Пропоную обговорити AMD готує 8‑ядерний процесор Ryzen AI Max+ 388 із топовою вбудованою графікою Radeon 8060S
ну це вже знвчно краще. більшості тих 32 потоки в лептопі ні до чого. А от графіка топова - це годнота
Новости
Последние статьи и обзоры
AMD готує 8‑ядерний процесор Ryzen AI Max+ 388 із топовою вбудованою графікою Radeon 8060S
-
alexeygalas
Member
-
Mike88
Member
встройка рівня 4070? 
-
unique-neon
Member
Але rdna 3.5 певне в режимі підтримки, просто гучно не заявили, та і fsr4 туди теж не завезли
-
анти__бот
Member
Напевно буде в такому ж дефіциті як і старші рішення
-
Alexx-wisa
Member
Я б такий і в ПК прикупив би, якби вони такі випускали на АМ5 
-
unique-neon
Member
Це вже таки інший сокет треба - і під кришку am5 не поміститься і контролер пам'яті не той. Вершину граф продуктивності чого можна на am5 чекати, це щось типу strix point'ів, можливо наступні будуть ледь швидші і на свіжішій архітектурі. Але перфоменс не наблизиться в цьому сокеті до strix halo ніяк.
Отправлено спустя 3 минуты 34 секунды:
Накидали мені мінусів, але грати на цьому чипі тільки з апскейлером вийде, якщо це не контра. А fsr3 не конфетка. Не офіційні способи запуску fsr4 на всьому нижче rdna4 ще саме по собі від'їдає з 20% швидкодії. Без проміння ігор теж уже наврядче буде, хоча би для GI. А коштує ця вундервафля дай боже, і не впевнений, що вона справді активно підтримується, в любому випадку не краще за rdna3, а то і менше. Бо продукт більше під проф задачі і до того ще й не масовий.
-
Yalg
Member
Совершенно конченное ценообразование направленое на отпугивание аудитории.Alexx-wisa: ↑ 05.11.2025 12:55Я б такий і в ПК прикупив би, якби вони такі випускали на АМ5
Ноут с райзен 260 + рхт 5060 можно по скидке взять за 800 баксов. Это и быстрее и дешевле чем стриксы.
-
1234waltz
Member
Я якось писав, найгірший ворог АМД - сама АМД.Yalg: ↑ 05.11.2025 13:49 Совершенно конченное ценообразование направленое на отпугивание аудитории.
Майнінг бум, лінії задіяні на випуск gpu забиті. Консолі продаються топово. Що, може випускати жирніші APU на вільних лініях які роблять cpu, щоб від'їсти більшу частку ринку в Інтела? Ні. Наберемо відбраковок з консолей і зіллємо їх майнерам перед фіналом майнінг буму (AMD BC-250, і таку ж наркоманію робили на відбраковці ПС4 і зливали її китайцям, ще й без драйверів на gpu, щоб ніхто не подумав, що цим взагалі варто користуватись).
Що, попит на APU у покупців не зменшився? Apple випустила чипи з жирними iGPU? Що робити? Продавати свої топові APU з iGPU на застарілій архітектурі по такій ціні, щоб ноут з дискреткою був вигідніший
Відправлено через 2 хвилини 45 секунд:
Чип Xbox Series S з 20 CU штампується з 2020 року. Що робити? Через 2,5 роки випустити Radeon 680M з 12 CU і ребренднути з мінімальними змінами у 780М, щоб продавати і в 2025 році
-
antonshe
Member
Норм проц для ноутів ~1000$ який зможе побадатися з конфами r7 260+ rtx5050 (можливо rtx5060). І здепінгувати ціни на такі ноути.
Але гадаю що його будуть встановлювати у преміальні легкі ноути з Олед екранами і чинником 2000$+... Нажаль...
Але гадаю що його будуть встановлювати у преміальні легкі ноути з Олед екранами і чинником 2000$+... Нажаль...
-
Filabatya
Member
На жаль
-
VRoman
Member
Этот проц надо было сразу выпускать.
-
ronemun
Advanced Member
128 біт памяті можна розпаяти всередині проца, замовити одним чіпом ddr5 128 біт 16 ГБ - дешево і сердито, а ще 2 канали з материнки AM5. Як приклад - camm модулі мають по 128 біт відразу, а тут просто чіп.unique-neon: ↑ 05.11.2025 13:14Це вже таки інший сокет треба - і під кришку am5 не поміститься і контролер пам'яті не той. Вершину граф продуктивності чого можна на am5 чекати, це щось типу strix point'ів, можливо наступні будуть ледь швидші і на свіжішій архітектурі. Але перфоменс не наблизиться в цьому сокеті до strix halo ніяк.
Думаю контролери памяті там універсальні ddr5/lpddr5x, а 4 канали там як 2х2, кожна пара може працювати абсолютно незалежно, напевно навіть якщо буде lpddr+ddr, головне щоб біос все правильно зрозумів.
-
unique-neon
Member
ronemun
Але то все-одно знадобиться сокет розміром з тредріпер, щоб всі ті чіпи розмістити.
Але то все-одно знадобиться сокет розміром з тредріпер, щоб всі ті чіпи розмістити.
-
ronemun
Advanced Member
unique-neon
ні, загальний розмір чіпів в StrixHalo - 19.2х23.4
а розмір сокета AM5 - 40х40
так що є ще 20мм з одної сторони і 16,5 з другої. А чіпи памяті 8x8 мм і меньше
я мав на увазі кристали памяті відразу зєднані в 1-2 чіпа сумарно на 128 біт - це давно замовляють в спеціальних упаковщиків для смартфонів/планшетів і т.п. Для памяті там все просто тому що 70% контактів зєднані паралельно. лише шина даних, оті 2х32 біти на канал + деякі службові, йдуть окремо. Сама ddr мало виділяє тепла, порівняно з процом, тож упаковка там проста.
ні, загальний розмір чіпів в StrixHalo - 19.2х23.4
а розмір сокета AM5 - 40х40
так що є ще 20мм з одної сторони і 16,5 з другої. А чіпи памяті 8x8 мм і меньше
я мав на увазі кристали памяті відразу зєднані в 1-2 чіпа сумарно на 128 біт - це давно замовляють в спеціальних упаковщиків для смартфонів/планшетів і т.п. Для памяті там все просто тому що 70% контактів зєднані паралельно. лише шина даних, оті 2х32 біти на канал + деякі службові, йдуть окремо. Сама ddr мало виділяє тепла, порівняно з процом, тож упаковка там проста.
-
Павло_
Junior
Практично на рівні мобільної RTX 4060, іноді трохи поступається.