Adata і MSI підготували 4-рангові модулі DDR5 обсягом 128 ГБ для настільних ПК

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Adata і MSI підготували 4-рангові модулі DDR5 обсягом 128 ГБ для настільних ПК

В статті згадують про геймерів. А нахіба їм таке? Всім іграм на роки вперед з запасом буде 64 Гб наразі по двохканалу. Принаймні до виходу ДДР6 точно цього вистачатиме.
devmode
Junior

Для очікування кращого продавання продукту потрібно вказати на одну-декілька властивостй, як то: gaming, professional, AI, military grade, youth oriented ...
Afit
Member

Alexx-wisa: 14.11.2025 13:01 Пропоную обговорити Adata і MSI підготували 4-рангові модулі DDR5 обсягом 128 ГБ для настільних ПК

В статті згадують про геймерів. А нахіба їм таке? Всім іграм на роки вперед з запасом буде 64 Гб наразі по двохканалу. Принаймні до виходу ДДР6 точно цього вистачатиме.
та й 48 я думаю за очі.
Alex646
Member

Afit: 14.11.2025 13:15 та й 48 я думаю за очі.
Мені, в принципі, і 16 для ігор вистачало, але тоді доводилось браузер закривати. А при 32 гб взагалі нічого не треба робити.
Earanak
Member

Alexx-wisa, а что делать если мне например нужно 192-256гб ОЗУ и я хочу не только рендрить в V-Ray/Corona, но и игрульки играть ? :gigi:
Я конечно поспешил с покупкой 192гб, чуть чуть не дотерпел до норм 256гб, но в целом и под игрульки норм настроилась - https://imgur.com/a/ojZtP0q
И даже какой никакой выхлоп дала после настройки по 0.1% и 1% - viewtopic.php?p=3988452#p3988452

Лично я бы хотел видеть у памяти которую называют 'геймерской' возможность жать tRFC до 160-180ns, а tREFI до 65к, ну и PMIC без жесткого лимита напруги, ну и радиатор само-собой, хотя бы это. А если это будет тугая помойка неповоротливая то че там геймерского будет - неясно.
nick_ii
Junior

Earanak: 14.11.2025 13:18 Лично я бы хотел видеть у памяти которую называют 'геймерской' возможность жать tRFC до 160-180ns, а tREFI до 65к, ну и PMIC без жесткого лимита напруги, ну и радиатор само-собой, хотя бы это. А если это будет тугая помойка неповоротливая то че там геймерского будет - неясно.
Та ну, які ще tRFC та tREFI. Геймерьска це RGB :super: :laugh:
Inqizitor2022
Member

нові модулі ОЗП успішно пройшли випробування на швидкості 5600 МТ/с - зачем? Хватило бы 2 планки по 96 гиг на 9600+ частоте абсолютно всем. А 2 планки по 128 гиг - это отлично, но с такой частотой никому не нужно. А ЕСС будет или нет? Если нет - я не представляю, как это будет работать.
stoned
Member

На хвботі потрібна окрема дисципліна, хто краще натюнить чотири таких модулі.
Afit
Member

Alex646: 14.11.2025 13:17
Afit: 14.11.2025 13:15 та й 48 я думаю за очі.
Мені, в принципі, і 16 для ігор вистачало, але тоді доводилось браузер закривати. А при 32 гб взагалі нічого не треба робити.
в мене теж 32. Теж вистачає заочі, але я мав на увазі в контексті на майбутнє. Очевидно що стандарт 32гб буде ще довго для ігор і 48 буде навіть в майбутньому с запасом для того ж браузера
yurius_r
Member

Як раз ціна буде ммм. 1.5к$ за комплект? Чи більше?
Devijack
Member

Afit: 14.11.2025 14:23в мене теж 32. Теж вистачає заочі
воно вистачає поки не познайомишься з софтом від адобе. Я АЕ запустив і він проковтнув мої 32 навіть не пмітив. ;)
З рештою для геймерів 2-ранги швидші за одноранги, а в 4-рангах все повинно бути ще краще, хоча на багато не сподіваюсь...
Afit
Member

