Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
corruptedflesh
Member

Radio Bay: 31.10.2025 03:14 Відправлено через 1 хвилину 45 секунд:
corruptedflesh: 31.10.2025 02:03зайти на ринок відносно доступними цінами... спочатку
Але там дещо інший ринок, американський та планка інща. Тому я не раз говорив, не беріть дешевий Китай, беріть Шііти
з мого досвіду з смсл, то і не дуже дешевий китай - так собі))
ага, я б відар взяв, да.

Відправлено через 16 хвилин 35 секунд:
Martix: 31.10.2025 02:46 К WiiM AMP Pro давно присматриваюсь, хороший девайс :up: . Но пока не до неё :weep: .
я не дуже впевнений в підсилювачах їхніх. як універсальний доступний комбайн - воно наче і ок, а так-то клас д на популярних ті чіпах, але думаю реалізація краще ніж в чіфі на тих самих чіпах.

Відправлено через 9 хвилин 57 секунд:
зайшов на сайт, виявляється є апка під шиндовс. не дарма версія 0.2 і приписочка бета, щось воно якесь кривувате, хоча мобільні навпаки норм.
зумери під мабілачки робили (хоча та апка на компі і не треба)
StTechnik
Member

Шо то как то много сатанизма в теме :-)
Тем временем я похожу выбрал себе ЦАП на замену своему Audinst DX1. И это будет... Это будет... Нет. не FiiO K15\17.
Это будет Topping DX5 II. :)
Hotspur
Member

нічого не скажу
Radio Bay
Member

corruptedflesh: 31.10.2025 10:48з мого досвіду з смсл, то і не дуже дешевий китай - так собі
Я у Дакмастера на демці чув SMSL-SU1, от то трешак, він реально повільшіше грає, ніж сусідні. Як це взагалі можна у продашен пустити? Вони що не слухають, що випускають? Не дають інженерні розробки на тест? У самих слухалка не працює? Це системна проблема, вони не роблять девайчси для музики. З дорожче не зустрічаься, але відгук почув. Я б взагалі з конторами, які роблять такі навіть дешеві не зв'язувався.
corruptedflesh: 31.10.2025 10:48я не дуже впевнений в підсилювачах їхніх
Також, от нема довіри, що вона, наприклад, Діни качне. Я б взяв бі цапа/стрімера та усь окремо, але може людина бачає компактного рішення. Різні бувають потреби.
MSiAventador
Member

StTechnik: 31.10.2025 11:32 Шо то как то много сатанизма в теме :-)
Тем временем я похожу выбрал себе ЦАП на замену своему Audinst DX1. И это будет... Это будет... Нет. не FiiO K15\17.
Это будет Topping DX5 II. :)
Порівнювати ось це
Изображение
з К17 було б ... необачно.
З К15 вже можно, через призму ціни, 14К проти 25К.

Відправлено через 10 хвилин 29 секунд:
Судячи з обговорення тут https://www-audiosciencereview-com.tran ... x_tr_hl=uk вбудований БЖ - стрьомний.
А у К15 завжди можно доустановити окремий зовнішній...
Думаю краще купувати цей Топінг не на Алішці, а у нас , щоб якась гарантія була.

Відправлено через 9 хвилин 13 секунд:
Але більше за БЖ мене стрьомає ось ця фраза з тірдауна Топінга:
У лівому середньому куті знаходиться ЦАП ES9018, який генерує аналоговий аудіосигнал, а потім надсилає його на процесор Synwit, розташований нижче. Мікросхема Synwit використовуватиме вбудований 12-бітний АЦП для перетворення його назад у цифровий сигнал та виконання обчислення FFT .
Враховуючи що аналогових входів девайс не має, це означає невимикаємий ланюг USB ->ЦАП ES9018 -> АЦП -> ЦАП 2хES9039 перетворення.... :rotate:
corruptedflesh
Member

Radio Bay: 31.10.2025 14:34 Вони що не слухають, що випускають? Не дають інженерні розробки на тест? У самих слухалка не працює?
нашо слухати, якщо є графіки і рейтинг у аміра на аср. :D
Z440_User
Member

MSiAventador: 31.10.2025 15:18 Але більше за БЖ мене стрьомає ось ця фраза з тірдауна Топінга:
У лівому середньому куті знаходиться ЦАП ES9018, який генерує аналоговий аудіосигнал, а потім надсилає його на процесор Synwit, розташований нижче. Мікросхема Synwit використовуватиме вбудований 12-бітний АЦП для перетворення його назад у цифровий сигнал та виконання обчислення FFT .
Враховуючи що аналогових входів девайс не має, це означає невимикаємий ланюг USB ->ЦАП ES9018 -> АЦП -> ЦАП 2хES9039 перетворення.... :rotate:
Єм.... synwit swm34svet6 що на фото це ARM Cortex-M33 з 8мб ОЗУ, і жодної згадки про вбудований АЦП...
Radio Bay
Member

corruptedflesh: 31.10.2025 15:27нашо слухати, якщо є графіки і рейтинг у аміра на аср
Та ото ж :)
MSiAventador: 31.10.2025 15:18USB ->ЦАП ES9018 -> АЦП -> ЦАП 2хES9039 перетворення....
Ой, напевной так цокотить поліпше і всі думають, що то детальність. Топінги завжди любили рафінований звук, демки цього вже бачив, як завжди :insane:
Ostin
Member

