AMD пообіцяла, що ігрові оптимізації для Radeon RX 5000 та RX 6000 виходитимуть залежно від потреб ринку

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

kairo: 02.11.2025 23:49Чому Пан Відьмак не купує нові карти АМД
Потому что он для себя открыл генератор и ему 35 родных фпс норм.

Отправлено спустя 8 минут 27 секунд:
Mozdev: 02.11.2025 23:57Яких саме технологій немає у АМД, окрім Ray tracing та Path tracing, які застосовуються у іграх?
Частично нормального апскейлера - внедрение фср4 идёт крайне туго, нормального генератора полностью - фср4 генератор уже почти год как в планах, нормального антилага, реконструкции лучей вообще нет в принципе.
Добавим к этому худший кодировщик(для того же ВР это критично), отсутствие возможности запустить кучу софта на куде, печальную производительность в ИИ и рабочих задачах, а также драйверную поддержку - у нвидиа прекращается поддержка карт 2016 года, у АМД 2020.

Лично для меня все эти недостатки не оправдывают экономию в десяток процентов.
Не говоря уже о том что уже какое поколение у АМД нет конкурента хх90 картам от нвидиа в принципе
Geinz21
Member

OldGoodGames: 03.11.2025 00:37
Mozdev: 02.11.2025 23:57
Яких саме технологій немає у АМД, окрім Ray tracing та Path tracing, які застосовуються у іграх?
cuda, оптимізація дров під старі апі та анріал енжн наприклад
Справедливости ради, оптимизаций под древние апи ни у кого сейчас нет и если есть желание запустить старые игры, DXVK становится лучшим другом. Проверено на обоих лагерях.
Mozdev
Member

Mozdev: 02.11.2025 23:57
Яких саме технологій немає у АМД, окрім Ray tracing та Path tracing, які застосовуються у іграх?
оптимізація дров під старі апі
Що саме не працює ?
Старі ігри, або старі графічні та інші технології погано оптимізовані?
анріал енжн
Фігово оптимізований і на nvidia, бо він сам фіговий.

Я не просто так цікавлюся в мене досі були переважно карти від Nvidia, є тільки одна карта ATI Radeon X800 GTO.
Я знаю що очікувати від Nvidia на лінуксі зокрема.
В мене згоріла Geforce 1080ti і я шукаю заміну ( я не кваплюсь з цим бо в мене є ще GTX 460 :rotate: ).
Тому і цікавлюся як з цим справи у АМД та підтримкою драйверів особливо на Лінукс.
Бо драйвери на для ATI Radeon X800 GTO, свого часу були коряві і то м'яко кажучи( особливо коряві були для лінукс :gigi: ), але з того моменту дуже багато часу пройшло
і я сподіваюсь є зміни на краще, бо раніше я не розглядав амд як карту до купівлі, а зараз досить складне фінансове становище з різних причин, тому витрачати багато коштів
на нову відеокарту я не хочу, з цієї причини і розглядаю усі варіанти в тому числі Інтел( але що до інтел в мене великі сумніви знаючи як вони люблять дропати супорт). B-)
DXVK становится лучшим другом
+1
DXVK не панацея але як рішення деяких проблем, до того ж він не тільки для лінукс.
erkins007
Member

Mozdev: 03.11.2025 03:49та підтримкою драйверів особливо на Лінукс.
На линуксе там своя атмосфера, Линукс это не для игр вещь
OldGoodGames
Member

Geinz21: 03.11.2025 02:28
Справедливости ради, оптимизаций под древние апи ни у кого сейчас нет и если есть желание запустить старые игры, DXVK становится лучшим другом. Проверено на обоих лагерях.
ну суджу по тому, що коли була в мене rx580 на неї дуже погано йшли ігори дх9 + ue3 engine просто на деяких місцях у іграх просаджувався фпс, і це не одинокий випадок зі старими іграми був, той же dgvoodo оптимізований на нвідію бо у автора нвідія і коли я запитав чому в мене білі текстури у ігрі він відповів, що нічого не знає про радеони бо в нього наідія, потім підтримка у блендері, на якому просто не працювало прискорення на rx580 бо увесть 3д софт орієнтований на cuda, так там є зараз підтримка червоного аналога куди але то схоже на костиль, у ігорах також я вимушений був вигадувати різні костилі щоб працювало як слід накшталт dxvk.

