Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

tablestikus: 29.10.2025 10:16Перевірив драйвер монітора і дійсно вони кудись ділися, накатив з оф.сайта - отаке тепер
Ага... вижу... теперь всё правильно и канонично: VESA DiplayHDR 400 True Black (1.1)

Имхо, для полного счастья можно включить VRR, но я точно не знаю как ведет себя при этом B580
tablestikus
Member

FirstTDM: 29.10.2025 14:04
tablestikus: 29.10.2025 10:16Перевірив драйвер монітора і дійсно вони кудись ділися, накатив з оф.сайта - отаке тепер
Ага... вижу... теперь всё правильно и канонично: VESA DiplayHDR 400 True Black (1.1)

Имхо, для полного счастья можно включить VRR, но я точно не знаю как ведет себя при этом B580
Та я щось не бачу сенсу вмикати собі VRR
FirstTDM
Member

tablestikus: 29.10.2025 15:15Та я щось не бачу сенсу вмикати собі VRR
Так я и не настаиваю... просто G-Sync от NVIDIA работает великолепно и картинка стабильная, плавная, без разрывов... если все игры обеспечивают фпс больше 240Гц, то и включать ничего не надо... ну а в реальности имеем 80-260 фпс на свежих ААА играх...
Gold_Star
Member

Розривів без VRR не видно, але в іграх зі 100+ фпс зображення в динаміці не матиме відповідного наповнення та плавності кадрів
Vpupkin
Member

FirstTDM
Видавив зі свого шматка пластику заявлені 1300ніт.
спойлер
Изображение
FirstTDM
Member

Vpupkin: 29.10.2025 22:22Видавив зі свого шматка пластику заявлені 1300ніт.
Круто! Впечатляюще! :up:
Vpupkin
Member

FirstTDM: 29.10.2025 22:38Круто! Впечатляюще!
Та таке собі, мало б працювати з коробки, але LG казли тому прийшлося станцювати збубном.
Castaman
Member

Вітаю шановні, підбираю собі монітора, та натрапив на таку модель - https://hard.rozetka.com.ua/ua/msi-mag401qr/p432762455/
Зараз маю 32 на ips тому глоу мене сильно не турбує.
Вигнутих з такими характеристиками та ціною не знайшов, про oled звісно знаю, але віддавати 50к не хочу, сиджу на відстані 80см від монітора.
Чи має він конкурентів, та чи вдалий вибір?
FirstTDM
Member

Castaman: 31.10.2025 19:04Зараз маю 32 на ips тому глоу мене сильно не турбує.
Ну вот и отлично, если это 32" 4К хороший IPS...
А в чем смысл смотреть на модель 2023 года, которая слабее, чем 32" 4К хороший IPS ?
Castaman: 31.10.2025 19:04віддавати 50к не хочу
Ну да... от 45К и выше - это дорого...
shnok
Member

Castaman: 31.10.2025 19:04 Вітаю шановні, підбираю собі монітора, та натрапив на таку модель - https://hard.rozetka.com.ua/ua/msi-mag401qr/p432762455/
Зараз маю 32 на ips тому глоу мене сильно не турбує.
Вигнутих з такими характеристиками та ціною не знайшов, про oled звісно знаю, але віддавати 50к не хочу, сиджу на відстані 80см від монітора.
Чи має він конкурентів, та чи вдалий вибір?
Я звісно не знаю, якщо розглядати монітор, як звичайний монітор, 40 це не забагато? Тут мене по різному намагалися запевнити що 32 то вже багато, але для мене особисто нормально. Хоча знаю людей, які поверталися на 27...
Zealoth
Member

Кто-то может посоветовать честный HDMI 2.1 кабель не за много денег или дешевле 1к это в любом случае будет наедалово?
StTechnik
Member

Zealoth: 02.11.2025 20:37 Кто-то может посоветовать честный HDMI 2.1 кабель не за много денег или дешевле 1к это в любом случае будет наедалово?
У кабелей нет стандарта. Есть качество кабеля, которое либо позволяет надежно передавать сигнал с определенной скоростью, либо нет. Я пользуюсь у себя двумя производителями - Audioquest (они подороже) и UGREEN - они подешевле но тоже очень хороши по качеству. Шо они там по чем - я не знаю. Рекомендую посмотреть второй вариант.
Yurius
Member

Zealoth: 02.11.2025 20:37Кто-то может посоветовать честный HDMI 2.1 кабель не за много денег или дешевле 1к это в любом случае будет наедалово?
Югрин за 10$ пог.метр прекрасно працюють на 4к 120гц у мене
анти__бот
Member

