AMD пообіцяла, що ігрові оптимізації для Radeon RX 5000 та RX 6000 виходитимуть залежно від потреб ринку

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

tornadox: 03.11.2025 18:20все добре з іграми в лінуксі
Если вы любите возится с протонами, эмуляторами и играть в угадайку запустится ли условный Батлфилд или нет в принципе тогда да
OldGoodGames
Member

tornadox: 03.11.2025 18:20
erkins007: 03.11.2025 04:20 На линуксе там своя атмосфера, Линукс это не для игр вещь
все добре з іграми в лінуксі

дядя вилізай трохи зі своєї печери, займайся саморозвитком :D
так, а самі ви що використовуєте? ;)

Відправлено через 4 хвилини 1 секунду:
erkins007: 03.11.2025 18:26
Если вы любите возится с протонами, эмуляторами и играть в угадайку запустится ли условный Батлфилд или нет в принципе тогда да
деяим це подобається, це нагадує секс але з компом, задоволення отримуєш коли після безсонної ночі гра нарешті запустилася і в неї навіть можна грати... але через п'ять хвилин мозок шукає секса в ішій позі де б що знову підналаштувати, і так по колу... :)
tornadox
Member

erkins007
для мульти-плеєра завжди краще мати консоль, менший шанс зустріти чітерів з DMA якому фіолетово наскільки круто звучить античіт, і так на консолях можна грати з клавіатури і мишки в популярні шутери.

На протоні запускається 97% сучасних ігор з абсолютно конкурентною продуктивністю. На протоні працюють всі нові рушії. А отже якщо ти мамкіна кібєркотлета, то і лінукс в тебе не буде встановлений.
OldGoodGames: 03.11.2025 20:26деяим це подобається, це нагадує секс але з компом, задоволення отримуєш коли після безсонної ночі гра нарешті запустилася і в неї навіть можна грати... але через п'ять хвилин мозок шукає секса в ішій позі де б що знову підналаштувати, і так по колу... :)
Васян вилазь зі свого танку :D вийди на вулицю, може там зустрінеш половинку щоб розказати про свої еротичні фантазії :super:
По темі не маєш чого сказати, лише нісенітниці.
OldGoodGames: 03.11.2025 20:26так, а самі ви що використовуєте? ;)
зайди в профіль подивися
OldGoodGames
Member

tornadox: 03.11.2025 21:29 зайди в профіль подивися
Васян вилазь зі свого танку :D вийди на вулицю, може там зустрінеш половинку щоб розказати про свої еротичні фантазії :super:
По темі не маєш чого сказати, лише нісенітниці.
якось грубо для любителя опенсорс :)
мені не потрібна половинка, коли мені потрібен секс(у гарному сенсі) я вмикаю лінукс на окремому пк :)
Віндовс лише для мережевих та онлайн ігор.
а які проблеми робити це на Лінуксі?

Ви як ентузіаст використовуєте Лінукс як хоббі або працюєте/заробляєте з його допомогою?
tornadox
Member

OldGoodGames: 03.11.2025 23:43якось грубо для любителя опенсорс :)
ось дослідження про токсичність опенсорс коммюніті https://www.cmu.edu/news/stories/archiv ... ine-forums і ще https://tylercipriani.com/blog/2023/01/ ... -toxicity/
OldGoodGames: 03.11.2025 23:43 мені не потрібна половинка, коли мені потрібен секс(у гарному сенсі) я вмикаю лінукс на окремому пк :)
а що ви там таке робите на лінуксі що у вас постійно "секс"? справді цікаво. Сучасне ядро зараз має підтримку заліза піврічної давності з моменту виходу. Звісно якісь екзотичні китайські PCI плати чи юсб донгли можуть і не завестися без драйвера, але й зараз ситуація кардинально відрізняється від того що було 15 років назад.
OldGoodGames: 03.11.2025 23:43а які проблеми робити це на Лінуксі?
Вартість розробки являється номер один проблемою,
https://tulach.cc/the-issue-of-anti-cheat-on-linux/ - ось трішки більше пояснень
OldGoodGames: 03.11.2025 23:43 Ви як ентузіаст використовуєте Лінукс як хоббі або працюєте/заробляєте з його допомогою?
професійно + хоббі (SBC, сервери)
OldGoodGames
Member

