Підкажіть будь ласка.
Є ноут асер з 11 чи 12 інтел цпу модель не памятаю точно, чи є яка універсальна програма для він11 яка зможе виставити ліміт заряду батареї на рівні 80% при живленні ноута від електромережі за для того щоб зберегти життя батареї?
acersense каже що не підтримує цю модель.
Новости
Последние статьи и обзоры
ліміт заряду батареї ноутбука при живленні від електромережі
-
OldGoodGames
Member
-
Евгений King
Member
Якщо виробник не заклав цю функцію в ноут - то ніякі чарівні програмки не допоможуть.
-
Georgin
Member
OldGoodGames
Так а хіба в BIOS (вкладка 'Power' чи 'Battery' чи щось подібне) такої опції немає? Я думав, ці налаштування є у ноутах від будь-якого вендора. Зазвичай, це 3 пресети і опція мануального налаштування.
Ноутів Acer в мене не було, але практично у всіх Dell така опція є, можна навіть по кожному дню тижня і навіть по годинах різні рівні заряду виставити.
P.S. Якщо знайдете таки ці налаштування, то раджу виставити старт на 50%, фініш на 85% - це оптимум для збереження батареї при роботі від мережі, наскільки я зміг нагуглити.
Так а хіба в BIOS (вкладка 'Power' чи 'Battery' чи щось подібне) такої опції немає? Я думав, ці налаштування є у ноутах від будь-якого вендора. Зазвичай, це 3 пресети і опція мануального налаштування.
Ноутів Acer в мене не було, але практично у всіх Dell така опція є, можна навіть по кожному дню тижня і навіть по годинах різні рівні заряду виставити.
P.S. Якщо знайдете таки ці налаштування, то раджу виставити старт на 50%, фініш на 85% - це оптимум для збереження батареї при роботі від мережі, наскільки я зміг нагуглити.
-
FirstTDM
Member
Нет. Чудес не бывает, чтобы не писали на разных форумах...OldGoodGames: ↑ 29.10.2025 19:33чи є яка універсальна програма для він11 яка зможе виставити ліміт заряду батареї на рівні 80% при живленні ноута від електромережі за для того щоб зберегти життя батареї?
Отправлено спустя 4 минуты 53 секунды:
Ну да... прямо в Dell Power Manager: Режим "Primarily AC Use" (Преимущественно от сети): ограничивает заряд батареи до ~80%, снижая износ., но это же никак не универсальная прога под вин 11Georgin: ↑ 29.10.2025 20:04у всіх Dell така опція є
-
Georgin
Member
FirstTDM
Не потрібно ніяких додаткових деллпаверменеджерів і керування з ОС - просто увімкнути один раз в BIOS і все.
І от нюанс - НЕ ВИКОРИСТОВУЙТЕ 'Primarily AC Use', на ньому купа людей і погоріла. А потім ці люди жаліються, що батарея всеодно зносилася швидко.
У цього режиму є велика проблема - у нього старт зарядки починається десь біля 70-75% і батарея постійно смикається на заряд-розряд.
Кращє виставити вручну так, як я написав раніше.
Не потрібно ніяких додаткових деллпаверменеджерів і керування з ОС - просто увімкнути один раз в BIOS і все.
І от нюанс - НЕ ВИКОРИСТОВУЙТЕ 'Primarily AC Use', на ньому купа людей і погоріла. А потім ці люди жаліються, що батарея всеодно зносилася швидко.
У цього режиму є велика проблема - у нього старт зарядки починається десь біля 70-75% і батарея постійно смикається на заряд-розряд.
-
OldGoodGames
Member
Дякую!Georgin: ↑ 29.10.2025 20:16 FirstTDM
Вмене тільки віддалений доступ до ноута.
Тобто карще за все вручну вмикати/вимикати?
-
Georgin
Member
OldGoodGames
Так надійніше, тому що Ви самі виставляєте параметри, а не сподіваєтесь на порядність виробників
Так надійніше, тому що Ви самі виставляєте параметри, а не сподіваєтесь на порядність виробників
-
LVladislavchik
Member
OldGoodGames
На сайті виробника глянути б що є з доступного ПЗ, але з моєї практики все що програмне може через одне місце працювати, банально налаштування збиваються коли ноут зі сну виходить, тому тут тільки особисто тестувати.
На сайті виробника глянути б що є з доступного ПЗ, але з моєї практики все що програмне може через одне місце працювати, банально налаштування збиваються коли ноут зі сну виходить, тому тут тільки особисто тестувати.
-
Евгений King
Member
А сенс?LVladislavchik: ↑ 30.10.2025 09:34 OldGoodGames
Аналогічного роду фічі Acer завіз в девайси відносно недавно, здається тільки від 2023р мобільнро ряду, у автора девайс 99% не підтримує це, бо аби підтримував - цієї теми не було б)