Не зовсім, залежить від конструкції ДБЖ. У мене ось є два ДБЖ, обидва на 24В, в один збірка на 8 шт 33138 влізає із запасом (Мустек), в інший (паверком)- не влізає ніяк, бо там металевий короб в який АКБ щільно вставляються без зазору. Тобто, туди не то шо БМС, туди самі акуми не влізають._VlaD_: ↑ 07.11.2025 15:31Все там чудово влазить.Z440_User: ↑ 07.11.2025 15:03ну я шукав в гуглу Lifepo4 12V 12Ah та дивився формату "всунути у відсік офісного компового УПС"
Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор ИБП/UPS
-
GreenMile
Member
-
Shreder
Member
GreenMile
якби я шукав для якогось конкретного пк, я би уточнив. Якщо нічого не вказав то і так зрозуміло що для свого пк який в профілі.
що для мене бюджетно не треба вгадувати. В стартовому пості ж вказано "максимально бюджетно". Це означає, що ми відкриваємо будь який магазин і вибираємо сортування від найдешевших до найдорожчих (це для будь якого товару працює). Це і є максимально бюджетно. Для всіх людей одинаково. Але не для Вас. Цікава позиція. За вашу пораду дякувати не буду, бо вона безкорисна. Якщо нахамив чи образив - вибачаюсь. Гарного дня
якби я шукав для якогось конкретного пк, я би уточнив. Якщо нічого не вказав то і так зрозуміло що для свого пк який в профілі.
Звідки я маю знати що для вас "бюджетно"?
що для мене бюджетно не треба вгадувати. В стартовому пості ж вказано "максимально бюджетно". Це означає, що ми відкриваємо будь який магазин і вибираємо сортування від найдешевших до найдорожчих (це для будь якого товару працює). Це і є максимально бюджетно. Для всіх людей одинаково. Але не для Вас. Цікава позиція. За вашу пораду дякувати не буду, бо вона безкорисна. Якщо нахамив чи образив - вибачаюсь. Гарного дня
-
GreenMile
Member
Ні, це не зрозуміло, особливо, коли багато хто просто забуває той профіль оновити. Замість того, щоб додати одне слово "профільний", яке знімає всі питання, ви наполягаєте на тому, що всім має щось там бути очевидним про що моваShreder: ↑ 07.11.2025 15:59 GreenMile
якби я шукав для якогось конкретного пк, я би уточнив. Якщо нічого не вказав то і так зрозуміло що для свого пк який в профілі.![]()
Ну, якщо так, то навіщо ви тут взагалі щось питаєте? То відсортуйте за ціною в магазині і купіть найдешевший - це і буде ваш "максимально бюджетний", чи не так? Але ж ні, ви для чогось пост написали, значить ваш підхід вам чомусь не підходить?Shreder: ↑ 07.11.2025 15:59Звідки я маю знати що для вас "бюджетно"?
що для мене бюджетно не треба вгадувати. В стартовому пості ж вказано "максимально бюджетно". Це означає, що ми відкриваємо будь який магазин і вибираємо сортування від найдешевших до найдорожчих (це для будь якого товару працює). Це і є максимально бюджетно. Для всіх людей одинаково. Але не для Вас. Цікава позиція.
Відправлено через 19 хвилин 28 секунд:
До 4к хіба що таке, все що менше - це здебільшого 600ВА (360Вт), для вашого ПК замало.Shreder: ↑ 07.11.2025 14:45 В середньому від 2 до 4 тисяч (це 90% побутового ринку).
-
tablestikus
Member
River 2 Pro що зараз стоіть по ітогу так собі підходить, тому що при навантаженні 250Вт+ в режимі пассру постійно молотить вентиляторами і народ жаліється на це конкретно.
-
FirstTDM
Member
Ого как... нет - это не так... нормальный UPS, типа APC Back-UPS 650VA, начинается от 5-6К грн... что там можно купить в промежутке 2-4К - это совершенно непонятно...Shreder: ↑ 07.11.2025 14:45Я легесенько гуглив ціни на упси в цілому, щоб хоч приблизно розуміти їх ціни і дорожче 8к взагалі не зустрічав (це вже наворочені). В середньому від 2 до 4 тисяч (це 90% побутового ринку).
Зачем себя обманывать? Если стоит задача гарантированно удержать комп в работе на 1-5 мин,, то надо брать APC и на 4-5 лет забыть о проблемах...