tornadox: 04.11.2025 12:58
OldGoodGames: 03.11.2025 23:43якось грубо для любителя опенсорс :)
ось дослідження про токсичність опенсорс коммюніті https://www.cmu.edu/news/stories/archiv ... ine-forums і ще https://tylercipriani.com/blog/2023/01/ ... -toxicity/
не не виправдання, це не добре насправді, ви схожі на типового лорівця :)
OldGoodGames: 03.11.2025 23:43 мені не потрібна половинка, коли мені потрібен секс(у гарному сенсі) я вмикаю лінукс на окремому пк :)
а що ви там таке робите на лінуксі що у вас постійно "секс"? справді цікаво. Сучасне ядро зараз має підтримку заліза піврічної давності з моменту виходу. Звісно якісь екзотичні китайські PCI плати чи юсб донгли можуть і не завестися без драйвера, але й зараз ситуація кардинально відрізняється від того що було 15 років назад.
тестую десктоп лінукси на старому пк, це пекельно іноді особливо з запуском старих ігор :)
OldGoodGames: 03.11.2025 23:43 Ви як ентузіаст використовуєте Лінукс як хоббі або працюєте/заробляєте з його допомогою?
професійно + хоббі (SBC, сервери)
тоді зрозуміло, якщо для серверів лінукс це саме воно, тоді для як десктопа лінукс не готовий від слова зовсім :)
tornadox
Member

OldGoodGames: 04.11.2025 13:07тоді для як десктопа лінукс не готовий від слова зовсім :)
аргументуйте, адже з ваших слів таке враження що ви пишете про якийсь https://reactos.org/
OldGoodGames: 04.11.2025 13:07 тестую десктоп лінукси на старому пк, це пекельно іноді особливо з запуском старих ігор :)
ну от і маємо корінь проблеми, старий пк та старі ігри. І одне і друге є вже проблемою, так як для запуску ігор відеокарта бажано має мати вулкан 1.3+, а ігри хоча би підтримку сучасного дірект ікс.
Розробники практично не орієнтується на старі системи, є ентузіасти, які працюють над Sarek https://github.com/pythonlover02/Proton-Sarek
Я і сам пробував ради експерименту бавитися зі старим залізом, але швидко зрозумів що воно того не вартує.
Наприклад в моєму сервері (в профайлі) є R9 270 2GB яка ще може запускати деякі сучасні невибагливі ігри.
Але в лінуксі мені геть не сподобалося продуктивність карти, IOMMU звісно працює і доволі гарно, але зараз практично кожен серйозний античіт видасть вам за це бан.
Під старий ПК саме краще взяти якийсь tiny10.
OldGoodGames: 04.11.2025 13:07не не виправдання, це не добре насправді, ви схожі на типового лорівця :)
ви самі це почали якраз в тоні лорівця
OldGoodGames
Member

tornadox: 04.11.2025 14:10
OldGoodGames: 04.11.2025 13:07тоді для як десктопа лінукс не готовий від слова зовсім :)
аргументуйте, адже з ваших слів таке враження що ви пишете про якийсь https://reactos.org/
аргумени Ви і сами перелічили, підтримка старого заліза, старі ігори... часто/густо після оновленя десктопа юзер залишається з неробочою системою... щоб користуватись Лінуксом на десктопі потрібні більші технічні знання ніж на Вєнді
OldGoodGames: 04.11.2025 13:07 тестую десктоп лінукси на старому пк, це пекельно іноді особливо з запуском старих ігор :)
ну от і маємо корінь проблеми, старий пк та старі ігри. І одне і друге є вже проблемою, так як для запуску ігор відеокарта бажано має мати вулкан 1.3+, а ігри хоча би підтримку сучасного дірект ікс.
так, це проблема, але проблема самого Лінукса бо під Вєндой усе працює, як старе так і нове
tornadox: 04.11.2025 14:10 Розробники практично не орієнтується на старі системи, є ентузіасти, які працюють над Sarek https://github.com/pythonlover02/Proton-Sarek
Я і сам пробував ради експерименту бавитися зі старим залізом, але швидко зрозумів що воно того не вартує.
Наприклад в моєму сервері (в профайлі) є R9 270 2GB яка ще може запускати деякі сучасні невибагливі ігри.
Але в лінуксі мені геть не сподобалося продуктивність карти, IOMMU звісно працює і доволі гарно, але зараз практично кожен серйозний античіт видасть вам за це бан.
Під старий ПК саме краще взяти якийсь tiny10.
я розумію що в розробників Лінукса не має такої кількості ресурсів як у розробників Вєнди, але де ж геніальність Лінуксоделов? Навіщо усе прибивати намертво до версій системних бібліотек? Бо я не можу мати не оновлену(під старий пк наприклад) систему і новий софт.
OldGoodGames: 04.11.2025 13:07не не виправдання, це не добре насправді, ви схожі на типового лорівця :)
ви самі це почали якраз в тоні лорівця
можливо, бо багато там сидів, але закинув ще у 2021, бо в Україні на тему Лінкса немає сайтів/форумів аналогічних лоу, це стосується і оверСРУ, хобот, 4пда, хабра, та багатьох інших ресурсів в яких немає аналогів в Україні, поки нажаль.
dr-kart
Member

erkins007: 03.11.2025 18:26
никакой угадайки/возни/бубнотанцев. Все из моего списка нормально работает. Как native linux, так и через proton.
AMD GPU + KDE wayland
Изображение
tornadox
Member

