Если вы любите возится с протонами, эмуляторами и играть в угадайку запустится ли условный Батлфилд или нет в принципе тогда даtornadox: ↑ 03.11.2025 18:20все добре з іграми в лінуксі
Новости
Последние статьи и обзоры
AMD пообіцяла, що ігрові оптимізації для Radeon RX 5000 та RX 6000 виходитимуть залежно від потреб ринку
-
erkins007
Member
-
OldGoodGames
Member
так, а самі ви що використовуєте?tornadox: ↑ 03.11.2025 18:20все добре з іграми в лінуксіerkins007: ↑ 03.11.2025 04:20 На линуксе там своя атмосфера, Линукс это не для игр вещь
дядя вилізай трохи зі своєї печери, займайся саморозвитком![]()
Відправлено через 4 хвилини 1 секунду:
деяим це подобається, це нагадує секс але з компом, задоволення отримуєш коли після безсонної ночі гра нарешті запустилася і в неї навіть можна грати... але через п'ять хвилин мозок шукає секса в ішій позі де б що знову підналаштувати, і так по колу...erkins007: ↑ 03.11.2025 18:26Если вы любите возится с протонами, эмуляторами и играть в угадайку запустится ли условный Батлфилд или нет в принципе тогда даtornadox: ↑ 03.11.2025 18:20все добре з іграми в лінуксі
-
tornadox
Member
erkins007
для мульти-плеєра завжди краще мати консоль, менший шанс зустріти чітерів з DMA якому фіолетово наскільки круто звучить античіт, і так на консолях можна грати з клавіатури і мишки в популярні шутери.
На протоні запускається 97% сучасних ігор з абсолютно конкурентною продуктивністю. На протоні працюють всі нові рушії. А отже якщо ти мамкіна кібєркотлета, то і лінукс в тебе не буде встановлений.
вийди на вулицю, може там зустрінеш половинку щоб розказати про свої еротичні фантазії
По темі не маєш чого сказати, лише нісенітниці.
для мульти-плеєра завжди краще мати консоль, менший шанс зустріти чітерів з DMA якому фіолетово наскільки круто звучить античіт, і так на консолях можна грати з клавіатури і мишки в популярні шутери.
На протоні запускається 97% сучасних ігор з абсолютно конкурентною продуктивністю. На протоні працюють всі нові рушії. А отже якщо ти мамкіна кібєркотлета, то і лінукс в тебе не буде встановлений.
Васян вилазь зі свого танкуOldGoodGames: ↑ 03.11.2025 20:26деяим це подобається, це нагадує секс але з компом, задоволення отримуєш коли після безсонної ночі гра нарешті запустилася і в неї навіть можна грати... але через п'ять хвилин мозок шукає секса в ішій позі де б що знову підналаштувати, і так по колу...
зайди в профіль подивися
-
OldGoodGames
Member
tornadox: ↑ 03.11.2025 21:29 зайди в профіль подивися
якось грубо для любителя опенсорсВасян вилазь зі свого танкувийди на вулицю, може там зустрінеш половинку щоб розказати про свої еротичні фантазії
мені не потрібна половинка, коли мені потрібен секс(у гарному сенсі) я вмикаю лінукс на окремому пк
а які проблеми робити це на Лінуксі?Віндовс лише для мережевих та онлайн ігор.
Ви як ентузіаст використовуєте Лінукс як хоббі або працюєте/заробляєте з його допомогою?
-
tornadox
Member
ось дослідження про токсичність опенсорс коммюніті https://www.cmu.edu/news/stories/archiv ... ine-forums і ще https://tylercipriani.com/blog/2023/01/ ... -toxicity/
а що ви там таке робите на лінуксі що у вас постійно "секс"? справді цікаво. Сучасне ядро зараз має підтримку заліза піврічної давності з моменту виходу. Звісно якісь екзотичні китайські PCI плати чи юсб донгли можуть і не завестися без драйвера, але й зараз ситуація кардинально відрізняється від того що було 15 років назад.OldGoodGames: ↑ 03.11.2025 23:43 мені не потрібна половинка, коли мені потрібен секс(у гарному сенсі) я вмикаю лінукс на окремому пк![]()
Вартість розробки являється номер один проблемою,OldGoodGames: ↑ 03.11.2025 23:43а які проблеми робити це на Лінуксі?
https://tulach.cc/the-issue-of-anti-cheat-on-linux/ - ось трішки більше пояснень
професійно + хоббі (SBC, сервери)OldGoodGames: ↑ 03.11.2025 23:43 Ви як ентузіаст використовуєте Лінукс як хоббі або працюєте/заробляєте з його допомогою?