Вітаю панове :super: скажіть а хтось користувався таким монітором з аліка?
спойлер
Портативний OLED-монітор VCHANCE 13,3 дюйма, металевий каркас 1920x1080p із підставкою, 100% DCI-P3, розширювач офісного дисплея для подорожей для ноутбука Mac
https://a.aliexpress.com/_EyINxOs
Zealoth
Member

Yurius
StTechnik
Спасибо, посмотрю UGREEN. Взял Atcom 2m, а он, негодяй, мигает на высоком разрешении и герцовке.
feniks_tm
Member

Тоненький силіконовий 1.8м напрочуд нормально себе чухає, 1440p@480Hz (з DSC, звісно) 10/12bit без проблем. Хоча брав чисто як запасний аби добити суму замовлення на аліку до купону :gigi:
FirstTDM
Member

Zealoth: 02.11.2025 20:37Кто-то может посоветовать честный HDMI 2.1 кабель не за много денег или дешевле 1к это в любом случае будет наедалово?
Поддерживаю советы по Ugreen :up:

Кабель Ugreen DisplayPort 2.1 VESA Certified з підтримкою 16K@30Hz та 8K@240Hz 2 м Black - 989₴
Високошвидкісний HDMI шнур кабель UGREEN 8K HDMI 2.1 із сертифікованими роз'ємами 2 м Grey (HD171) - 1 050₴

Отправлено спустя 1 час 48 минут 43 секунды:
tablestikus: 28.10.2025 22:45Режим - True Black 400, якось тестував "1000 ніт" - не сподобалось.
Прошивка передостання FW.015, останню все лінь ставити, та і ченджлог там не критичний

Scaler - Firmware FW.020 --- 2025-10-29 0.91 MB

Description:

Optimized “EOTF Boost” function.
Fixed AI Vision overexposed issue.
tablestikus
Member

FirstTDM: 03.11.2025 00:36
tablestikus: 28.10.2025 22:45Режим - True Black 400, якось тестував "1000 ніт" - не сподобалось.
Прошивка передостання FW.015, останню все лінь ставити, та і ченджлог там не критичний

Scaler - Firmware FW.020 --- 2025-10-29 0.91 MB

Description:

Optimized “EOTF Boost” function.
Fixed AI Vision overexposed issue.
Ага, і під мій викатили. Штош, треба оновитися. А нагадай що це за EOTF Boost?
FirstTDM
Member

tablestikus: 03.11.2025 08:34А нагадай що це за EOTF Boost?
Упрощенно говоря - это режим между HDR 400 и Peak 1000, т.е. некий универсальный позитивный компромисс на уровне HDR 700 TrueBlack. Тестеры рисуют и анализируют кривые яркости во всех режимах для разных игр/фильмов/приложений, но, имхо, EOTF Boos - это некая золотая середина... мне нравится... включил и юзаю...

Not Sure Which HDR Mode to Use on Your MSI OLED Monitor - True Black, Peak 1000 nits, or EOTF Boost?
https://www.msi.com/blog/not-sure-which ... eotf-boost

И вот тут немного про EOTF:

[Updated] Exploring MSI’s Firmware Update for the Peak 1000 HDR Mode for Many of Their QD-OLED Monitors
https://tftcentral.co.uk/articles/updat ... ew_testing
tablestikus
Member

FirstTDM: 03.11.2025 10:32
tablestikus: 03.11.2025 08:34А нагадай що це за EOTF Boost?
Упрощенно говоря - это режим между HDR 400 и Peak 1000, т.е. некий универсальный позитивный компромисс на уровне HDR 700 TrueBlack. Тестеры рисуют и анализируют кривые яркости во всех режимах для разных игр/фильмов/приложений, но, имхо, EOTF Boos - это некая золотая середина... мне нравится... включил и юзаю...

Not Sure Which HDR Mode to Use on Your MSI OLED Monitor - True Black, Peak 1000 nits, or EOTF Boost?
https://www.msi.com/blog/not-sure-which ... eotf-boost

И вот тут немного про EOTF:

[Updated] Exploring MSI’s Firmware Update for the Peak 1000 HDR Mode for Many of Their QD-OLED Monitors
https://tftcentral.co.uk/articles/updat ... ew_testing
Оновився, трохи хдр контенту поганяв на новому режимі. Погоджуся що він не так ріже очі як 1000ніт і візуально сприймається більш краще за HDR 400, поки на ньому залишуся і більше позбираю досвіду.

Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
Ну і в ньому звісно показує інші значення в налаштуваннях
Изображение

Відправлено через 14 хвилин 50 секунд:
Хоча ні, цей новий режим все ще поганий коли багато білого-ясскравого на екрані.
Ответить