Новости
Последние статьи и обзоры
Джон Кармак поскаржився, що ШІ-суперкомп’ютер NVIDIA DGX Spark не забезпечує заявлену швидкодію
-
1234waltz
Member
Пропоную обговорити Джон Кармак поскаржився, що ШІ-суперкомп’ютер NVIDIA DGX Spark не забезпечує заявлену швидкодію
DGX, який по заявам Хуанга повинен був порвати AI Max та Apple Silicon дав реальну продуктивність на їх же рівні. Сира bf16 в AI Max 59 Тфлопс, реальна правда до 37 Тфлопс не дотягувала (то рік назад було, може софтом щось пофіксили). Щось поки якись пшик вийшов.
DGX, який по заявам Хуанга повинен був порвати AI Max та Apple Silicon дав реальну продуктивність на їх же рівні. Сира bf16 в AI Max 59 Тфлопс, реальна правда до 37 Тфлопс не дотягувала (то рік назад було, може софтом щось пофіксили). Щось поки якись пшик вийшов.
-
daesz
Member
Давно нічого не чув про цього легендарного дядька 
-
Nick_888
Member
ну не дивно, чого ви очікували з такою мізерною пропускною здатністю пам'яті?
Тим часом на підході M5 Pro/Max/Ultra зі своїми аналогами тензорних ядер в GPU та ще швидшою пам'яттю.
Тим часом на підході M5 Pro/Max/Ultra зі своїми аналогами тензорних ядер в GPU та ще швидшою пам'яттю.
-
gregory_amd
Member
Джон Кармак
>>
Коли вже новини та заголовки дійдуть до рівня "бомж Валера не оцінив якість текстур у новій грі, а алкаш сидоренко з третього поверху вважає що один терафлопс має дорівнювати 1 ватт годині за умови прильоту марсіан
>>
Коли вже новини та заголовки дійдуть до рівня "бомж Валера не оцінив якість текстур у новій грі, а алкаш сидоренко з третього поверху вважає що один терафлопс має дорівнювати 1 ватт годині за умови прильоту марсіан
-
3-14
Member
Це Ви зараз творця перших в історії 3д ігор з бомжом Валєрою порівняли?gregory_amd: ↑ 28.10.2025 17:06бомж Валера
-
l-m
Member
gregory_amd
Не ганьбись
Це легендарний програміст, який дуже суттєво вплинув на розвиток 3Д-графіки в іграх.
Зараз у нього власна компанія, що спеціалізується на розробці ШІ, так що його експертиза по цьому питанню більш ніж цінна.
Відправлено через 3 хвилини 19 секунд:
В новині не написали хто він такий, тому що автор справедливо вважав що й так всі знають.
Не ганьбись
Це легендарний програміст, який дуже суттєво вплинув на розвиток 3Д-графіки в іграх.
Зараз у нього власна компанія, що спеціалізується на розробці ШІ, так що його експертиза по цьому питанню більш ніж цінна.
В новині не написали хто він такий, тому що автор справедливо вважав що й так всі знають.
-
MqM
Member
Якраз на фоні Кармака ви і виглядаєте як той безхатько з вулиці)gregory_amd: ↑ 28.10.2025 17:06 Джон Кармак
>>
Кармак практично засновник жанру шутери і взагалі 3d рушіїв по суті:) А ще він пропагував опенсорм та моддинг
Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
Ну як бачиш якийсь Вася зі своєї землянки чи печери не чув, бо тоді в нього не було інтернету і він все пропустивl-m: ↑ 28.10.2025 17:57 gregory_amd
Не ганьбись![]()
-
daesz
Member
Можна почати з елементарного : він був тою людиною яка започаткувала термін "game engine" 
-
Ekz0rcyst
Member
Без перебільшення легендарну особистість прирівняли з безхатьком та алкоголіком, а я думав мене важко здивувати...
