Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

Vlaad13: 07.11.2025 13:10а який там проц в системы
10400f, в профілі сетап. Мій позаминулий комп.
Vlaad13
Member

Striker: 07.11.2025 13:33
Vlaad13: 07.11.2025 13:10а який там проц в системы
10400f, в профілі сетап. Мій позаминулий комп.
під такий проц напевно тільки арку 580 треба брати
дегенератор там теж є, дрова вони наче іноді апають так шо жити можна буде
Striker
Member

Vlaad13
А як же потужний проц?
І в арк 580 немає dlls4, 5050 виглядає покраще тільки за рахунок цього.
XXXshadyXXX
Member

Как можно советовать B580...🤦Карта ну очень на любителя, только в Киберпанке и может что то показать
man1242
Member

XXXshadyXXX: 07.11.2025 14:01 Как можно советовать B580...🤦Карта ну очень на любителя, только в Киберпанке и может что то показать
ну у 5050 ціна 10к грн що топ під нові бюджет збірки, але щось здаєтся скоро її теж не буде за такою ціною :laugh:
Filabatya
Member

Або 4060 з олх з залишковою гарантією вона на чверть в 2к сильніша буде :up:
XXXshadyXXX
Member

Filabatya
Ну... Я вот в 2к на 4060 даже с dlss performance не мог добиться стабильных 60фпс в Alan Wake 2 на средних настройках. А вот когда поставил RTX 3070, стало наамного лучше. И сейчас такие игры пошли, что если играть в 2к, то надо включать мониторинг и подкручивать настройки под VRAM, ибо просадки ФПС могут быть жёсткие, т.к. если буфер переполнится, а шина 128бит так ещё и x8 так ещё не дай бог pci e 3.0 - будет больно
Filabatya
Member

Повноцінна шина як і повноцінне харчування в 2.5х в ті. 8гіг то гуд каже хуаніто)
Vlaad13
Member

зараз що у червоних що у зелених всі бюджетні карти це тільки 8 ліній :weep:
купувати 580 це також копроміс і не найкращий звісно
а щось нормальне це якась бу 4070 яка іде від 20к - а це вже дорого і мало хто може її купити
XXXshadyXXX
Member

Ну, тут разве что брать б.у. Радеон и то если будет очень ок цена, что то из rx 6700xt, 6800 и так далее. Но тоже, для игр хороший вариант, для других задач "ну такое". Главное не Intel :rotate: Максимально странная карта, вроде и ок, а вроде и ну вообще не ок, бюджетный сегмент, но нормально себя раскрывает только на мощных процессорах.
BloodyElf
Member

Повідомлення від MSI у офіційному телеграм каналі MSI - Україна.
Може комусь цікаво, враховуючі місцеві холівари :super:
Screenshot_62.jpg
https://t.me/msi_ukraine/7008
l-m
Member

BloodyElf: 07.11.2025 16:43 Повідомлення від MSI у офіційному телеграм каналі MSI - Україна.

Screenshot_62.jpg
Якась маячня про АМД актуального покоління.
MSI зараз тільки NV робить, ще на 7000 серії Радеонів вони практично припинили випуск відеокарт на чипах АМД, остання серія де MSI реально щось випускала була 6000.
Vlaad13
Member

BloodyElf: 07.11.2025 16:43 Повідомлення від MSI у офіційному телеграм каналі MSI - Україна.

Screenshot_62.jpg
Тут кидали вже стату по проданим картам від Амазонки і стату Стіму. Але червоні фанатики відмовляються вірити статистиці.
YumiSS
Member

Усім привіт :rotate:

Підкажіть, що думаєте? Це радше роздуми, можливо на фоні прогріва куртки про відміну супер (хоча я і не планував заміну до релізу 6000\рдна5), просто задумався :gigi:

Задумавсь про заміну своєї 3090 на 9070хт чи 5070ті але чи воно треба? Граюсь на 2к моніторі або 4к тв, з дллс ніби вистачає для комфортного геймплею в 4к.
Чи це якась дурня, шило на мило і вже варто чекати 6000\амазінг революшин від амд через півтора\два роки і сидіти рівно на попі?
З одного боку амд за предтоп сапфіру\паверколор 33-34к всього але не буде дллс та ще певні фішки нвідіа (не мастхев але вже звик) і жерти буде ледь не так само (хоча і андервольт на 100W при втраті ніби як 5%), а з другого 5070ті за 40к і отримуєш всі плюси + енергоефективна. Врам лише для цяцьок використовується, тому з 24 перейти на 16 загалом ок мабуть. В раст звичайно там на 50-100% ліпше але коли я граюсь в 4к то лочу на 60 ну інколи 100-120фпс (тв 144гц) та мені цілком достатньо навіть 60.

5080 якось виглядає недоцільно на фоні 5070ті по співвідношенню фпс\грошів
5070 заслабка, особливо для 4к, навіть дллс не спаса недостатню кількість врам ніби як.