А в чому суть такого едіфаєр-стайл перетворення? Якось аж не віриться...
Z440_User
Member

Знайшов китайський даташит на synwit swm34svet6, його ЦАП/АЦП то не про звук, то про отримання аналогового сигналу від датчиків та обладнання для вимірювання або ще якихось сервісних функцій, та видачу аналогового сигналу для керування всяким аналоговим обладнанням, тобто мова зовсім не про звук.
Так що скоріш за все, зв'язка ЦАП ES9018 -> synwit swm34svet6 -> ЦАП 2хES9039 це мова про щось сервісне накшталт калібрування чи якогось керування, а не про звук. Треба дивитися далі по схемі...
UPD: так, дуже схоже що логіка наступна: цифровий сигнал через ЦАП ES9018 стає аналоговим, synwit swm34svet6 щось вимірює/контролює та надсилає команди керування на 2ЦАП х ES9039 які вже приймають участь в звуковідтворенні. Тобто ЦАП ES9018+synwit swm34svet6 це сервісна частина для ES9039.
Последний раз редактировалось Z440_User 31.10.2025 16:59, всего редактировалось 2 раза.
Radio Bay
Member

Z440_User: 31.10.2025 16:34це мова про щось сервісне накшталт калібрування чи якогось керування
Типа рум коррекшен, але без рум?
StTechnik
Member

MSiAventador
Порівнювати ось це
Настолько все равно, что аж неудобно :)
Z440_User
Member

Radio Bay, додав вище в свою відповідь.
Radio Bay
Member

Z440_User: 31.10.2025 16:48додав вище в свою відповідь
Жестяк, я б не купив таке
corruptedflesh
Member

я знову нагадаю про підсилювачі crown xls drivecore2, який отримує аналог, конвертує в цифру, дсп там щось робить, конвертує в аналог і віддає на чіпи підсилення.
комусь подобається, комусь ні.
хтось каже що фу забагато перетворень... а потім самі те саме роблять іншими девайсами навіть не знаючи шо там це відбувається)

до речі віім ультра має фоно вхід, але він його оцифровує і обробляє, але що воно грає не перевіряв, та й нема чим. але який сенс в програвачі, якщо оцифрувати те що він грає?
MSiAventador
Member

Z440_User: 31.10.2025 16:34 Знайшов китайський даташит на synwit swm34svet6, його ЦАП/АЦП то не про звук, то про отримання аналогового сигналу від датчиків та обладнання для вимірювання або ще якихось сервісних функцій, та видачу аналогового сигналу для керування всяким аналоговим обладнанням, тобто мова зовсім не про звук.
Так що скоріш за все, зв'язка ЦАП ES9018 -> synwit swm34svet6 -> ЦАП 2хES9039 це мова про щось сервісне накшталт калібрування чи якогось керування, а не про звук. Треба дивитися далі по схемі...
UPD: так, дуже схоже що логіка наступна: цифровий сигнал через ЦАП ES9018 стає аналоговим, synwit swm34svet6 щось вимірює/контролює та надсилає команди керування на 2ЦАП х ES9039 які вже приймають участь в звуковідтворенні. Тобто ЦАП ES9018+synwit swm34svet6 це сервісна частина для ES9039.
І який чип синхронізує параллельну роботу ES9018 та 2хES9039 ?
Може ES9018 -> synwit swm34svet6 відповідає за красиві стрілочки і якась особлива синхронізація не потрібна ?
StTechnik
Member

MSiAventador
Може ES9018 -> synwit swm34svet6 відповідає за красиві стрілочки
Да за параметрический эквалайзер оно отвечает. Он встроенный там. Берешь например готовый настроенный профиль под конкретные уши с RThings или от другой лаборатории - и через ПО туда запихиваешь. Это в каждом обзоре описано в принципе. Именно поэтому там лишнее преобразование.
Z440_User
Member

MSiAventador, там 99% логіка в тому, що ES9039 це те що займається саме звуком який ви чуєте. На мікросхемі окрім вхід, вихід, живлення - є ще виводи і треба дивитися datasheet що вона ще вміє і як воно керується.
ES9018 паралельно з ES9039 теж робить перетворення на аналог, але її вивід не йде у звуковий тракт, він йде на ацп swm34svet6 який щось там робить та видає керуючі команди на ES9039.

Через цей swm34svet6 дуже часто в автомагнітолах зроблено крутилки/джойстики керування (використання його ацп), рух екранів які ховаються, управління електронними регуляторами тембру/гучності (цап), стрибаючі полоски еквалайзерів і таке інше...

UPD, такі да, мікроконтролер swm34svet6 потрібен для керування ES9039 по шині i2s
Последний раз редактировалось Z440_User 31.10.2025 19:41, всего редактировалось 1 раз.
Radio Bay
Member

Скильки не влухав топінги, вони були не про музику, а про звуки
MSiAventador
Member

Ну що панове комбайнери, кому свіженький китайський комбайн без ЦАПа :gigi:
https://www.aliexpress.com/item/1005010 ... in_prod%3A
Ответить