OldGoodGames
Аргументи про старе залізо — це абсурд. Якраз Linux рятує ті ПК, які Windows 10/11 поховала, і досі підтримує 32-бітні збірки, де проблем нуль. З "неробочою системою після оновлення" — теж байка. У мене Fedora з 2020 року живе і жодного разу не падала. Сучасні дистрибутиви стабільніші за Windows. Проблема старих ігор не в Linux, а в старих античітах і DRM (SecuROM, SafeDisc). Якщо є NoCD, то і проблем нема. Складність користування? Це міф. Зараз кожен дистр має нормальний пакетний менеджер, де ставиш будь-який додаток. Для домашнього використання від Windows нічим не відрізняється. По факту, аргументи висмоктані з пальця.

Казати, що "під Віндою усе працює", — це неправда. Спробуй запустити старі ігри на Він 11 — теж матимеш клопіт. Linux — це ядро. За ігри відповідає Proton — це геніальний сторонній пакет, який запускає більшість Windows-ігор. Проблема з дистрибутивами є, так, їх багато, але є ж і ігрові збірки, наприклад WinesapOS. А що до "геніальності Лінуксоделов": саме контроль версій бібліотек робить Linux стабільним та безпечним, а не тим хаосом, що ми маємо у Windows із "DLL Hell". Якщо потрібен новий софт на старій системі — використовуй Flatpak/Snap, які включають залежності. Тобто, проблема висмоктана з пальця.

Те, що в Win7 нема DX12, а Win11 вимагає Secure Boot + TPM 2.0 для нормального геймінгу — це не турбує? Microsoft змушує купувати нове залізо. Лінукс же дає свободу. І щодо ресурсів: вас у Google забанили чи переклад недоступний? Є купа ресурсів англійською, а ви вимагаєте українських аналогів 4PDA, який про піратство в першу чергу. Інформація є, вона просто децентралізована. Питання в тому, що вас цікавить. До речі, у мене зараз Mac M4 Pro, і там Crossover (платний Wine) запускає великий % Windows-ігор без танців. Це ще раз доводить, що справа не в Linux.
Dremjke
Member

tornadox: 06.11.2025 18:08Казати, що "під Віндою усе працює", — це неправда.
Хіба що у мірку лінуксоїдних сектантів.
tornadox: 06.11.2025 18:08Спробуй запустити старі ігри на Він 11 — теж матимеш клопіт.
Jedi Knight Academy чудово працює на win11. Під лінуксом не змінюється розподільна здатність екрану + мишка не захотіла працювати. Стім версія.
В Battlefield 6 чи Valorant я не зможу пограти на Linux ніяк і це точно не проблема гравців чи розробників.
tornadox: 06.11.2025 18:08Лінукс же дає свободу
Свободу сидіти та колупатися з численними багами та глюками. Після слів про свободу в принципі далі можна не читати.

Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
erkins007: 03.11.2025 18:26Если вы любите возится с протонами, эмуляторами и играть в угадайку запустится ли условный Батлфилд или нет в принципе тогда да
У представників секти лінукс-геймінгу девіз по життю - "нас мало, но мы в тельняшках".
tornadox
Member

Dremjke: 06.11.2025 19:08В Battlefield 6 чи Valorant я не зможу пограти на Linux ніяк
На Свічі нема ні БФ6, ні Валорант, що не заважає йому продаватися як гарячі пиріжки, 10 лямів за 4 місяці. https://www.overclockers.ua/ua/news/nin ... ion-sales/
Dremjke: 06.11.2025 19:08і це точно не проблема гравців чи розробників.
а хто по твоєму займається розробкою античитів? святий дух?
Dremjke: 06.11.2025 19:08 Свободу сидіти та колупатися з численними багами та глюками.
немаю жодних проблем з Steam Deck, що я роблю не так? Включив, запустив гру. Сторонні магазини і піратки теж без проблем.
Dremjke: 06.11.2025 19:08Хіба що у мірку лінуксоїдних сектантів.
всі сучасні рушії мають повну підтримку в протоні, сектант це якраз той хто не визнає що є альтернатива
Dremjke: 06.11.2025 19:08Після слів про свободу в принципі далі можна не читати.
твій коментар в принципі можна і не читати, корисної інформації нуль, звичайний хейтер :)
Ответить