-
l-m
Member
Скоро певно підросте покоління яке й про Лінуса Торвальдса та Білла Гейтса не чулоEkz0rcyst: ↑ 28.10.2025 18:46 Без перебільшення легендарну особистість прирівняли з безхатьком та алкоголіком, а я думав мене важко здивувати...
-
dead_rat
Member
Десь так, чим він після Doom займався? Це вже 30+ рочків пройшло3-14: ↑ 28.10.2025 17:37Це Ви зараз творця перших в історії 3д ігор з бомжом Валєрою порівняли?gregory_amd: ↑ 28.10.2025 17:06бомж Валера![]()
Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
Які недоліки? Може ви виросли знаючи засновників General Motors чи Siemens?l-m: ↑ 28.10.2025 19:22Скоро певно підросте покоління яке й про Лінуса Торвальдса та Білла Гейтса не чулоEkz0rcyst: ↑ 28.10.2025 18:46 Без перебільшення легендарну особистість прирівняли з безхатьком та алкоголіком, а я думав мене важко здивувати...![]()
-
dext
Member
Doom 2 вийшов через рік після Doom, потім Quake і т.д.dead_rat: ↑ 28.10.2025 19:31 Десь так, чим він після Doom займався? Це вже 30+ рочків пройшло
-
vmsolver
Member
VR-ом очень много занимался, напримерdead_rat: ↑ 28.10.2025 19:31Десь так, чим він після Doom займався
-
taras_cs
Member
Мої діти дивляться цей науково-популярний канал, він частково спонсорується фондом Б. Гейтсаl-m: ↑ 28.10.2025 19:22Скоро певно підросте покоління яке й про Лінуса Торвальдса та Білла Гейтса не чуло
- спойлер
-
dead_rat
Member
Квейк вийшов в 1996, це було 29 рочків томуdext: ↑ 28.10.2025 19:34Doom 2 вийшов через рік після Doom, потім Quake і т.д.dead_rat: ↑ 28.10.2025 19:31 Десь так, чим він після Doom займався? Це вже 30+ рочків пройшло
-
MqM
Member
Боже, та загугли, поки був в Id software писав всі рушії і впроваджував інноваційні на той час технології, потім займався vr і взагалі зайнявся технологічними розробками.dead_rat: ↑ 28.10.2025 19:54Квейк вийшов в 1996, це було 29 рочків томуdext: ↑ 28.10.2025 19:34 Doom 2 вийшов через рік після Doom, потім Quake і т.д.
-
Tetronga
Member
Ну таке про Кармака писати це дійсно рівень алкаша Валериgregory_amd: ↑ 28.10.2025 17:06 Джон Кармак
>>
Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
Остання гра, зроблена за участі Кармака це Rage (2011). Потік він пішов у VR і ракетобудівництвоdead_rat: ↑ 28.10.2025 19:31Десь так, чим він після Doom займався? Це вже 30+ рочків пройшло
Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:Які недоліки? Може ви виросли знаючи засновників General Motors чи Siemens?l-m: ↑ 28.10.2025 19:22
Скоро певно підросте покоління яке й про Лінуса Торвальдса та Білла Гейтса не чуло![]()
-
MqM
Member
Сучасне полкоління мене дійсно турбує знають усіх довбнів з тіктоку, але не знають знаменитостей ігрової індустрії в чиї ігри грають, або принаймні на їх технологіях виникли їх улюблені ігри.
Пс я так підрзрюю якби не було перезапуску Doom, то і про нього би не знали
Як і про Quake з Rage
Пс я так підрзрюю якби не було перезапуску Doom, то і про нього би не знали
-
Alligator
Member
Не повірите, засновником Сіменс є фон Сіменсdead_rat: ↑ 28.10.2025 19:31Які недоліки? Може ви виросли знаючи засновників General Motors чи Siemens?
Ну знати людей по їх ПІП ніхто не заставляє, але при цьому порівнювати з "алкаш", "бомж" це вже перебор навіть для зумера з проектуванням зумерского ніка з ігрул'к на оверклокерський "Григорій АМД".