-
OldGoodGames
Member
не не виправдання, це не добре насправді, ви схожі на типового лорівцяtornadox: ↑ 04.11.2025 12:58ось дослідження про токсичність опенсорс коммюніті https://www.cmu.edu/news/stories/archiv ... ine-forums і ще https://tylercipriani.com/blog/2023/01/ ... -toxicity/
тестую десктоп лінукси на старому пк, це пекельно іноді особливо з запуском старих ігорtornadox: ↑ 04.11.2025 12:58а що ви там таке робите на лінуксі що у вас постійно "секс"? справді цікаво. Сучасне ядро зараз має підтримку заліза піврічної давності з моменту виходу. Звісно якісь екзотичні китайські PCI плати чи юсб донгли можуть і не завестися без драйвера, але й зараз ситуація кардинально відрізняється від того що було 15 років назад.OldGoodGames: ↑ 03.11.2025 23:43 мені не потрібна половинка, коли мені потрібен секс(у гарному сенсі) я вмикаю лінукс на окремому пк![]()
тоді зрозуміло, якщо для серверів лінукс це саме воно, тоді для як десктопа лінукс не готовий від слова зовсімtornadox: ↑ 04.11.2025 12:58професійно + хоббі (SBC, сервери)OldGoodGames: ↑ 03.11.2025 23:43 Ви як ентузіаст використовуєте Лінукс як хоббі або працюєте/заробляєте з його допомогою?
-
tornadox
Member
аргументуйте, адже з ваших слів таке враження що ви пишете про якийсь https://reactos.org/
ну от і маємо корінь проблеми, старий пк та старі ігри. І одне і друге є вже проблемою, так як для запуску ігор відеокарта бажано має мати вулкан 1.3+, а ігри хоча би підтримку сучасного дірект ікс.OldGoodGames: ↑ 04.11.2025 13:07 тестую десктоп лінукси на старому пк, це пекельно іноді особливо з запуском старих ігор![]()
Розробники практично не орієнтується на старі системи, є ентузіасти, які працюють над Sarek https://github.com/pythonlover02/Proton-Sarek
Я і сам пробував ради експерименту бавитися зі старим залізом, але швидко зрозумів що воно того не вартує.
Наприклад в моєму сервері (в профайлі) є R9 270 2GB яка ще може запускати деякі сучасні невибагливі ігри.
Але в лінуксі мені геть не сподобалося продуктивність карти, IOMMU звісно працює і доволі гарно, але зараз практично кожен серйозний античіт видасть вам за це бан.
Під старий ПК саме краще взяти якийсь tiny10.
ви самі це почали якраз в тоні лорівцяOldGoodGames: ↑ 04.11.2025 13:07не не виправдання, це не добре насправді, ви схожі на типового лорівця
-
OldGoodGames
Member
аргумени Ви і сами перелічили, підтримка старого заліза, старі ігори... часто/густо після оновленя десктопа юзер залишається з неробочою системою... щоб користуватись Лінуксом на десктопі потрібні більші технічні знання ніж на Вєндіtornadox: ↑ 04.11.2025 14:10аргументуйте, адже з ваших слів таке враження що ви пишете про якийсь https://reactos.org/
так, це проблема, але проблема самого Лінукса бо під Вєндой усе працює, як старе так і новеtornadox: ↑ 04.11.2025 14:10ну от і маємо корінь проблеми, старий пк та старі ігри. І одне і друге є вже проблемою, так як для запуску ігор відеокарта бажано має мати вулкан 1.3+, а ігри хоча би підтримку сучасного дірект ікс.OldGoodGames: ↑ 04.11.2025 13:07 тестую десктоп лінукси на старому пк, це пекельно іноді особливо з запуском старих ігор![]()
я розумію що в розробників Лінукса не має такої кількості ресурсів як у розробників Вєнди, але де ж геніальність Лінуксоделов? Навіщо усе прибивати намертво до версій системних бібліотек? Бо я не можу мати не оновлену(під старий пк наприклад) систему і новий софт.tornadox: ↑ 04.11.2025 14:10 Розробники практично не орієнтується на старі системи, є ентузіасти, які працюють над Sarek https://github.com/pythonlover02/Proton-Sarek
Я і сам пробував ради експерименту бавитися зі старим залізом, але швидко зрозумів що воно того не вартує.
