Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

Имеется вопрос, купил для гаража deye sun-6k-sg05lp1-eu, предложили новую батарею по вкусной цене Anern LiFePO4 48V (51.2V/100Ah/5120Wh) (AN-LPB-N-48100) , они будут нормально дружить, или есть какие-то подводные камни?
Дома стоят деи 8ки, с оригинальными настенными батареями, на гараже я бы все же немного хотел сэкономить.
Благодарю за ответ :)
Hotspur
Member

yan1x: 24.10.2025 13:45Имеется вопрос, купил для гаража deye sun-6k-sg05lp1-eu, предложили новую батарею по вкусной цене Anern LiFePO4 48V (51.2V/100Ah/5120Wh) (AN-LPB-N-48100) , они будут нормально дружить, или есть какие-то подводные камни?
1 треба знати наскільки спілкування БМС Anern сумісне з інверторами deye
2 треба бачити розібрану батарею Anern для оцінки виробника
yan1x
Member

Hotspur: 24.10.2025 14:55
yan1x: 24.10.2025 13:45Имеется вопрос, купил для гаража deye sun-6k-sg05lp1-eu, предложили новую батарею по вкусной цене Anern LiFePO4 48V (51.2V/100Ah/5120Wh) (AN-LPB-N-48100) , они будут нормально дружить, или есть какие-то подводные камни?
Понял. Не буду изобретать велосипед, возьму деевскую.
Timedemo
Member

yan1x: 24.10.2025 13:45 Имеется вопрос, купил для гаража deye sun-6k-sg05lp1-eu, предложили новую батарею по вкусной цене Anern LiFePO4 48V (51.2V/100Ah/5120Wh) (AN-LPB-N-48100) , они будут нормально дружить, или есть какие-то подводные камни?
Дома стоят деи 8ки, с оригинальными настенными батареями, на гараже я бы все же немного хотел сэкономить.
Благодарю за ответ :)
повинна. там тільки розпіновку треба глянуть на батарейці. і на інверторі протокол 485й треба буде. анерн начебто по кану не спілкується (можу помилятись)

Відправлено через 32 секунди:
yan1x: 24.10.2025 18:43
Hotspur: 24.10.2025 14:55
Понял. Не буду изобретать велосипед, возьму деевскую.
а наскільки там вкусна ціна була на анерн той?
Hotspur
Member

велика потужність
Grava
Member

Підкажіть, будь ласка, з якою різницею у ємності можна використовувати аккуми у збірках, повербанках? Підвалило трохи нових однакових 18650, виріших використати для повербанка та використання у міні дбж, зараз тестую - ємність від 3129 до 3197mah. Чи може не там шукаю, але не знаходжу конкретних данних що допускаеться.
1985god
Member

На шару і уксус солодкий так що імхо - сойдет :shuffle: то ж залежить який той міні дбж і як той міні дбж їх балансує, скоріш за все ніяк не балансує, тому зарядити до однакової напруги і радіти тому що є ))) ще раз це моя субʼєктивна думка
Hotspur
Member

Grava: 25.10.2025 20:09 Підкажіть, будь ласка, з якою різницею у ємності можна використовувати аккуми у збірках, повербанках? Підвалило трохи нових однакових 18650, виріших використати для повербанка та використання у міні дбж, зараз тестую - ємність від 3129 до 3197mah. Чи може не там шукаю, але не знаходжу конкретних данних що допускаеться.
треба нормальна БМС. 3129-3197 це маленький розкид
Hotspur
Member

Станом на 24 жовтня у Чернігові повністю відновили електропостачання після атаки РФ на енергооб'єкти області ввечері 20 жовтня. Про це на засіданні Верховної ради повідомила очільниця українського уряду Юлія Свириденко, яка є уродженкою Чернігова.

4 доби блекаут
Danilo
Junior

Hotspur
І це тільки початок, мені важко уявити що буде там взимку.
Hotspur
Member

Danilo: 27.10.2025 16:48 Hotspur
І це тільки початок, мені важко уявити що буде там взимку.
дуже залежить від температури зимою. якщо зима буде холодна все буде погано. навіть при -5 сидіти 4 доби це буде мати наслідки. останні багато зим теплі але це все не гарантія що ця буде тепла

Відправлено через 44 хвилини 49 секунд:

магія
gloomy
Junior

Який захист ваших акумуляторних збірок ви використовуєте? Тільки розраховуєте на те, що допоможе БМС чи додатково ще автомат/плавкий запобіжник?
Я зараз тільки БМС, але хочу додатково ставити запобіжник, але точно не знаю який і якого типу.
dimus8210
Member

gloomy: 28.10.2025 18:13 Який захист ваших акумуляторних збірок ви використовуєте? Тільки розраховуєте на те, що допоможе БМС чи додатково ще автомат/плавкий запобіжник?
Я зараз тільки БМС, але хочу додатково ставити запобіжник, але точно не знаю який і якого типу.
На збірці з простим інвертором бмс+ плавкий запобіжники, на збірці під гібрид бмс+плавкий+автомат, запобіжник типу anl mega
Hotspur
Member

gloomy: 28.10.2025 18:13 Який захист ваших акумуляторних збірок ви використовуєте? Тільки розраховуєте на те, що допоможе БМС чи додатково ще автомат/плавкий запобіжник?
Плавкий запобіжник на 200А зараз. Думаю ще поставити автомат для постійного струму на 200 А
gloomy
Junior

dimus8210
чому саме під гібрид плавкий+автомат, там є якісь тонкощі?
запобіжники фірмові чи ноунейм?
dimus8210
Member

gloomy: 28.10.2025 18:34 dimus8210
чому саме під гібрид плавкий+автомат, там є якісь тонкощі?
запобіжники фірмові чи ноунейм?
deye жалко :) і плюс те що при вимкненні бмс на клемах залишалась невелика напруга
запобіжники частину брав у нас, частину на алі, товщина мідної пластини була однакова
Hotspur
Member

gloomy: 28.10.2025 18:34там є якісь тонкощі?
тонкощі завжди є
gloomy
Junior

Я так розумію, плавкий має спрацювати швидше за автомат, вірно? І якщо треба відключати батарею невеликої напруги (в моєму випадку 24 вольт) від інвертора, можна використати вимикач замість автомата, бо дуга має бути невелика.

Hotspur
дякую за посилання. Про нкон зовсім не подумав.
Timedemo
Member

ніколи на надійтесь на БМС. обов"язково або запобіжник, або автомат. якого типу Вам видніше, бо від навантаження залежить.
Ответить