працюватимуть із випущеними раніше материнськими платами.
Новости
Последние статьи и обзоры
Оприлюднено специфікації процесорів Intel Arrow Lake‑S Refresh для платформи LGA1851
-
GreenMile
Member
Пропоную обговорити Оприлюднено специфікації процесорів Intel Arrow Lake‑S Refresh для платформи LGA1851
та ну, це точно інтел?

-
-orion-
Member
Точно, это ж те же процессорыGreenMile: ↑ 16.11.2025 09:39 Пропоную обговорити Оприлюднено специфікації процесорів Intel Arrow Lake‑S Refresh для платформи LGA1851
працюватимуть із випущеними раніше материнськими платами.та ну, це точно інтел?
![]()
![]()
-
GreenMile
Member
Нагадаю про 1151v1 та 1151v2, які були штучно інтелом зроблені невзаємозамінними-orion-: ↑ 16.11.2025 09:43Точно, это ж те же процессорыGreenMile: ↑ 16.11.2025 09:39 Пропоную обговорити Оприлюднено специфікації процесорів Intel Arrow Lake‑S Refresh для платформи LGA1851
та ну, це точно інтел?
![]()
![]()
![]()
-
Denvys5
Member
Це пофіксили вже наступним сокетом - S1200GreenMile: ↑ 16.11.2025 10:49Так, шляхом заклеювання певних контактів на проці і модифікацією біоса можна
-
alexeygalas
Member
А от 6P+12e це була би годна конфігурація для машини, яку я збирав в січні 2025. І менший нагрів. Шкода не було такого тоді.
-
Павло_
Junior
LGA 1954 почекає
-
waryag
Member
Принаймні, там був перехід з 4- на 6-і 8-ядерники в топі, а тут буквально той же кремній, трішки погралися з частотами і назвами моделей.GreenMile: ↑ 16.11.2025 10:49Нагадаю про 1151v1 та 1151v2, які були штучно інтелом зроблені невзаємозаміннимиТак, шляхом заклеювання певних контактів на проці і модифікацією біоса можна було поставити 8-9 покоління на 1151v1, але тим не менш, інтел вважав що ви маєте купити нову плату під той же проц
-
Nekros
Member
Різниця між 285к і ultra 290 plus лише у 100мгц
Здається що гіршого рефреша та неймінга, на моєї памʼяті, ще не було
-
Sanьka
Member
І що? Бюджетки 1151в2 підтримують 8 кори (не будем вдаватись наскільки воно буде там бустити, але підтримка є)waryag: ↑ 16.11.2025 13:10Принаймні, там був перехід з 4- на 6-і 8-ядерники в топі, а тут буквально той же кремній, трішки погралися з частотами і назвами моделей.
А топові 1151 не мали підтримки.
Ні, проблема не в багатоядерності, а в жадібності
-
Esgal
Junior
14 покоління корів передає вітання його наступнику. А взагалі, це покоління що у амд, що у інтел вийшло косячним. У амд 9000 рязані задушені контролером пам'яті. У інтел ультри мають шикарний контролер, але внутрішні затримки такі, що він не має сенсу. Я чекаю зен 6, сумніваюся що нова лейк покажуть щось цікаве в іграх і однопотоці відносно нього. Нє, звичайно під 50 ядер це круто, але я граю в сталкери старі модові, скайрім, теж модовий, і інші ігри двигуни яких не ебуть що таке повноцінний багатопоток. Ну і інші проги, в яких я по приколу щось роблю теж в більшості довбляться в продуктивність на ядро.Nekros: ↑ 16.11.2025 15:52 Різниця між 285к і ultra 290 plus лише у 100мгц![]()
-
cspp
Member
корови аплодують14 покоління корів
-
Inqizitor2022
Member
Интересно. Интел поняли, что чистую гонку они проиграли, а также поняли, что лучше на флагмане просто нарисовать одну цифру, чем потом получить тысячи бракованных и деградирующих чипов. Так мир увидел Ultra 9-290К.
Достойно, я без иронии, всё-таки в Интеле не такие твердолобые работают, как я думал.
Достойно, я без иронии, всё-таки в Интеле не такие твердолобые работают, как я думал.
