AMD готує 8‑ядерний процесор Ryzen AI Max+ 388 із топовою вбудованою графікою Radeon 8060S

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Пропоную обговорити AMD готує 8‑ядерний процесор Ryzen AI Max+ 388 із топовою вбудованою графікою Radeon 8060S

ну це вже знвчно краще. більшості тих 32 потоки в лептопі ні до чого. А от графіка топова - це годнота
Mike88
Member

встройка рівня 4070? :eek:
unique-neon
Member

Але rdna 3.5 певне в режимі підтримки, просто гучно не заявили, та і fsr4 туди теж не завезли
анти__бот
Member

Напевно буде в такому ж дефіциті як і старші рішення
Alexx-wisa
Member

Я б такий і в ПК прикупив би, якби вони такі випускали на АМ5 :up:
unique-neon
Member

Alexx-wisa: 05.11.2025 12:55 Я б такий і в ПК прикупив би, якби вони такі випускали на АМ5 :up:
Це вже таки інший сокет треба - і під кришку am5 не поміститься і контролер пам'яті не той. Вершину граф продуктивності чого можна на am5 чекати, це щось типу strix point'ів, можливо наступні будуть ледь швидші і на свіжішій архітектурі. Але перфоменс не наблизиться в цьому сокеті до strix halo ніяк.

Отправлено спустя 3 минуты 34 секунды:
Накидали мені мінусів, але грати на цьому чипі тільки з апскейлером вийде, якщо це не контра. А fsr3 не конфетка. Не офіційні способи запуску fsr4 на всьому нижче rdna4 ще саме по собі від'їдає з 20% швидкодії. Без проміння ігор теж уже наврядче буде, хоча би для GI. А коштує ця вундервафля дай боже, і не впевнений, що вона справді активно підтримується, в любому випадку не краще за rdna3, а то і менше. Бо продукт більше під проф задачі і до того ще й не масовий.
Yalg
Member

Alexx-wisa: 05.11.2025 12:55Я б такий і в ПК прикупив би, якби вони такі випускали на АМ5
Совершенно конченное ценообразование направленое на отпугивание аудитории.
Ноут с райзен 260 + рхт 5060 можно по скидке взять за 800 баксов. Это и быстрее и дешевле чем стриксы.
1234waltz
Member

Yalg: 05.11.2025 13:49 Совершенно конченное ценообразование направленое на отпугивание аудитории.
Я якось писав, найгірший ворог АМД - сама АМД.
Майнінг бум, лінії задіяні на випуск gpu забиті. Консолі продаються топово. Що, може випускати жирніші APU на вільних лініях які роблять cpu, щоб від'їсти більшу частку ринку в Інтела? Ні. Наберемо відбраковок з консолей і зіллємо їх майнерам перед фіналом майнінг буму (AMD BC-250, і таку ж наркоманію робили на відбраковці ПС4 і зливали її китайцям, ще й без драйверів на gpu, щоб ніхто не подумав, що цим взагалі варто користуватись).
Що, попит на APU у покупців не зменшився? Apple випустила чипи з жирними iGPU? Що робити? Продавати свої топові APU з iGPU на застарілій архітектурі по такій ціні, щоб ноут з дискреткою був вигідніший :super:

Відправлено через 2 хвилини 45 секунд:
Чип Xbox Series S з 20 CU штампується з 2020 року. Що робити? Через 2,5 роки випустити Radeon 680M з 12 CU і ребренднути з мінімальними змінами у 780М, щоб продавати і в 2025 році :up:
antonshe
Member

Норм проц для ноутів ~1000$ який зможе побадатися з конфами r7 260+ rtx5050 (можливо rtx5060). І здепінгувати ціни на такі ноути.
Але гадаю що його будуть встановлювати у преміальні легкі ноути з Олед екранами і чинником 2000$+... Нажаль...
Filabatya
Member

На жаль
VRoman
Member

Этот проц надо было сразу выпускать.
ronemun
Advanced Member

unique-neon: 05.11.2025 13:14
Alexx-wisa: 05.11.2025 12:55 Я б такий і в ПК прикупив би, якби вони такі випускали на АМ5 :up:
Це вже таки інший сокет треба - і під кришку am5 не поміститься і контролер пам'яті не той. Вершину граф продуктивності чого можна на am5 чекати, це щось типу strix point'ів, можливо наступні будуть ледь швидші і на свіжішій архітектурі. Але перфоменс не наблизиться в цьому сокеті до strix halo ніяк.
128 біт памяті можна розпаяти всередині проца, замовити одним чіпом ddr5 128 біт 16 ГБ - дешево і сердито, а ще 2 канали з материнки AM5. Як приклад - camm модулі мають по 128 біт відразу, а тут просто чіп.
Думаю контролери памяті там універсальні ddr5/lpddr5x, а 4 канали там як 2х2, кожна пара може працювати абсолютно незалежно, напевно навіть якщо буде lpddr+ddr, головне щоб біос все правильно зрозумів.
unique-neon
Member

ronemun
Але то все-одно знадобиться сокет розміром з тредріпер, щоб всі ті чіпи розмістити.
ronemun
Advanced Member

unique-neon
ні, загальний розмір чіпів в StrixHalo - 19.2х23.4
а розмір сокета AM5 - 40х40
так що є ще 20мм з одної сторони і 16,5 з другої. А чіпи памяті 8x8 мм і меньше
я мав на увазі кристали памяті відразу зєднані в 1-2 чіпа сумарно на 128 біт - це давно замовляють в спеціальних упаковщиків для смартфонів/планшетів і т.п. Для памяті там все просто тому що 70% контактів зєднані паралельно. лише шина даних, оті 2х32 біти на канал + деякі службові, йдуть окремо. Сама ddr мало виділяє тепла, порівняно з процом, тож упаковка там проста.
Павло_
Junior

Mike88: 05.11.2025 11:47 встройка рівня 4070? :eek:
Практично на рівні мобільної RTX 4060, іноді трохи поступається.
Ответить