Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

Вот что пишет GPT по поводу Панамы:

Почему у роутеров с регионом Панама самый сильный сигнал Wi-Fi

Если в настройках роутера выбрать регион Panama, сигнал становится заметно мощнее, а зона покрытия — шире. Это связано не с особенностями устройства, а с различиями в радиочастотных нормах между странами.

В большинстве регионов максимальная мощность Wi-Fi строго ограничена. В Европе (ETSI) разрешено до 20 dBm (100 мВт) на частоте 2.4 ГГц и до 23 dBm (200 мВт) на 5 ГГц. В США (FCC) допустимо до 30 dBm (1 Вт) на 2.4 ГГц и около 30–33 dBm на 5 ГГц. Украина и страны СНГ следуют европейским ограничениям — обычно 20 dBm и 23 dBm соответственно.

В Панаме действует куда более мягкий регламент. Национальный регулятор ASEP (Autoridad Nacional de los Servicios Públicos) разрешает мощность до 30 dBm (1 Вт) на 2.4 ГГц и до 36 dBm (4 Вт) в диапазоне 5 ГГц (5150–5250 МГц). Это фактически максимальные значения, допустимые международными стандартами Wi-Fi.

Поэтому прошивка роутера с регионом Panama не ограничивает передатчик программно, и модуль работает на пределе возможностей — примерно 28–30 dBm на 2.4 ГГц и 30–33 dBm на 5 ГГц. Разница в 6–10 dBm даёт в несколько раз большую излучаемую мощность и до 50 % большее покрытие при тех же условиях.

Использование такого режима в странах с другими нормами формально нарушает местные стандарты и может создавать помехи. Однако именно благодаря отсутствию ограничений панамский регион считается самым мощным для Wi-Fi-устройств.
Volf54321
Member

Підкажіть нормальний роутер до 2000грн вай фай 6
Тп лінк арчер норм?
Bruno Banani
Member

Volf54321
Xiaomi ax3000t, cudy wr3000h, xiaomi ax3200, linksys e8450, mx4200 (olx), asus ax52 pro.
Sanьka
Member

Bruno Banani: 04.11.2025 09:26Но если вы любите переплачивать за спокойствие — без проблем.
Якби я не любив переплачувати, то влетів би на 7к грн. із здохшими мега якісним Лінксісом 9600, який на момент купівлі був їх топовим споживчим роутером.
А так кожен сам вирішує. Б/в є смисл брати тоді, коли це супер дешево.
Ekz0rcyst: 04.11.2025 07:51Sanьka
Все так, але не зовсім. В старших моделях, "обв'язка" чипсету з більш якісних компонентів.
Я брав саму старшу модель на той час MR9600.
І 2 роки гарантії (як на коробці) давав лише Портатив. Тому там і придбав.
Побудований на Квалкомі, типу круто.
Але здох. Портативівці обсмоктували його з півтора місяці, але скрипучи зубами повернули гроші бо як вони сказали там проблема в залізі.
А я зрозумів, що купуючи щось недешеве, краще щоб була гарантія, бо все залізо робиьтся одним китайцем просто в різні зміни :gigi:
jamesbond: 04.11.2025 09:04теж так подумав і замовив асус через 3-х річну гарантію
І в мене тепер 2 Асуса ;)
З.і. доречі якщо комусь хочеться копатись в налаштуваннях, то по зручності інтерфейсу і його функціоналу Асус навіть краще ніж Лінксіс 9600.
Bruno Banani
Member

Sanьka
Админка самая приятная у кинетиков с большим отрывом
afhpwnd
Member

Scoffer: 04.11.2025 10:47
afhpwnd: 04.11.2025 06:45в мене на Аудієенсі при переході з ROS6 на ROS7 значно падає рівень сигналу і це ніяк не виправляється. Тому по сьогодні сиджу на ROS6
"Як у всіх" це ж не обов'язково краще ніж було))) ROS6 дозволяє ставити tx-power скільки вивозе залізо, ROS7 скільки регіональний ліміт.
З інтернетів:
спойлер

Код: Выделить всё

:local Text
:foreach C in=[/console/inspect as-value path=interface,wifi,radio,reg-info,country request=completion] do={
if ($C->"show") do {
   :local S ($C->"completion")
   if ($S~"\"") do {set S [:pick $S 1 ([:len $S]-1)]}
   set Text "$Text$S;$[:tostr ([/interface/wifi/radio reg-info 0 country=$S as-value]->"ranges")]\n"}}
/file add name="CountryWiFi.txt" contents=$Text

