Вакансія: скдальник пк у м.Київ

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

Avenger80: 01.11.2025 17:42
_VlaD_: 01.11.2025 17:32Так хто працювати буде?
Студенты и школьники старших классов, в общем, категория - около 18-22 лет.
Тому схоже вакансія і актуальна постійно, бо кваліфікованих робітників за такі умови не знайти і тєкучка.

Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
_VlaD_: 01.11.2025 18:38
Я видел эту новость на многих каналах, но убежден что это фэйк.
Какая бы не была .опа там у них в азиях, они не поедут туда где война.
Ибо, хуже войны ничего быть не может.
Проще .опу в Ганге помыть, чем тут, думая чтобы ее дроном не оторвало.
Бо нащо їм їхати до нас, якщо можна поїхати в ситу європу де і грошей побільше.

Відправлено через 54 секунди:
DDt: 01.11.2025 19:24
Aleksandr1973: 01.11.2025 18:15Нормально собрать 1 комп район 3 часов а то и больше
нуууу, если мы говорим не за VIP комп с ЛГБТ подсветкой водянкой и всем остальным, офисный системник собирается на потоке за 30мин
Так тут наче мова про ігрові компи з гарним кабель-менеджментом, тюнінгом системи, тестами і т.д.
GreenMile
Member

_VlaD_: 31.10.2025 18:16 Будь-який збиральник компів засуне огірок в банку, але не кожен професійний засовувач огірків збере комп. :gigi:
Мене навчили збирати компи, коли я ще в школі вчився, про що мова взагалі? Це був період 386/486 і перших пнів. Тоді було набагато більше варіантів напартачити з кінцям, наприклад, проц можна було вставити як завгодно в чотирьох позиціях в сокет, ага, живлення мамки складалось із двох окремих кос, які можна було вставити з точністю до навпаки. Первинні налаштування на платі виставляли джамперами, можна було на платі неправильно виставити напругу ядра проца (бідні ММХ-проци, яким давали 5В замість 2,8В на ядро), соджики в відяху можна вставити неправильно, можна було зламати кристал проца АМД при застібанні кулера. І так далі і тому подібне.
Зараз все для тупих: проц влазить тільки в одному положенні, живлення мамки можна вставити лише одним чином, нічого попередньо виставляти не потрібно - біос за вас все сам зробить. Вам не треба виставляти мастер/слейв дейвайс на шлейфі, завантаження ОС не залежить від того, в який порт на платі включений ХДД - натикали в сата/М.2 куди красиво влізло і все, порядок підключення ні на що не впливає (ну окрім рейду, який також мало кому треба в побутових ПК). І у вас є ЮТЮБ, бляха, щось не знаєте в мить загуглили і подивились як. Вся ваша робота - зайти в біос, налаштувати дату і включити ХМР, на цьому все, ПК працює, готов до продажу.

Будь ласка, не розказуйте як це складно і яка це прямо офігенська наука - зібрати сучасний комп :facepalm:
Всякі примудрості починаються коли є бажання разгону, даунвольту, твіку пам'яті і так далі, але це не задача ЗБИРАЛЬНИКА компів, там цим ніхто не знаймається і не має займатись.

Як там було: раніше в інструкцйій користувача на автомобіль писали як налаштувати карбюратор і відругулювати зазори клапанів, а зараз - що не можна пити антифриз (с) :apes:
Avenger80
Member

GreenMile
Но мороки всё равно много. И, кстати, помните, наверное и сейчас такое есть - нанести термопасту - столько то гривен, вставить ОЗУ - столько то... В мастерских, в магазинах... Вроде бы плёвое дело - вставить ОЗУ - а стоит денег - любой чих оплачивать надо. Просто одним это интересно всё - собирать, делать своими руками, а другому - я лучше заплачу - и мне соберут, я знаю, что это легко, но влом - и так во всём - есть для этого обученные люди. :)
Последний раз редактировалось Avenger80 01.11.2025 22:19, всего редактировалось 1 раз.
Alex646
Member

GreenMile: 01.11.2025 21:50 Будь ласка, не розказуйте як це складно і яка це прямо офігенська наука - зібрати сучасний комп :facepalm:
Всякі примудрості починаються коли є бажання разгону, даунвольту, твіку пам'яті і так далі, але це не задача ЗБИРАЛЬНИКА компів, там цим ніхто не знаймається і не має займатись.
Це ви все розказуєте з висоти свого досвіду. Зараз проста людина, яка попереднього досвіду з технікою не мала, навряд чи візьметься збирати комп сама. Теми з траблами типу "зібрав комп - не працює!" також показує, що для новачків не все так просто.
Avenger80
Member

Alex646: 01.11.2025 22:18Це ви все розказуєте з висоти свого досвіду. Зараз проста людина, яка попереднього досвіду з технікою не мала, навряд чи візьметься збирати комп сама. Теми з траблами типу "зібрав комп - не працює!" також показує, що для новачків не все так просто.
Ага, особенно когда все компоненты стоят дорого - для некоторых людей страшно что-то напортачить - руки из ж... именно в этом, зато к примеру программист от Бога, но во всём остальном руки из одного места. :)
Ortyomko
Member

Avenger80: 01.11.2025 22:17 GreenMile
Но мороки всё равно много. И, кстати, помните, наверное и сейчас такое есть - нанести термопасту - столько то гривен, вставить ОЗУ - столько то... В мастерских, в магазинах... Вроде бы плёвое дело - вставить ОЗУ - а стоит денег - любой чих оплачивать надо.
та любой работе есть морока. за это и платят деньги. собрать комп, по моему личному убеждению, и тут меня не переубедят, это и интереснее и легче, чем отработать смену в маке или на консервном заводе или НП/ОККО/АТБ, общаясь с людьми, при сопоставимых ЗП.
GreenMile
Member