-
waryag
Member
Проблема не в жадібності, а в стагнації. Нвідіа ще гірше, але вивозить за рахунок технологічного лідерства. Як колись вивозив і ІнтелSanьka: ↑ 16.11.2025 16:15І що? Бюджетки 1151в2 підтримують 8 кори (не будем вдаватись наскільки воно буде там бустити, але підтримка є)
А топові 1151 не мали підтримки.
Ні, проблема не в багатоядерності, а в жадібності
-
AntonyKandaurov
Member
GreenMile
І не просто нову плату а z370 чіпсет бо навіть якщо хочеш 8100-8400 - чеши за z370. Ну а те що набрили володарів 200 лінійки чіпсетів то це взагалі сміх.
І не просто нову плату а z370 чіпсет бо навіть якщо хочеш 8100-8400 - чеши за z370. Ну а те що набрили володарів 200 лінійки чіпсетів то це взагалі сміх.
-
1234waltz
Member
Ultra 9
Base Power - 125 W
Max Turbo Power - 250 W
Ultra 5
Base Power - 125 W
Max Turbo Power - 159 W
Одразу видно, концепція Інтел з трьома різнорідними типа ядер, у яких кастрували HT - працює. Росте процент енергоефективності у кремнії, довольний Ліп Бутан, топменеджери ситі.
Base Power - 125 W
Max Turbo Power - 250 W
Ultra 5
Base Power - 125 W
Max Turbo Power - 159 W
Одразу видно, концепція Інтел з трьома різнорідними типа ядер, у яких кастрували HT - працює. Росте процент енергоефективності у кремнії, довольний Ліп Бутан, топменеджери ситі.
-
Alexsandr
Member
Надеялся,что парочку ядер накинут. А так, что в лоб, что по лбу.
-
Melofon
Member
Я тогда вообще не вижу смысла покупать Core Ultra 9 бо 7-й имеет столько же ядер и тот же полноценный кристалл (вроде, если только они не порезали например там какие-то ии ядра и/или производительность в ии)
, ради турбо-буста явно не стоит т.к. это К и любой можно разогнать до нужной частоты
.
-
МОНАХ
Member
► Аби було, реліз заради релізу і т.д., сказав би я, але ж
може тут головна інтрига в цінах буде?
І в даному випадку, так як це Інтел, я навіть уявити не візьмуся в який бік вони ті ціни будуть рухати і, саме головне, ЯКУ теорію під це будуть задвигати, щоб виправдати.
-
Melofon
Member
Дык, а с переходом с 13-го на 14-е поколение не то же самое было? процессоры абсолютно на той же архитектуре, но просто подабовляли (в смысле просто меньше порезали или не порезали вовсе) е-ядер в более младшие процы от топа, но там добавили в i7 а тут и в i7 и в i5 т.к. это поколение (Core Ultra) не так хорошо берут вот и решили подкинуть побольше чтоб брать стали чаще. Поэтому я не понимаю чему тут удивляться.-orion-: ↑ 16.11.2025 09:43Точно, это ж те же процессорыGreenMile: ↑ 16.11.2025 09:39 Пропоную обговорити Оприлюднено специфікації процесорів Intel Arrow Lake‑S Refresh для платформи LGA1851
та ну, це точно інтел?
![]()
![]()
![]()
-
DuckRider
Member
Это они для себя добавили, а для среднего покупателя ничего не поменялось: был ой5 6 ядер и 7-9 - 8 ядер и так оно осталось, микроядра - это лишь цифровой шум. В целом это поколение не спасти - процы не хотят закупать, а матери хотят закупать ещё меньше. Вся платформа дорогая при низком фпсMelofon: ↑ 17.11.2025 11:11Дык, а с переходом с 13-го на 14-е поколение не то же самое было? процессоры абсолютно на той же архитектуре, но просто подабовляли (в смысле просто меньше порезали или не порезали вовсе) е-ядер в более младшие процы от топа, но там добавили в i7 а тут и в i7 и в i5 т.к. это поколение (Core Ultra) не так хорошо берут вот и решили подкинуть побольше чтоб брать стали чаще. Поэтому я не понимаю чему тут удивляться.