-
shatun
Member
Немає таких цін за збірку АКБ. Старт - 2000 гр. і до 5000 гр. в залежності від конфігу АКБ. Зазвичай у майстрів всі комплектуючі вже є у наявності.GreenMile: ↑ 07.11.2025 12:24Якщо ти чогось не вмієш - можеш навчитися. Не хочеш/не можеш вчитися - плати гроші, все максимально справедливо. Людина, яка вміє - витратила купу часу на своє навчання і придбання інструментів, завдяки чому може тепер збирати собі акуми "безкоштовно". Тому так, дешевше буде заплатити там зайвих 300-500 грн майстру за те, що він збере аккум за вас і вам не доведеться купляти паяльник, припій, флюс, теромоскотч, вчитись паяти і так далі.Z440_User: ↑ 07.11.2025 11:28А от якщо у людини немає такої можливості з якихось причин - виходить що та ж ліфепо не таке уж дешеве задоволення, бо її треба купувати готову.
У даному випадку ти скоріше платитимеш за те, щоб самому не робити зайвих рухів ніж за якісь таємні навички чи дуже специфічний інструмент.
-
Cirax
Member
Влазят, то вы их не умеете туда пихать.GreenMile: ↑ 07.11.2025 15:49Не зовсім, залежить від конструкції ДБЖ. У мене ось є два ДБЖ, обидва на 24В, в один збірка на 8 шт 33138 влізає із запасом (Мустек), в інший (паверком)- не влізає ніяк, бо там металевий короб в який АКБ щільно вставляються без зазору. Тобто, туди не то шо БМС, туди самі акуми не влізають.
Там ещё туча места остаётся.
Именно в паверком и делал.
Там нужно правильно сложить, по диагонали смещать элементы.
К верху отсека ещё добрых 2см запаса будет.
Дороже, у меня BMS под 1000грн стоит. Поставил bms daly на 50А, провод 6 квадрат припаял, соединитель на 90А.Z440_User: ↑ 07.11.2025 14:40Гугл, пошук, пропозиції 270-300грн за шт з найдешевших (розетка 285грн)Пару тижнів тому зібрав на 33140 комірках, ємністю 15Аг.
285*4=1140грн комірки + БМС десь 300грн + якась коробка = 1500грн VS 1500грн LifePO готові пропозиції 12В 7-12А*г в брайн, розетка, ІТбокс...
Ну таке...
Зато уверен что она спокойно будет держать своих 40А до полного разряда.
Корпус не нужен, с ним не влезет в ИБП.
Вышло примерно 3000грн за 24В 15Ач.
-
_VlaD_
Member
Так то по богатому. Это максимум что можно впихнуть в габарит 7-10-амперного стандартного свинца.Cirax: ↑ 07.11.2025 18:58 Дороже, у меня BMS под 1000грн стоит. Поставил bms daly на 50А, провод 6 квадрат припаял, соединитель на 90А.
Зато уверен что она спокойно будет держать своих 40А до полного разряда.
Корпус не нужен, с ним не влезет в ИБП.
Вышло примерно 3000грн за 24В 15Ач.
БМС белой 100А более чем достаточно за 150 грн если тут брать. И если по минимуму, то 4 банки 32700. Тогда будет в цену свинца.
Отправлено спустя 5 минут 55 секунд:
По моим прикидкам тоже влезает. Длина стандартного аккума 151 мм. А банки 33140 - 140 мм соответственно.Cirax: ↑ 07.11.2025 18:58 Там нужно правильно сложить, по диагонали смещать элементы.
Если применить тонкие широкие шины для соединения аккумов, то тонкая плата БМС туда тоже влезет.
Отправлено спустя 3 минуты 5 секунд:
Это от формы отсека зависит. 2см там будет, если отсек на высоту аккума с клеммами. Сам аккум чуть ниже.Cirax: ↑ 07.11.2025 18:58 К верху отсека ещё добрых 2см запаса будет.
-
Cirax
Member
_VlaD_
В моём паверкоме акумуляторы лежат на боку, клеммы расположены в сторону. По высоте 2 аккумулятора на боку входят в самый притык.
Внизу 3 аккмулятора, они как раз влазят до металических направляющих, потом два, и снова 3.
В итоге к верху отсека ещё добрых 3см остаётся. 1см для БМС, и 2 в запасе.
В моём паверкоме акумуляторы лежат на боку, клеммы расположены в сторону. По высоте 2 аккумулятора на боку входят в самый притык.
Внизу 3 аккмулятора, они как раз влазят до металических направляющих, потом два, и снова 3.
-
GreenMile
Member
То ви шось хватанули, ніхто вам не заплатить 2000 грн за збірку АКБ на 15А*г собівартість якого ~2200 грн.shatun: ↑ 07.11.2025 18:43 Немає таких цін за збірку АКБ. Старт - 2000 гр. і до 5000 гр. в залежності від конфігу АКБ. Зазвичай у майстрів всі комплектуючі вже є у наявності.
У даному випадку ти скоріше платитимеш за те, щоб самому не робити зайвих рухів ніж за якісь таємні навички чи дуже специфічний інструмент.
