Проблема виводу зображення в Dark Pictures Antology Little Hope

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Ответить
Автор
Junior

Доброго часу доби!

Маю наступну проблему: під час виходу в головне меню після чергової сесії гри в Little Hope картинка розтягнулась в незвчине для моїх 16:10 співвідношення і зображення "попливло" на червоні, сині, зелені і чорні смуги (фото додаю). В Man Of Medan (попередня гра серії) таких проблем не було. В інших іграх також, тому, думаю, підступаючу смерть відеокарти можна відкинути. Так, це піратка. Один раз допомогло почистити шейдерний кеш, але одразу на наступний запуск проблема знову з'явилася. Чистка кешу більше не допомагає. Що цікаво, на скриншоті цього багу не видно, одже це не проблема рендеру самої гри, а саме виводу зображення на екран. Я майже певен, що справа у відеокарті. Останнє, що на мою думку може допомогти, але те, що я геть зовсім не хочу робити - це повне перевстановлення драйверів на відюху. Для уточнення - RTX 4050 Mobile.

Цікаво почути саме вашу думку, можливо є інші ідеї, або колись стикались з подібним. Буду радий почути усі варіанти :rotate:
photo_2025-11-05_21-27-09.jpg
Shpoker
Member

beMoll
Если частота экрана выше 60 - зафиксируй на 60 и повтори тест, что-то меня терзают сомнения что это именно видеокарта (но это лишь сомнения).
beMoll
Junior

Shpoker: 05.11.2025 23:35 beMoll
Если частота экрана выше 60 - зафиксируй на 60 и повтори тест, что-то меня терзают сомнения что это именно видеокарта (но это лишь сомнения).
Увы не помогло. Настройки игры в принципе тяжело менять - из-за того же бага часть экрана скрыта и визуально тяжело разобрать что я там меняю. Но я это пробовал первым делом.
Shpoker
Member

beMoll
Я не про настройки игры, а про системные. Частоту жёстко зафиксировать 60 гц
beMoll
Junior

Shpoker: 08.11.2025 01:22 beMoll
Я не про настройки игры, а про системные. Частоту жёстко зафиксировать 60 гц
Да, это я тоже сделал. Через настройки винды понизил частоту экрана с 144 Гц до 60, один фиг. Я просто не пойму почему разово помогло очистить кэш шейдеров. Кроме этого я пытался удалять в %LOCALAPPDATA% файл GameUserSettings.ini по другим советам, но это не помогло.
Shpoker
Member

beMoll
Раз не помогло и ты пробовал откатывать драйвера для теста на пол годика назад - то я не советчик, но ставлю на то что видяхе капец
Ответить