Наприклад в моєму сервері (в профайлі) є R9 270 2GB яка ще може запускати деякі сучасні невибагливі ігри.
Але в лінуксі мені геть не сподобалося продуктивність карти, IOMMU звісно працює і доволі гарно, але зараз практично кожен серйозний античіт видасть вам за це бан.
Під старий ПК саме краще взяти якийсь tiny10.
можливо, бо багато там сидів, але закинув ще у 2021, бо в Україні на тему Лінкса немає сайтів/форумів аналогічних лоу, це стосується і оверСРУ, хобот, 4пда, хабра, та багатьох інших ресурсів в яких немає аналогів в Україні, поки нажаль.tornadox: ↑ 04.11.2025 14:10ви самі це почали якраз в тоні лорівцяOldGoodGames: ↑ 04.11.2025 13:07не не виправдання, це не добре насправді, ви схожі на типового лорівця
-
dr-kart
Member
никакой угадайки/возни/бубнотанцев. Все из моего списка нормально работает. Как native linux, так и через proton.erkins007: ↑ 03.11.2025 18:26Если вы любите возится с протонами, эмуляторами и играть в угадайку запустится ли условный Батлфилд или нет в принципе тогда даtornadox: ↑ 03.11.2025 18:20все добре з іграми в лінуксі
AMD GPU + KDE wayland

-
tornadox
Member
OldGoodGames
Аргументи про старе залізо — це абсурд. Якраз Linux рятує ті ПК, які Windows 10/11 поховала, і досі підтримує 32-бітні збірки, де проблем нуль. З "неробочою системою після оновлення" — теж байка. У мене Fedora з 2020 року живе і жодного разу не падала. Сучасні дистрибутиви стабільніші за Windows. Проблема старих ігор не в Linux, а в старих античітах і DRM (SecuROM, SafeDisc). Якщо є NoCD, то і проблем нема. Складність користування? Це міф. Зараз кожен дистр має нормальний пакетний менеджер, де ставиш будь-який додаток. Для домашнього використання від Windows нічим не відрізняється. По факту, аргументи висмоктані з пальця.
Казати, що "під Віндою усе працює", — це неправда. Спробуй запустити старі ігри на Він 11 — теж матимеш клопіт. Linux — це ядро. За ігри відповідає Proton — це геніальний сторонній пакет, який запускає більшість Windows-ігор. Проблема з дистрибутивами є, так, їх багато, але є ж і ігрові збірки, наприклад WinesapOS. А що до "геніальності Лінуксоделов": саме контроль версій бібліотек робить Linux стабільним та безпечним, а не тим хаосом, що ми маємо у Windows із "DLL Hell". Якщо потрібен новий софт на старій системі — використовуй Flatpak/Snap, які включають залежності. Тобто, проблема висмоктана з пальця.
Те, що в Win7 нема DX12, а Win11 вимагає Secure Boot + TPM 2.0 для нормального геймінгу — це не турбує? Microsoft змушує купувати нове залізо. Лінукс же дає свободу. І щодо ресурсів: вас у Google забанили чи переклад недоступний? Є купа ресурсів англійською, а ви вимагаєте українських аналогів 4PDA, який про піратство в першу чергу. Інформація є, вона просто децентралізована. Питання в тому, що вас цікавить. До речі, у мене зараз Mac M4 Pro, і там Crossover (платний Wine) запускає великий % Windows-ігор без танців. Це ще раз доводить, що справа не в Linux.
