілька років.
Ответить