Відправлено через 22 хвилини 48 секунд:
Mozdev: 03.11.2025 03:49
оптимізація дров під старі апі
Що саме не працює ?
Старі ігри, або старі графічні та інші технології погано оптимізовані?
анріал енжн
Фігово оптимізований і на nvidia, бо він сам фіговий.

Я не просто так цікавлюся в мене досі були переважно карти від Nvidia, є тільки одна карта ATI Radeon X800 GTO.
Я знаю що очікувати від Nvidia на лінуксі зокрема.
В мене згоріла Geforce 1080ti і я шукаю заміну ( я не кваплюсь з цим бо в мене є ще GTX 460 :rotate: ).
Тому і цікавлюся як з цим справи у АМД та підтримкою драйверів особливо на Лінукс.
Бо драйвери на для ATI Radeon X800 GTO, свого часу були коряві і то м'яко кажучи( особливо коряві були для лінукс :gigi: ), але з того моменту дуже багато часу пройшло
і я сподіваюсь є зміни на краще, бо раніше я не розглядав амд як карту до купівлі, а зараз досить складне фінансове становище з різних причин, тому витрачати багато коштів
на нову відеокарту я не хочу, з цієї причини і розглядаю усі варіанти в тому числі Інтел( але що до інтел в мене великі сумніви знаючи як вони люблять дропати супорт). B-)
DXVK становится лучшим другом
+1
DXVK не панацея але як рішення деяких проблем, до того ж він не тільки для лінукс.
на склількі мені відомо підримка Радеонів у вільних драйверах набагато краща ніж у Нвідії на Лінуксі,
проте у нвідії є пропрієтарні дрова під Лінукс, але там не усе гарно з Wayland(новий графічний сервер), і знову але бо можна використовувати старий але надійний х11,
дивлячись що ви хочите більше робити під Лінуксом працювати або грати?
у Лінуксах є зараз ігрові сучасні дистрибутіви типу Nobara, PoP!_os, bazzite, усе можна випробувати у live iso без встановлення але треба качати образ з драверами під карту нвідія чи амд.
Зазвичай під Лінікс люди беруть Радеони, саме через більш відкриту політику Амд у технологіях і драйверах, але що і як буде працювати прицільно у вашій ігрі або софті треба дивитись самому або питати у профільних сабреддітах.

ps про анріал енджин відповів у попередньому пості, можу додати, що rx580 на він10 працював гірше ніж 3060 у анріал 3 та 4, на рх580 були міся де дуже сильно падав фпс
artko
Member

Mozdev: 03.11.2025 03:49Тому і цікавлюся як з цим справи у АМД та підтримкою драйверів особливо на Лінукс.
краще, ніж у nvidia. воно просто працює і все. (драйвер є у ядрі)
erkins007: 03.11.2025 04:20На линуксе там своя атмосфера, Линукс это не для игр вещь
нормально грається. (виключення - деякі онлайн проекти, де розробники не захотіли давати дозвіл антічиту). більш того, сумісність зі старими проектами буває кращою, ніж на windows 11
Геральт
Member

erkins007: 03.11.2025 02:24
kairo: 02.11.2025 23:49Чому Пан Відьмак не купує нові карти АМД
Потому что он для себя открыл генератор и ему 35 родных фпс норм.
Та краще вже 70 кадрів з генератором, ніж 60 на апскейлі.
А пан Відьмак після GTX1000 тільки карти АМД і купує.
kairo
Member

Геральт: 03.11.2025 08:33Та краще вже 70 кадрів з генератором, ніж 60 на апскейлі.
Ммм, желейне керування від 40 фпс + генератор. Ці артефакти, особливо на таких низьких ФПС...
ziben
Junior

doc-oc: 01.11.2025 12:33 Грешным делом задумывался о покупке 9070XT. Спасибо, больше никогда даже думать не буду о том, чтоб рассматривать красные карты к покупке :idea:
Представляю лица владельцев 6900/6950XT :eek:
Цікаво що я втратив карту купив ще 2021 році і досі все чудово грається ))
Geinz21
Member