Код: Выделить всё

:execute file="countries.txt" script={
    :foreach tmp in=[/console/inspect as-value path=interface,wifi,radio,reg-info,country request=completion] do={
        :if ($tmp->"show") do={
            :local country ($tmp->"completion");
            :if ($country ~ "^\".+\"\$") do={ :set country [:pick $country 1 ([:len $country] - 1)]; };
            :put ("COUNTRY: ".$country); /interface/wifi/radio/reg-info number=0 country=$country;
        };
    };
Пишуть шо Панама має одну з самих зашкварних потужностей :rotate:
В мне версія для американського ринку і там окрім Америки чи Канади нічого вибрати не можна B-)
SashkoS
Member

afhpwnd: 05.11.2025 11:52 версія для американського ринку
Подивиться назву моделі у розділі Routerboard чи є там індекс US, бо на сайті виробника не вказано що є окрема аппаратна версія у ціє моделі. Як що індексу немає то прошивка за допомогою нетінстал встановить міжнародну прошивку. Особисто я спробував би перепрошити навіть якщо індекс є. У міжнародній прошивці є Superchannal.
afhpwnd
Member

SashkoS: 06.11.2025 08:54
Подивиться назву моделі у розділі Routerboard чи є там індекс US, бо на сайті виробника не вказано що є окрема аппаратна версія у ціє моделі. Як що індексу немає то прошивка за допомогою нетінстал встановить міжнародну прошивку. Особисто я спробував би перепрошити навіть якщо індекс є. У міжнародній прошивці є Superchannal.
в тому й річ, що Аудієнса було 2 версії і в мене саме та, що обрізана. Апаратно вони однакові. Прошивка через нетінстал нічого не даає ))
SashkoS
Member

afhpwnd: 06.11.2025 09:30 в мене саме та, що обрізана.
Цікаво глянути у дамп флешкі :shuffle:
tablestikus
Member

Scoffer
Member

tablestikus
Якось слабувато. 12-28В POE це взагалі куди і з якого року? З 92го? AX2400 на три антени теж ні про що, мегабіт 600 на ноуті в кращому випадку.
Взагалі мікрот останнім часом щодо заліза відверто розчаровує.
dv_matrix
Member

Slavon84: 02.11.2025 09:57 Міцного пива і здоров'я. Порадьте повноцінний 4g роутер під Vodafone. Щоб просто топ за свої гроші. Щоб виглядав як роутер, антени там всякі сторчать і все таке. Вельми дякую B-)
Перепробував багато роутера під сім Але це топ. Tenda 5g03. Витягує з мережі все що можна, вміє агрегацію всіх вишок що бачить. Люди знімали до 500 мбіт від оператора по 4g. Максимальний Cat. + Перспектива на 5g.
спойлер
P.s. Якщо цікаво буду скоро продавати, награвся. Пишіть в особисті. Адекватна ціна :super:
artko
Member

Scoffer: 06.11.2025 17:3812-28В POE це взагалі куди і
типовий passive poe мікроту. для чого? так вони написали, живити другий мікрот або свіч, якщо треба. щоб дротів меньше.
Scoffer: 06.11.2025 17:38AX2400 на три антени теж ні про що, мегабіт 600 на ноуті в кращому випадку
ax 2 chain х 80mhz - 900мбіт вивозить, не проблема. а там три.

тут ще флешку не зекономили, та усб порт поставили. схоже, латвійці схаменулися та викотили нарешті заміну ac2.
SashkoS
Member

artko: 07.11.2025 08:50 латвійці схаменулися та викотили нарешті заміну ac2.
Ні, це пряма заміна Hap ac
PS Вони ще анонсували таку ж модель але з GPON
Slavon84
Member

dv_matrix, цікаво, але ціна на нього конєшно :spy:
afhpwnd
Member

SashkoS: 06.11.2025 08:54
Подивиться назву моделі у розділі Routerboard
RBD25G-5HPacQD2HPnD
а ось фото з етикетки, та що на ньому наклеєна
спойлер
IMG_20251107_185835450_HDR.jpg
і ще про це написано в мануалі))
https://help.mikrotik.com/docs/spaces/U ... 6/Audience
tablestikus
Member

Scoffer: 06.11.2025 17:38 tablestikus
Якось слабувато. 12-28В POE це взагалі куди і з якого року? З 92го? AX2400 на три антени теж ні про що, мегабіт 600 на ноуті в кращому випадку.
Взагалі мікрот останнім часом щодо заліза відверто розчаровує.
У них воно з покон віків таке. І розраховане воно в першу чергу на їх точки тоступу та інші мікротіки.
artko
Member

тим часом виявилось, що роутери keenetic (вони ж netcraze у рф) таки мають бекдор в собі і оновлюються вендором незалежно від бажання користувача(так, навіть якщо це явно вимкнуто користувачем) :)
ще і не соромляться про це явно писати.
спойлер
https://keenetic.com/global/security?la ... neticos-43
Scoffer
Member

Ekz0rcyst
Шо там твій r730? Доїхав?
Avenger80
Member

artko
Оно же: https://habr.com/ru/news/967370/
Хотя я сам обновил и без этого и пароль не в три символа был. :) Но а с другой стороны, тот же TP-Link и др. вообще забьют болт на это всё дело - взламывайте, не стесняйтесь... :) Мне кажется, что каждый производитель роутеров имеет такую возможность на самом деле в коммерческом ПО, ну кроме, конечно, самостоятельно собранной OpenWRT.
Ответить