Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор материнской платы для платформы AMD
-
Qntality
neadekvato nachalnego
Данная ветка посвящена обсуждению материнских плат AMD
Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ
Так же рекомендуются к прочтению:
процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ
Так же рекомендуются к прочтению:
процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось ukrtel 08.08.2013 19:31, всего редактировалось 4 раза.
-
vEx
Junior
Бажаю здоров’я. Порадьте мат. плату під Ryzen 5 9600x?
-
tribute
Member
Asus TUF - на який грошей вистачить.vEx: ↑ 01.11.2025 15:57 Бажаю здоров’я. Порадьте мат. плату під Ryzen 5 9600x?
-
nekotama
Junior
шалом православные
нужна ам5 атх материнка под 7500ф и будущий апгрейд
бюджет в районе 9к
смотрю в сторону MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI
может есть что то получше ?
бюджет в районе 9к
-
Neuromantic
Member
-
heidfeld
Member
за 9100 топ это асрок https://hotline.ua/computer-materinskie ... t=priceAscnekotama: ↑ 02.11.2025 04:03 шалом православные
бюджет в районе 9к
если конечно не боишься что они палят 3д процы.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
ATX - чтобы что?
Проц за 5к и мама за 9к под "будущее". Может не ждать "будущего" и взять на все деньги ЦП и базовую маму для него (её всё равно хватает на большую часть ЦП что на рынке представлены?).
Пояснение. У Вас к маме из требований - ATX. И всё
-
МОНАХ
Member
MSI MAG X870E Tomahawk Wi-Fi:
): один з двох SATA-кабелів, що йшли в комплекті - угашений. Суть проблеми - в темі про "вінти".
- контролер SATA на новій (мать-її!) "материнці". Кінцевий висновок - угашений кабель (той з двох комплектних, що під 90 градусів). Угашений він - частково, так як до бсодів діло не доходило, лише зависав "вінт" на інтенсивному "читанні" великих "шматків", але кабель - на викид, так як контакти на ньому - щільні, а на тестуванні з іншим "вінтом" на іншій машині ситуація повторилася.
► Отака "комплєктуха"
, якщо що (другий комплектний кабель - в нормі).
► P.S. ...л-л-ля, коли б виявилось, що винен SATA-контролер "материнки" - це був би просто флеш-рояль, блін
.
- ще одна дрібничка по комплектації "материнки" вилізла. Реально дрібничка, але для когось може бути питанням принципу (і взагалі - для статистикиМОНАХ: ↑ 09.09.2025 14:57 ... Такі перші враження... - далі буде (напевно)...
- спойлер
- ► Стикнувся з таким вперше, тому на старті діапазон можливих проблем був широкий (включно з ідіотськими варіантами як то вибір GPT перед MBR, бо це вперше, коли я серйозно взявся тестувати "вінт" на GPT). Спочатку перелопатив можливі "програмні" варіанти, бо паралельно СМАРТ "вінта" кожного разу зчитувався або як зразковий, або через "с...ку" (частково).
► Отака "комплєктуха"
► P.S. ...л-л-ля, коли б виявилось, що винен SATA-контролер "материнки" - це був би просто флеш-рояль, блін
-
Max
Member
Тест 47ми материнскіх плат на B850 чіпсеті, можливо комусь допоможе.
-
vikpvv
Member
Підкажіть що краще Gigabyte B850M FORCE WIFI6E, MSI B850M GAMING PLUS WIFI6E, або Asus TUF Gaming B650M-E правда старший чіпсет без вайфай,але вын мены особливо й не потрібний
-
Yurius
Member
Такс , підкажіть як на Асусі (конкретно Asus ROG B850-G) зробити так щоб підсвітка яку Z налаштував в Аусра Синк стартувала коли я натисну включити комп , а не через хвилину коли підвантажитися Вінда.
Поставив як завжди статичний , приглушений білий , але поки ПК проходить завантаження до вінди дивлюсь на радугу яка світить на всю кімнату.
На Асроці та Гігабайті , в їх софті , воно зашивається автоматом один раз і все , потім взагалі той софт можна знести , тут щось поки не зрозумів.
Відправлено через 22 секунди:
Поставив як завжди статичний , приглушений білий , але поки ПК проходить завантаження до вінди дивлюсь на радугу яка світить на всю кімнату.