OldGoodGames: 03.11.2025 06:52 ну суджу по тому, що коли була в мене rx580 на неї дуже погано йшли ігори дх9 + ue3 engine просто на деяких місцях у іграх просаджувався фпс, і це не одинокий випадок зі старими іграми був, той же dgvoodo оптимізований на нвідію бо у автора нвідія і коли я запитав чому в мене білі текстури у ігрі він відповів, що нічого не знає про радеони бо в нього наідія, потім підтримка у блендері, на якому просто не працювало прискорення на rx580 бо увесть 3д софт орієнтований на cuda, так там є зараз підтримка червоного аналога куди але то схоже на костиль, у ігорах також я вимушений був вигадувати різні костилі щоб працювало як слід накшталт dxvk.
По своему опыту с 3070 скажу, что сталкивался ровно с теми же проблемами. Из древнего, что играл: GTA4 (там без DXVK даже делать нечего, увы), Splinter Cell Теория Хаоса мерцания теней с текстурами. Чуть посвежее: FF15 и AC Odyssey постоянные статтеры на директе, Hitman 2 рандомные краши. Почти всё решил как раз за счет DXVK. По софту ничего не скажу, но мне слава богу с 3д графикой работать не требуется, потому на эту поляну даже не лезу.
Nouriel
Member

OldGoodGames: 03.11.2025 00:37cuda, оптимізація дров під старі апі та анріал енжн наприклад
а шо за дивна технологія оптимізація? шо за дивна технологія апі? та і я шось не бачу відставання в уе5
erkins007
Member

Геральт: 03.11.2025 08:33Та краще вже 70 кадрів з генератором, ніж 60 на апскейлі.
Неа, и близко нет. 70 с генератором это 35 родных кадров а значит привет артефакты и инпут лаг, особенно если генератор программный мусор.
При апскейле же важно входное разрешение, а не входной фпс и 60 после апскейлера если это длсс качество например ничем не будут отличаться от натива.

Отправлено спустя 1 минуту 25 секунд:
Nouriel: 03.11.2025 13:13та і я шось не бачу відставання в уе5
Тесты любой игры откройте и увидите. На примере 5070ти/9700хт это отлично видно
Геральт
Member

erkins007: 03.11.2025 15:42 длсс качество например ничем не будут отличаться от натива.
Халва, халва ©
erkins007
Member

Геральт: 03.11.2025 15:46Халва, халва
Ну естественно для человека, который видел только программный фср это фантастика.
Найдите товарища с картами зелёных и протестируйте сами, раз обзорам не верите.
Геральт
Member

erkins007
Так вже. DLSS (q) на 4K виглядав гірше, ніж натив в QHD. 4К натив буде виглядати ще краще.
Були й інші порівняння, лінь шукати.
erkins007
Member

Геральт: 03.11.2025 16:12DLSS (q) на 4K виглядав гірше, ніж натив в QHD
Вы же в курсе что для длсс качество исходное изображение это как раз таки 2к?)
Оно даже в теории не может быть как у вас в фантазиях)))
Геральт
Member

erkins007
В теорії не може, а на практиці є. Магія
спойлер
Жартую. В теорії також може, якщо нативні пікселі в різні сторони розтягувати при не кратному збільшенні. От при perf, теоретично, можна розтягнути "в лоб", замінючи один піксель двома. А при 66% там вже думати треба. Мабуть алгоритм справляється недостатньо добре, а може користувач 4k в повзунках заблудився і покоцав навіть свій натив. Факт залишається фактом, dlss (q) на 4k виглядав менш чітким, ніж натив на QHD
OldGoodGames
Member

Nouriel: 03.11.2025 13:13
OldGoodGames: 03.11.2025 00:37cuda, оптимізація дров під старі апі та анріал енжн наприклад
а шо за дивна технологія оптимізація? шо за дивна технологія апі? та і я шось не бачу відставання в уе5
мається на увазі взагалі, по моєму досвіду червоні програмні технології поки працюють гірше за технології зелених, нажаль
erkins007
Member

Геральт: 03.11.2025 17:09Мабуть алгоритм справляється недостатньо добре, а може користувач 4k в повзунках заблудився і покоцав навіть свій натив. Факт залишається фактом, dlss (q) на 4k виглядав менш чітким, ніж натив на QHD
Да, да, так себя и успокаивай
tornadox
Member

erkins007: 03.11.2025 04:20 На линуксе там своя атмосфера, Линукс это не для игр вещь
все добре з іграми в лінуксі

дядя вилізай трохи зі своєї печери, займайся саморозвитком :D
Ответить