Чи подивитись шо пообіцяють на цес26, хоча я власне нічо і не очікую там побачити)))
Щоб зробили б ви? :shuffle:

страшні вещі, ліпше не читать :horror:
спойлер
любли ігри, як і більшість тут з дитинства але то часу нема то бажання або і сили. ААА навіть не згадаю, що грав останнє. згадав це був алан ваке 2, хоча на хбоксі але не впевненний шо то повноцінний ААА :-/
як у більшості мабуть скуплено пів стіму з іграми але вони навіть не запускались :rotate:
згадав, тотал вар вархамер 3 дуже сподобалось дивитись стріми і купив гру та усі длс і досі купую але вже по звичці? :laugh: і награв аж 32г
Я до того, що ніби і не дуже актуальна покупка але ж може і чому б і ні :lick:
man1242
Member

YumiSS: 08.11.2025 09:46 Усім привіт :rotate:

Підкажіть, що думаєте? Це радше роздуми, можливо на фоні прогріва куртки про відміну супер (хоча я і не планував заміну до релізу 6000\рдна5), просто задумався :gigi:

Задумавсь про заміну своєї 3090 на 9070хт чи 5070ті але чи воно треба? Граюсь на 2к моніторі або 4к тв, з дллс ніби вистачає для комфортного геймплею в 4к.
Чи це якась дурня, шило на мило і вже варто чекати 6000\амазінг революшин від амд через півтора\два роки і сидіти рівно на попі?
З одного боку амд за предтоп сапфіру\паверколор 33-34к всього але не буде дллс та ще певні фішки нвідіа (не мастхев але вже звик) і жерти буде ледь не так само (хоча і андервольт на 100W при втраті ніби як 5%), а з другого 5070ті за 40к і отримуєш всі плюси + енергоефективна. Врам лише для цяцьок використовується, тому з 24 перейти на 16 загалом ок мабуть. В раст звичайно там на 50-100% ліпше але коли я граюсь в 4к то лочу на 60 ну інколи 100-120фпс (тв 144гц) та мені цілком достатньо навіть 60.

5080 якось виглядає недоцільно на фоні 5070ті по співвідношенню фпс\грошів
5070 заслабка, особливо для 4к, навіть дллс не спаса недостатню кількість врам ніби як.

Чи подивитись шо пообіцяють на цес26, хоча я власне нічо і не очікую там побачити)))
Щоб зробили б ви? :shuffle:

страшні вещі, ліпше не читать :horror:
спойлер
любли ігри, як і більшість тут з дитинства але то часу нема то бажання або і сили. ААА навіть не згадаю, що грав останнє. згадав це був алан ваке 2, хоча на хбоксі але не впевненний шо то повноцінний ААА :-/
як у більшості мабуть скуплено пів стіму з іграми але вони навіть не запускались :rotate:
згадав, тотал вар вархамер 3 дуже сподобалось дивитись стріми і купив гру та усі длс і досі купую але вже по звичці? :laugh: і награв аж 32г
Я до того, що ніби і не дуже актуальна покупка але ж може і чому б і ні :lick:
9070xt та питання закрите, з плюсів щось нове та потицяти амд до релізу ртх6000
спойлер
Олені що хавають нахрюки з лютого місіця про супер версії що будуть вже весною 2025 все ще там, також не розумію с чого б нвідіа заважає не зробити паперовий лаунч суперів літом 2026. У РТХ5000 дуже слабкі гпу тому навіть будь-то там 124гб врам для ігор воно не стало б краще а може і гірше, звертаємо увагу на ртх5060ті 8 та 16гб де версія на 8гб без упора в врам працює на 3% швидша у середьоному навіть у бф6
vsx
Member

YumiSS: 08.11.2025 09:46 Задумавсь про заміну своєї 3090 на 9070хт чи 5070ті але чи воно треба?
Не треба, сидите на попі 3090 рівно, тим більше якщо активно не граєте
Striker
Member

Згоден, на 3090 можна ще в багато що пограти з хорошим фпс. Тим паче, якщо нечасто граєте.
FirstTDM
Member

YumiSS: 08.11.2025 09:46Задумавсь про заміну своєї 3090 на 9070хт чи 5070ті але чи воно треба? Граюсь на 2к моніторі або 4к тв, з дллс ніби вистачає для комфортного геймплею в 4к.
Если для работы, то 3090 всё еще шикарная карточка - более десятка продолжают отлично считать нейронки и рендерить уже 4-й год подряд... при новых жирных проектах - меняем на 5090...

Если для новых ААА игр в 4К - то имеет смысл менять только на 5080/5090 - иначе эффект Вау! от новой видяхи будет минимальным...

Если текущая 3090 не участвует в работе, на ней редко запускают новейшие ААА синглы, то смысла менять видяху никакого нет - всё и так работает хорошо B-)

Всё просто: раз бюджет позволил накопить в своё время на 3090 - значит надо продолжать в том же духе и брать 5090... если есть проблемы здесь и сейчас, то копить и ждать 6090 через 1,5 года...
Геральт
Member

YumiSS: 08.11.2025 09:46 Щоб зробили б ви? :shuffle:
Сидів би і не смикався :-/
Nouriel
Member

Striker: 07.11.2025 11:55Хаха, приїхали.
Чутки: NVIDIA скасувала відеокарти GeForce RTX 50 Super через дефіцит 3‑ГБ чипів GDDR7
так офіційно і не говорили шо вони будуть))

Відправлено через 5 хвилин 55 секунд:
man1242: 07.11.2025 14:09ну у 5050 ціна 10к грн що топ під нові бюджет збірки, але щось здаєтся скоро її теж не буде за такою ціною
проблема в тому шо вона годиться тільки в 1080 і на псі5 шині, я не знаю чого ти носишся з нею як манною небесною. В даному випадку вона не підходить, і в тому відео тестування 5050 шо ти скинув так і говорять

Відправлено через 4 хвилини 45 секунд:
Vlaad13: 07.11.2025 17:37Тут кидали вже стату по проданим картам від Амазонки
де вона?
Ответить