Відправлено через 4 хвилини 24 секунди:
Ой, ну звісно, не вмію, ага, повднгя намагався всунути, без вирізання короба ніфіга там не стає. По якій діагоналі, які 2 см? ))) Не влазять вони в ті паверкоми де акуми на боку лежать.Cirax: ↑ 07.11.2025 18:58 Влазят, то вы их не умеете туда пихать.
Там ещё туча места остаётся.
Именно в паверком и делал.
Там нужно правильно сложить, по диагонали смещать элементы.
Ось, вони просто по висоті не проходять десь на 5мм. Треба вирізати дірку або в дні, або в верхній поперечині. Про те шо там треба вирізати направляючі то я вже промовчу.
- спойлер
А, тю йoпт, якщо россипом без холдерів то так, запхати можна, я думав ми про нормальні збіркиCirax: ↑ 07.11.2025 20:34 _VlaD_
-
_VlaD_
Member
GreenMile: ↑ 07.11.2025 22:32А, тю йoпт, якщо россипом без холдерів то так, запхати можна, я думав ми про нормальні збірки![]()
Я хотів акум в стандартних габаритах на 33140 зібрати, але руки/ноги не дійшли.
Ось так ширина габаритна по холдерам - 64.8 мм. Висота габаритна - 94.4 мм
Це як у аккумулятора CSB Battery HR1234W
Інша справа що холдери такі в Китаї не продають. Треба друкувати на 3D принтері.
-
Cirax
Member
GreenMile
А она там нужна, та сборка в холдерах?
Сложил, армоскотчом обмотал, спаял.
Никуда оно не денется.
В меня снизу рёбра горизонтально, они наглухо держат нижний ряд. Никаких шевелений, даже если вращать в разние стороны.
При большом желании, можно впихнуть в холдерах такого типа.
А она там нужна, та сборка в холдерах?
Сложил, армоскотчом обмотал, спаял.
Никуда оно не денется.
В меня снизу рёбра горизонтально, они наглухо держат нижний ряд. Никаких шевелений, даже если вращать в разние стороны.
При большом желании, можно впихнуть в холдерах такого типа.
Последний раз редактировалось Cirax 07.11.2025 23:39, всего редактировалось 1 раз.
-
_VlaD_
Member
Не, не выйдет. У тех холдеров что на Али расположение в шашечном порядке под углом 45 градусов. Тогда в габарит по ширине не влезут. А угол там должен быть другой.Cirax: ↑ 07.11.2025 23:35 При большом желание, можно впихнуть в холдерах такого типа, только под 33140 аккумуляторы
-
Cirax
Member
Нужно смотреть сам отсек под ИБП._VlaD_: ↑ 07.11.2025 23:39Не, не выйдет. У тех холдеров что на Али расположение в шашечном порядке под углом 45 градусов. Тогда в габарит по ширине не влезут. А угол там должен быть другой.Cirax: ↑ 07.11.2025 23:35 При большом желание, можно впихнуть в холдерах такого типа, только под 33140 аккумуляторы
В моём влезет 3х2х3
3 внизу, 2 посередине, и снова 3 вверху.
У меня они лежат, и есть небольшой запас под подключение клемм, вот оно впритык и входит.
Там всего 100мм нужно, а аккум 94мм высота.
-
GreenMile
Member
О, про такі не знав, дякую
-
Grava
Member
Є 2 міні пк з proxmox (Debian) що працюють від ноутучних бп 20в, споживання під час роботи до 20вт у кожного. Потрібен дбж щоб після зникнення світла вони коректно завершували роботу (спілкування з дбж через nut?). Що можна придбати для такого?
Последний раз редактировалось Grava 08.11.2025 11:44, всего редактировалось 1 раз.
-
Smok
Member
можна піти різними варіантамиGrava: ↑ 08.11.2025 11:34 Є 2 міні пк з proxmox (Debian) що працюють від ноутучних бп 20в, споживання під час роботи до 20вт у кожного. Потрібно щоб після зникнення світла вони коректно завершували роботу (спілкування з дбж через nut?). Що можна придбати для такого?
наприклад ESP32 з живленням від розетки менше 1w, якщо не відповіадає на ping = немає світла, і не залежить від дбж
або будь-яка wifi розетка, яка пінгується
upd
бачу змінив повідомлення, для 20w підійде будь-який ДБЖ зі свинцем
-
Grava
Member
Smok
Цікавий варіант, може ще підкажете де про такі реалізації почитати можна? Бо якщо зібрати/запаяти не проблема, то запрограмувати це проблема для мене)
Цікавий варіант, може ще підкажете де про такі реалізації почитати можна? Бо якщо зібрати/запаяти не проблема, то запрограмувати це проблема для мене)
-
Smok
Member
де прочитати - не знаю, можна просто прошити будь-яку прошивку на esp32, де є вебсервер, наприклад wled для контролю led стрічок і додати ping в кронпроксмоксу на адресу esp32Grava: ↑ 08.11.2025 11:51 Smok
реалізація не складна, будь-який chatgpt/gemini допоможе зі скриптами
- спойлер
- Сценарій
ESP32 живиться від мережі → при зникненні електрики вимикається.