Devijack: 14.11.2025 15:24
воно вистачає поки не познайомишься з софтом від адобе. Я АЕ запустив і він проковтнув мої 32 навіть не пмітив. ;)
З рештою для геймерів 2-ранги швидші за одноранги, а в 4-рангах все повинно бути ще краще, хоча на багато не сподіваюсь...
Навряд чи буде краще, адже частота/таймінги явно не сприятимуть цьму. Та й контроллер не зрадіє.
Devijack
Member

Afit
дивився тести Gerkon в іграх, при рівній частоті та таймінгах 2-ранг дaє приріст відносно однорангу. А далі вже справа виробника які він там запхне таймінги і частоти у майбутньому. Якщо порівнювати конкретно оце то вибір не найкращий, але буде видно.
Олег963
Member

Alexx-wisa: 14.11.2025 13:01 Пропоную обговорити Adata і MSI підготували 4-рангові модулі DDR5 обсягом 128 ГБ для настільних ПК

Це правда.
Nutbar
Member

А хто такі геймери? Реально є дорослі люди, які ПК використовують виключно для ігор? Таких більшість? Стільки різноманітних задач може бути. Сьогодні ви граєте, завтра вирішили якусь модель запустити, картинку/відео згенерувати, чи якусь прогу/сферу діяльності освоїти. Навіщо себе обмежувати оперативкою, що майже нічого не коштує навіть в порівнянні з середньою відяхою? І хто зна, може навіть в іграх ці 4 ранги дадуть кращі 0.1% на тих же частотах.

Цікавий продукт. Має право на існування.
IC9517
ATI&Vmod_fan

С учетом текущих цен на память по стоимости такие модули будут соревноваться с RTX 5090 :D
FastBullet
Member

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Так так)) Спочатку хваить усім там скільки 128 Кб чи 512 Кб, потомі такі ж самі розповідають нашо купувати 2 ядерний процессор, всім хватить 1 ядро на роки вперед, потмім нашо ті 4 ядра, потім нашо ті 8, ну тепер вже нікому не потрбіний 16 ядерний проц))) ну і звісно 128 Гб ні до чого теж))))

Отправлено спустя 11 минут 40 секунд:
IC9517: 14.11.2025 19:26 С учетом текущих цен на память по стоимости такие модули будут соревноваться с RTX 5090 :D
ну почти :lol: :lol: :lol: :lol:
Цитата: За даними Fusion Worldwide, Samsung також підвищила ціни на чипи DDR5 обсягом 16 ГБ та 128 ГБ приблизно на 50% — до 135 і 1194 доларів відповідно

Отправлено спустя 27 секунд:
https://glavnoe.in.ua/news/samsung-pidv ... zahrozhuye
Scoffer
Member

Nutbar: 14.11.2025 19:22Реально є дорослі люди, які ПК використовують виключно для ігор?
Я використовую ПК виключно для ігр і перегляду тупих відосиків. А працюю з корпоративного ноута тому що так в конторі заведено. Шо тебе засмучує? :rotate:
Nutbar: 14.11.2025 19:22Стільки різноманітних задач може бути. Сьогодні ви граєте, завтра вирішили якусь модель запустити, картинку/відео згенерувати, чи якусь прогу/сферу діяльності освоїти.
Нафіга це все мені на домашньому ПК? Так це ще я конкретно ітшник. А не ітшникам, котрих абсолютна більшість, воно нафіга?
Ну і класичне:
спойлер
pelia
Member

Afit: 14.11.2025 13:15

та й 48 я думаю за очі.
Мені не вистачає 32, взагалі доводиться ужимати свої апетити, не впевнений що мені і 64 вистачить, при чому я нічого такого не роблю, я просто не люблю закривати софт/вкладки/ігри котрі все одно доведеться потім відкривати

Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
Devijack: 14.11.2025 15:24
Адоб треба лікувати від жадібності до оперативки, благо це робиться в налаштуваннях. Ріжеш йому доступний рівень пам'яті і все ВНЕЗАПНО починає нормально працювати і не тупить
zaqik
Member

48 буде навіть в майбутньому с запасом для того ж браузера
щас ИИ начнёт сайты писать, то и 64 резко перестанет хватать :laugh:
Ответить