Аргументи про старе залізо — це абсурд. Якраз Linux рятує ті ПК, які Windows 10/11 поховала, і досі підтримує 32-бітні збірки, де проблем нуль. З "неробочою системою після оновлення" — теж байка. У мене Fedora з 2020 року живе і жодного разу не падала. Сучасні дистрибутиви стабільніші за Windows. Проблема старих ігор не в Linux, а в старих античітах і DRM (SecuROM, SafeDisc). Якщо є NoCD, то і проблем нема. Складність користування? Це міф. Зараз кожен дистр має нормальний пакетний менеджер, де ставиш будь-який додаток. Для домашнього використання від Windows нічим не відрізняється. По факту, аргументи висмоктані з пальця.
Казати, що "під Віндою усе працює", — це неправда. Спробуй запустити старі ігри на Він 11 — теж матимеш клопіт. Linux — це ядро. За ігри відповідає Proton — це геніальний сторонній пакет, який запускає більшість Windows-ігор. Проблема з дистрибутивами є, так, їх багато, але є ж і ігрові збірки, наприклад WinesapOS. А що до "геніальності Лінуксоделов": саме контроль версій бібліотек робить Linux стабільним та безпечним, а не тим хаосом, що ми маємо у Windows із "DLL Hell". Якщо потрібен новий софт на старій системі — використовуй Flatpak/Snap, які включають залежності. Тобто, проблема висмоктана з пальця.
Те, що в Win7 нема DX12, а Win11 вимагає Secure Boot + TPM 2.0 для нормального геймінгу — це не турбує? Microsoft змушує купувати нове залізо. Лінукс же дає свободу. І щодо ресурсів: вас у Google забанили чи переклад недоступний? Є купа ресурсів англійською, а ви вимагаєте українських аналогів 4PDA, який про піратство в першу чергу. Інформація є, вона просто децентралізована. Питання в тому, що вас цікавить. До речі, у мене зараз Mac M4 Pro, і там Crossover (платний Wine) запускає великий % Windows-ігор без танців. Це ще раз доводить, що справа не в Linux.
-
Dremjke
Member
Хіба що у мірку лінуксоїдних сектантів.tornadox: ↑ 06.11.2025 18:08Казати, що "під Віндою усе працює", — це неправда.
Jedi Knight Academy чудово працює на win11. Під лінуксом не змінюється розподільна здатність екрану + мишка не захотіла працювати. Стім версія.tornadox: ↑ 06.11.2025 18:08Спробуй запустити старі ігри на Він 11 — теж матимеш клопіт.
В Battlefield 6 чи Valorant я не зможу пограти на Linux ніяк і це точно не проблема гравців чи розробників.
Свободу сидіти та колупатися з численними багами та глюками. Після слів про свободу в принципі далі можна не читати.tornadox: ↑ 06.11.2025 18:08Лінукс же дає свободу
Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
У представників секти лінукс-геймінгу девіз по життю - "нас мало, но мы в тельняшках".erkins007: ↑ 03.11.2025 18:26Если вы любите возится с протонами, эмуляторами и играть в угадайку запустится ли условный Батлфилд или нет в принципе тогда да
-
tornadox
Member
На Свічі нема ні БФ6, ні Валорант, що не заважає йому продаватися як гарячі пиріжки, 10 лямів за 4 місяці. https://www.overclockers.ua/ua/news/nin ... ion-sales/Dremjke: ↑ 06.11.2025 19:08В Battlefield 6 чи Valorant я не зможу пограти на Linux ніяк
а хто по твоєму займається розробкою античитів? святий дух?Dremjke: ↑ 06.11.2025 19:08і це точно не проблема гравців чи розробників.
немаю жодних проблем з Steam Deck, що я роблю не так? Включив, запустив гру. Сторонні магазини і піратки теж без проблем.Dremjke: ↑ 06.11.2025 19:08 Свободу сидіти та колупатися з численними багами та глюками.
всі сучасні рушії мають повну підтримку в протоні, сектант це якраз той хто не визнає що є альтернативаDremjke: ↑ 06.11.2025 19:08Хіба що у мірку лінуксоїдних сектантів.
твій коментар в принципі можна і не читати, корисної інформації нуль, звичайний хейтерDremjke: ↑ 06.11.2025 19:08Після слів про свободу в принципі далі можна не читати.