ПК / Proxmox живиться від UPS → продовжує працювати певний час і має коректно вимкнутись.
Тому логіка проста:
Є ping до ESP32 → є електрика.
Немає ping кілька разів → електрики немає → треба вимикати Proxmox.
1. Прошивка ESP32 (ESPHome)
Створіть файл ac-watcher.yaml:
Прошивка:Код: Выделить всё
esphome: name: ac-watcher platform: ESP32 board: esp32dev wifi: ssid: "YOUR_SSID" password: "YOUR_PASS" manual_ip: static_ip: 192.168.1.50 gateway: 192.168.1.1 subnet: 255.255.255.0 logger: api: ota:
Це все — ESP32 автоматично підключається до Wi-Fi і відповідає на ping.Код: Выделить всё
esphome run ac-watcher.yaml
2. Скрипт для Proxmox: check_esp32.sh
Створіть файл:
Вміст:Код: Выделить всё
nano /usr/local/bin/check_esp32.sh chmod +x /usr/local/bin/check_esp32.sh
3. Додавання в CRONКод: Выделить всё
#!/bin/bash ESP_IP="192.168.1.50" FAILED_MAX=3 STATE_FILE="/var/run/esp32_fail_count" Ping ESP32 if ping -c1 -W2 "$ESP_IP" > /dev/null 2>&1; then echo 0 > "$STATE_FILE" exit 0 fi If ping failed — increment fail counter count=0 [ -f "$STATE_FILE" ] && count=$(cat "$STATE_FILE") count=$((count + 1)) echo "$count" > "$STATE_FILE" Not enough fails — exit if [ "$count" -lt "$FAILED_MAX" ]; then exit 0 fi logger -t ac-watcher "ESP32 unreachable ($count checks). Starting Proxmox shutdown." Stop CT for ct in $(pct list | awk 'NR>1 {print $1}'); do logger -t ac-watcher "Stopping CT $ct" pct shutdown "$ct" >/dev/null 2>&1 done Stop VMs for vm in $(qm list | awk 'NR>1 {print $1}'); do logger -t ac-watcher "Stopping VM $vm" qm shutdown "$vm" >/dev/null 2>&1 done Wait a bit sleep 30 Force stop remaining VMs for vm in $(qm list | awk 'NR>1 {print $1}'); do state=$(qm status "$vm" | awk '{print $2}') if [ "$state" != "stopped" ]; then logger -t ac-watcher "Force stopping VM $vm" qm stop "$vm" fi done Force stop remaining CT for ct in $(pct list | awk 'NR>1 {print $1}'); do state=$(pct status "$ct" | awk '{print $2}') if [ "$state" != "stopped" ]; then logger -t ac-watcher "Force stopping CT $ct" pct stop "$ct" fi done logger -t ac-watcher "Shutting down Proxmox host now." sleep 5 /sbin/poweroff -f
Від root:
Додати рядок:Код: Выделить всё
crontab -e
4. Як це працюєКод: Выделить всё
/usr/local/bin/check_esp32.sh >/dev/null 2>&1
- []ESP32 відповідає на ping → електрика є.
[]ESP32 вимкнувся → ping немає.
[]Через 3 невдалі перевірки Proxmox:- []вимикає всі CT
[]вимикає всі VM
[]чекає
[]форсовано зупиняє те, що не вимкнулось
[]вимикає сам хост
- []вимикає всі CT
- UPS тримає ПК достатньо часу → все вимикається коректно.
- []ESP32 відповідає на ping → електрика є.
-
Васильович
Member
Якщо мова за класичний ДБЖ (що 220 видає), то з NUT гарно працюють пристрої від Eaton.Grava: ↑ 08.11.2025 11:34Є 2 міні пк з proxmox (Debian) що працюють від ноутучних бп 20в, споживання під час роботи до 20вт у кожного. Потрібен дбж щоб після зникнення світла вони коректно завершували роботу (спілкування з дбж через nut?). Що можна придбати для такого?
Я свій профільний Eaton PowerWare 5110 купив на OLX б/в за пару сотень гривень (без акумулятора).
Працює з NUT з коробки (колись в OMV, а зараз в Proxmox VE - той же Debian в обох випадках).
Я налаштував вимикати сервер через 3 хв роботи від батареї (щоб короткочасні вимкнення ігнорувати, але й батарею сильно не розряджати при тривалих).
Була також ідея використовувати наявний DC UPS, але він не має USB для "спілкування" з сервером, тому про правильне завершення роботи можна було б забути (а не хотілося).