Alex646: 01.11.2025 22:18
GreenMile: 01.11.2025 21:50 Будь ласка, не розказуйте як це складно і яка це прямо офігенська наука - зібрати сучасний комп :facepalm:
Це ви все розказуєте з висоти свого досвіду. Зараз проста людина, яка попереднього досвіду з технікою не мала, навряд чи візьметься збирати комп сама. Теми з траблами типу "зібрав комп - не працює!" також показує, що для новачків не все так просто.
Мова не про досвід, а про те, що, якщо навіть дитину навчили збирати набагато складніші ПК, то зараз дорослу людину навчити - проблем взагалі нуль.
Всі розказують, що мовляв, власний комп збирали тиждень, я теж збирав тиждень, бо роблю це раз в 10 років зараз і страждаю перфекціонізмом. А коли ти їх збираєш кожен день і не для себе, то рука вже набита і все набагато швидше іде.
Alex646
Member

Ortyomko: 01.11.2025 22:22 общаясь с людьми, при сопоставимых ЗП.
Ну да, общаться с людьми - это всегда тот еще п...ц. :insane:
Filabatya
Member

єдине що складне це кнопку включення ресету ці піни маленькі лед підсвітки правильно на мамці підключити :rolleyes:
можливо вони тепер вже йдуть блоками(колодками) по пару штук відразу :idea:
Последний раз редактировалось Filabatya 01.11.2025 22:34, всего редактировалось 1 раз.
Ortyomko
Member

Alex646: 01.11.2025 22:32
Ortyomko: 01.11.2025 22:22 общаясь с людьми, при сопоставимых ЗП.
Ну да, общаться с людьми - это всегда тот еще п...ц. :insane:
именно поэтому я ушёл с банка в бизнес)
Filabatya: 01.11.2025 22:33 єдине що складне це кнопку включення ресету ці піни маленькі лед підсвітки правильно на мамці підключити :rolleyes:
:D 100%
GreenMile
Member

Avenger80: 01.11.2025 22:17 GreenMile
Но мороки всё равно много. И, кстати, помните, наверное и сейчас такое есть - нанести термопасту - столько то гривен, вставить ОЗУ - столько то... В мастерских, в магазинах... Вроде бы плёвое дело - вставить ОЗУ - а стоит денег - любой чих оплачивать надо. Просто одним это интересно всё - собирать, делать своими руками, а другому - я лучше заплачу - и мне соберут, я знаю, что это легко, но влом - и так во всём - есть для этого обученные люди. :)
Так зараз життя змінилось, то за совка вважалось, що будь-який чоловік мав і вміти паяти, і капіталити двигун жигулів в гаражі, і плитку класти, і дачу побудувати і так далі (оце я такий, мені все було цікаво самому зробити). Зараз це нафіг не впало нікому, бо цінності змінились. Ну от навіщо мені самому класти плитку 1,5 місяці і при цьому я ще накуплю обладнання на купу грошей, якщо найманий плиточник це зробить за тиждень, а вартість його послуг я зароблю на своїй основній роботі ну нехай за 3 тижні? Те саме і з ПК, людям яким це не цікаво простіще заплатити за збірку та й по тому.
Геральт
Member

Filabatya: 01.11.2025 22:33 єдине що складне це кнопку включення ресету ці піни маленькі лед підсвітки правильно на мамці підключити :rolleyes:
можливо вони тепер вже йдуть блоками(колодками) по пару штук відразу :idea:
Якось був свідком як власник комп. магазину шпетив таких от складальників "з вулиці", тоді ще проци без кришки були. Скололи кристал.
Раз особисто замастив пастою ноги проца при заміні башти. Почистити не складно, якщо знаєш як.
Знайомий взяв NVMe під якийсь дешман атлон, якому ліній бракувало і той NVMe чи не запускався чи глючив, вже не згадаю.
Новенька материнка разом з новим процом глючили, бо боксовий кулер мав такий притиск, що аж материнку гнув.
І це так...тільки те, що на думку спало. Та й в кожного таких історій вагон. Якби все нове залізяччя працювало з коробки, то не треба було б гарантії. А діагностика проблеми може бути досить складною і вимагає досвіду.

зі. так, в деяких материнках йде колодка. Спочатку дротики в колодку, а потім колодку в материнку.
Ortyomko: 01.11.2025 22:22 собрать комп, по моему личному убеждению, и тут меня не переубедят, это и интереснее и легче
Будь-яка однотипна робота набридає. Але якщо на заводі хоча б якісь перспективи теоретично є, то вирости зі збиральника пк можна хіба що в досвідченого збиральника пк :)

До речі,
оце
Изображение
вже трохи ближе )
Ну, але може в них не 2-3 на день, а більше
Hotspur
Member

GreenMile: 01.11.2025 21:50Будь ласка, не розказуйте як це складно і яка це прямо офігенська наука - зібрати сучасний комп
люди регулярно палять ЦП карти БП. просто теми почитай.
GreenMile
Member

Hotspur: 10.11.2025 01:05
GreenMile: 01.11.2025 21:50Будь ласка, не розказуйте як це складно і яка це прямо офігенська наука - зібрати сучасний комп
люди регулярно палять ЦП карти БП. просто теми почитай.
І що далі? Вибачте, ми зараз говоримо про вакансію на роботу, а не про те, що кожна кухарка обов'язково має вміти зібрати ПК. Цілком логічно, що умовний Альваро, який спалив 3090, бо зробив саме те, що ПРЯМИМ ТЕКСТОМ писали не робити - не підходить на цю вакансію, проте, можливо з нього вийде добрий копірайтер чи менеджер з продажу. Зумери взагалі вже головою поїхали :facepalm:
Ответить