На Асроці та Гігабайті , в їх софті , воно зашивається автоматом один раз і все , потім взагалі той софт можна знести , тут щось поки не зрозумів.
Відправлено через 22 секунди:
за 7400 імба.vikpvv: ↑ 06.11.2025 17:48Gigabyte B850M FORCE WIFI6E
-
vikpvv
Member
Так і є мабуть,особливо коли подивився на тест нагріву ВРМ на МСі в тестах вище .Не думав що МСІ за такі гроші таку фігню буде продавати((Yurius: ↑ 07.11.2025 23:04 Такс , підкажіть як на Асусі (конкретно Asus ROG B850-G) зробити так щоб підсвітка яку Z налаштував в Аусра Синк стартувала коли я натисну включити комп , а не через хвилину коли підвантажитися Вінда.
Відправлено через 22 секунди:за 7400 імба.vikpvv: ↑ 06.11.2025 17:48Gigabyte B850M FORCE WIFI6E
-
Yurius
Member
Відповім сам , зніс Арморі кріейт , постави тільки Ауру , налаштував ще раз білий , зніс і її , все - тепер все як повинноYurius: ↑ 07.11.2025 23:04Такс , підкажіть як на Асусі (конкретно Asus ROG B850-G) зробити так щоб підсвітка яку Z налаштував в Аусра Синк стартувала коли я натисну включити комп , а не через хвилину коли підвантажитися Вінда.
Ще одне питання , як прибрати старт кулерів разом з ПК на повних обретах, в мене всі кулери залочені по кривій на 900-1200 обертів у біосі , яле при старті/перезавантаженні воно сек 20 оре шо дурне.
-
Yurius
Member
Покористувавшись кілька днів материнкой Asus Rog B850 - G , я як людина , яка користувалась до цього платами Asrock та Gigabyte на цьому ж сокеті , можу сміливо
відправити людей яки пишуть та створюють софт для асус згоріти у пеклі.
Проблеми які я описав вище з підсвіткою та завиванням кулерів при старті Пк я так повноцінно і не вирішив , також побачив що софт від асус створюю купу фонових процесів і ще багато маленьких нюансів.
відправити людей яки пишуть та створюють софт для асус згоріти у пеклі.
Проблеми які я описав вище з підсвіткою та завиванням кулерів при старті Пк я так повноцінно і не вирішив , також побачив що софт від асус створюю купу фонових процесів і ще багато маленьких нюансів.
-
alumem
Member
Yurius
А у асрок как контрить кулера при запуске?
А у асрок как контрить кулера при запуске?
-
Yurius
Member
Так як стоїть у біос при темпаратурі проца у 40-50 гр (яка на ньому при старті) ,у мене це умовні 800-900 обертів.
-
alumem
Member
Yurius
а ну это я знаю, думал может еще какие-то фишки есть)
а ну это я знаю, думал может еще какие-то фишки есть)
-
Yurius
Member
Нащо фішки коли воно працює як повинно
-
Lorichic
Member
Yurius
Угомонить вентиляторы на асус никакак, только резистором, тоже маслают на 100% первые секунды, у асрок с этим лучше
Угомонить вентиляторы на асус никакак, только резистором, тоже маслают на 100% первые секунды, у асрок с этим лучше
-
Patruletz
Member
просто арморі крейт максимально кончена програма, все згребли в цю одну зал..уYurius: ↑ 09.11.2025 13:22створюють софт для асус згоріти у пеклі
купити якісь аля ноктуа, де просто банально 1700 і вони тихі, а не щось типу арктіка де 3к і то наче літак на взльоті до завантаження біосYurius: ↑ 07.11.2025 23:48як прибрати старт кулерів разом з ПК на повних обретах
-
Yurius
Member
Lorichic: ↑ 09.11.2025 17:28 Yurius
А підкажи по ргб,я так не зрозумів,як налаштувати окремі елементи (5 в ргб виходи плати, в моєму випадку їх 3 і я усі задіяв) ,бо воно дає тільки усе разом , я наприклад хотів би може підсвітку нижніх кулерів відключити і глянути як буде,але воно може тільки сінхронізувати усе ,у тій клятій Аурі.